Monday, July 30, 2012

Eh , dah nak raya ke ? Lama lagi kan ? Hehehe

Elvy Nellysha | 6:07:00 AM | 7Comments |
Dang dang dum , bunyi mercun ! Hei , mercun sudah berbunyi sana sini . Meriam belum . . Dulu masa kecik-kecik , duduk kat kawasan kampung , so nak main merian sampai bunyi kebabooomm pun kira ok lagi . . Jarang eden nak dengar orang main meriam putus tangan , putus jari bagai macam sekarang .

Maklum sajalah , dulu ayah yang main meriam . Nelly ? Just tolong tepuk tangan je tanda gembira ! Fine ! Hahahaha ! Bunga api pun dah kira hebat masa tu . Hehehe

Masa puasa nilah adik-adik Nelly yang kecik tau mana nak gunakan duit dengan betul mengikut pandangan mereka , iaitu beli mercun atau bunga api pakai duit mak ayah ! Hahaha






Nelly mana ? Ish , dorang je main ! Tapi kan , bila dah besar ni , susah pulak nak ada mood 'join' sama main mercun atau bunga api . Takut tak berjari !!

Saturday, July 28, 2012

Upper 6 : Capture picture !

Elvy Nellysha | 10:21:00 PM | 30Comments |
Nelly menunggu , menunggu dan menunggu ! Tunggu apa ? Tunggu orang balik ! Hahaha !

Balik ? Nak ke mana ? Balik rumah ! Motif ? Nelly dengan kawan Nelly nak ambik gambar ! Hehehe . .
Ish , tak ada kerja kan ? Memang pun ! Hahaha ! Untuk ambil kenangan pakai baju sekolah sebab tahun ni last 2012 ! Stpm lah katakan , tapi tak ada rupa org STPM ! Yeke ni ? Entah , entah !



Dia pegang pensel besar Nelly ! Yeah , my pencil buat tulis time exam ! Ok , tipu je . Tu buat isi colour magic Nelly . Hahahaha !

Sepah meja Nelly dan Dila ! Kami rajin belajar ! Tengok ! Teacher mengajar . Kami ? Ambil gambar !
Hampeh ~

Nama dia Ummi Nurjannah ! Ada yang nak kenal ? Dah berpunyalaaaa ~
Dekat buku dia tu Nelly yang buatkan ! Hehehe





Kami best friend ! Hehehe ! Bak kata sorang cikgu ni :
"Korang ni memang tak boleh berenggang kan ?" 
Tau tak apa !





Siapa perasan apa ada dekat atas meja tu ? Siapa yang perasan , dia memang PRIHATIN amat dan plus plus sayang kat dia !! Hehehehe ~

                                                             Kehidupan sebagai Upper 6 ? 


                                                             Jawapan Nelly -------> Tension !!!!!

Malaun mana HACK blog Nelly ?

Elvy Nellysha | 7:09:00 AM | 41Comments |
Salam , pertama sekali , Nelly nak minta maaf bagi pihak yang tak bertanggungjawab yang sudah guna blog Nelly dan nama Nelly The Strange untuk memburuk-burukkan seorang blogger . . Tidak perlulah Nelly mention nama blogger tersebut . Entri tersebut sudah Nelly padam . . Tutup malu + tutup muka !

Bagi Nelly , ini satu perkara yang TIDAK BERADAB dengan menceroboh HAK orang lain !
Kalau nak mengutuk , sila pakai blog sendiri . But , why me ? Tak ada buat salah dengan sapa-sapa pulak sepanjang bulan puasa ni . Tak taulah kalau memang ada , Nelly minta maaf . Ish , dugaan puasa .

Bagi yang tidak percaya , terima kasih Nelly ucapkan . Nelly percaya mereka orang yang rajin singgah blog Nelly dan tau cara penulisan Nelly . . Bagi yang percaya , Nelly sedih gila ! Itulah , tak pernah menyinggah blog Nelly , then terus buat kesimpulan dan melabel yang Nelly ni JAHAT !



Perkara ni Nelly dapat tau dari Nabila Medan yang bagitau Nelly . Firsltly , terkejut habis + muka biru !
Then , dengan serta-merta Nelly buka blogger.com untuk memadam entri tersebut ! Ternyata password blog Nelly sudah ditukar oleh manusia tak bertanggungjawab ! Semestinya gelabah masa tu . .

Alhamdulillah , dengan bantuan adik Nabila , dia  dah bantu Nelly untuk tukar balik password blog Nelly . Yang menjadi tanda tanya , tak selamat ke password Nelly ni ? Sebab susah untuk diciplak oleh manusia ini . Sedih memang sedih , .

Maaf blogger tersebut . . Sumpah malu ! ! ! Dan itu BUKAN NELLY !!!!

Thursday, July 26, 2012

Buat duit dengan ZoShare.com!

Elvy Nellysha | 6:30:00 AM | 8Comments |
Zoshare ? Zoshare ni Nelly baru join . Baru tadi . Hehehe . . Lebih kurang macam Says.my !


Kelebihan : Bila duit dah cukup RM20 , korang dah boleh cash out !
Bila orang tekan , korang dapat duit ! Refresh je dapat duit ! Update cepat ! Seronok kan !

1. Pergi ke link ini --->> zoShare.com


2. Korang tekan butang SIGN UP !


3. Korang boleh Sign up sama ada guna Facebook,Twitter atau Account Google . Ikut keselesaan korang nak guna akaun mana satu . .




4. Bila korang dah siap sign up , korang terus dapat RM5 . Nelly dah cuba dan ternyata betul !

5. Then , dekat bahagian Recommendation boleh pilih iklan . Pilih iklan yang korang nak promote .



Dia ada bagi url iklan yang korang pilih .

Copy dan share iklan tu dekat mana-mana yang korang suka ! Jom join !
Daftar jom ! Tekan sini !

Wednesday, July 25, 2012

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Elvy Nellysha | 6:49:00 AM | 6Comments |
Rasanya belum terlewat lagi Nelly nak ucapkan Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua umat Islam . . Alhamdulillah , masih hidup lagi dan diberi peluang untuk kita berpuasa selama sebulan pada tahun ini , InsyaAllah . .









Ustazah Nelly kata masa dekat perhimpunan "Siapa yang lapar , dia berjaya untuk berpuasa pada hari itu . Semua manusia akan rasa lapar . Bila lapar , baru kita tau macam mana rasanya orang yang tak dapat makan . Tapi kalau relaks je ,maknanya dia tak berjaya berpuasa pada hari itu . Tak sampai apa yang sepatutnya disampaikan . ."

*Lebih kurang macam ni lah ayatnya . .*


Sila manfaatkan entri ini sebaik mungkin . .

Monday, July 9, 2012

Hari sukan sekolah adik : Pertama kali jinak-jinak jual AISKRIM !

Elvy Nellysha | 5:14:00 AM | 21Comments |
Yeay ! Sekarang tengah musim sukan kan ? Sekolah adik Nelly pun ada sukan juga ! Hehehe .
Jadi , Nelly , adik Nelly yang Najwa dan kawan-kawan Nelly pun nak berseronok juga ! Jual aiskrim buat pertama kali !

Maklumlah , nama pun budak-budak sekolah . Aiskrim mesti jadi kegemaran !
Jangankan budak-budak , Nelly pun pantang nampak aiskrim . Hahahaha !


Ini adik Nelly . Pra sekolah lagi . Kecik je . Hahaha . Nakal kemain . .

Rumah biru siap berpagar ! Dolfin lagi atas tu . . Cantik oo !

Rumah kuning ada lebah . . Comel-comel !

Hijau ! 

Rumah merah ada tanglung wey !
Lawa cikgu-cikgu sekolah rendah hias rumah sukan . Kreatifnya !!!



Ramai budak-budak suka aiskrim ! Hahaha . Maceh beli ya adik-adik . .  Sibuknya Nelly . Hahaha !





Hitam dah muka Nelly . Berbelak !







Bila aiskrim dah habis . .  Apa lagi ? Bergambarlah ! Hahaha




 Lari dik , lari ! Haha . Laju adik Nelly lari . Hehehe . .









Meriah habis !!

Seronok wey ! Seronoknya sebab tengok budak-budak kecik je semua . Kat sekolah menengah , semua dah besar-besar . Tak jumpa budak kecik semua . Kat sekolah rendah ni , yang tinggi sama dengan Nelly pun ada ! Ceyt ! Hehehe . .

Nelly ada , kau ada ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...