Thursday, June 2, 2011

Bila ex dah ada pengganti !

Elvy Nellysha | 7:37:00 AM | 120Comments |
السلام عليكم

Opss . pengganti ? Siapa yang trauma ? Lagi-lagi kalau lelaki itu punya pengganti .
Biasanya yang rasa macam nak mengamuk sakan adalah perempuan .
Really ? Maybe kot . Hehe . .
Okay , now , Nelly nak bagitau . .

Bagi perempuanlah kan , kalau ex boyfriend kita dah ada pengganti , tak payahlah nak merengek-rengek bagai !
Sebab lelaki itu bukan kisah pun pasal korang . Silap-silap kan , dia dah lupa pun pasal korang .
Korang saja yang terOVER ACTING !

Come on girl , bila lelaki putus cinta , dia tak kisah sangat pun .
Paling-paling dia keluar dengan kawan-kawan dan kata :
"Aku dah putus dengan dia . ."
Susah nak nampak lelaki nangis sakan . Paling lama pun seminggu ~

Bagi lelaki pula , bila ex girlfriend korang ada pengganti , cool beb ~
Korang memang pandai untuk cover segala cool . Really ? Yes ! ! Hehe . .
Korang boleh dapat perempuan yang lain sebab perempuan yang tinggalkan korang tanpa sebab munasabah biasanya susah nak lupakan korang . Dia akan kata :
"Tolong jangan sebut lagi pasal dia . Meluat !"
Tapi , dia cover boleh tu kalau dia rasa tak selesa dengan pengganti baru . Alamak ! Kantoi ~
  
"If ex kita telah pn menjumpai pengganti diri kita, maka bergembira lah..kerana kini si dia telah bahagia(mungkin jugak x), tapi usah lagi merisaukan si dia...ini kerana anda telah pun dilupakan.....perit bila fikir kan??jd, lupakan sahaja....Move on.....jalan masih jauh lagi....."

120 comments:

gadis melayu said...

memang perit.. tp nk xnak kena lalui jugak..n_n

manjae camiela said...

setuju,, laki sekejap je pon,,

haslinda said...

kte sentiasa doakan my ex berbahagia dgn pengganti dia.x da dendam.lg gembira kalau dia bahagia...:)

Cik Azizah said...

perjalanan masih jauh. mungkin kita akan berjumpa dengan orang yang lebih baik dari itu..

GeminiGurlz said...

ea.. kebanyakkan pompuan yg terlebih menunjukkan perasaan xpuas hati.. hihihihi..

Ollen said...

betul tu nelly, :) just biarkan je dia pilih jln hidup dia, kan org kata setiap yg berlaku ada hikmah, :)

Pojiekyra said...

maybe sayang sgt tue jdi cmtue...bila da ilang nyesal xgna da..dhda pgganti..

syrupmasin said...

haha..betol2..tapi ade jugak kawan yang gile sedeh bile dah break dgn gf dy..perghh..kesiannn

CintaZulaikha said...

akak tak tensen pon bla putus dlu..yg pasti skrg dy tercari2 akak n akak plak da kawen...lantak ko lah..sape surh suka ati mainkan perasaan org, kan da mendapat skrg..babai~~

'yAnA' Cute said...

yup3..btol uh..stju ngn nely 100%..ekeke~~
yeah!! life must go on ye syg~~semangat!! chill my dear (=

(hohoho..tetibe komen nie cm kuar tjuk jek..haha) (^_6)

dill said...

thanks nelly. really need it at this moment

dill.

Firdnurjue said...

ohhhh tidakkkkk sangat setuju..keh3

Eza Boom Boom :) said...

entry yg mantaapp! :) Eza suka...

Siti Safiyyah said...

err.. adakah ini pengalaman sendiri? ngeh3. tabahkan hati jika si dia sudah dimiliki insan lain :)

farah wahedda said...

ya jalan masih jauh..sokong sngat...huhuu

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

yup =) haha tapi jujurnya still sakit hati bila tgk pic mereka berdua hohoho

how ye.. toksah tgk kan kan

ila said...

suke statement yg wane pink tu..

♥ norlida ramli ♥ said...

huhu..sedih la bila ex dh ada peganti..walaupon hakikatnye dh xde pape..tp hati masih syg =(

shiema sufian said...

ada jugak gembira ile dye bahagia, dan ade jugak duku mengenangkannye :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

yang ca tabik spring kat lelaki nie diorang pandai cover problem..pompuan lak sebaliknya..mmg jelas terpampang kat muka la kalo de masalah..huhu...

jom singgah sekadar renungan..

http://cikduyung.blogspot.com/2011/06/andai-si-kecil-mampu-bersuara-sebelum.html

Shafiq said...

Kita doakan je ex kita tu semoga dia sihat dan berbahagia. :-)

----- ----- said...

owh...

asfira aminuddin said...

babe, bila ex i da ada gf baru, mula2 tu i bengang gak la. pastu bila i plak ada bf baru, i dah lupakan ex i da. kira mcm fair la kan. haha.

fRaMe+LenSeS said...

Meh nak share,
pk macam ni, DIA tak cukup baik untuk aku, sebab tu dipisahkan dia denganku, supaya AKU DAPAT JUMPA YANG BAIK, SEPADAN n SETARAF DENGANKU. :)

mira nasiruddin said...

mira setuju...
sbb laki ni ego dorg tggi melangit (mostly) so, dorg xkn 2njok r pew pasaan dorg...

ZyzyAfrina (: said...

Hm, ayat sedih je. HUU :( Rindu diaa.

alry said...

betul2..sokong...

Freaky said...

kalo da ade pengganti, kita buat dek je la.. setuju dengan nelly... kot mane2 pun hidup kene teruskan juga dengan tabah :D

MiSz fiFiEyQa said...

Lupekan dia n cari yg baru pulak..haha

MiSz fiFiEyQa said...

Lupekan dia n cari yg baru pulak..haha

MiSz fiFiEyQa said...

Lupekan dia n cari yg baru pulak..haha

MiSz fiFiEyQa said...

Lupekan dia n cari yg baru pulak..haha

matsen said...

setuju setuju...hukhuk

miss.Addin said...

betul !

even susah tapi dia tak pernah fikir pun .

fadhdeela said...

lelaki ego..dia xkan nmpkkan dia sedih bile kita ada penganti tp kita leh rasa dia sedihh!! hahahaaha

Meh sini: Power tol minah nie!! Besttt

afiqazizan said...

life must go on..tak perlu nak diingatkan lagi pada ex tu.

...:i'm ezza haniza:.... said...

sangat setuju dengan adik nelly :)

allah tak pernah ambil ape yang kita sayang , malahkan menggantikan dengan lebih baek ..

cool je.

cik ayin said...

malas nak amek tau kalo ada penganti pun..hahaha...


urmm...baru pas clash..hukhukhuk

Nur said...

move on is the most hardest and toughest thing to do..tapi peduli ape..ko hengat ko sorunk je lelaki kat dunia nih..haha..Emo jap

adan said...

biarlah bahagia dengan hidup masing2.. tak perlu dikenang cinta lama..

diana said...

biasanya lelaki bila dah putus dia tak peduli dah kat kita..
walaupun dalam hati dia suka lagi
tapi dia tak kan mengaku..

awanis said...

betul..
nanti diri sendiri yang terase malu sebab buat bende yang bukan2..
kan ?
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kumbang bukan seekor bunga bukan sekuntum..

kayrul-shah said...

dah takde jodoh ngan ex tue....kita doakan je la kebahagian dia. allah dah tetapkan jodoh setiap insan kat dunia nie...

Finaz Jaafar said...

btol tu ! kadang2 kesian dan kadang2 nak marah jugak pada yang menangis2 bagai bila clash ni sebab macam nelly cakap la,si lelaki tak amik kisah pun..kita dulu pernah gak rasa, nangis gak la kejap tapi lepas tu bila pk balik malas dah

NOOR FATIN said...

saya daapat tau ex sy dlu, yg saya kapel lama jgk la, dah kawin!! hahahaha nasb baik saya dah lama ada pengganti kalau x guling2 jugak la :P

ツ mIsS NaDEa ツ said...

soo bsaba la sygg...
mybe exbf xsyg kite spnoh aty die akn cpt crek pgnti >_<

akhernyee mnunggu nyee xsia2..
akhirnyee exbf saye kmbali kt saye ..

Pendapat Syah said...

thanks sbb sudi singgah...

Arpiiz said...

yang lepas tu biarkan berlalu..betul tak.hehe

zaty luvlianncezzz said...

xdapat terima hakikat..tapi mst anggap..im always better than ur new gf.hahahaha

mari menghayati di cni :)
happiness no mystery

zaty luvlianncezzz said...

xdapat terima hakikat..tapi mst anggap..im always better than ur new gf.hahahaha

mari menghayati di cni :)
happiness no mystery

zaty luvlianncezzz said...

xdapat terima hakikat..tapi mst anggap..im always better than ur new gf.hahahaha

mari menghayati di cni :)
happiness no mystery

... said...

as salam..
hoho~ pakcik belum kawen. kapel pun tka pernah. so, perlu berhati-hatui dengan ujian hidup.
yeah~

Murni Yusoff said...

Assalam..sokong sgt2 entri nie..yg pth tumbuh berganti..=)

tia @ Ini Kisah Tia said...

yep ! betul tu nelly . bila hubungan kita dah tamat dengan si dia tak bermakna hidup kita dah tamat jugak .. grr ..

noorul said...

yup!!!betul tu..setuju sangat!!!! :D

Ash Shikano said...

kongsi ckit...ak tak au la ex da ad pgnti lom, kalo ade teramat bgus..pas break pom ak xder ar nk frust menonggeng..n ad kawn ak ckp asal ak kool sgt?.. my answer is simple... that guy can't bring u to happiness n of cos blessing from ALLAH are more farther away..hepi time kapel,...after tu hancus..so dat, nk kawen kene pikir 400 kali tu avoid cerai berai sane sini...aishh...
peace girl,,hehe

Amoi MiyaSya said...

perit bila rasa ! haihh ! tp kumbang bukan sekor ! relakss suda :P

syufaa said...

yuppp!
mmg ssh la kot nk lupa kenangan dgn ex tu..
tp for me better diamkan diri..doakan kebahagiaan dia..
just teruskan hidup! ^^,

SofieyAzwa said...

Kalau ex ada pengganti,saya ade pengganti yang tu saya suka! Dua2 nampak bahagia kan? hehehhe

Fyqa said...

insyAllah nnti nelly akan jmpe lgi mcm2 org :)

ABU said...

bila lelaki putus cita dia tak kesah pun?..ye ke..

tak setuju..hahahaha

COTTON LADY said...

snang cite jodoh adalah rahsia Allah~^.^

~Nabilah~ said...

jiwang karat...hahaha

kim heeruul said...

gua still berkwn lagi dgn ex gua..^^

nelly said...

gadis melayu : yup ..lalui dengan baik ya ..
=)

tak mo sedih2

nelly said...

manjae : betul2 ..sekejap giloo !

nelly said...

haslinda : harap2 cm tu lah ~

nelly said...

c.azizah : betul2 ..tunggu je laaa

nelly said...

geminigurlz : alamak ! hahaha

nelly said...

ollen : sebab tu pilihan dia kan ~

nelly said...

pojie : hehe .nelly tak nyesal ~

nelly said...

syrupmasin : sadisss ~

nelly said...

c.zulaikha : haha .melepas terus dia ~

nelly said...

yana : haha .tq comel !

nelly said...

dill : welcome !
:)

nelly said...

fird : haha ..tengss ya !

nelly said...

eza : kebabooommm !

nelly said...

ss : haha .yup ...
tu yang penting
=='

nelly said...

farah : tq ...
kebenaran ~

nelly said...

+++ : sakit aty tu lumrah kan ~
=)

nelly said...

ila : haha ..me too !

nelly said...

norlida : yup ..mash syg tu tk musthil kan ??
=)

nelly said...

shiema : semua tu lumrah ~
=)

nelly said...

cik duyung : haa ..perbezaan tu !
betul2

nelly said...

shafiq : bab tu agak susah kot pada nelly
=='

nelly said...

asfira : haha ..tu fair giloo !

nelly said...

frame : wah , suka ayat tu !

nelly said...

mira : ego tu yang problem tu !

nelly said...

zyzy : tak mo sedih2 !

nelly said...

alry : tq !

nelly said...

freaky : betul ..pnting !

nelly said...

fifieyqa : susah ooo !

nelly said...

matsen : tq2 !

nelly said...

addin :so , tak payah pkir dia .hahaha

nelly said...

fadh : ego lah katakan ~

nelly said...

afiqazizan : betul3 !

nelly said...

ezza : amin ~

nelly said...

c.ayin : sabar ~

nelly said...

nur : haha ..jangan emo2 oka ?

nelly said...

adan : harap2 cm tu la ~

nelly said...

diana : itu nelly setuju !

nelly said...

awanis : yup ...jangan malukan diri kita ~

nelly said...

rina : haa ..i like !

nelly said...

kayrul-shah : yup ..betul2

nelly said...

finaz : buat penat badan kita je kan ?

nelly said...

fatin : bahaya2 ...jangan guling2 ..dah epi kan ~
=)

nelly said...

miss nadea : untung laaa
=)

nelly said...

arpiz : pndai !

nelly said...

zaty : untung laaa
=)

nelly said...

... : insyaAllah ~

nelly said...

murni : adat hidup kan ~

nelly said...

Tia : banyak lagi boleh buat .hahaa

nelly said...

noorul : kenyataan kan ~

nelly said...

ash : tu yang nelly gerun tu !!

nelly said...

amoi : rilex ni ~
=='

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

okey memang betullah tu...
OE setuju...
nak komen lebih2 tak tahu apalah pula nak tulis...
hehe.. boleh macam tu...
(n_n)

nelly said...

tq OE !

kay_are said...

tapi.. bak kate orang.. kalau ade jodoh.. x kemane gak.. x mustahil pun ex ngan ex tu leh bersame semula.. betul tak? sume tu takdir.. =)

nelly said...

betul .pandai pun KR !
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...