Tuesday, June 7, 2011

Makin dikenali , makin ramai musuh ~

Elvy Nellysha | 6:01:00 AM | 88Comments |
السلام عليكم

Ulang balik Nelly !
Dikenali ? Musuh ? Eh , betul ke ni ? ? Kenapa pula ?
Macam-macam soalan ada dalam fikiran korang kan ?
Pada pendapat Nelly kan , makin dikenali , makin ramai musuh . . .


Bukan tertumpu pada dunia blogging , realiti juga macam itu . Pelik kan ?
Kadang-kadang orang itu tak ada salah apa-apa , tapi orang lain yang cari mana salah dia . . 
Tambah pelik tak ?

"Habis ? Tak payah dikenali ke ? Macam tu , rasa nak duduk diam-diam . . "
Opps , tak nak ada perubahan ke ? Siapa yang rasa-rasa nak cakap macam itu ?
Meh Nelly cepuk  ! !

Bila orang cari salah kita , bermakna kita diperhatikan . .
Mungkin kerana cemburu ? Mungkin kerana dia tak sama macam kita ? Hanya dia yang tau ~
Perlu ke musuh ? Kalau boleh , mahu ada kawan banyak-banyak . Sama-sama buat kerja berfaedah !

Lagi tambah pelik bila orang maki hamun kita tak tentu pasal .
Kadang-kadang salah kita sikit saja , tapi orang maki hamun macam salah kita tak boleh dimaafkan . . .
Dahsyat kan ?


Tapi kena ingat , ramai yang membenci , takkan tak ada yang menyokong kan ?
Fikir positif . Biarlah orang membenci kita kan ? Asalkan kita tak benci orang itu ~

88 comments:

Freaky said...

betol tu nelly. jadi baik pun ada musuh juga haihh

manjae camiela said...

setuju sangat hehee :)

nelly said...

freaky : pelik kan ?
=='

nelly said...

manjae : tq !!

..cik gugu.. said...

setuju...
(adei skt pale la)

zacky786 said...

btoi tu.~ kna fkr positif kn3 :D

nelly said...

cik gugu : uik ? haha

nelly said...

zacky : itu semestinya ..pengaruh pada kita ^^

= d = said...

yup2..
think positive..!!
:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

betol tu nelly.. lagi2 kalau kita berjaya dalam sesuatu benda tu.. lagi la ramai musuh kan :)

i'm ezza haniza said...

biasa la tu nelly ,kita tak blh buat semua org suka dgn kitee...

nelly said...

=d= : right !

nelly said...

top : lagi pelik kan ?
=='

nelly said...

ezza : yup ..jadik diri kita ^^

ツ mIsS NaDEa ツ said...

huh??
bekk xyah glamer arr,,hihi...
saye xglmer pon ade yg musuh..
susa tul idop cmnie >_<

jeely jelly said...

yup,,betul tu nelly... biar kite dibenci,,, jgn kite membenci org... :)

Rozuan Ismail said...

tengok je contoh sensng Rasulullah SAW,baginds pon ada mush kan walau org tahu nabi baik dan mulia

nelly said...

miss nadea : betul
=='

sadiss !

nelly said...

jeely : yup ..tabah ! hehe

nelly said...

rozuan : yup ..itu contoh yang paling mudah .sangat2 setuju !

ila said...

nelly stanger,mesti la kuat kn..

kitorang sume sokong nelly la.
yg x suke tu siket ajer

chaiyyok

ツ mIsS NaDEa ツ said...

2lahh akikat nye dunia skg nie,,ish..

lawanye header die ^^

nelly said...

ila : tq ya ..insyaAllah ~

nelly said...

miss nadea : sabar je la kan ?
:)

bibirmerah said...

Setuju sgt3!

Like this entry damn much!

I had a n experience about this!


Feel free to visit me ya..

:D

nelly said...

betul2 ..nelly pun pernah alaminya ..

k e y r i said...

setuju!

AliaJustea said...

hurmmm.. same je ah.. mane ade org yg puas hati dengan kita.. mesti ada haters punya.. sabar je lah..

nelly said...

keyri : tq !

nelly said...

alia : lumrah hidup ~

diana said...

kalau dalam dunia blog kita boleh buat tak tahu je..tapi kalau kat sekeliling kita,kena diberi perhatian tu..

nelly said...

itu yang agak lemah tu ~
=.=

Bro Ery said...

Biarkan mereka membenci kita jangan Tuhan membenci kita.. :)

nelly said...

yup ..amin ~
:)

Red said...

biasalah nelly. dlm realiti pun tak semua org suka kita.

MiSz fiFiEyQa said...

Ermm tu la risiko kalau femes...pedulikan je..asalkan kita x buat bnda yg bukan2 sudah..

ABU said...

aku nak ramai kawan..:P

pRotege oN tHe R0ad said...

sapa yg benci dik nelly ni...
nasib baek akak protege tak famous lgi...hehehe....per yg penting kite tak wat salah dan kite sapa diri kite sebenarnya...

nGiau said...

nelly datang balik! :D

kim heeruul said...

biar org benci kita,jgn kita benci org..tak baik

najihatussolehah said...

yes..biar org benci kita..tp kita tak benci org tu..yg lebih bagus,,biar kita x dbenci Allah..

~~Ticer Wann~~ said...

tu namanya manusia... penuh perasaan tak puas hati...

selamat menghabiskan baki cuti persekolahan :)

afiqazizan said...

betul2 dan setuju sangat dengan ape yang nelly kata.

arora said...

banyak yang suka, banyak jugak yg bermuka-muka nelly..

miss.Addin said...

tak semua boleh suka kita kan :) normal .

Arpiiz said...

eh, kita sama pendapat lah ye..^^

bunga said...

tapi tetap akan ramai kawan gak kan..:)

zety madu said...

bialah org benci..anggap jew dye cemburu kan diri kita n sebenarnya dye nak jd sprt kite...

ツ mIsS NaDEa ツ said...

yewpp ,,
saba jew yg pentingg ^^

Anonymous said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

hm..sebab tu kan ujian dari-Nya juga..sandaran terhadap benda hidup. yang penting, jika kita dapat mengubah mereka kearah kebaikkan, alhamdulillah..

pakcik cuma nak bagitau..

Islam memenjarakan kita.nelly tahu tahu?

eh? pakcik punya penyertaan dalam segmen baru nelly tada? eh? eh?

Anonymous said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

hm..sebab tu kan ujian dari-Nya juga..sandaran terhadap benda hidup. yang penting, jika kita dapat mengubah mereka kearah kebaikkan, alhamdulillah..

pakcik cuma nak bagitau..

Islam memenjarakan kita.nelly tahu tahu?

eh? pakcik punya penyertaan dalam segmen baru nelly tada? eh? eh?

Anonymous said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

hm..sebab tu kan ujian dari-Nya juga..sandaran terhadap benda hidup. yang penting, jika kita dapat mengubah mereka kearah kebaikkan, alhamdulillah..

pakcik cuma nak bagitau..

Islam memenjarakan kita.nelly tahu tahu?

eh? pakcik punya penyertaan dalam segmen baru nelly tada? eh? eh?

deqlis said...

musuh dlm selimut bahaya...

Nak menang tiket wayang dan headset? jom join contest ini.
dan nak menang sesuatu? jom teka percutian saya.
NAK MENANG IPAD2? KLIK SINI

ikatankasihku said...

fedulikan pada org yg tak suka....lebihkan pada yg suka kita... :)

chemay said...

yupp..
bila dah ramai kenal.
lagi lah ramai yang tak suka kita
-.-

EB said...

Itulah dinamakan keseimbangan...

Ingat 5 PERKARA sebelum 5 PERKARA...

NOOR FATIN said...

ada jugak yg sengaja buat post meletop2 dan kntrversi seamata2 nak dikenali. haha

nelly said...

red : macam2 yang tak puas hati ~
=='

nelly said...

fifieyqa : yup ..memang boleh tak peduli , tapi still terasa ~

nelly said...

abu : nelly pun
^^

nelly said...

protege : betul2..nelly setuju !

nelly said...

ngiau : yup ..coming back !

nelly said...

kim : pandai pun !

nelly said...

najiha : yup ..tu yang penting ~

nelly said...

ticer : haha ..tengss !

nelly said...

afiqazizan : tq a lot !

nelly said...

arora : tu yang agak payah ~=='

nelly said...

addin : memang normal ..lumrah ~
=)

nelly said...

arpiz : haha ..yeke ?
:)

nelly said...

bunga : yup ..
so , enjoy !

nelly said...

zety : payah kan ?
=.=

nelly said...

miss nadea : yup ..ikhlas dah ni ~

nelly said...

deqlis : memang bahaya ~

nelly said...

ikatankasihku : insyaAllah ~

nelly said...

chemay : tu yang jadi risiko ~

nelly said...

eb : saya ingt !
:)

nelly said...

fatin : publisiti murahan tu kan ~
hehehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

yeah , biar kita dibenci jangan kita membenci .. huhu

Sabah Dan Semenanjung

nelly said...

pandai !

Cik Jannah said...

betol2..time tu la orang nak cari salah kita..:)

Cik Jannah said...

betol2..time tu la orang nak cari salah kita..:)

nelly said...

tu yang sedih tu ~

M Fizan said...

orang nie memang suka hasad dengki..just be ourselves :)

ika said...

ta ske ade musuh..tp da dpt musuh..cmne??

hurmmm~~

kay_are said...

bese r tu.. camtu r hidup.. ade yangske ade yang tak.. so yang tak ske tu.. biar r die.. janji ade lagi banyak orang yang ske kite kan? =)

nelly said...

fizan : manusia ~

nelly said...

ika : semua mesti ada musuh ~
=='

nelly said...

kr : pandai pun !
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...