Saturday, September 6, 2014

Chriszen Moist Cake Foundation 2 in 1!!

Elvy Nellysha | 5:58:00 AM | 1Comments |


CHRISZEN MOIST CAKE FOUNDATION 2 IN 1!


                        Harga: RM55 termasuk postage!

Muka selalu berminyak?

Inginkan kulit halus dan sentiasa lembap?

Jangan bimbang! 
Gunalah Chriszen Moist Foundation 2 in 1!



CHRISZEN MOIST CAKE FOUNDATION 2 IN 1 merupakan bedak yang dicampur dengan foundation!

Terdapat 3 warna bedak ini. Comel pun comel belaka.. :)

No 1. Merah jambu cerah
2. Merah jambu
3. Kuning langsat

Cepat check kulit anda kategori mana! Hehehehe...

Beli bedak + percuma ampule!

Ampule ni macam pelembap, tidak berminyak dan sesuai untuk semua jenis kulit .Selalunya dipakai sebelum solekan. Ia berfungsi untuk menghaluskan kulit. Pembelian bedak Chriszen akan dapat percuma ampule ini! :)





So? Apa tunggu lagi? 
Berminat untuk order?

Boleh contact di
Whatsapp Nelly: 011 23718152 

Instagram: @onlinesakan

Emel di nellythestrange@gmail.com untuk keterangan lanjut dan cara pembayaran. 

Sms/whatsapp only lebih cepat!! Terima kasih! 

Akan letak instagram kawan-kawan jual barang online nanti! ^^

Monday, July 21, 2014

Bloglist Nelly The Strange 2014! Simple!

Elvy Nellysha | 5:39:00 AM | 11Comments |
Bloglist Nelly untuk 2014 telah dibuka setelah lama ditutup!





Sila bagi link di ruangan komen ya! ^_^

Thanks! Tarikh tutup: Selepas Raya. (Akan diumumkan~)

Sunday, July 20, 2014

Mari sini untuk lihat Running Man semua episod!

Elvy Nellysha | 9:29:00 PM | 12Comments |


Nelly yang kebosanan duduk rumah sebab cuti semester sampai bulan 9. Jadi, tengok Running Man antara favourite Nelly. Ibu dengan ayah Nelly selalu cakap: "Apa la yang best sangat. Tergelak-gelak." 

Hahaha. Memang kalau tengok Running Man asyik tergelak je. Santai dengan aktiviti-aktiviti, gelagat dorang semua. Tak suka cerita Korea, suka Running Man je. Aiseh, macam mana la tu kan~

Jadi, Nelly terjumpa website yang mana boleh tengok Running Man semua episod. Puas la tengok sepanjang cuti semester ni. Yang situasi sama dengan Nelly, jom tengok sini! :)

Klik sini:


Semoga enjoy dengan Running Man anda ya! Jangan lupa klik tabung dan like entri ini. Mana tau boleh sampai dekat kawan-kawan kat fb yang lain!

:)

Thursday, July 17, 2014

Tragedi MH17

Elvy Nellysha | 8:18:00 PM | 15Comments |
Tragedi MH17 sangat-sangat mengejutkan selepas tragedi MH370. Nelly tahu tentang berita ini malam tadi dan terus buka Astro Awani untuk maklumat lanjut.

MH17 merupakan pesawat yang telah terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Russia.

Gambar MH17 di bawah:







Kredit: sini
Takziah diucapkan dari Nelly kepada keluarga mangsa.

Wednesday, July 16, 2014

Anda mengalami penyakit kayap?

Elvy Nellysha | 3:28:00 AM | 9Comments |
Entri terbaru ini adalah untuk update tentang penyakit yang dikenali sebagai penyakit kayap.


Apa itu kayap?


Kayap dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan. Ia adalah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Risiko-risiko utama penyakit ini adalah:
  1. Umur yang semakin meningkat (lebih daripada 50 tahun)
  2. Kelemahan sistem imun (pertahanan badan) pelbagai sebab seperti jangkitan kuman Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan kesan ubat-ubatan (seperti ubat steroid).
Selain kayap ular, ada beberapa jenis kayap lagi seperti:

1) Kayap Api
2) Kayap Tompok
3) Kayap Seledar
4) Kayap Harimau
5) Kayap Bersambung- Boleh menyebabkan maut sekiranya tidak mendapat rawatan

Kredit kat: sini dan sini

Jadi, apa cara untuk ubatkannya?

Okay, bagi sesiapa yang mengalami penyakit kayap atau pun sedara mara korang yang mengalami penyakit kayap, sila hubungi nombor telefon di bawah untuk maklumat lanjut: 

0132275227 atau 0122328284

Rawatan adalah secara tradisional . In shaa Allah sembuh dengan rawatan yang tradisional!

Bertindaklah sebelum terlambat! Sekadar membantu.

=)






Saturday, June 21, 2014

Koleksi Hijab Untuk Si Hijabista!

Elvy Nellysha | 9:24:00 AM | 10Comments |


Mari-mari!
Nelly jadi model ni! Huhuhu..

Akhir-akhir ini, fesyen HIJAB kontemporari mendapat perhatian daripada semua pihak. Dan jika diperhatikan, semakin ramai wanita yang kini tampil dengan pemakaian hijab yang kreatif.Tidak dinafikan, idea-idea kreatif ini timbul sejak beberapa tahun yang lepas dengan kemunculan ikon-ikon hijab seperti Hana Tajima, Dian Pelangi dan Yuna. Tercetus juga gelaran baru iaitu ‘hijabista’ bagi Muslimah yang mengenakan fesyen lilitan hijab yang urban ini.

Secara dasarnya, pemakaian hijab kontemporari ini semakin diminati ramai wanita Muslimah lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin kelihatan bergaya dan pada masa yang sama masih kekal sopan. Keluar bersantai, ke undangan rasmi, mahupun ke pejabat, fesyen lilitan hijab kontemporari ini amat sesuai digayakan dan mudah dipakai.




Seperti yang anda sedia maklum, kini juga terdapat banyak video tutorial mengenai pemakaian hijab yang dimuatnaik ke laman YouTube sebagai perkongsian wanita-wanita untukmencuba idea pemakaian hijab yang kreatif.

Fesyen lilitan hijab yang sempurna boleh dicapai dengan penggunaan tudung atau shawl yang bersaiz panjang dan lebar. Pemilihan warna dan motif hijab yang berpadanan juga memainkan peranan penting untuk menyerlahkan lagi penampilan anda.

Justeru, untuk koleksi tudung online atau hijab online yang terkini dan berkualiti daripada jenama-jenama tudung yang terbaik, luangkan masa anda untuk melayari laman web ZALORA Malaysia hari ini juga.Selain menyediakan seleksi hijab yang menarik, ZALORA juga menawarkan segalanya dengan harga yang amat berpatutan.Jangan berlengah lagi dan buatlah pembelian anda sekarang!


Pasal jadi model, kita tipu je! Hehehehe. Jangan marah!.. :)
Sesekali gurau ~

Just nak promote ZALORA saje. :)

Sunday, March 30, 2014

We pray 4 MH370 !

Elvy Nellysha | 7:16:00 AM | 14Comments |
Lama sudah tak update ! Sejak kehilangan MH370 , pasti semua tahu secara umumnya , semua orang akan rasa sedih dan paling sedih bila diumumkan oleh PM kita yang telah berakhir di Lautan Hindi .

So , kami pelajar Universiti Utara Malaysia dari kelas English Communication 2 telah diberi arahan untuk buat poster ! Huwaaa ! Macam-macam gaya la nak fikir . Tiru internet saja la kan . Btw , we also pray 4 MH370 !

Ini antara lukisan yang kami dah lukis :







Setel ! :)


Students English Comunication 2 ~

Thursday, January 9, 2014

Siapa Elvy Nellysha ?

Elvy Nellysha | 4:57:00 AM | 32Comments |

Dari apa yang Aminin ni post kat shoutbox , mesti ada juga blogger lama yang pelik , why Nelly tukar nama blog jadi Elvy Nellysha tetapi URL masih  yang sama ?

Nama diberi Elvy Nellysha . Ni dalam IC pun nama tu okay ! Kat sekolah dulu , orang panggil Elvy . Kalau yang kat blog alam maya gituu , orang panggil kita Nelly je . Sebab ? Entah , rasa lembut je sebut Nelly . Cuba sebut . Hahahaha . Oke , perasan dah sampai dah !

Tapi , bila kita tukar dari nama blog Nelly The Strange kepada Elvy Nellysha , ada jugak yang masih ingat , TERHARU . T___T


Nelly tukar sebab lupa pulak nama sebenar ni pun pelik jugak . Haha . .

1 . Rabun
Dulu kita rabun , sekarang kita tak rabun . Erk ? Masa Nelly buat entri ni dulu , ramai la blogger yang mengalami kepelikan di situ . Mana boleh rabun jadi tak rabun kan ? Tu la namanya Nelly The Strange ! Hahahaha . Tapi , sejak menjak jadi student UUM ni , ada la ciri-ciri akan mengalami kerabunan tahap melampau bila study sampai lewat malam bila TERPAKSA !

Entri yang ni memang tergelak la . Masa tu , Nelly edit gambar memang macam cik PONTI pun . . Dengan selamba , sorang amat ni tegur . Ceytt !!

Masa kena title ni , DUSH , DUSH . Rasa nak beli cekelat banyak-banyak . Makan dan nyorok jauh-jauh . . Malu woi ! Tapi , ada hikmahnya . Ramai masa tu add Nelly , ada yang nasihat , ada yang sampai jadi kawan sampai sekarang ni .

4. Tahfiz
Nelly adalah lepasan STPM . Jadi , dengan pengalaman menganggur sejak SPM dulu , Nelly buat keputusan nak masuk tahfiz . Alhamdulillah , setelah Nelly mengahadap MUQADDAM selama 4 bulan , dapat juga ku habiskan 1 juzuk dan 7 surah pilihan sampai bulan 7 nak masuk Baqarah dh masa tu . Tapi , berhenti sebab dapat tawaran ke UUM . . .



5. UUM
Dan sekarang , saya telah RASMInya menjadi pelajar UUM , Kedah . Yang bagusnya , ni tengah cuti nak masuk semester 2 ni , rasa macam apa je sekarang ni . Hahahaha . . Tu yang HUPDATE pun dah macam apa . =p


Sekian , terima kasih . Hehehehe . .
Eh , macam dah review entri pulak . Hahahaha . . Sori korang ~

Kita hentam je tulis entri ni . Harap menjawab la ya . =D

Thursday, January 2, 2014

Adik tersayang pergi sekolah 2014 !

Elvy Nellysha | 7:12:00 AM | 33Comments |
Ini semua gambar adik Nelly tahun ini ! 
Dah darjah 1 dah adik saya ! Ouch !

Umur : 7 Tahun




Dalam kelas pulakk :




Yang paling tak tahan , Nelly pulak jatuh hati kat gambar bawah ni !
Kemain bergaya macam MODEL ! Okay , boleh jadi model pakaian baju sekolah ~

Hehehehehehehe . . .



Love you adik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...