Tuesday, August 16, 2011

Saya BLOGGER , tapi saya pun nak FAMOUS macam awak !

Elvy Nellysha | 5:38:00 AM | 39Comments |

Blogger ? Famous ? Siapa kata korang jadi BLOGGER tak boleh FAMOUS ?

OF COURSE BOLEH ! 
 Tapi , bukan dengan entri korang yang banyak merepek campur tersepit orang nak baca !

UPDATE ENTRI TAK MENJANJIKAN FAMOUS !

What der ? Habis ? Macam mana orang nak kenal kita kalau tak duduk mengUPDATE ?
Apa STATEMENT tak guna kau bagi ni , Nelly !
Maksud Nelly , update entri yang merepek , merapu , meraban sampai mat rempit baca pun gelakkan korang gila-gila sebab bodoh gila tulis entri !
Eh ? Bodoh macam mana ?

  • Tulisan kecik sampai nak baca pun kena fikir berjuta kali !
  • Blogger tak tau menghargai pembaca ! What der ? Apa korang buat ni ? Fikir , fikir !
DENGKI PADA BLOGGER YANG FAMOUS AMOS TAK MENJANJIKAN KORANG MAMPU CARI POPULARITI TAPI PUBLISITI MURAHAN !

What ? Bukan ke kalau kita dengki , kita buat entri kutuk habis blogger tu , kita akan popular ?
Nelly , janganlah jadi bodoh . Buat entri baik-baik , belum tentu orang baca ! 
Eh , fikir rasional sikit ! Korang akan di kenali , tapi bukanlah dari sudut positif , tapi NEGATIF ! Apa ni ?
Kita bukan nak cari publisiti murahan yang kalau jual pun tak laku + tak ada nilai !

SAYA SUDAH UPDATE ENTRI SETIAP HARI , TAPI TAK ADA SATU PUN YANG KENAL SAYA !

Fuyoo ! Statement ni banyak makan dalam dan satu STATEMENT PALING NELLY TAK SUKA !
Kenapa ? Semua orang bermula dari bawah ! Bukan senang-senang nak naikkan nama yang korang reka , yang comel , nama yang hensem tu ! Kita dikenali bukan sebab ENTRI sahaja , tapi KUALITI entri kita untuk pembaca ...

Tapi ingat , kalau kita ikhlas menjadi seorang blogger , mesti akan ada jalan yang mudah untuk kita laluinya . .

Tak perlu kejar populariti , tapi kejar manfaat yang orang akan dapat dengan jejak blog korang dan akan ingat korang sampai bila-bila !


    39 comments:

    ~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

    nelly :) apa maksud blogger taktau menghargai pembaca

    Far8 budak baik said...

    tersentuh hati kecik ku membaca
    entry mu dik..aku terasa..
    blog aku seyes merapu
    entah ke laut mana entah..
    x bagi manfaat sgt pun..
    klo ade sikit je..huh..

    miss Fyqa said...

    masing2 ada cara tersendiri.. x gitu.. hehe :)

    cik najihah said...

    x perlu kejar populariti..
    kualiti yg dikejar

    ckdelta said...

    sy baru, tak tau apa nak di tulis disini ..tapi yang pasti sy suka gaya blog Nelly .

    satu saat saya akn tanya cara buat blog macam ini, saya ingin promo musics sy juga. . thank U :)

    aBANgZAI said...

    Nak famous ye....kena la mendampingi blogger2 yang famous...dan mesti buat entri video (vlogging)

    noorul aisikin said...

    setuju.setuju,setuju! :)

    Muslimah Optimis said...

    setuju sangat dengan ayat nelly yang ni "Tak perlu kejar populariti , tapi kejar manfaat yang orang akan dapat dengan jejak blog korang dan akan ingat korang sampai bila-bila !"

    i am S!L4H.. said...

    popular x kekal pon.
    =.=

    zaty luvlianncezzz said...

    yup nelly. setuju sangat! x pyh nk femes sgt la.yg pntg isi blognye tue!

    S a l a m r a m a d h a n~
    Jum hayati di sini (^o^)
    balik KAMPUNG!!

    nurkaloi said...

    berblog secara suka-suka
    bukannye nk kejar follower kan kan
    yg penting ape yg tulis tu ikhlas
    msti ramai yg nk kawan kiter kan kan

    Tiqiezaidi :) said...

    Haha. Kalau buat blog niat nya lain. Lain lah jadi nya. Sengal betul statement yg " SAYA SUDAH UPDATE ENTRI SETIAP HARI , TAPI TAK ADA SATU PUN YANG KENAL SAYA ! "

    Woofer Storm said...

    nak fmes pun kena ada identiti sndri..nnti orang mengata dikemudian hari,
    aik si anu tu femes,tapi tgk gaya sama je mcm si anu bin anu ni...tak pasal2 dak mengata orang kat kita,slh siapa?/ermmmm

    slm ramdhan ye nelly^^

    selendang merah said...

    nice entri nelly...i like ikhlas lah kalau nak menjadi seorang penulis blog..sebab setiap penulisan yg ikhlas orang tahu ikhlasnya penulisan itu.

    zOeY zAu YaH said...

    yg penting enjoy berblog =)

    [sutera kasih] said...

    betul tu nelly..apa yang penting, pembaca dpt sesuatu yg baik bila baca entri2 kita, itu suda cukup memadai :)

    matsen said...

    btul tu..aku pon tak famous tapi aku pedulik hape..haha..asalkan orang sudi baca entry kita sudah

    Kuchiki EnnaMoon said...

    wow!! relax relax.. kak nelly memang dah popular.. haha

    diana said...

    nak famos bukan boleh sekelip mata...
    jadi blogger bukan macam belakon kat tv tu.

    kay_are said...

    betul2.. paling penting kualiti r.. ape gune folower ramai tapi yang datang komen leh dikire gune jari ye tak? nampak sangat datang singgah follow blah je camtu kan?

    nelly said...

    ++++ : blogger yang tak pernah nak komen balik dan anggap pembaca itu perkara yang remeh jerk ~

    nelly said...

    far8 : mana ada merapu . nelly tengok ok je .all the best !

    nelly said...

    miss fyqa : yup2 .. sangat setuju !

    nelly said...

    cik najihah : pandai !!

    nelly said...

    cdelta : maceh ya !

    nelly said...

    abgzai : betul !

    nelly said...

    noorul asyikin : maceh !
    :)

    nelly said...

    MO : it's a facet !
    :)

    nelly said...

    i am silah : haha . . kenalah pandai buat ia kekal ~

    nelly said...

    zaty : maceh dear !

    nelly said...

    kaloi : betul3 !

    nelly said...

    tiqiezaidi : memang sengal !

    nelly said...

    woofer storm : hahah .

    :)

    nelly said...

    selendang : yup .ikhlas tu yang penting !!

    nelly said...

    zoey : kita enjoy !!

    nelly said...

    sutera : ada pengajaran ~
    =)

    nelly said...

    matsen : sempoi gilaa !!

    nelly said...

    kuchiki : popular ? mana der ~
    =.=

    nelly said...

    diana : yup . penulisan yang penting !
    :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...