Sunday, June 26, 2011

Dulu Nelly rabun , sekarang tak rabun . Eh , boleh ke ?

Elvy Nellysha | 4:54:00 AM | 120Comments |
السلام عليكم

Baca tajuk tu betul-betul ! Pelik tak ?
Nelly dulu rabun , pakai cermin mata , tak ubah macam mak nenek .
Agaknya mak nenek lagi comel kot dari Nelly . Haha . . Okay , perasan comel . .


Nelly pernah buat entri tak mahu rabun untuk kali kedua ! Ramai yang keliru boleh ke rabun tu hilang ?
Siap minta tips lagi tu ! Aiseyman ! ! Nelly pun jadi pelik . Dahlah memang dasar pelik kan ? Huh !

Nelly pakai cermin mata sebab rabun dulu , entah macam mana 1 hari tu , Nelly tak nak pakai lagi .
Sebab rasa macam orang tua saja . .

Asyik-asyik kena gelak dan ramai kata muka tak sesuai pakai cermin mata !
Lamalah juga Nelly tak pakai sebab tak tahan dengan komen kawan-kawan . . Haha . .
Boleh nampak ke ? Eh , mula-mula agak payah , lama-lama dah biasa . .
Then , Nelly boleh saja tengok macam biasa . . Tak ada pula terasa rabunnya ~

Korang mesti pelik kan ? ?  Janganlah pelik dekat Nelly yang memang dasar pelik ni ~
That why lah blog Nelly : NELLY THE STRANGE a.k.a NELLY YANG PELIK !
Sekarang ramai orang pakai CONTACT LENS !

Perhatian :

Nelly akan jual baju secara online dalam masa yang terdekat . Jenguklah selalu ya!

120 comments:

Red said...

eh nelly. samalah kita ^^

~~Ticer Wann~~ said...

Ticer pernah wat macam Nelly...tak pakai spek terus dicop sombong sebab orang senyum Ticer tak balas balik..dah tak nampak kan.. hoho... susah oo pakai spek.. ilang nikmat lak rasa...

jemput ke blog
Kenapa kita belajar?

Pojiekyra said...

haha tp kalo slalu bgantung pd contact lens t mta akn buta :)

i'm ezza haniza said...

saya kalau tak pakai ,menonggeng masuk longkang!hahaha

http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/06/ohh-baru-aku-tahu-randy-pangalila.html

SHAHIRAH ADIZAN said...

kalau dah selalu pakai cermen mate , insyaallah rabun tu beransur kurang . eyra pun rabun juga . tapi takmo pakai cermen mate . tak sesuai lha . hihi :)

AL AZRUL said...

Salam...
rabun tk brapa kuat sgt kot...
klu sya tk pkai crmin mta... org lalu sebelah pun tk cam, pastu kena la label 'sombong'..haha

anismelon said...

hehe..pelik pelik..anis pon gitu gak..tp sebab gatal gatal..gatal g cek mata..kedai mane yg xna untung kan..dye katenye mete kite rabun..xpasal pasal kene pakai spec..hehe..

ZIPPO MILLER said...

tp ,,mmg betul la nelly,pakai cemin mate x cun wakakka

al_hakim said...

haha..contac lens la kan...

MiSz fiFiEyQa said...

Kalau la perkara cmtu leh jadi kat sy..huhu..

schaze zainn said...

contact lens hanya untuk org rajin
kalo malas tak payah pakai.hihi
sebab penjagaannya rumit..haish.. :D

Cik Jannah said...

hehe...contact lens sangat menyakitkan..hehe

najihah sahami said...

haha...pakai lense je skang. susah kalau pakai spek. tp kannn..power makin naik. uwaaaa.

Miss Anis said...

dulu time sek pakai abis sek xpakai tp bila da smbung belaja pkai blik.pelik kn...hhihihi

ツ mIsS NaDEa ツ said...

memg pelik arr ;p

chuu muqhlis said...

er., susah la nk try x pakai spek., sebab x puas tgk blur2.,
chuu pakai cntct lens >.<

Cik Ezy said...

mmg betol la kn..
kalo xpkai spek rabun tu akn hilang..
mmbr cik ezy pon camtu..
sampai skrg die xrabun lg..
=)

Bella Bell said...

saya pakai contact lens je.. hehehe!!~



^^

mira nasiruddin said...

kalau mira la memang tak kan ley hilang rabun... dari kecik da rabun...:((

zarazueyin said...

nelly sama mcm akak....hehe

IMANSHAH said...

hati2 kalau tak jaga dengan baik boleh rusak mata

Rozuan Ismail said...

wan pakai spek pon rabun gak ni,cm ner nak bg ok blik eyk?

Fi-Nurul Soosica said...

hoho, ade ke ek rabun boleh hilang? bolee kut sbb ade kwn fiqah dulu dia pkai cermin mate tapi bila naik sk menengah dh x pkai dh, hehe :)

chemay said...

pakai lense eh.
teringin jugak nak pakai.
:)

FizaFizz said...

wahhh..bestnya dah tak rabun!! kita ni still rabun maa~ huhu

Hanim Mahali said...

Akak pun rabun gak... Pernah jugak cuba tak pakai spek or contact lens... sekali drive kereta tersasar ke jalan lain, gara-gara salah baca signboard... lepas tu terus pakai balik contact lens... =.=

Asma Ahmad said...

untg la da xyah pkai spek g. :p

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kan pakai spek tu lagi cute... nampak jambu n skema siket... hahaha

afiqazizan said...

teringin nak contact lens..sebab rasa mcm kurg hensem la bile pakai spek mata..hihi.

Dayana AZ said...

nelly3!! :) dayana pun jual jugak,

http://herstylestoriie.blogspot.com

ada shawl jugak :) hehe. tgok la jugak ea..

bunga said...

bunga xreti nakpakai..walau mata rabun cikip..ehee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu..akak pakai spec time keje je dik.. sebab 9 jam keje..mmg xberhenti hadap PC.. huhu~ kalo dah habes keje.. mmg xkan pakai spec lagi dah.. rasa xcomel lgsung...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ada org mmg rabunnya blh sembuh..itu kalau powernya rendah..

nelly pakai spek pon blh comel apa..mcm akak..ceh hehe

'yAnA' Cute said...

skunk da ta rabun suda..
gud2..tp jga mata 2 elok2 tau sygs.. (=

nely na tau x??
Nelly The Strange tu mmg comel n pelik la dear!! ^^, haha

nawal addina said...

hahaha , pelik itu comel ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alamak dah bukak biz...phewwww god adik nelly...

Shawn Razaleigh said...

gua rasa mmg boleh baik lah rabun ni..tak sure


jemput singgah entry baru nelly. :D

matsen said...

kdang2 klau rabun tp pkai spek power yg melampau mata bleh jd lg rabun..

diana said...

nelly buat m agic ye???
amboi..
buka online shop pulak.ke??

NOOR FATIN said...

saya lagi selesa pakai spek dari contact lens. hehhee

.m y z. said...

boleh ke rabun hilang? kalau power dah 900 macam mana pulak? T__T

noorul said...

hahaha..mcm mane 2?nak jugak boleh hilang rabun! ^__^
contact lense cntik,tapi orang kata xelok untuk mata. -____-

najihatussolehah said...

owh..hehe..bgus2 wt bisnes lak..:)

misz fae said...

pelik..hehe;P

muhamad hanif said...

pelik tapi...Errrr...

takda apa lah..

NuSaNa NoSa 91 said...

sampai skrg nelly xpakai cermin mata?? mmg 100% pulih ke rabun nelly tu?? =.=

alif haris said...

yeke .. tp sy tetap pakai spek ..

mlas lah nk pakai contact lens .. huhu

jeBateja said...

ingat kan guna rawatan laser tu....ahakz

kim heeruul said...

awat hang tak pakai lens...?

Sharienz Sz said...

wah!! bestnyer cik nelly nak buka bisnes :)

gud luck dear

CintaZulaikha said...

akak pon dok pakai cermin mata dulu..mmg sgt rabun. tp da nama pon tak selesa kan. skrg tros tak pakai dan mata semakin rabun...huahhahhaha..

adan said...

contact lens kena selalu cuci k?

tyka said...

kalo power dah banyak boleh ke tak pakai spec.. huhu

iwan_dextrous said...

mcm tu pulak.hihi

Nadia Mashuri said...

wah.. nelly nak jual baju online yaa..
nak usha lah..
hehee..
=)

ishiko said...

eheee... nelly pkai contact lens la tteewww ^^

hyemynameisrasyid said...

kalau tahap rabun kita tu sket je.,meant that power spek kita la^^ , takde masalah utk xpakai dan masih ada harapan utk kembali pulih.,but kalau power kte dh kuat, xdinasihat kn utk bukak pakai bukak pakai, sbb takot mata kita x balens dan akn bertmbh2 powernya.,(base on pakar mata gtau) sbb sy pakai spek dr kecik, dan mmg xpernah ok.,tp Alhmdulillah.,dh smpai thap fix power or stabil.,mknanya power x naik dah.,dan akan stop kt situ je la^^,.ops.,pnjang plak menaip.,hehe

-Alahai~

z a z a said...

ha'ah la. nelly nmpak cik klu x pakai glasses. hihihi

Siti Nurhayati Dollah said...

Kak Yati pun tak suka pakai cermin mata, tapi kalau drive memang terpaksa.

mykhalis said...

ooo..tapi khalis tak pakai spek kemudian mata jadi tambah teruk

puteri ain said...

tapi mmg betul . lama2 x pakai spec ok kut . baju on9 ? woww .. :)

fiezah91 said...

hehehe. x rabun sebab pakai CL la tu.hehe. sebenarnya x elok gak pakai cermin mata lama-lama. rabun tu jadi makin teruk

hawiz said...

rabun ker?

Nour Akmal said...

huhu..
KIC rabun..sekarang makin teruk..memang tak leh klu tak pkai..
tapi serius dah menyampah pkai spek ni..huhuhu

A retarded kitty said...

pakai spec cool la. cari yang trendy looking sikit

kekeke

say to easy=) said...

tp kan penah dgr jg,dr rabun trus xpkai spec dah sbb x rabun.bukan pakai lens.minum carrot susu,n mkn carrot byk2.haha..

cikcleopatra said...

wahwah...boleh eh? camtu nak tips gak lah..hehe.

Alan said...

akupun rabun gak tapi still xnak pakai cermin mata..mata sebenarnya memang tak boleh nampak jauh tapi sebab dah biasa buat tak tahu jelah.

kecuali bila drive malam atau drive ketempat yang tak biasa barulah pakai.

asfira aminuddin said...

i tak reti pkai contact lense. kampung laaa. hihi. ;D

Opah Kentang said...

dulu opahpun pakai spect.. pastu rase rimas..tak pakai dah.. tapi sekrang nie silau je la yang tak tahan..huhu

cik bAtu said...

wahhhh...besh tu lau dpt cm tu...

gr@wn said...

abang pun pernah pakai spec, tapi berhenti terus sebab x selesa dan asyik sakit kepala.

Terus berhenti pakai spec. Tapi kuasa menurun lepas beberapa tahun. Bayangkan. Dulu 550, sekarang 250 je.

Ada member tu pakai spec, dulu 200 je, sekarang dah 800.

Baik xyah pakai spec. Orang zaman dulu-dulu xde spec pun boleh je.

d_LA said...

biar tol leh hilang tibe2?magik tuh.. kot2 rabun x truk sgt kot..kalo dla ni tiap2 thn bertambah power..huhu

COTTON LADY said...

eh bley aje,sbb cotton pn duluk cmtu gak,dr skola rndh pkai then skang nih msok u dh xpkai dh >.< alhamdulillah~

nelly said...

red : yesss !!!
:)

nelly said...

ticer : sebb bergantung pada spek je kan ?
huhu ~

nelly said...

pojie : kena pandai jaga kan ~
:)

nelly said...

ezza : macam teruk je rabun tu ~
huhu

nelly said...

shahirah : sama lah ~
nelly memang tak sesuai .muka bulat !
=='

nelly said...

al azrul : kesian kan ~
jadik mangsa tak tentu pasal ~
hahaha

nelly said...

anismelon : hahaha ..
tu lah ..lain kali jangan gatal2 pergi kan ?
hahaha

nelly said...

zippo : yup ..skema jeee ...
hahaa

nelly said...

hakim : yup2 !!

nelly said...

fifieyqa : eh , mesti boleh punya ~~~

nelly said...

schaze : nelly memang tak reti pakai ~
=='

nelly said...

jannah : nelly tak pernah pakai ..jadi , tak tau .hehehe

nelly said...

najihah : makin naik ???
dahsyat tu !

nelly said...

anis : wah ,, betul2 pelikk !

nelly said...

nadea : nelly the strange !
=p

nelly said...

chuu : penjagaan rumit !!

nelly said...

ezy : see ? dia sama dengan nelly !!!
:)

nelly said...

bella : wah ...reti ya pakai ?
huhu ~

nelly said...

mira : tu agak payah nak lepas ~~

nelly said...

zara : yeay !!
give me 5 !

nelly said...

imanshah : risiko tinggi !

nelly said...

rozuan : cuba buat cm nelly ..
hehehe

nelly said...

fi : berperingkat2 ..
:)

nelly said...

chemay : nelly memang tak pakai ..tak reti ~~

nelly said...

fiza : dah nasib badan .hee

nelly said...

hanim : tu tak dapat elak tu ~

nelly said...

asma : untung ke ?
hehehe

nelly said...

top : annti nelly skema giloo !!

nelly said...

afiqazizan : awk dah hensem .hehehe

nelly said...

bunga : hehe .samo lerr~

nelly said...

cma : nelly dah rasa cm mak nenek ~
heee

nelly said...

rina : akk lagi comel dari nelly .hahaha

nelly said...

yana : perli nelly ka ?
hahaha

nelly said...

nawal : mana ada comel pelik tu ~
=='

nelly said...

mya : mencuba2 saja `
=)

nelly said...

shawn : boleh rasanya ..
:)

nelly said...

matsen : that why nelly tak pakai cermin mata banyak power ,,heehe

nelly said...

diana : mana der magic ..hehehehe

nelly said...

fatin : wah .bagus2 !

nelly said...

myz : 900 ???
fuyoo ! tinggi tu ~

nelly said...

noorul : memang betul ..penjagaan rumit sangat ~

nelly said...

najiha : mencuba ~~
=)

nelly said...

nusana nisa : bagi nelly , okey je ..tak taulah if 100 % hilang ~

nelly said...

c.zulaikha : better akk pakai .huhu ~

nelly said...

tyka : kena tanya pakar .hehe

Подтверждаю said...

as salam..
hoho~
ber-lens~

jangan terjatuh suda. jadi macam cerita mr bean.

hehe =)

4.Berubat Dengan Minyak Wangi Ka'abah

by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...