Tuesday, April 19, 2016

Kau dengan si dia mcam mana?

Elvy Nellysha | 12:48:00 AM | 0Comments |
Haritu adik Nelly balik, so borak la sikit dengan dia. Tup-tup dia tanya:

"Kau dengan dia macam mana?"

Ouch, it's hurt. Deep soalan tu rasanya~
Nak jawab, malas.

Siapa tak sakit putus cinta kan? Bertahun juga la bersama. Tup-tup putus.
Tak salahkan siapa-siapa pun. Mungkin sebab tak ada jodoh. Haha (Ayat cover)

Benda apa pun kalau kait dengan perasaan. luluihhh jiwaaaa ooo~

Kadang, kita tak rindu pada orangnya, cuma kita rindu pada kenangan je pun. Contoh, korang pergi kedai makan, then bila putus singgah kedai makan tu balik. Rasa macam "Ouch, kan best kalau boleh ada balik memori tu."

Statement atas ni contoh je. Bukan nak cakap pasal Nelly.

Kadang, ada baiknya juga putus tak contact terus. Sekurang-kurangnya, bila tak contact terus ni, rasa macam kita tak tahu dah apa dia nak buat. Nak ada orang lain ke, nak tunang ke, nak kahwin ke. At least, tak laa sakit sangat.

Jadi sakit, bila masih contact dan maybe si dia bercerita soal dirinya, masa depannya yang mungkin bersama orang lain. Mula-mula maybe akan kata "It's okay"

Mulut boleh la cakap, hati? Ouch! Deepppp!!

Lagi tak boleh orang sebut nama dia masa nak move on. Tak tahu kenapa rasa nak nangis je. Ni kalau dah tahap sayang sangat la~


So, jalan terbaik, MOVE ON. Susah? Mula-mula memang la.. Lama-lama nanti okay sikit. Be strong la sikit!!

Bila orang tanya? Senyap lebih baik. At least kat belakang nanti baru nangis~ HAHAHAHA!




Senyum gini~~~

Sorry, Nelly cakap berdasarkan pengalaman. So enjoying ur life dan tunggu jodoh baru okay! hahaha!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...