Saturday, August 27, 2011

Meh , meh ! Nelly The Strange nak wish SELAMAT HARI RAYA JUGA ! Ada kad raya untuk korang !

Elvy Nellysha | 5:06:00 AM | 131Comments |
Nelly The Strange in the house !
Yeay !
Alhamdulillah , kita sudah mahu raya ! Boleh dikira dengan jari beb !

Memandangkan Nelly seorang student Form6 dan seorang Blogger yang sampai tak cukup masa !
Haha . .  Nelly nak wish SELAMAT HARI RAYA kepada semua blogger-blogger sama ada yang kenal Nelly atau tak kenal . Bagi yang kenal , Nelly nak minta maaf kalau ada salah dan silap sepanjang menulis entri dan sebarang gurauan yang agak kasar dan menyakitkan hati korang semua !
Harap maafkan ya ? Hehe . . .

Nelly buat sendiri tau !!

Thursday, August 25, 2011

Perbezaan LELAKI TAK ROMANTIK dan LELAKI ROMANTIK !

Elvy Nellysha | 6:11:00 AM | 83Comments |
Jom tengok perbezaan LELAKI TAK ROMANTIK dan LELAKI ROMANTIK !

Hasil kajian : Nelly The Strange !

Lelaki tak romantik                   Lelaki romantik

Bersikap bersahaja
Lagak MACHO !
Jujur walaupun menyakitkan hati perempuan itu tetapi dia tak ambik tahu .
Bijak susun kata-kata sebelum mengatakan sesuatu untuk elakkan perasaan perempuan terguris .
Tak pandai pujuk perempuan . Lebih rela perempuan yang pujuk hati sendiri .
Pandai susun ayat untuk pujuk perempuan !
Lepas clash : Susah nak terima perempuan lain . Atas alasan , ex gf lebih disayangi . Walaupun dah ada gf lain , dia masih akan kata :
”Saya masih sayang ex gf saya dan tak mampu lupakan dia !”
Lepas clash : Senang untuk lupakan seseorang perempuan apabila dapat yang lebih baik dari yang sebelumnya .
Susah nak faham bahasa kiasan perempuan . Jadi , perempuan lebih sakit hati bila tak dapat respon yang diharapkan .
Mudah faham bahasa kiasan perempuan dan menganggap ”MEMAHAMI PEREMPUAN ITU MUDAH !”
Susah nak bagi kepercayaan melainkan dia betul-betul percaya dan meletakkan kepercayaan yang tinggi . Sekali dia percaya perempuan dan kepercayaan dimusnahkan , belum tentu perempuan tu boleh dapat peluang ke-2 !
Mudah bagi kepercayaan tapi sangat susah nak dipercayai . Sekali kepercayaan dia bagi musnah , dia akan fikir 2 atau 3 kali untuk bagi peluang ke-2 !
Tak reti jiwang ! Ini FAKTA ! Tak ada mesej-mesej berunsur JIWANG ! Yang ada Cuma pertanyaan biasa sama macam mesej dengan kawan-kawan mereka !
Jiwa sangat sensitif . Bila kapel , mesej semua jiwang-jiwang ! Beza antara kawan dan gf !
Panggilan ’kau’ dan ’aku’ susah nak buat dia sensitif ! Bagi dia , panggilan apa-apa sahaja adalah SAMA !
Panggilan manja selalu digunakan . Panggilan ’kau’ dan ’aku’ buat dia rasa tak dihargai !
Tak terlalu fikir tentang KOMITMEN .
Bebas untuk bincang tentang KOMITMEN !
Lebih mudah dipercayai .
Susah nak dipercayai sebab terkenal dengan BUAYA DARAT !
Bila kol : Ya ? Ha ? Ada dengan member ni . Nape ?
Bila kol : Hai sayang , tengah buat apa ? Busy ke ? Eish , sihat ?
Keutamaan :
  • Kawan
  • Keluarga
  • Girlfriend
Keutamaan :
  • Keluarga
  • Gf
  • Kawan

Banyak perbezaan kan ? Hahahaha ~

Thursday, August 18, 2011

Weyh ! Aku pun manusia ! Aku pun ada hati dan perasaan !

Elvy Nellysha | 12:11:00 AM | 78Comments |
Yes ! Memang Nelly tengah marah !
Nelly tak suka situasi Nelly sekarang ! Nelly terSEKSA ! ! !
U know why ? ? Nelly tak salah ! Nelly tak buat jahat ! 
Kenapa orang selalu sakitkan hati Nelly ? ? Nelly dah buat yang terbaik untuk berkawan ! !

Tapi , takkan tak boleh nak tau yang Nelly IKHLAS kawan dengan kau ? ?
Nelly tak pernah nak cerita buruk-buruk pasal korang ! Korang ni kenapa ?
At least , kalau Nelly ada salah , tolonglah bagitau Nelly ! ! Janganlah buat Nelly hilang sabar !
Nelly pun ada had kesabaran . . Sama macam korang . . .

Korang bukan KAWAN YANG BAIK , tapi LAWAN ! !
Kenapa weyh ? ? Nelly tak buat salah kat korang weyh !
Kenapa mesti buat Nelly makin lama makin terseksa weyh ? Korang memang suka kan ?

Argh ! Macamlah korang BACA


Actually , Nelly betul-betul minta maaf kalau Nelly ada salah dekat korang . . .
Nelly rasa tak ada satu pun yang Nelly buat sakitkan hati korang . . Tapi , terpulang dekat korang untuk MENILAI Nelly macam mana . Mungkin Nelly jahat pada korang kan ? Semua yang nelly buat semuanya korang cari yang BURUK saja kan ?
Nelly buat BAIK mana pun , korang takkan pernah nampak ! Nelly sayang korang sangat-sangat even kita tak rapat mana pun ~

Tapi , apa-apa pun , Nelly dah lama maafkan korang ~ 

JUJUR : Nelly tak pernah buat blog untuk meluahkan perasaan tak puas hati , geram atau marah Nelly dekat orang ~
Inilah yang pertama kali dan Nelly harap sangat korang FAHAM !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...