Thursday, December 22, 2011

Inilah DIA yang Nelly cari selama ini ...

kindergartenlibrary | 4:20:00 AM | 75Comments |
Inilah dia !! Siapa ? Mana ? Rilex dulu . . . Nelly hanya nak semua ambil pengajaran sikit kalau perlu . .
Nelly tau Nelly jarang cerita agak peribadi kat blog , tapi inilah yang perlu Nelly kongsi sama-sama . .

Situasi 1 :
Someone : Nelly nak pergi mana ?
Nelly : Pergi karaoke dengan kawan-kawan . . . Nak ikut ?
Someone : Yang tempat gelap tu ?
Nelly : Takkan tempat karaoke terang kot . . .
Someone : Tak nak cakap apa-apa . Fikir sendirilah ya . Kang kalau cakap , kecik hati . .
Nelly : Yelah , tak pergi . . Nanti kita pergi masjid ya ?
Someone : Ha , yang tu ok . Free , duduk lama-lama pun tak apa . . .

Situasi 2 :
*Tersalah hantar mesej . .*Nelly hantar "Nanti kita jumpalah der . Wa tengah penat ni . Baru lepas edar kertas"*
Someone : Nak tegur boleh ?
Nelly : Boleh . Apa dia ?
Someone : Cuba 'bahasa' yang Nelly pakai tu ubah sikit . . Baru nampak sopan . .

Ya , Nelly ni banyak kena tegur dari tegur orang . . Dari cara itu , Nelly belajar . .
Bukan dia saja . Mak ayah Nelly , kawan-kawan . Dah rasa macam budak kecil . .
At least , Nelly rasa juga ada yang caring ~
Apa maksud tajuk Nelly ? Ha , yang tu fikir sendiri ! Hahahaha . . .

75 comments:

Cik RoSs said...

Haaaa...bagus 'dia' tu ye!!Hehehee..

*Menghargai sebelum dia 'pergi'...

kindergartenlibrary said...

haha

"dia" banyak makna tu
:p

Syaiful said...

kalau mampu dan berani...dan lelaki...cube lamar dia...tapi kalau pempuan,,,jadikan dia kawan paling baik :)

kindergartenlibrary said...

hehe . insyaAllah ..
dia memang yang baik sangat !
:)

Sharifah Salwa said...

baguslah ade yg saling ingatkan . kite nie manusia , mudah lupe

kindergartenlibrary said...

betul2 ..
:)

mohdhazlan Dreadlock said...

hargai lh peluang ..

Fifieyqa said...

ohh..baiknye 'dia' tu..tapi dia tegur direct kan..hehe..

kindergartenlibrary said...

mohd : yup
:)

kindergartenlibrary said...

miss : yup .. direct je
=)

kim heeruul said...

dia memey seorang yang baik.. =)

Umie Naziera said...

ingat mengingatkan mmg bagus kan..tapi kadg2 tensen jugak ;(

Nalisa Syahira said...

jangan tunggu lama lama , eh ? haha .

eiyzniey said...

Bgus la..
Dye tgur utk kebaikan..kann
:)

iAmCekbolat said...

wah.. ingatan !

Unknown said...

syukur masih ada yang nak tegur kesalahan kita.kalau tak jauh la kita tersesat..

ila said...

comel je nk jmpe g masjid ea?lme2 pon tape.
hahah

nurkaloi said...

heheh takpe pelan-pelan kayuh
same-same beruabah ke arah kebaikan kann

kindergartenlibrary said...

kim : memang baik ..
:)

kindergartenlibrary said...

umie : kadang2 .. jangan risau .. ada hikmah tu
:)

kindergartenlibrary said...

nalisa : aiseymann !

kindergartenlibrary said...

eiy : yup2
:)

kindergartenlibrary said...

cekbolat-bolat :
=)

kindergartenlibrary said...

diana : betul2 !!
:)

kindergartenlibrary said...

ila : hahaha ... tu yang nelly gelak sakan tuh !

kindergartenlibrary said...

nurkaloi : :)

cik ika said...

sweet la sygs..hee~~

si ngokngek said...

amboi nelly gatai dh nooo,ceq habaq kt mak kot..haha

someone??special for your heart keww...:D

fyzaishak said...

haha..bagus ada kawan macam ni
saling menasihati :)

deeya said...

DIA ....
insan pertama yang kucinta ..
DIA ...
insan pertama yang bertakhta ..


ehem ehem ! waaaah nelly ... jeles mak noks ! huhu ~

kindergartenlibrary said...

cik ika : pulak ~

hahahaha

kindergartenlibrary said...

si ngok ngek : penuh tanda tanya tu .
:p

kindergartenlibrary said...

fyza : betul2 !!!

kindergartenlibrary said...

deeya : ceah .. lirik lagu pulak ! hahaha

jgn jeles2 !! hahaha

emylase. said...

hea baiknya 'dia' tu nelly :)
tegur ke arah kebaikan takpe x)

kindergartenlibrary said...

tu la pasal .
:)

~Sal Ismail~ said...

mmg someone mcm tu yg patut dicari..berani tegur~ =)

dwatyKNY said...

hargailah si dia tu ye... susah nak cari macam si dia tu sekarang ni...

kindergartenlibrary said...

saljou : :)

kindergartenlibrary said...

dwaty : always ..
:)

iem said...

bagusnya ada kawan macam die
hargailah persahabatan 2 erk

kindergartenlibrary said...

tq !
:)

Mr.Superman said...

kwn ditegur utk kebaikan terima la seikhlas hati. :)

cunndaa said...

setiap hari kita akan belajar dan terus belajar untuk perbaiki diri kan..

nice sharing dear..

kindergartenlibrary said...

ema : semestinya !
:)

kindergartenlibrary said...

abg stalker : hehe

:)

The Ohhsem said...

teguran penuh makna:)

kindergartenlibrary said...

memang banyak makna ...
:p

Niahix_01 said...

sangat2 bagus 'Dia' tu eyk... x penah trfikir nk buat gitu... ^_^

aidajusoh said...

sekurang-kurangnya msih ade yg peduli :)

KaK LimAh Si SupiR said...

hew2..kaklimah p0n slalu jgk kene tgur mcm2 :P

Khairi Fakhri said...

xde kaitan punnn =='

cik wanie Lovela (CWL) said...

:)

Fida Husain said...

orang yang prihatin tu, selalunya org it sgt penyayang. :)

Rtp Farra Arisha said...

caring each other is loving! :) good if anyone can give the good advices to us! ;))

Noor Fatin said...

bagus la DIA tu!! nelly, jangan lepaskan dia kalau dia seorang lelaki! ahaks ;p

teyn teyn said...

still cube phm .. tak paham lagi .. lmbtnyaaa kite load. haha

Cik nadya said...

bgusnye die uh kan ..
unt0nglaa kam0o kn :)

Ezzah Memo said...

best maseh ada yg sudi tegur nelly. :) memo mencari yang sudi. insyaALLAH jumpa.

Rina Rahamat said...

mmg sepattnya kita bergaul dgn sahabat yg boleh bawa kita ke arah kebaikan :)

kusyi said...

hahah..suka post neh.. spe dia tu?? lalala

Anonymous said...

hahaha adik aku yang darjah 3 tu pun selalu cakap bahasa bukan2... kalau depan aku tak berani la dia... silap hari kena bebel 3 hari 3 malam... kah3

kindergartenlibrary said...

wan : cuba buat ! ^^

kindergartenlibrary said...

aida : yup , terharu ~
:)

kindergartenlibrary said...

kak limah : kita geng lah ^__^

kindergartenlibrary said...

keyri : ko tak faham .. :p

kindergartenlibrary said...

fida : er , betul !!

kindergartenlibrary said...

RTP : terasa di hargai . :p

kindergartenlibrary said...

fatin : err .. :p

kindergartenlibrary said...

teyn teyn : load cepat !!
:D

kindergartenlibrary said...

nadya : alhamdulillah ~

kindergartenlibrary said...

memo : mesti jumpa .. :)

insyaAllah ~

kindergartenlibrary said...

Rina : hehe .. betul !! :)

kindergartenlibrary said...

kusyi : err .. err ..

:D

kindergartenlibrary said...

red : wah ... kalah red ya .. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...