Friday, December 31, 2010

Award New Year (3)

Elvy Nellysha | 8:45:00 AM | 10Comments |


السلام عليكم
Terima kasih kepada Kurekure kerana tag dekat Nelly . . 


1) adakah awak sudah follow Kurekure ???

# Suda FOLLOW....hehehe #


2) apakah azam 2011 awak ??? Berikan 3 azam...
*Masuk form6 
*Jadik budak baik (tak baik ke selama ni ? haha)
*Buka buku baru untuk 2011 . . Buang yang keruh . . Ambik yang jernih .

3) apakah awak akan still couple/akan couple dgn org tuh 2011 ni???

Haha . . No komen lah . .

4) apa perasaan awak tentang umur awak yg smakin TUA ??!!

#Makin tua . . hope makin matang #

5) Tag 5 org yg awak syg/blog yg awak rase cntik....

TUNGGU . . . bakal bgitahu nanti . . 

Thursday, December 30, 2010

Tiga puluh satu DISEMBER

Elvy Nellysha | 11:18:00 PM | 4Comments |
السلام عليكم
 Tak sangka masih lagi diberi peluang . . peluang apa . .
Peluang untuk sambut TAHUN BARU ! !


2010 ! aish . . banyak benda yang suka dan duka lah bagi Nelly . .

*Online FACEBOOK tyme exam SPM . . haish ! ! 
*Exam SPM . . . macam tak bersungguh-sungguh aje . . ENTAH lah . .
*Pelajar 5 ICT ! ! Sedih dengan memori disitu ! nasib baik ada video untuk DIKENANG bersama korang semua . .
*Banyak masalah . . apa ? haha . . lupakan . . BUKAK BUKU BARU . .
*Ke KEM AGAMA . . .


Apa2 pun . . semua ni tak kan ulang lagi kan ? ? semua ni akan jadik memori TERINDAH . .
Walaupun banyak sangat yang TERPAHIT nya . . . 
Hidup mesti diteruskan . . .


SELAMAT TAHUN BARU kepada semua . . Semoga azam2 2010 korang dah tercapai dan mulakan azam baru untuk tahun 2011 . . .

BUANG YANG KERUH DAN AMBIL YANG JERNIH . .

Contest Kenangan sekolah dulu2

Elvy Nellysha | 8:55:00 PM | 4Comments |
السلام عليكم
Hehe . . Nelly join CONTEST lagi ? yup . . saja2 kan ? apa salahnya . . Sudah lepasan SPM ni , aish . . sedih2 . .
Jom la join . . . .:)





Antara syarat2 nya :

1) Mst ade blog sendiri tow PENTING !
2) Jadik follower bLog ida dlu bg yg dh ada,terima kasih tow    AMAT PENTING!!!
3) Letakkan ‘Contest gambar kenangan sekolah dulu2’ sbg tajuk entry korang  (jgn lupa wt entry pasal pic tu) dan banner diatas berserta linkkan  teros kt entry ini tow....ida syg korang bnyk2   PENTING !!
4 )Upload kn gmbar kenangan sekolah korang dulu2 (xkish sorang atau beramai2)
tp bg yg still sekolah ag.korang pom leh join gk,tp mst berpakian sekolah korang ek...PENTING !
5) Dlm gmbar tersebut ,nyatakan nama sekolah korang jugak
6) Hantar link entry korang didalam kotak komen entry contest ini. PENTING !!
7) Tarikh tamat pd 11/01/11 @ 11 jan 2011.

Bawah2 ni . .
gambar2 kenangan masa dekat sekolah Nelly . .

Kat dalam dewan . . susun meja nak SPM lah . .

Ambik gambar kenangan dengan kawan2 sementara susun2 meja 


Ambik gambar lepas selesai jamuan 5 ICT 

Saja pose2 maut . . haha . .

Pelajar lelaki 5 ICT

Pelajar perempuan 5ICT . . ada lagi yang tak ada . . ghaib !

Semasa pemulangan buku . . Kenangan . .

 Kami sahabat baik . . . .:-)

 Hari akhir SPM . . (geografi)

Di kelas . . kenangan . . .:-)

Saja pose untuk kenangan memakai baju sekolah . . hehe 

Nama sekolah : Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa

Tuesday, December 28, 2010

7 Keajaiban dunia

Elvy Nellysha | 8:51:00 PM | 2Comments |
السلام عليكم


1) KAABAH DI MEKAH.
Tempt ni adlh antara 7 kejaiban di dunia...adakah di mane2 tempat dapat mngumpulakan berjuta2 org dalam 1 mase..dan berjuta2 org itu dpt mngikut perintah seorang imam ketika sedang beribadah kepada Allah..Subhanallah..mmang menakjubkan..

2) TAJ MAHAL DI INDIA.
Dikatakan dibina kerana shah jehan ingin membuktikan cintanya terhadap kekasihnya, mumtaz..lalu di binanya taj mahal yg kekal sehingga hari ini..masih megah di India, semegah cinta shah jehan kepada mumtaznye..

3) MACHA PICCHU DI PERU.
Kata nama lainnye adalah gunung tua..ia di percayai adalah 'kota kaum inca yg hilang'sebelum ditemui, kawasan ini di tutup lebat oleh tumbuhan2 di sekitarnye..

4) DI COLOSSEUM.
Pada saat itu adalah tempat penyelenggaraan sebuah pertunjukan yang spektakuler, yaitu sebuah pertarungan antara binatang (venetaiones), pertarungan antara tahanan dan binatang, eksekusi tahanan (noxii), pertarungan air (naumachiae) dengan cara membanjiri arena, dan pertarungan antara gladiator (munera). Selama ratusan tahun itu, diperkirakan ribuan orang maupun binatang mati di pertunjukkan Colosseum.

5) PETRA DI JORDON
Menurut sejarah, PETRA  merupakan tempat dimana nabi musa memukul tongkatnya pada sebuah batu dan keluarlah mata air dari batu tersebut. Di situ juga dikatakan nabi harun di makamkan.

6) THE PYRAMID AT CHICHEN ITZA DI MEXICO
Adalah suatu Situs Peradaban Maya di Mexico pada abad 800 sm.THE PYRAMID AT CHICHEN ITZA di kompleks bersejarah ini dipercaya sebagai pusat kegiatan politik dan ekonomi peradaban bangsa Maya yang terletak di Semenanjung Yucatan (kini wilayah Mexico). Itza merupkan titik sentral kompleks bangunan lainnya seperti Piramida Kukulcan, Candi Chac Mool, dan bangunan Seribu Tiang.

7) TEMBOK BESAR CINA.
 Panjangnya adalah 6.400 kilometer (dari kawasan Sanhai Pass di timur hingga Lop Nur di sebelah barat) dan tingginya 8 meter dengan tujuan untuk mencegah serbuan bangsa Mongoldari Utara pada masa itu. Lebar bagian atasnya 5 m, sedangkan lebar bagian bawahnya 8 m. Setiap 180-270 m dibuat semacam menara pengintai. Tinggi menara pengintai tersebut 11-12 m.
Untuk membuat tembok raksasa ini, diperlukan waktu ratusan tahun di zaman berbagai kaisar. Semula, diperkirakan Qin Shi-huang yang memulai pembangunan tembok itu, namun menurut penelitian dan catatan literatur sejarah, tembok itu telah dibuat sebelum Dinasti Qin berdiri, tepatnya dibangun pertama kali pada Zaman Negara-negara Berperang. Kaisar Qin Shi-huang meneruskan pembangunan dan pengokohan tembok yang telah dibangun sebelumnya.


Friday, December 24, 2010

Rumah Mr. Bean Rowan Atkinson

Elvy Nellysha | 4:44:00 AM | 8Comments |
 السلام عليكم
Korang kenal Rowan Atkinson yang lebih popular dengan panggilan MR.BEAN ! !
Memang tak sangka walaupun suka buat lawak bodoh yang selalu kita tonton kat televisyen , tapi ternyata dia seorang yang memang kaya . . Kat bawah ni pulak gambar2 dalam rumah dia . MemaNg tak SANGKA  ! !



 Ruang Keluarga
Bilik Tidur 1
Bilik Mandi
Kolam Renang
Ruang Makan
Bilik Tidur 2
Halaman Rumah
Ruang Tamu

Orang yang mengaku dibawa ke neraka

Elvy Nellysha | 4:30:00 AM | 2Comments |

 السلام عليكمYang ni tak tahu lah betul ke tak . . No komen . . Baca je lah . .
5 Orang Yang Mengaku Pernah Di Bawa Ke Neraka

1.Philip Mantofa
Dibawa ke neraka pada tanggal 1 Januari 2000. Di sana beliau melihat bagaimana orang-orang yang tidak mengenali Tuhan disiksa oleh iblis terus menerus tanpa berhenti. Dia melihat lembah api dan melihat wanita yang suka berzina sedang disiksa.
2.Jennifer Perez 
Dibawa ke neraka pada tanggal 2 Mei 1997. Waktu itu umurnya baru 15 tahun. Di neraka dia melihat setan-setan menyiksa jiwa-jiwa yang belum diselamatkan. Ada yang dipancung, ada yang ditusuk-tusuk badannya. Pulang dari neraka dia langsung bertaubat.
3.Bill Wiese
Beliau pernah ada di neraka selama 23 minit. Di sana dia merasa sendirian, ketakutan melihat setan sedang menyiksa orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan, melihat daging terbakar dan bagaimana baunya yang membuat mual.Pengalamannya di neraka ditulis dalam buku “23 Minutes in Hell”.
4.Daniel Ekechukwu
Lelaki dari Nigeria ini mengalami kemalangan kereta dan sudah dinyatakan meninggal.Tapi 3 hari kemudian hidup kembali. Selama 3 hari itulah beliau dibawa ke neraka. Disana dia melihat orang-orang yang makan dagingnya sendiri, terus dimakan lagi. Terus begitu sampai selamanya.
5.Mary Katrin Baxter
Wanita ini dibawa ke neraka tahun pada 1976. Di sana dia melihat ada lembah berbentuk mangkuk yang berisi api yang tidak pernah padam.Di dalam api itu ada orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan. Mereka dihukum disana selamanya.Kesaksian itu dibuat dalam buku yang diberi judul "A Divine Revelation Of Hell".





Thursday, December 23, 2010

Pernikahan paling pelik di dunia

Elvy Nellysha | 11:58:00 PM | 8Comments |


السلام عليكم
Haish ! ! Korang namapak tajuk2 tu ? pelik2 . . tu lah manusia zaman sekarang . . Kawen pun nak pelik2 . . Macam keterangan kat bawah2 ni . . 


1.Menikah Dengan Arwah
Maut tidak dapat memisahkan cinta sejati.Begitulah yang dialami Jaskiewicz Magali dan Jonathan George.Pasangan kekasih ini tetap melangsungkan pernikahan meskipun pengantin lelaki telah meninggal dunia lebih setahun.Seperti yang diberitahu Telegraph,pasangan yang telah menjalin hubungan cinta selama enam tahun itu awalnya bercadang menikah di sebuah dewan bandaraya di Perancis pada November 2008. Namun, George mati dalam kemalangan motorsikal,dua hari menjelang pernikahan.Setahun berlalu,tapi Magali susah melupakan rasa cintanya terhadap George.Dengan sokongan keluarga dan sahabat,wanita 32 tahun itu nekad melangsungkan pernikahan dengan foto George di sebuah dewan bandaraya di Dommary-Baroncourt,timur Perancis, pada November 2009.
2.Menikah Dengan Menara Eiffel
Erika 39 tahun,seorang bekas askar yang tinggal di San Francisco.Dia memang telah lama mempunyai pengalaman jatuh cinta terhadap benda-benda.Pertama kali, Erika tergila-gila pada Lance,sebuah anak panah yang membantunya menjadi seorang pemanah.Rasa cintanya kemudian beralih pada Tembok Berlin.Dia bahkan mendakwa dirinya memiliki hubungan fizik dengan sepotong pagar yang dia simpan di dalam bilik.Tetapi Menara Eiffel merupakan pilihan terakhirnya.Di tengah pesta pernikahan sederhana yang dihadiri sanak saudara pada 4 Jun 2008,dia mengucap cinta dan janji setia. Seperti diberitahu Telegraph, sejak pernikahan itu,dia pun menggunakan nama 'Erika La Tour Eiffel'.
3.Menikah Dengan Diri Sendiri
Liu Ye 42,lelaki berasal dari Zhuhai,China begitu mencintai dirinya sendiri.sehingga dia nekad melangsungkan pernikahan tradisional dengan dirinya sendiri di hadapan lebih 100 tamu undangan.dia mengabadikan gambar dirinya di atas sebuah papan styrofoam dengan solekan seperti pengantin perempuan bergaun merah."Ada banyak alasan untuk menikah dengan diriku sendiri,terutama untuk mengungkapkan ketidakpuasan terhadap kenyataan,"kata Liu.Liu menafikan tuduhan sejumlah orang yang mengatakan bahwa dia gay.Upacara pernikahan berlangsung mengikut adat masyarakat China.Upacara juga dihadiri seorang pengiring pengantin perempuan dan seorang pengiring pengantin lelaki.Semua tradisi dia ikuti demi menghormati nenek moyang dan para tetamu yang hadir.
4.Menikah Dengan Bantal
Cinta sejati kadang-kdang muncul dalam pelbagai bentuk.Seperti yang dialami Lee Jin-gyu.lelaki asal Korea ini memberanikan diri menikahi bantal 'dakimakura' kesayangannya yang dilekatkan gambar karakter anime.Bantal kesayangan Lee menampilkan karakter 'Fate Testarossa', yang diambil dari siri anime 'gadis ajaib' yaitu Mahou Shoujo Lyrical Nanoha.Pemuda 28 tahun yang dijuluki 'otaku' ini menikahi 'mempelainya' yang muncul dengan gaun pengantin.Pernikahan pelik ini diadakan dengan sangat serius,lengkap dengan jurunikah dalam sebuah upacara khas.Tidak heran jika pernikahan pelik ini mendapat liputan meluas dari pelbagai media.

PELIK2 . .

Wednesday, December 22, 2010

Segemen mari berkenalan

Elvy Nellysha | 6:53:00 PM | 3Comments |
السلام عليكم

Terima kasih kepada novelgurlz (http://reality2fantasy.blogspot.com/) sebab tag kat Nelly

Syarat-syaratnya ialah klik sini *tarikh tutup: 3 Januari 2011*


                            Mula >>>   
  1.  Status-single"bawah tanggungan lagi"
  2.  Tentang saya- Asal Selangor , seorang yang asyik tukar2 hobi..hehe                                            
  3. Tentang blog saya-Apa2 yang Nelly rasa nak tulis
  4. Pandangan saya tentang dunia blog-Seronok sangat sebab kiranya kita keliling dunia orang dengan BLOG . ..
  5. Nasihat kepada rakan-rakan yang baru nak buat blog- Apa yang tak tahu , belajar dari orang yang tahu . .
  6. Keunikan blog saya- Suka pergi bw . . . kih3 . .
  7. Sampai bilakah saya akan menulis blog dan impian saya dalam dunia blog- Sampai bila2 . . hehe . . Selamat Berkenalan            

Monday, December 20, 2010

Laju ke korang menaip ? Test ini .

Elvy Nellysha | 5:45:00 PM | 4Comments |










السلام عليكم



Berapa banyak perkataan anda boleh menaip selama seminit. Klik untuk ke pautan web dan ianya memang menguji dan mencabar anda. Anda anda mencuba berkali-kali sehingga anda bosan dan akan mencuba di lain kali. Malaysia Boleh !!!!
Bagitahulah kalau dah siap . . Sharing is caring . .

Fan Page Nelly

Elvy Nellysha | 5:45:00 AM | 4Comments |
السلام عليكم

Nelly nak bagi tahu . . Nelly ada FAN PAGE . .

Kih2 . . Kalau korang baik hati . . tekan LIKE yea . .

Ada kat sidebar Nelly ok . . Terima kasih pada yang sudah tekan . . Hargai sangat2 . .

Klik kalau nak besarkan 

Penipuan mesej !

Elvy Nellysha | 4:41:00 AM | 15Comments |
                                                                              Penipuan  

السلام عليكم

Ni nak buat satu entry . . Nampak tak gambar atas ni ?
Korang pernah dapat ? Kalau pernah . Jangan layan . . Nelly pernah dapat . .
Nasib tak layan (Sebab tak suka layan2 sangat . .) Apa lagi nom ini mula dari +62 . .
Bukan nombor dari Malaysia . . Tak faham lah . .
Nak menipu dan nak suruh topup pun janganlah sampai menipu . . TAK BERKAT ! !

macam2 penipuan betul . . Huh . . Pelik2 sajalah . . Pandai pula tu suruh orang topup nombor dari Malaysia . .

BANYAK CANTIK . .

Nelly pun pokai . nak suruh topup . . hahahahaha

oke . . Sekian korang . .
:)

Nasihat saja . .

Elvy Nellysha | 1:29:00 AM | 6Comments |
السلام عليكم

Nelly just nak bagi pendapat Nelly sapa BLOGGER . .

Just pendapat oke . .

Bagi Nelly , Blogger tu tentulah Pemilik Blog yang telah dicipta . .

Apa peranan Blogger ?

Oke . . Camni . . Bagi Nelly lah kan . . Blogger ni akan tulis ENTRY untuk dibagi kepada seluruh dunia . . kepada seluruh lapisan masyarakat . tak kisahlah orang tua ke , budak2 ke , remaja ke . ye tak ?

Nelly minta . . .

Kalau tulis entry tu . tulislah ayat2 yang baik2 . . Janganlah ada yang MENCARUT2 . .
Nelly baca pun jadi rasa MALAS nak sambung baca lagi . .

Buruk benorlah bunyinya . . Boleh menjatuhkan imej BLOG yang tersedia LAWA n HENSEM2 tu . . Tak letak ayat2 camtu pun boleh aja menjadi BLOG YANG BERKUALITI . . kan ?
Nelly bukan nak kutuk ke apa ke . .
Just bagi nasihat . . Rasa2 tak boleh nak baca , tolong TEKAN TANDA CLOSE oke . .

Nelly baru je aktif Ber-BLOGGING ni . . Banyak nak belajar dari blog2 yang memang sudah tersedia lama . . .

Maaf kalau ada yang terasa . . 

Sunday, December 19, 2010

Dapat AWARD lagi ! (2)

Elvy Nellysha | 8:41:00 AM | 8Comments |

السلام عليكم

Alhamdulillah . .

Nelly dapat AWARD lagi . .
macam tak percaya . .

Terima kasih kepada Lolz sebab bagi AWARD ini ! !

Meh Nelly jawab lagi soklan . .
hehehe . .

a. berikan 1 nickname utk sayer [pemberi awrd]
Hensem

why????
 Sebab orang hensem macam blognya . . hehe

  b. berikan ucapan kpd pmberi awrd…
Terima kasih . . tanpa awak . tak ada award untuk kali kedua . .

c. listkan 6 artis/band yg korunk minat
Westlife
Armada Band
Kangen Band
ST12
FT. ISLAND
Wali Band




Award from followers ! ! (1)

Elvy Nellysha | 3:21:00 AM | 10Comments |

السلام عليكم


Nelly tak sangka dapat AWARD ! sangat2 hargai . .
terima kasih pada Followers yang bernama :


!) berikan nama pemberi award ini
Nurfadzilah nazli


!) ucapan untuk pemberi award
TQ a lot ! sangat2 hargai !

!) listkan nama 6 artis yang minat 

Westlife , Wardina Safiyyah , Maher Zain , FT.Island , Heliza , Secondhand Serenade



Suka-suka

Elvy Nellysha | 1:30:00 AM | 0Comments |
السلام عليكم
Hehe . .
Nelly cuma mahu menyelesaikan tag ini sahaja . .
kih3 . . 

1) Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

Erm . . Npe susah lak ? baru pertama . . da susah . haha . .Makanan semua suka asalkan sedap ikut tekak la . .
2) Jenis air apa yang korang paling suka?

A.B.C dan Laici

3) Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..

Roti canai , nasi lemak , rojak . . yeke ? hentam sajaa . .

4) Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!

Nasi , kuew teow , rasam (makanan India tapi sedap . .)
5) Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

Jenis berjimat . So , tak la pi beli makanan mahal2 . . haha

6) Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

Restoran Seri Kampung di Kuala Selangor

7) Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.

Ayam ! !

8) Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..

SECRET . haha . .

9) Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?

Nasi U.S.A . hahaha

10) Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

Tak harap apa2 pun . .:-p

11) Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

Petai ! ! Masak lah apa pun . . memang tak boleh !

12) Menu raya yang paling disukai.

Nasi impit , ketupat , n ayam masak kicap . .(Kalau ada , memang habis ! )

13) Jajan/ cekedes yang korang suka.


Cloud9
14) Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?


Semua sukaa

15) Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?

Tak makan pedas . . hehe

16) Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
Aiskrim . haha


Siap dah !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...