Friday, September 20, 2013

Pengalaman di Universiti Utara Malaysia !

Elvy Nellysha | 6:02:00 AM | 12Comments |
Masa nak pergi kelas !!

Huwaa ! Lama rasanya tak update sejak keluar dari tahfiz dan bergelar student UUM ! Ni update cz mak Nelly tanya bila nak update . Hahahahaha . . Jadual padat sampai kadang-kadang nak buka laptop pun malas . So ? Buat apa ? Tido memanjang dekat bilik !

Yeayy ! Saya dah bergelar student UUM pada 2.9.2013 ! Paling syok , ditemuramah oleh wartawan masa datang . So , ada pulak yang cam muka Nelly kat paper ! So , ramai laa yang menanya samada betul ke itu Nelly atau tak ! YeS , with my mum ! Yang dah cam 100% , terus tag dekat facebook ! Hehehe . .


Nampak tu ? Memang tak boleh lupa masa wartawan datang . Nasib baik bilik Nelly dah kemas ! So , tak laaa malu sangat kann ! >.<

Perjalanan yang terasa lama gilaaa . . Kematu badan ni . Err , salah ayat ni ! Hahaha . . Ayah Nelly kata "Ayah hantar kat sini je . Nak datang lagi , tengok leee . ."
Jawabnya , Nelly balik sendiri la nanti kan . Ayat tersiratnya . . Faham sendiri la kann . . .

Sepanjang orientasi , serius penat ! Tapi , tak ada la macam kena dera sebab ada juga masa kitorang boleh rehat dan waktu macam tu digunakan dengan baik untuk Nelly tidur ! Hahaha !

Kat sini , banyak kawan ! Syokk maaa ! Paling tak tahan , kena kejut orang masa orientasi , tapi nasib baik masuk tahfiz dulu . So , kalau takat nak bangun awal , boleh bangun lagi . . Hehehehe ...

Paling kelam kabut , masa cari kelas . . Memang kelam kabut . Lagi-lagi bila jadual penuh . Macam ayam keluar dari reban dah . Kelam kabut sangat ! Tapi lama-lama okayy even ada juga kelam kabut dan assignment yang dah start nak bertimbun ~

Untuk kokay @ kokurikulum , Nelly ambik kerohanian . Lebih kepada Islamik sikit . Maklum laa , duu masuk tahfiz sekejap dan paling melegakan hati , ada kerja yang akan dibagi ustaz iaitu , menghafal surah sajdah 15 ayat untuk sem 1 dan 15 lagi sem 2 berserta tajwid serta ada penilaian dan memang lega sangat sebab kat tahfiz dah hafal surah tu dan ustazah sangat menitikberatkan tajwid. Tak sia-sia masuk tahfiz belajar muqaddam balik dan betulkan sebutan . . Ada hikmah la kenapa nak masuk tahfiz dulu . Lega gilaaa ~~~









Antara gambar sepanjang orientasi . Meriah !




Malam Hari Malaysia



Ini bilik Nelly kat universiti !!!


Ini roomate Nelly , Fadhilah binti Jusoh from Terengganu . .



Fauziah from Perak , Nelly dan Wani from Selangor !!

Harap boleh bawak semua subjek dengan baik sebab masa form 6 dan masa kat universiti lain giloo ... Amin !!!

Settle dan akan update lagi nanti bila ada masa free!

12 comments:

Puan Ezy said...

slmt menjadi pelajar U
hehe

luqman zakaria said...

selamat belajar Nelly :)

Syeeda said...

selamat belajar.. duduk dpp mana Nelly? Rindu la uum..

E'in said...

best laa dpt masuk paper... hihi...

bljr sungguh2 nelly... :)

Sya_Merpati Putih 88 said...

study rerajin ye dik...akak doakan semoga adik berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi...
hargai masa muda nie sebaiknya dgn menuntut ilmu..nnti bila adik dah kerja adik akan rindu zaman study.. (mcm akak sedang alami sekarang nie..)

emmeraz said...

selamat berjaya geng blogger..enjoy the campus life

Elvy Nellysha said...

puan ezy : maceh2 ..

Elvy Nellysha said...

luqman : in shaa Allah ^^

Elvy Nellysha said...

syeeda : bsn . :)

Elvy Nellysha said...

e'in : :)

Elvy Nellysha said...

sya : yup ..macam kita indu zaman sekolah .sama je . >.<

Elvy Nellysha said...

emmeraz : tq a lot ! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...