Thursday, August 25, 2011

Perbezaan LELAKI TAK ROMANTIK dan LELAKI ROMANTIK !

Elvy Nellysha | 6:11:00 AM | 83Comments |
Jom tengok perbezaan LELAKI TAK ROMANTIK dan LELAKI ROMANTIK !

Hasil kajian : Nelly The Strange !

Lelaki tak romantik                   Lelaki romantik

Bersikap bersahaja
Lagak MACHO !
Jujur walaupun menyakitkan hati perempuan itu tetapi dia tak ambik tahu .
Bijak susun kata-kata sebelum mengatakan sesuatu untuk elakkan perasaan perempuan terguris .
Tak pandai pujuk perempuan . Lebih rela perempuan yang pujuk hati sendiri .
Pandai susun ayat untuk pujuk perempuan !
Lepas clash : Susah nak terima perempuan lain . Atas alasan , ex gf lebih disayangi . Walaupun dah ada gf lain , dia masih akan kata :
”Saya masih sayang ex gf saya dan tak mampu lupakan dia !”
Lepas clash : Senang untuk lupakan seseorang perempuan apabila dapat yang lebih baik dari yang sebelumnya .
Susah nak faham bahasa kiasan perempuan . Jadi , perempuan lebih sakit hati bila tak dapat respon yang diharapkan .
Mudah faham bahasa kiasan perempuan dan menganggap ”MEMAHAMI PEREMPUAN ITU MUDAH !”
Susah nak bagi kepercayaan melainkan dia betul-betul percaya dan meletakkan kepercayaan yang tinggi . Sekali dia percaya perempuan dan kepercayaan dimusnahkan , belum tentu perempuan tu boleh dapat peluang ke-2 !
Mudah bagi kepercayaan tapi sangat susah nak dipercayai . Sekali kepercayaan dia bagi musnah , dia akan fikir 2 atau 3 kali untuk bagi peluang ke-2 !
Tak reti jiwang ! Ini FAKTA ! Tak ada mesej-mesej berunsur JIWANG ! Yang ada Cuma pertanyaan biasa sama macam mesej dengan kawan-kawan mereka !
Jiwa sangat sensitif . Bila kapel , mesej semua jiwang-jiwang ! Beza antara kawan dan gf !
Panggilan ’kau’ dan ’aku’ susah nak buat dia sensitif ! Bagi dia , panggilan apa-apa sahaja adalah SAMA !
Panggilan manja selalu digunakan . Panggilan ’kau’ dan ’aku’ buat dia rasa tak dihargai !
Tak terlalu fikir tentang KOMITMEN .
Bebas untuk bincang tentang KOMITMEN !
Lebih mudah dipercayai .
Susah nak dipercayai sebab terkenal dengan BUAYA DARAT !
Bila kol : Ya ? Ha ? Ada dengan member ni . Nape ?
Bila kol : Hai sayang , tengah buat apa ? Busy ke ? Eish , sihat ?
Keutamaan :
  • Kawan
  • Keluarga
  • Girlfriend
Keutamaan :
  • Keluarga
  • Gf
  • Kawan

Banyak perbezaan kan ? Hahahaha ~

83 comments:

ieyza afieyna said...

betul2.. sokong ape kate nelly.. ^^

Nur Hamizzah said...

honestly, sangat prefer lelaki yang tak romantik rather that one yang romantik. hahaha..

gr@wn said...

emmm, terlalu banyak pro dan kontra la. Kurang tepat.

Jasmin Ibrahim said...

sokong...!!!
*jap2...knp Like kat ats tu,tp xnaik pun kt fb??? huhuhu

fRaMe+LenSeS said...

sedang memikirkan diri mana satu. ehehehe.. :D

diana said...

suami akak tak romantik..
tapi keutamaan dia
1)keluarga
2)kawan

heee...:p

ApiH said...

hasil kajian ye.. hehee..

Si DauN CeRi said...

muahahaha... tetibe lepas baca ni rasa mcm taktau suka kat laki romantik ke x, masing2 ada pro n kontra..

noorul aisikin said...

suka alki romantik.heeeee :)

♥ cik_farah ♥ said...

oh.. nampaknya si dia dalam ketegori lelaki x romentik..
muahahha.. memang samer giler..

Faqihah Husni said...

WAAH! Pandainyaa kak ini. Buat kesimpulan sendiri.

Terbang Bersamaku said...

wah..siap bagi list lagik..mmg betul pun lelaki yg romantic ssh nk pcaya sgt..coz ramai peminatnye n pandai mengayat, so no wander dorang nie buaye..huhuhuhu..(tapi tak smua mcm gtue lah..)

si cantik sally said...

erm..ntah la kadang2 sikap lelaki tak romantik ad jugak kat lelaki romantik..huuuu..indah kalo dapat lelaki romantik tapi takot terbuai dek kate2 nipunye..alahai~~!! menci kan...>_<


selamat hari raye cik nelly jawab tau saye tanye tuhhh...kat kotak shoutbox ekk

FarzyanaYou said...

suka lelaki romantik tp ego lebih! ;p

[sutera kasih] said...

berdasarkan pengalaman, apa yg nelly simpulkan tu mmg betul huhu..

cemomoi said...

bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat

kay_are said...

so rase nye termasuk dalam kategori tak romantik r.. memang x reti nak jiwang2 terlebih ni.. huu

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

kesimpulan setiap org ada baik buruk haha

sahromnasrudin said...

Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

msredcheesecake said...

lelaki romantik mmg best tapi menyakitkan...

selamat hari raya maaf zahir batin

zOeY zAu YaH said...

hehe kdg2 yg x romantik tu lg membahagia kan..tah lah haha..

Nizam Ijam said...

wah..aku romantik :)

cik nAdyYa ツ said...

yehhh ~ i like ur entry !
xlehh caye laki yg jiwang uhh ,,huhu

lawanyee belog die
=)

kim heeruul said...

gua bersikap sahaja..=)

dill said...

haha! btol.

dill.

afiqazizan said...

fiq memang tak pndai pujuk perempuan..jadi fiq memang laki tak romantik..hihi.

miss Fyqa said...

Haa,tau takpe!

nelly said...

ieyza : haha .. tq !

nelly said...

hamizah : pulak dah ~

nelly said...

grown : hasil kajian nelly sendiri
:p

nelly said...

jasmin : hehe . opss . tak tau kenapa ~

nelly said...

frame : fikir2 . :p

nelly said...

diana : tu dah kawen kak ! hehehe

nelly said...

apih : :p

nelly said...

si daun ceri : boleh nilai sendiri .
:p

nelly said...

noorul : opss . bagus2 !

nelly said...

farah : untung lah ~
hahaha

nelly said...

faqihah : eksperimen
:p

nelly said...

TB : bergantung pada girl untuk nilai ! hahaa

nelly said...

sally : jangan mudah terbuai ya !
:p

nelly said...

farzyana : sangat stuju !!

nelly said...

sutera kasih : maceh2 ! hahaha

nelly said...

KR : untung lah ~ hahaha

nelly said...

+++ : betul2 !

nelly said...

sahrom : maceh !

nelly said...

sred : haha .yup2 !

nelly said...

zoey : kadang2 jerk ! hahaha

nelly said...

nizam : opss !

nelly said...

nadyya : haha . tak semua macam tu ~
:)

nelly said...

kim : bagus . dari lagak macho .
:p

nelly said...

dill : hehehe

nelly said...

afiqazizan : nasib baik mengaku !

nelly said...

fyqa : hehehe

ika said...

ika dapat btol3 yg tak romantik....

huu~~~

Far8 budak baik said...

nell klo gitu
aku nk pilih lelaki
x romantik lahh..
boleh pilih lakk haha!

asfira aminuddin said...

lelaki tak romantik kadang2 bwat kita sakit hati. haha.

iMBobo said...

hehe cik nelly suka yg mana satu?

srikandi cinta said...

oh, baru tau..cmni upenyer lelaki romantic..wuhuhuu..btw, cantek la blog nelly..dh lama x jenguk... nelly bdk matrik gak ekk?? nelly matrik ane?? sy matrik penang... hurm,,, di kesempatan ni, nk ucap slmt hari raya maaf zahir & batin :)

M Firdaus Mohd said...

hahha, setelah dikaji dengan terperinci, memang saya lelaki tidak romantik.ahha,


p/s: nelly, daus nak tanya, nelly boleh nampak post "ping blog anda" daus kat dahsboard blooger ek?

say to easy=) said...

rajinnyer nelly wt perbezaan nie ye..pada akak...ada pro n cons..tp akak lebih prefer laki x jiwang sbb akak pun bknnyer jiwang.sengal ade r.hahah..btw selamat hari raya ;)

nabilah_2908 said...

biasanya lelaki yg tak romantik ni..bila dah kawin baru dia tunjukkan sikap romantik dia... ;)

Cik Chokie said...

ngeh ngeh ngeh pandai yer kaka buat kajian.. amboii. hekhek SELAMAT HARI RAYA

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku pon xtau aku ne katgori mane.. rasenye aku ne tak romantik langsung kut... hahaha

Sheda Argos ツ said...

like3x hihi

sha my heart said...

ada betul jugak tu. lelaki mcm tu.

Jasman said...

jujurkn lebih penting walaupun menyakitkan hati...hehe

Sarah Mohd Saleh said...

yup..t laki tak giwang nih kalau kite didik die,kompomdie leh jadi mamat terjiwang pernah kite dambakan dalam hidup,heeee

Cik Azizah said...

kalau mcm tu.. bf jijah lelaki bersikap bersahaja lah ni..semua betol. muahaha ^^

Miss Tira said...

Sangat setuju..! ^^

nelly said...

ika : untung ~

nelly said...

far8 : mana boleh pilih2 ~

nelly said...

asfira : sangat setuju ! dah biasa kena ~

nelly said...

imbobo : oppsss ! haha

nelly said...

srikandi cinta : hehe . nely form6 lah ~
:)

nelly said...

firdaus : tak nampak lah~
blogspot problem ~

nelly said...

nabilah : really ? baru tau ~

nelly said...

chokie : hehe . tq !

nelly said...

top : cuba belajar . hehe

nelly said...

sha : hehe

nelly said...

jasman : terpaksalah terima !
=.=

nelly said...

sarah : eh ? yeke ?
biar betul ~

nelly said...

azizah : untung ~

nelly said...

miss tira : maceh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...