Monday, January 31, 2011

Korang habis SPM dulu buat apa hah ?

Elvy Nellysha | 10:47:00 PM | 56Comments |

السلام عليكم

Ha , jawab-jawab !
Haha . . . Sebab Nelly ada kerja tahu !
Kerja on9 24 jam ini sementara tunggu result tahu . .
Wow ! Bestnya jadi Nelly . . Blalah kau Nelly . .

Best apa bendanya ? ? On9 . . .
Tapi , nasib baik ada blog kan ? ? Dapat juga habiskan masa dengan BLOGWALKING .
Kerja ? Adoi . . Macam malaslah pulak .
Mahu jadi penunggu dekat rumah . Haha . .
Tak apalah , tolong kemas rumah , masak , . Haha
Korang ada ? Tak ada ke ada ? Hehe . .

Masa korang habis SPM (SAAT PENYEKSAAN MINDA) dlu , apa aktiviti korang ye ? ?
Melepak dari pagi sampai malam ke ?
Main bola tak berhenti-henti ke ?
Tidur sampai puas ke ?
Atau tolong kejar-kejar bunuh lalat ?
Jawab-jawab ! ! kih2 . . .

Korang yang belum habis SPM pun boleh jawab nak buat apa lepas SPM . . .

Berapa tinggi korang ?

Elvy Nellysha | 8:41:00 AM | 56Comments |
السلام عليكم

Haha . . Tiba-tiba tanya , .
Actually , Nelly memang pendek o0 ! Segan kalau jalan dengan kawan .
Sebab Nelly kategori yang memang pendek atau rendah .
Haha . . Nak buat macam mana kan ? Tak apalah , ada hikmah .

Tak silap Nelly , tinggi Nelly 141 atau 14 lebih .
Hahaha . . Gilalah ! Pendek kan ?
Rendang sahaja ! !

Korang berapa tinggi ?
Berat jangan bagitahu sebab Nelly dah lama tak timbang
Kalau timbang , terkeluar meter dekat timbang itu . Haha .
Nervous saja !



Nini D & The Warna Contest

Elvy Nellysha | 1:52:00 AM | 18Comments |
السلام عليكم


Nelly ditag oleh Dak comel . .
Thanks ya !

Syarat-syarat : Tekan

1. apa pendapat anda tentang rekaan tudung sekarang?
Tudung sekarang dapat perhatian ramai . Yang tidak memakai tudung juga sudah mula terbuka hati untuk memakainya kerana banyak bentuk , corak dan fesyen yang menarik perhatian . .

 2. rekaan yang macam mana yang anda suka?
Yang simple dan menarik paling Nelly suka . Bagi Nelly , biar simple tapi menarik . .

 Lengkapkan slogan nih...
       " bertudung akan lebih bergaya jika........(40 patah kata)
Bertudung akan lebih bergaya jika kita tahu etika seorang muslimah yang memakai tudung . Tambahan lagi , ia akan jadi menarik apabila ia mengetahui batas-batas menjadi seorang muslimah yang beragama Islam . . 

Tarikh tutup : 31 JANUARY 2011 


JOM JOIN !

What time is it ? ? Huh !

Elvy Nellysha | 12:11:00 AM | 25Comments |
السلام عليكم

Nelly ingat lagi dulu masa balik petang sebab study . . Then , berhenti dekat bus-stand . .
Tengah-tengah Nelly duduk-duduk tunggu bas , Nelly ditegur oleh seorang mamat Negro . .
Gugup ? Ya . . Sebab faham dorang cakap , tapi tak tahu nak cakap English . Haha .

Then , dia tanya "What time is it ?"
Nelly ada jam masa itu . Belum rosak . . Haha . .
Then Nelly tengok jam dan jawab "4 P.M."
Dalam hati cakap 'betul ke ? Haha . ."
Ramai-ramai orang , Nelly juga ditanya . .
Then , dia angguk-angguk . .
Tak lama itu , dia datang balik dan tanya balik soalan yang sama . .
Nelly jawablah kan sepatah ayat . .
Tapi , dia cakap "What ? What time is it ?"
Nelly dah nampak bas Nelly , Nelly jawab :

"SUMMER TIME . . ."

Dengan muka selamba , terus jalan masuk dalam bas . Dia yang dekat situ gelak-gelak dah .
Then , masa Nelly tengok dia , dia tunjuk GOOD . .
Ya , perlilah itu kan ? Hahaha . . .
Sengal Nelly , mana ada summer time !

Malu ! !

Sunday, January 30, 2011

Seronok ke lagu English ?

Elvy Nellysha | 9:35:00 PM | 26Comments |
السلام عليكم

Kawan Nelly pernah tanya Nelly dulu .
"Seronok ke dengar lagu English ?"
I mean , lagu-lagu BARAT . .
Bagi Nelly , memang best , Secara tak langsung kita belajar bahasa English . .
Dapat IMPROVEkan lagi bahasa kita yang selama ini tunggang-terbalik kan ?
Betul tak ?

Memang betul ! Nelly dulu selalu dengar lagu-lagu barat .
Sebab senang nak buat karangan masa matapelajaran BAHASA INGGERIS . .
Biarlah ayat hentam macam mana pun , janji kita tahu nak tulis perkataan tu .
Paling penting , tahu nak sebut . . Tapi , Nelly bab nak sebut ini , lambat sikit . Hehe .
Kena IMPROVEkan lagi . . Cewah . .

Pendapat korang pula ? ?

Award special untuk Nelly

Elvy Nellysha | 8:12:00 PM | 4Comments |
السلام عليكم

Sangat-sangat terharu ! tak tahu nak cakap macam mana . 
Ada TAG SPECIAL . . Only for me . .
Tak percaya ke ? 
Shea Azmi . . Dia yang bagi .
Thank a lot ! Love u lah . Hehe . .


Lawa kan ? Hehe . . .

TERHARU !!

Nelly DOKTOR PAKAR CINTA ?

Elvy Nellysha | 3:20:00 AM | 36Comments |
السلام عليكم

Nelly sebenarnya terkejut juga bila dia ada yang cakap :
"Nelly , kau memang boleh jadi doktor pakar cinta . ."
Banyaklah dialog yang berkaitan . .
Actually , rasa macam nak bangga .
Lama-lama :
"WEY , TAK ADA KE PAKAR LAIN KE ? PAKAR DALAM PENULISAN KE , PAKAR DALAM ICT KE ? ATAU YANG POSITIF SAHAJA ?" (perasanlah pula . .)

Sampai pula hati dia . .
Nelly just bagi nasihat sahaja . . Dah ditanya , Nelly cuma membantu .
Kadang-kadang panjang lebar juga bagi CERAMAH FREE . . .
Pengalaman ? Haha . .
Nelly PLAYGIRL dulu . . Eh , tapi dululah . Sekarang ?
Tidak berminat . . Mahu couple sama blog ini . . 
Sayang pula dengan blog ini . .  

Korang mesti sayang blog juga kan ?

Contest blog cun , lawa , kemas

Elvy Nellysha | 2:45:00 AM | 12Comments |
السلام عليكم

Terima kasih diucapkan kepada Zaty sebab tag dekat Nelly contest ini .
Lama ke Nelly dah tak join ? Hehehe . . 
Cun ke ? Lawa ke ? Kemas ke ?
Semua bukan KATEGORI itu . Haha . .  
Asyik wish LUCK kat orang , tak sempat nak join . Haha . . 



Nelly tag dekat korang yang rasa nak join , jom ok . . .

Saturday, January 29, 2011

Terima kasih yang join SEGMEN NELLY

Elvy Nellysha | 11:08:00 PM | 16Comments |
السلام عليكم

Actually , masa Nelly dalam kebosanan . .
Nelly gatal-gatal buat satu entri atau segmen . .
Dengan muka tak malu , tag dekat orang . Hahaha . .

Entri apa ?
Segmen Nelly : Permainan masa kecik-kecik



Nelly tak sangka ramai juga yang sudi join . .
Thank a lot guys !!



Banyak permainan korang yang Nelly main masa jadi BUDAK RIBENA . .
Eh yeke ? Iya . .
Nelly buat ini sebab nak tengok mainan korang selalu main masa jadi BUDAK RIBENA
Best kan jadi BUDAK RIBENA . .
Seronok baca apa yang korang cerita . .

Sesiapa nak join , joinlah ye ..

Emo ? Gothic ? Death Note ?

Elvy Nellysha | 4:31:00 AM | 44Comments |
السلام عليكم

Korang faham ke maksud tajuk tu ? hehe . .
Actually , dulu Nelly fanatik dengan kumpulan EMO , GOTH dan DEATH NOTE . .
Member pun ramai macam itu . . Tapi , untuk pakai pakaian macam itu , jauh sekalilah kan . . .

Nelly suka pakaian dorang sebab SMART sahaja . . .
Sebab apa ? Ulang balik . .
SMART ! Hehehe . . Tapi dulu sahaja . .
Pernah juga dorang suruh Nelly tolong uruskan budak-budak macam itu .
PENGURUS gitu ~

Tapi . . . Nelly cakap "WHAT? Tak mahu aku . . "
Just suka tengok , untuk join atau terlibat , waste my time lah pula . .

Ini pic dorang yang Nelly ada :



Tapi , sudah tidak mahu contact lagi . . Jangan tanya kenapa . .

Merayap masa hujan

Elvy Nellysha | 1:55:00 AM | 20Comments |
السلام عليكم
Nelly dan kawan Nelly ingat nak snap gambar BUNGA . .
Maklumlah , suka bunga !!!
Minah bunga betul !
Tapi , hujan . . So , kitorang MEREDAH DALAM HUJAN . . .
Nanti demam kan ? Tak apalah , mengejar minat .
Hahaha . . Ini gambar kami ambil :





 Jadi model kejap ye sayang ? Haha 



Ok tak ?
Dahlah hujan + meredah hujan = LAPAR !





Nyum nyum !
Ada rasa terliur tak ?
Komen sikit gambar kitorang ambil . Ada rupa pakar fotografi tak ? Haha . . 
Perasanlah kau Nelly ! ! 

Friday, January 28, 2011

Terharulah Nelly

Elvy Nellysha | 5:53:00 PM | 53Comments |
السلام عليكم

Macam biasa , selalunya Nelly akan buka blog untuk tengok update atau komen dari rakan BLOGGER . . .
Hari ini , tertarik 1 komen . . .
Rasa macam tersentuh . . .

Baca ini : 


Blog Nelly bukanlah the best in the world . . .
Baru setahun jagung bak orang kata . . . Tapi , jagung tak best . .
Baru setahun ANGGUR . Hehe . . .Walaupun tak tanam anggur . .
Maklumlah , tanah tak subur dan iklim tak sesuai . Haha . . .
Geografi suda ~

Actually , thank you ya . . Sebab menilainya dengan pandangan yang POSITIF . .
Nelly sangat menghargainya komen yang membina dan juga entri dulu : Ini 


TERIMA KASIH JUGA DEKAT PARA BLOGGER YANG ALWAYS SUPPORT NELLY . . .

Korang sensitif tak ? Yeke ?

Elvy Nellysha | 7:40:00 AM | 64Comments |
السلام عليكم

Nelly sekarang cepat SENSITIF !
Rasa nak buat "HARI SENSITIF SEDUNIA" . .
Kalau dah sensitif , mulalah nak nangis , .
Rasa macam menusuk jiwa dan raga .
Ceh ! Ayat ! Tak boleh bla ~


Tapi , sekarang rasa macam semua cerita buat Nelly nangis !
Tak gentle betullah . . . Haha . .
Sikit-sikit mencurah airmata .
Dulu , suka betul ejek orang yang nangis-nangis tengok cerita . .
Sekarang ?
PADAN MUKA !

Bukan itu saja , mulalah rasa sakit hati kalau tak ada yang puas hati dengan cerita itu . .
Korang cepat sensitif tak ? Haha . .
Pernah nangis tak tengok cerita atau korang memang tak ada perasaan masa tengok cerita ? ?

Thursday, January 27, 2011

Mamat rocker reti pakai surat ke ? ?

Elvy Nellysha | 11:53:00 PM | 46Comments |
Salam,


السلام عليكم



Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke? 

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati 



Ini baru ROCKER SEJATI  ! Dari awal sampai habis dia cerita . . 


Kredit : Aku sempoi

Pergi dan jangan datang balik !

Elvy Nellysha | 6:40:00 PM | 46Comments |
السلام عليكم

Nelly tak suka kau lah !
Kenapa kau asyik-asyik pergi !
Lepas itu asyik-asyik datang balik ?
Rasa macam nak mengamuk saja . .
Tapi , kau bukan boleh bercakap .

Bisu ?
Kau bukan faham pun . . .
Kau tahu tak Nelly tak suka kau . .
Janganlah merayu-rayu lagi nak datang . . .


Lepas itu , kau tinggalkan kesan pula tu !
Mendalam dan terseksa jiwa ini ! !
How dare you . . .
Sedih sangat ini . . .


Datang tak diundang , nak suruh kau pergi ?
Macam tak ada cara saja . . 

Nelly benci kau !

JERAWAT 


PARUT JERAWAT 

Ada petua ? ? ?

Blogger itu yang suka tambah ilmu

Elvy Nellysha | 8:11:00 AM | 24Comments |
السلام عليكم

Eh ? Yeke ? Nelly merepek ya ?
Jawapannya sama sekali tidak . . .

Bila kita menjadi seorang BLOGGER , kita akan singgah dari satu tempat ke tempat BLOGGER yang lain . .
Ye kan ? ?
Sebelum kita meninggalkan jejak atau komen , sudah pasti kita akan baca atau TERBACA entri dorang .
Tak kira TAJUK , ISI ENTRI itu .
Betul tak ?
Blogger yang ingin menambah ilmu , pasti akan membaca entri tersebut .
Samada menambah ilmu , mengolah sedikit sebanyak tetapi masih KREDIT ke penulis asal atau ingin mengembangkan karya dalam penulisan . . 

Korang tahap mana ? ?

1. Hanya seorang SILENT READER ?
2. Baca dan tinggalkan komen ?
3. Baca sepenuhnya dan memahaminya ?
4. Baca dan merasainya jika berada ditempat korang ?
Hehe . .
Fikir-fikirkanlah . . 

1st GA Pearl By Moon

Elvy Nellysha | 5:43:00 AM | 16Comments |
السلام عليكم


Kali ini ditag oleh Si Comot comel . .
Thank you sayang . .




Nelly suka warna hitam dan putih .
Nampak elegen .
Tapi , kena pilih satu , Nelly pilih hitam . . . 
Sebab warna itu bermaksud menyembunyikan diri .
Macam Nelly kot . . . .
Hehehehe

Jom meriahkan suasana  . .

Tag dekat korang yang tak join lagi . . 

Tag dari Aliza

Elvy Nellysha | 5:37:00 AM | 2Comments |

السلام عليكم



Nelly hutang banyak tag ni ! ! Haha . . Akan ku tunaikan . . . 
Actually , Nelly ditag oleh Aliza . 

Thank you ya . . .

1. Tahun bila mula berblogging??
2008- Baru bina blog
2010-Mula aktif lepas habis SPM . . . 

2. Dari Siapa Kenal Blog???
Masa tengok info mengenai blog . . 

3. Siapa anda hasut untuk menjadi blogger juga??
Diri sendiri . . Dia kata "Buatlah ! tak buat , jaga kau"
Haha

4. Blog anda sebenarnya???
Actually , ingin letak info , cerita tentang hidup , pendapat dan secara ISLAMIC . . .

5. Blog yang anda suka baca jenis yang???
Simple dan menarik perhatian . . 

6. Siapa Banyak ajar tentang blog???
Belajar dari blogger lain . Thank you . .

7. Sejarah Domain name anda?? dan sebab??
Belum pakai lah  . .

8. Apa yang anda tak suka Pasal blog??
Dapat mengeratkan silaturrahim . .

9. Apa yang anda harapkan dari blogging??
Berjalan ke blog yang lain untuk tambah ilmu . . 

10. Anda Berbloging kerana???
Untuk mengembangkan bakat dalam penulisan sebab suka menulis . . .

Wednesday, January 26, 2011

Nelly suka menggeledah

Elvy Nellysha | 7:50:00 PM | 49Comments |
السلام عليكم

Korang nak tahu ?
Nelly suka orang yang jadi PHOTOGRAPHER . . .

Sebab ?
Dorang yang terlibat dalam bidang ambil-ambil gambar ini , mempunyai idea yang menarik . .
Untuk menghasilkan gambar yang lawa sangat-sangat . .
Nelly suka sangat !
Dulu , Nelly mahu terlibat dalam bidang macam itu . .
InsyaAllah , 1 hari nanti . . .
Gila snap gambar o0 ! ! Cuma , tak ada tempat menarik , hilang sekejap idea . .
Nelly suka menggeledah tempat-tempat orang yang penuh dengan gambar yang kreatif . . .
Sebab tak semua orang tahu cara untuk ambil gambar yang menarik . .
Walaupun tahu ambil gambar . .

Sebab , ia memerlukan minat yang tinggi . . .
Ditambah lagi dengan SENTUHAN JIWA (apa tu ? ?)

Gambar yang digeledah sikit :








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...