Monday, July 21, 2014

Bloglist Nelly The Strange 2014! Simple!

Elvy Nellysha | 5:39:00 AM | 11Comments |
Bloglist Nelly untuk 2014 telah dibuka setelah lama ditutup!





Sila bagi link di ruangan komen ya! ^_^

Thanks! Tarikh tutup: Selepas Raya. (Akan diumumkan~)

Sunday, July 20, 2014

Mari sini untuk lihat Running Man semua episod!

Elvy Nellysha | 9:29:00 PM | 12Comments |


Nelly yang kebosanan duduk rumah sebab cuti semester sampai bulan 9. Jadi, tengok Running Man antara favourite Nelly. Ibu dengan ayah Nelly selalu cakap: "Apa la yang best sangat. Tergelak-gelak." 

Hahaha. Memang kalau tengok Running Man asyik tergelak je. Santai dengan aktiviti-aktiviti, gelagat dorang semua. Tak suka cerita Korea, suka Running Man je. Aiseh, macam mana la tu kan~

Jadi, Nelly terjumpa website yang mana boleh tengok Running Man semua episod. Puas la tengok sepanjang cuti semester ni. Yang situasi sama dengan Nelly, jom tengok sini! :)

Klik sini:


Semoga enjoy dengan Running Man anda ya! Jangan lupa klik tabung dan like entri ini. Mana tau boleh sampai dekat kawan-kawan kat fb yang lain!

:)

Thursday, July 17, 2014

Tragedi MH17

Elvy Nellysha | 8:18:00 PM | 15Comments |
Tragedi MH17 sangat-sangat mengejutkan selepas tragedi MH370. Nelly tahu tentang berita ini malam tadi dan terus buka Astro Awani untuk maklumat lanjut.

MH17 merupakan pesawat yang telah terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Russia.

Gambar MH17 di bawah:







Kredit: sini
Takziah diucapkan dari Nelly kepada keluarga mangsa.

Wednesday, July 16, 2014

Anda mengalami penyakit kayap?

Elvy Nellysha | 3:28:00 AM | 9Comments |
Entri terbaru ini adalah untuk update tentang penyakit yang dikenali sebagai penyakit kayap.


Apa itu kayap?


Kayap dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan. Ia adalah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Risiko-risiko utama penyakit ini adalah:
  1. Umur yang semakin meningkat (lebih daripada 50 tahun)
  2. Kelemahan sistem imun (pertahanan badan) pelbagai sebab seperti jangkitan kuman Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan kesan ubat-ubatan (seperti ubat steroid).
Selain kayap ular, ada beberapa jenis kayap lagi seperti:

1) Kayap Api
2) Kayap Tompok
3) Kayap Seledar
4) Kayap Harimau
5) Kayap Bersambung- Boleh menyebabkan maut sekiranya tidak mendapat rawatan

Kredit kat: sini dan sini

Jadi, apa cara untuk ubatkannya?

Okay, bagi sesiapa yang mengalami penyakit kayap atau pun sedara mara korang yang mengalami penyakit kayap, sila hubungi nombor telefon di bawah untuk maklumat lanjut: 

0132275227 atau 0122328284

Rawatan adalah secara tradisional . In shaa Allah sembuh dengan rawatan yang tradisional!

Bertindaklah sebelum terlambat! Sekadar membantu.

=)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...