Tuesday, March 12, 2013

Pengalaman baru Nelly di TAHFIZ !

Elvy Nellysha | 7:16:00 AM | 14Comments |

RESULT STPM NELLY AKAN KELUAR 18/3 NI . TAK SABAR ADA , TAKUT ADA ! HAHAHA .

DAN , PALING PENING TAK TAU NAK SAMBUNG U ATAU TERUSKAN MASUK TAHFIZ . Ada cadangan ? =p


Assalamualaikum semua ! Rasanya terlalu lama Nelly tak update dan biarkan blog ni bersawang !

Bukan nak biarkan bersawang pun , cuma Nelly dekat tahfiz dan dekat sana banyak laa benda baru yang Nelly dapat . Kira , ilmu la . 

Pelajar tahfiz , kalau dulu Nelly ni tak masuk tahfiz , nak tegur budak-budak tahfiz ni , tak berani gilaaa !
Padahal dorang sama je . Bila dah masuk tahfiz ni , orang yang lain nak tegur Nelly pulak yang rasa macam mana Nelly rasa dulu . Takpe , faham . Tapi , Nelly still juga Nelly yang sama . Jiwa masih jiwa blogger ! Haha . . 

Sepanjang dekat tahfiz sana , mula-mula rasa beratnya mata nak bangun pukul 4 pagi nak sembahyang sunat dan terus kelas dari 5 sampai 6 pagi . Pergh ! Mata ni ! Macam ditarik-tarik dan otak pun melayang-layang ingat tilam , bantal peluk . Sebab Nelly tak biasa bangun pukul 4 pagi ! Yela , masa tu orang tengah lena tidur ! 

Tapi , lelama dah biasa dah bangun pukul 4 pagi ! Kadang-kadang terlebih awal ! 1 pagi ! Sebab nak solat sunat dan terasa lama sikit tidur . K , melampau ! haha . .

Yang paling syokkkkkk , bila pergi kenduri ! Hahaha ! Excited gila nak pergi kenduri . . Pergh ! Kalau bersiap , awal gila ! -.-' (Nelly la tu ~)

Kat sini , tipulaaa kalau kata tak rindu family dan kawan ! Lagi-II adik kecik tecikkk Nelly . . Huwaaaaa ! 

Berair je mata rasanya ! Hahahahaha . . Tapi , tak apa laaa . Setiap kali balik , HP dulu la dicarik . Nak mesej member ! Ceyt ! Rindu punya pasal kannn ~

Dugaan kat sini ? Pergh ! Hati ni asyik nak balik je . Tapi , bila ada seorang ustazah ni bagitau , bila masuk tahfiz ni , bukan setan biasa yang datang , jeneral-jeneral setan pun ada . Tu yang asyik panas , asyik demam , asyik sakit-sakit . . Setann banyak yang kacau ~

Oh ya , kat tahfiz Nelly , mula dengan muqaddam . Terasa lamaaaaaa ! Tapi , disebabkan nak betulkan sebutannya , Nelly terima je la . Mean , bila masuk Quran tu tak la asyik salah je . . (Kalau banyak salah gak , tak tau laa nak cakap apa ~)

Kat sini gak , tak ada TV , tak ada INTERNET ! Mula-mula macam cacing kepanasan laa gak ! Jiwa dah biasa dengan blog . Semua info dapat , tetiba rasa semuanya tak ada ! Separuh gila ! Tapi , fikir balik , tak apa laaaa . Balik nanti kan ada . Sedapkan ati ! Hahahaha . =p

Tau tak , masa memula pakai jubah masa nak datang , pergh ! Tak yah citer laa . Lain macammmm ~ 
Tapi lama-II dah okay la dari janggal gila ! Hahahahaha . . 

Jadual kat sini sangat padat ! Kerja kitorang semua MENGAJI ! Berhenti pun kalau makan dan gotong-royong . . Memula tu penatt oo ! Sakit-sakit badan ni ~ 
Lelama okay dah sikit . . Sampai terasa badan ni dah GEMUK sebenarnya tapi cover dengan jubah , terasa laa kurus . Ok , perasan ! Hahahaha . . .Bab bila cuti sabtu dan ahad , Nelly banyak habiskan masa dengan tidur . >.<
Nikmat + nyenyaknya rasa ! Hahaha . . . 

                                               Melampau ! ! Hahahaha

Bila dah masuk tahfiz kan , baru laa nampak rupanya macam ni gaya budak tahfiz . Kurang tidur laa senang citer ! Pernah dengar dorang kata pray is better than sleep ! Pergh ! Macam kena perli je even tak cakap pun kat Nelly . hahahahahaha . Sendiri mau ingatt lerr . .


Now , Nelly dah terbiasa sikit dengan jadual dorang ., Kalau balik rumah pun , mesti mata celik pukul 4 pagi . Dah terbiasa punya pasal ~






(Gambar ni masa memula Nelly datang tahfiz ! Imej baru !)


14 comments:

kusyi said...

waa.. rindu dengan entri kak nelly!! syahdu je masuk blog ni.. tahniah akak!! saya pun teringin nak masuk tahfiz, tapi.. entah.. kekuatan tu rasa macam kureng.. hmmph.. btw, turut happy buat akak! wish you luck in result STPM! saya tengah tunggu result spm. hee. :)

Abang Zai said...

Alhamdulillah.. sejuk mata memandang.. lama sgt dh tak baca blog adik manis ni.. hehehe... blog abang zai dh tukar baru tau...

iAmCekbolat said...

eh kenapa masuk tahfiz tetiba ? btw baguslah :) cntik akak .

mohd hanafi mohd hussin said...

Assalamualaikum..

Wah bestnye masuk tahfiz? kat mana? n brp lama? [sbb sy brminat nak join klu ada cuti intersem pjg]

Semoga sis dpt good results in STPM..

nnti boleh la join community UIA (Gombak/PJ/Pahang) ~ :D

umi said...

mcm best pulak~ jadi teringin rasenye... saye pon amek stpm..lepas stpm try ambek la.. alamak! macam tiru kak nelly pulak hehe. :)

nini said...

masuk tahfiz lama mana....tak de masalah besar pun kalau nak teruskan tahfiz sebab nanti boleh buat pjj...=D

fiqkbe said...

comel nyer imej baru nelly ;)

MiSz fiFiEyQa said...

nelly nampak lebih matang la..hehehe..
papepun semoga nelly terus istiqamah...biasala kan bile kita buat benda baik ni mesti banyak je cabarannye..hehe

btw good luck for your result!! ;)

Shakira Pathi said...

Tahniah kak Nelly :)

Amanina said...

Salam.. bru 1st singgah sini :)

Gudluck and all the best..

diana said...

gambar terbaru nelly..mana tau pipi makin comel ke..heheh

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

RaraTan said...

wahhhh. Tahniah NElly! Comeynya Nelly :) hehe, lama xjenguk sini :p

Tiqiezaidi :) said...

Nelly lama dah kita tak singgah sini :)Sis nelly dgn imej baru kita sukaaaa. Alhamdulillah. Doa kan kita jugaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...