Thursday, January 9, 2014

Siapa Elvy Nellysha ?

Elvy Nellysha | 4:57:00 AM | 32Comments |

Dari apa yang Aminin ni post kat shoutbox , mesti ada juga blogger lama yang pelik , why Nelly tukar nama blog jadi Elvy Nellysha tetapi URL masih  yang sama ?

Nama diberi Elvy Nellysha . Ni dalam IC pun nama tu okay ! Kat sekolah dulu , orang panggil Elvy . Kalau yang kat blog alam maya gituu , orang panggil kita Nelly je . Sebab ? Entah , rasa lembut je sebut Nelly . Cuba sebut . Hahahaha . Oke , perasan dah sampai dah !

Tapi , bila kita tukar dari nama blog Nelly The Strange kepada Elvy Nellysha , ada jugak yang masih ingat , TERHARU . T___T


Nelly tukar sebab lupa pulak nama sebenar ni pun pelik jugak . Haha . .

1 . Rabun
Dulu kita rabun , sekarang kita tak rabun . Erk ? Masa Nelly buat entri ni dulu , ramai la blogger yang mengalami kepelikan di situ . Mana boleh rabun jadi tak rabun kan ? Tu la namanya Nelly The Strange ! Hahahaha . Tapi , sejak menjak jadi student UUM ni , ada la ciri-ciri akan mengalami kerabunan tahap melampau bila study sampai lewat malam bila TERPAKSA !

Entri yang ni memang tergelak la . Masa tu , Nelly edit gambar memang macam cik PONTI pun . . Dengan selamba , sorang amat ni tegur . Ceytt !!

Masa kena title ni , DUSH , DUSH . Rasa nak beli cekelat banyak-banyak . Makan dan nyorok jauh-jauh . . Malu woi ! Tapi , ada hikmahnya . Ramai masa tu add Nelly , ada yang nasihat , ada yang sampai jadi kawan sampai sekarang ni .

4. Tahfiz
Nelly adalah lepasan STPM . Jadi , dengan pengalaman menganggur sejak SPM dulu , Nelly buat keputusan nak masuk tahfiz . Alhamdulillah , setelah Nelly mengahadap MUQADDAM selama 4 bulan , dapat juga ku habiskan 1 juzuk dan 7 surah pilihan sampai bulan 7 nak masuk Baqarah dh masa tu . Tapi , berhenti sebab dapat tawaran ke UUM . . .



5. UUM
Dan sekarang , saya telah RASMInya menjadi pelajar UUM , Kedah . Yang bagusnya , ni tengah cuti nak masuk semester 2 ni , rasa macam apa je sekarang ni . Hahahaha . . Tu yang HUPDATE pun dah macam apa . =p


Sekian , terima kasih . Hehehehe . .
Eh , macam dah review entri pulak . Hahahaha . . Sori korang ~

Kita hentam je tulis entri ni . Harap menjawab la ya . =D

32 comments:

HAJAR said...

Sedap nama tu, secantik orangnya. :)

aisya said...

rasa mcm dulu masa mula2 singgah blog nelly masa nelly baru masuk stpm kot. hehe.. tertanya2 jugak kenapa tukar guna nama penuh pulak. hehe

Azhafizah Md Nor said...

Salam perkenalan Elvy..thanks sudi singgah :)

Niesa said...

Elly nellysha?nama yg sgt2 unic..cantik mcm tuannya...

Invisible Me said...

Masih ingat blog Nelly tapi lama dah tak singgah sini. Hehe. Salam Jumaat Nelly :)

Penghuni 60 said...

saya sudah follow, jom follow bck kita

Noor said...

ape pun..mmg cute!

Kisah Si Dairy said...

salam kenal elly
mencari fesyen Korea Murah dan Menarik.. Esgee

Mia Liana said...

salam kenal nelly.... kak mia baru follow...

# hmm rasanya macam dah pernah follow dulu... confius jap..

Ayue Idris said...

amboi name..hehe..

MiSz fiFiEyQa said...

hai nelly!!hehe..lame tak singgah sini..

btw, background music lagu Kekasih Abadi kan??hehe...sweet je.. ;)

Fiza Rahman said...

Thanks sudi drop komen. Sedap nama. Salam ukhwah & follow sini ☺

Nur Fatin Mm said...

hai nelly. jangan lupa singgah blog saya and kalau sudi follow la. heee ;)

ColOurful life said...

Hai nelly... :)
Good luck ye dkt uum.... Moga jd the best student...
Smbil2x tu jgn la lupa apa yg dah bljr dkt tafiz tu eh... Proud with u dh berjaya hafal...

nanalee caramelo said...

nana pun dah mengenali nelly, dalam hidup memang banyak dugaan, apatah lagi dalam dunia blogger :)
btw nana dah follow. happy blogging :)

Nick Nashram said...

ok, sekarang ni baru kenal tuan punye blog :)

AmySyahiera Malik said...

akak comel , nama pon awesome ! dulu akak amy pon belajar kat UUM , tetiba . hehe :D

Miss Xyz said...

Aik, boleh pulak rabun pastu hilang balik. Mungkin rabun akak tak terlalu tinggi lepas itu akak pandai jaga mata.. Ish envy nyaa..

Maya Omar said...

Assalamualaikum Nelly..saya baru je kenal and follow nelly..smoga ukhwah antara kte terjalin sampai bile2..

Cik Nadyya said...

mesti la ingat :D

msredcheesecake said...

Nama elby unik... Senang ingat kot... Akk memang follow dr zaman nelly lagi...hheee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alhamdulillah... tq datang melawat teratak siFaqir ilmu ;)

folo sini (^___^)

salam ukhwah ;)

wantie said...

hmm..memang unik la nama kamu.

done follow

MamaDaniel said...

hai nelly.. salam kenal.. :)

Abe Kie said...

salam perkenalan. tq sbb tinggalkan komen di blog abe kie tempohari. Ini lawatan balas sambil follow blog nelly. tq sbb berkongsi kisah hidup dgn kami..jemputlah ke blog abe kie lagi.

Ahmad Zaki said...

Bagus2.. Tak kisah siapa pun tapi penulisan tetap sama ok la. Owner masih sama kan. =)

ZH Blogger

Anastra said...

salam perkenalan dari padang, sumatra barat indonesia

Rosmiza Ali said...

Hai Nelly! Salam kenal.. =)

aiman mania said...

wauuuu...UUM tuh ....so ingat dalam kepala lah surah al baqarah tuh?subhanallah ..keep it up , mawar agama !

Bakpogitu Bakpogini said...

haha..macam tu ker?bukan nelly je..apik pon macam2 yang diorang kata..tapi tu dulu laa..skang ni tak tau la macam mana

dya bunga said...

mmg strange.. ada tips ke yg dri rabun ke tidak rabun?

aishah nin said...

salam ramadhan al-mubarak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...