Wednesday, June 15, 2011

My bad day today !

Elvy Nellysha | 5:29:00 AM | 74Comments |
السلام عليكم

My BAD DAY today ! Kenapa ? Segan nak bagitau tapi kena juga bagitau setelah lama Nelly menyepi !
Hari ini , Nelly bangun pagi . . Nak pergi sekolah ! Entah macam mana , ayah dan ibu dah siapkan sarapan .
6:35 Nelly baru makan ! Kelam kabut ! Sebab baru perasan jam dah nak 6:45 ! ! !

Tapi , bila pergi depan taman , bas dah tak ada ! Selalu naik dengan mak Nelly sebab mak Nelly cikgu sekolah Nelly juga dan atas sebab-sebab tertentu terpaksa kitorang naik bas . .
Nelly dengan adik Nelly patah balik . Minta ayah hantar dekat bustand .
Masa tu dah pukul 7:00 . .
Tunggu punya tunggu sampai pukul 8:00 baru ada bas . Geram gila ! ! Bas bawak slow giloo !

Berhenti dekat pagar belakang . Kira dekat dengan bngunan Tingkatan 6 . .
Ingatkan lepas , tiba-tiba ada perhimpunan Tingkatan 6 . . Mampos !
Cikgu menyoal depan-depan semua . Nelly dah macam kura-kura dah. . .
Bawa beg banyak-banyak pula tu . . . Terkedek-kedek jalan masuk barisan ~

Masuk kelas , bincang dengan member nak balik petang buat kerja sekolah ~
Tapi , lain jadinya bila cikgu bagi tajuk untuk perbentangan dan ada kerja-kerja lain yang menambahkan lagi segala timbunan ! ! !

Memang hari paling TEROK ! ! ! Tak pernah macam ini ~

74 comments:

CintaZulaikha said...

siannya Nelly....sabar ek nelly..

ツCik Ch0kiEツ said...

sabo jelah kak nelly =)dugaan tu semua ^^

Puan Besar Shag Yahaya said...

Dugaan belajar Nelly. tu baru sekolah. Belum lagi Diploma, degree. Makin tinggi kita pergi makin banyak dugaan dan kerja. Tapi, semua yg berlaku ada hikmah kan sayam~ Moga hari esok lebih baik.

Noratisa Nasir said...

sabar je lahh .

tessa pon hari ni , tetiba kena ingat balik apa yg belajar .

siapa takbole jawab takboleh dudok . dah laa , tgh mengantok time tuu . huhuu .

Haruuta Chan said...

Form6 student rite?

=______= serius meletihkan juga lah T^T

Red said...

sabar~ dalam hidup, kadang kadang ada hari menjatuh kan kita.. ada hari, bawa kita terbang ke awan ^^


cheer ^^ percayalah.. ni semua rahsia Allah :)

Aezudin said...

ololo.lek la.smoga hari yg terok berubah mnjdi hari yg seronok. xD

noorul said...

sabar,sabar,sabar yea? ^______^

IEQAH said...

sabar taw nelly..ala,myb hari akn dtg lebih baik..
nelly,ieqah nk mintak tolong like page ni dkt FB boleh???
thankss'

http://www.facebook.com/pages/FOREVER-YOURS/109700749081627


dan like picture ni:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=192310970820604&set=a.192310887487279.56904.109700749081627&type=1
Thankss..LIKE anda dihargai :)

nelly said...

c.zulaikha : tq ya !

nelly said...

cik chokie : betul2 ..dugaan betul ~~

nelly said...

shag : tq shag ! doakan ya .

nelly said...

noratisa : haha ..lagi lah ~
tak suka bila ngantuk !
=='

nelly said...

haruta : memang letih ! tak tipu !

nelly said...

red : wah , ayat ! i like ..tq tau !!

nelly said...

aezudin : amin .tq !

nelly said...

noorul : insyaAllah ~
:)

nelly said...

ieqah : insyaAllah ~
:)

MiSz fiFiEyQa said...

Alala..ciannye nelly..sabar ye..sume org pun msti ade bad day jugak kan.. (",)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

alahai,,
ciannye ..
saba yee T_T

Cik Ezy said...

sabo ye nelly..
arap esok adalah hari yg baek utk nelly..

nelly said...

fifieyqa : memang ada ..rasa teruk sangat ni ~
hehehe

nelly said...

miss Nadea : tq sygss
:)

nelly said...

cik ezy : amin ~
:)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

dulu tyme skola ..
xpna pegi sndri ..
law ayah xanta ,,so kte xskola la jwapnye ;p

k e y r i said...

tu lah dugaan org belajar dik oi.. aku dulu time f6 lagi la kol 6.00 dah terpacak tunggu bas. =.= dont worry, org yg bakal berjaya pasti akan ada dugaanya :)

nelly said...

nadea : amboi ..
senag nya ~

nelly said...

keyri : cewah ko punya ayat !
like beb !
:)

kim heeruul said...

tak kene ambil name ke?

Cha Ril said...

Semua tu pengalaman.... Ianya sebagai ujian dari-Nya yang Maha Esa....

teringat lak zaman muda2 dulu.. :)

nelly said...

kim : lalu belakang , tak kena ambil nama ~
=='

nelly said...

cha : eceh .untung dah lepas .hehehe

cik ayin said...

saba ajela yang...bese la tu..asyik nak awal je..sekali sekala lambat..

Arpiiz said...

takpe2, esok mesti hari yang baik pulak..hehe

nelly said...

cik ayin : kelam kabut ~
=='

nelly said...

arpiiz : harap2 cm tu lah ~~

puteri ain said...

sian nelly .sabar k . nanti dah keluar sekolah . nelly akan rindu saat2 ni . caya lah :)

nelly said...

itu memang tak dapat dinafikan ~

siti kektus said...

cikgu saje nak test la nelly gagah ke tak nak buat semua kerja tu, hehehee

M Fizan said...

ada hari yang tak menggembirakan ..tapi bersyukur lar bukan setiap hari macam tu..huhuhu

afiqazizan said...

sabar je lah ya nelly..dugaan tu.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

laa..ciannyer..sabo laa ye dik..

syufaa said...

hukhuk..
sabo la ye dik..
ade hikmahnye tuu.. =)

anismelon said...

makai..lambat nye bas toh..mmg cri pasal la kn..weee

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

aduhhhh duhhhhh cian nyer nelly...tak per laa dugaan orang nak pandaiii...gud luck dik

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kdg² mmg perjalanan hari x sebaik yg kita rancang..yg penting kena bertenang..kalau stress semua benda pon x jadi nnt..

Fyqa said...

wuuu nelly sbar ya ;)

diana said...

biasalah nelly..
365 hari tak semuanya tertulis
"sempurna" untuk kita...

cikcleopatra said...

hohoho..sabo je lah nelly yer.

NOOR FATIN said...

saya penah lewat. kena rotan kat tangan. heehe.

nelly said...

siti kektus : tak gagah ler .hahaha

nelly said...

m.fizan : masih bersyukur ni ~
hehehe

nelly said...

afiqazizan ; tengah sabar ni ~

nelly said...

cma : haha ..memang kesian .tq !

nelly said...

syufaa : insyaAllah ~

nelly said...

anismelon : bas carik pasal ~
=='

nelly said...

mya : haha ..tq kak !
<3

nelly said...

rina : tengah slow ni ~

nelly said...

fyqa : tq ya !

nelly said...

diana : tq kak !
:)

nelly said...

cikcleo : tengah sabar giloo ni ~

nelly said...

fatin : nasib baik tak kena rotan ~
=='

Hanim Mahali said...

lambat jugak tu sampai sekolah.... mesti gelabah je kan? pernah alami... hehehe... sabarnya...

Ash Shikano said...

alahai..sian nelly.. takde masalah tak best idop ni kan.. problem colours our life..hehe

chemay said...

sian nelly.
mseti malu kena sound depan orang kan?
:(

.m y z. said...

sabor je lah. benda dah nak jadi. ziema pun ada experience dtg lambat tapi nasib baik tak kena tahan. hehe.

cik pulau said...

alololo... shiannya nelly...
dah lama tak attend assembly..
heee~

ciknabil-a said...

sian nelly. huhu sabar ea? dugaan smua tue. :/

sggh sini..
http://ciknabil-a.blogspot.com

ZIPPO MILLER said...

Beday Gurl...dah dah jangan sedey2 jangan bengang2 yer...zippo nak let nelly know ...zippo ade wat sagmen...kalo sudi atau kalo berminat join lah yer nelly :)...Allah selamatkan Kamu ...

http://zippomiller.blogspot.com/2011/06/buletin-story-on-sagmen-blog-walking.html

Nadia Mashuri said...

semua org pun mesti tidak akan terlepas dari bad day ni kan?
=)

ika said...

sabar syg...hehehe..

p/s : entry khas tok nelly..
http://daqkecik.blogspot.com/2011/06/saya-sayang-nelly-strange.html

cepat join contest ika

yayahidayah said...

tiba2 teringat masa zaman sekolah..
terdatang lambat jugak... hikhik...
tapi semua dah jadi kisah lalu...
zaman sekolah ialah zaman terindah untuk dikenang...
sama ada kenangan manis atau pahit...
study smart ye... gud luck dear!... <3

Azira Mohamad said...

olololo...shiannya kat adik nelly.Sabar ye dik.zaman study mmg mcm ni.akak dh pernah lalui smuanya.nnt bila Nelly dh besar..Nelly akan rindu semua tuh. :)
Belajar rajin2 tau!

kay_are said...

sabar je r nelly.. kan ke ade hikmah di sebalik sume tu.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...