Wednesday, August 1, 2012

Blog di HACK : Nelly dah mula BENCI !

Elvy Nellysha | 5:32:00 AM | 14Comments |
Baru-baru ini ramai blogger dikejutkan dengan password blog yang sudah ditukar !
Mean , dihack oleh mereka yang telah bagi link dan dikenali sebagai BLACKHAT atau budak Linux !

Nelly sendiri dah kena ! Fine , bila minta balik password , katanya ada syarat . Ada juga yang bagitau Nelly , blogger yang ingin dapatkan semula blog , mereka kena webcam ! Tapi , entahlah . Orang kata ~

Tanpa banyak fikir , Nelly dah gelabah habis . Nasib baik ada bantuan dari kawan-kawan Facebook yang lain bantu Nelly . . Yang Nelly marah sangat , dia tukar password Nelly ! ! Sekali lagi ~

Bila minta baik-baik , geng dia kata :

Cara-cara untuk mendapat semula blog :


Mulalah Nelly naik angin dan semestinya tak lawak untuk mereka yang nak guna blog atas urusan penting ! ! 

Gambar di bawah ini adalah paparan blog yang sudah di HACK !


So , pengajaran Nelly dapat , password tak boleh sama , kena sign out dan hati-hati bila memasuki paparan yang betul tapi sebenarnya telah memberi emel dan password secara tidak sengaja !

P/s : Sedih !

14 comments:

E'in said...

sabar ye dik.. saje je org nk dengki.. huh!

-meeSUPERGIRL- said...

yee mee ade jugak masuk blog nelly hari tu .. siap ad lagu raya lagi . haha

tirahzairi said...

xtaw nk ckp cmne...kang slh ckp...terkena plak...adoii...ckp dlm hti je lah...hehe....

chot ok..! said...

ee takutnya jd mcm ni..mnx dijauhkan..rasanya frst tme singgh sini..sbr yer..:)_

tirahzairi said...

hehehe...cm klakar plak...

Cik Jannah said...

ye ke nelly? jahatla org zaman skg ni.

anna_nana said...

err..ngek punya hackers. =.="

Anonymous said...

stuju sgt...sbnarnya dia boleh pishing kita dlm kotak komen..bila kita klik kita akn msuk blogger home, tp sbnrnya tue homepage dorang, so be careful

shawn razaleigh said...

nasib baik dah ok kan.huhu. lama tak singgah sini.


awrr! ;)

matsen said...

kesimpulannya berhati hatilah d alam siber =)

nik ros said...

mmg tak ade keje ker org yg hack blog org lain

nabByla said...

blog akk pun penah kena dulu. huuuu...

kay_are said...

bahaye betul tapi cane dorang leh tau kite nye password? hmm.. memang confuse gak kat situ..

D i n said...

Cyber IT Crew (CIC) : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...