Friday, June 10, 2011

Saya tersilap memilih awak !

kindergartenlibrary | 6:14:00 AM | 86Comments |
السلام عليكم

Tersilap pilih ? Eh , boleh ke tersilap pilih ?
Yup , orang kata , tak apa kita tersilap pilih sekarang dari kemudian hari . .

So , kepada korang yang disayangi , tak perlu kot korang nak maki hamun ex korang sebab tersilap pilih . .
Selalu juga jumpa orang yang kapel bagai nak rak , tapi bila clash , maki hamun pun bagai nak rak !

Sebab itu , pernah tertengok youtube seorang perempuan yang sedang maki hamun dekat boyfriend dia dalam KTM dan tak peduli keadaan sekeliling hanya kerana boyfriend keluar dengan girl lain ~ 

Fuyoo ! ! Cool beb. Cool ke ? Entahlah !
Ini perkara biasalah . .
Lama-lama kita jumpa orang yang betul . . Janganlah marah-marah .
Kesian ex/boyfrind/girlfriend korang tu . .
Tapi , entri ini bukan sahaja tertumpu pada kapel mapel okay ?

Kawan-kawan pun macam itu . .
At least , tegurlah baik-baik kalau ada yang korang tak puas hati .
Janganlah tambah dosa mengutuk belakang-belakang .
Ini bukan pasal Nelly okay ?
Tapi , cerita orang lain ~

Kalau memang tersalah pilih atas sebab tertentu , tolong berbincang baik-baik .
Jangan tambahkan permusuhan yang tak pernah ada . Baru gempakkkk ! !

Faham kan ? Harap korang faham apa yang Nelly nak sampaikan ~
Cuba renungkan balik ~

86 comments:

Anonymous said...

betol tu nelly. sokong sangat!

senyumSOYA said...

yup..tegur n nsiht dgn baik ...
stuju2..
bru harmoni...hihih

farahin nasir said...

btul tuh.. tak gune gaduh2 nie ha..bukannyer dpt ape pun.. sakit ati je lebih..

:)

MUNTAH KUAR PAKU DAN KACA!

nurradizan said...

betul tapi perasaan tak dapat nak di kawal kan ? tengah mara , ap pun bole jadi ;)

B33HA B3n said...

entahlah kan kan..
my ex yg tinggalkan i..i plak kene maki setepek...

nasib bek i xreti nk maki2 org ni...
hee... :)

fRaMe+LenSeS said...

macam bodo bila fikirkan.. dulu sayang sekarang benci, tak guna la wat camtu.. ingat balik masa sayang tu.. skg nak benci plak..

Unknown said...

betul tu nelly,
bila bercinta semua elok,
tp bile dah clash, yang buruk dulu tu semua di ungkit.heh~ lepas tu mula la operasi kutuk mengutuk di belog dan FB. adoi.selalunya buat perangai macam ni, budak2 yang belum matang la..hihi dah banyak kali dah tengok. :D

Tips | Interview

Fifieyqa said...

Oh nelly!entri kita citer pasal tema yg lebih kurang sama la..cuma sy punye pasal laki..hehe..tapi laki ke pompuan ke sama je kan?

Siti Aniza said...

setuju dengan Nelly :)

Anonymous said...

orang yang cenggini adalah childish... :/

Unknown said...

couple bagai nak rak,bila kuar ngan pompuan lain,mula maki hamun.keluarlah sifat buruk suka mencarut tuh.

ezza haniza said...

ye nelly sayanggg...pahamm :)

cik jannah said...

pahammmm nelly..:)

najihah sahami said...

ntahnya duk maki2 mcam tu..bngkak woo...nanti balas dndam baru tau. hehe

Cik RoSs said...

Tu la kan...sebab tu setiap perhubungan kena sederhana..

Lepas tu,fikirkan...orang lain punya perasaan!!

Diana Rashid said...

akak pun pernah tengok you tube tu..
rasa sedih pun ada..
kalau kita meletak kan harapan yg terlalu tinggi pada seorang lelaki
itu lah jadinya bila kita dikecewakan..
tersilap pilih bukan maknanya bala bagi kita..
itu sekadar untuk mematangkan kita..
itu jugak buat kita lebih berhati2 di masa depan..

Unknown said...

btul2.. xpyh maki hmun. buat cool je hehe

nGiau said...

nasib la sya bukan gitu..mau maki hamun ex.:)

Puan Kutu said...

betul..time kapel manis2,dh break maki hamun,tak profesional langsung!wah..keke...

. said...

no komen :))

kim heeruul said...

setakat nie gua tak pernah lg gaduh sampai makin hamun..^^
hope perkara mcm tu xjd dekat gua...^^

red gitarputeh said...

oh oh.. npe ta letak link vid tu.? hoho

M Fizan said...

huhu..tu lar pasal..sebenarnya kita tersalah pilih tu supaya kita matang kerana pengalaman adalah guru terbaik

Akunyer said...

ada sesetengah orang menggunakan kekerasan untk menegur..konon kalau cakap lembut-lembut tak makan saman.. tapi dorang lupa maruah orang yang nak ditegur tu jugak perlu di jaga...

jom baca entri Ticer
Kenapa awak follow saya

E'in said...

e'in mmg xnk contact terus ngan my ex walaupon die carik lek..

Ieqahgajah said...

ala,kita nk jadik follower nelly yg ke 4000.baru la chomel number tu.tp bila nmpk nelly buat contest..nk la join lak.so kna follow awal kit la ye :)

Rina Rahamat said...

salam..sori..lama akak x dtg sini psl akak kurang sihat..

kita x blh fikir kita tersilap pilih psl itu semua ketentuan Allah..mungkin Allah nk uji kita dgn mempertemukan kita dgn teman yg salah sebelum kita jumpa yg sesuai..

Noor Fatin said...

nasib baik putus skrg. kalau nanti dah kawin, haa. ke dah jadi satu masalah tu. hehee

NEWAbizz said...

lau dah lama kaple tp ttba rasa prsaan salah pilih org gak cmna?
ada kew cm tue?

Anonymous said...

hehe lawak je kalau ada gf yang maki2 ex bila dah clash.
kalau dah salah pilih tu
diam2 je la kan?
:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mase baik sume nye wangi... bile dah benci, yang wangi pon dikatakan busuk kan :(

xkire la dalam kapel or dalam persahabatan :(

puteri ain said...

yeah ! setuju . kita siapalah nk marah orang smpi macam tu. ye memang kita tgh marah .. tapi bila pk2 balik. kita pun msti ada slh wlpn sdkit . kan kan ?:)

Cik nadya said...

wah? pna tgok vedio 2 ,,dhsyat sungguh !
ishh,,bil kate sal sala pilih ,,pna gak terpkir cm2 .. tp nak wat cmne kn?? da terjadi .. kite xleh nak nyesal2 cmne pon >_<

Nadia Mashuri said...

ye betul tu..
tak baik jatuh kan maruah org lain dgn maki2..

kay_are said...

selalu je dengar pasal tu.. pernah gak jadi kat diri sendiri.. ape pun.. bende normal dalam kehidupan kan.. tibe mase, kite jumpe r orang yang sesuai.. hee

Anonymous said...

betul tu..kena berbincang dengan baik2 la kan.

Unknown said...

urm...xtau nk kesian kt spe
me or my ex-gf (>.<)
pe2 yg psti aku mmpu merancang jer

❀Hanim_RosLan❀ said...

skrg ni bnyk mslh kapel,..dah ar kuat cemburu,ade hati nak berkapel..huh

kindergartenlibrary said...

zie : kenyataan ~
tq !

kindergartenlibrary said...

senyumSoya : wah , harmoni !

like !

kindergartenlibrary said...

farahin : tu yang tak syok kan ~

kindergartenlibrary said...

shahirah : kena blaja kawal ~

kindergartenlibrary said...

beeha : sabar je lah kan ~
:)
kalau tak , dah lama kena
haha

kindergartenlibrary said...

frame : hah .betul2 .sayang bagai nak rakkk ~

kindergartenlibrary said...

schaze : haha ..bukan dak2 belum matang je ..yang dah matang pun 2x5 je ..

kindergartenlibrary said...

fifieyqa : dua2 sama je .tak boleh salahkan sebelah pihak ~

kindergartenlibrary said...

aniza : tq !

kindergartenlibrary said...

red :wah ...betul2 !

kindergartenlibrary said...

rozuan : buat malu je kan ~
=='

kindergartenlibrary said...

ezza : bagus2 !!

kindergartenlibrary said...

jannah : good !
:)

kindergartenlibrary said...

najihah : wah ..balas dendam ! ngeri2 !

kindergartenlibrary said...

cik ross : semua kena sederhana kan ~
:)

kindergartenlibrary said...

diana : i like komen akk !
nelly sangat2 setuju !!

kindergartenlibrary said...

izz : rilex suda ~
hehehe

kindergartenlibrary said...

ngiau : kalau terpaksa ..
=='

kindergartenlibrary said...

p.kutu : betul2 ..tak pro ~

kindergartenlibrary said...

nawal : ^^

kindergartenlibrary said...

kim : harap cm tu la ~

kindergartenlibrary said...

red : tak baik oo ~

myzziema said...

kita akan bertemu orang yang salah sebelum ditemukan jodoh yang terbaik untuk kita :) tapi kalau hubungan tak menjadi, tak perlulah kutuk2 belakang. terima je apa yang dah tersurat..

Azah Rahaman said...

wawawawawa .

lady-D said...

pantang tol yg time gaduh sume nmpk buruk je..x cool langsung

Far8 budak baik said...

x pyh bagai nk rak sangat lahh..
hahahaha..alalala...
barang yg lepas jgn dikenang..
HAHA grrrr

Abu Bagi said...

buang yg keruh ambil yg jernih..:D

ZIPPO MILLER said...

hhhe..nelly nak tau kenape diorang carut2?

1) mungkin terlampau syg
2)terase dikhianati
3) belum cukup matang dan cintadan syg menguasai diri...

:) zippo sedeh...hahah

CintaZulaikha said...

akak cukup tak paham bila remaja bercinta...serius...

syera said...

selalunye kita dipertemukan ngan orang yang salah...so kita akan jadi lebih berhati2 dalam memilih...be cool..nak marah2 watpe...bukan hak milik kita agi...heee

jeBateja said...

ahakz...kalau bebudak buat mcm tu...tak heran lah....tapi kalau org tua...pelik plak rasanya....ahakz

Khairi Fakhri said...

tu dia rretisss dah tegok... mana ceq nak letak muko~ :P

mun said...

masa sedang bercinta: "sy bertuah dapat awak"

masa dah clash: "sy menyesal kenal awak!"

haha

Fendy TZM said...

Hehehe, tah kenapa Bro terasa pulak berkenaan entri ni. Tapi tak ada laa tahap maki hamun ex tu. Cuma berdendam sebab dia dulu selalu maki Bro depan orang ramai. Tapi sekarang Bro ada Miss Tira yang sangat sopan dalam menjaga pertuturan. Alhamdulillah..

Unknown said...

haha....kalo marah naik hantu terus..mintak jauh2~

kindergartenlibrary said...

myz : setuju !

kindergartenlibrary said...

azza : hehehe

kindergartenlibrary said...

d_la : betul ..setju !

kindergartenlibrary said...

far8 : kasar ayat .hahhaa

kindergartenlibrary said...

abu : setju !

kindergartenlibrary said...

zippo : wah ..setju2 !
jangan sedih2 tau !

kindergartenlibrary said...

c.zulaikha : zaman moden kaka ~
=='

kindergartenlibrary said...

syerah : sangat setju !!!!
=)

kindergartenlibrary said...

jebateja : tak cukup matang ~
=='

kindergartenlibrary said...

keyri : perli aku nampak ~~

kindergartenlibrary said...

cma : ayat biasa tu .hahaha

kindergartenlibrary said...

ery : moga kekal .amin ~

kindergartenlibrary said...

ash :betul2 ..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...