Saturday, March 3, 2012

Tak semua orang mampu jadi PENCINTA TERBAIK !

Elvy Nellysha | 4:32:00 AM | 55Comments |
Aish , Nelly sudah mula dah bab cinta . Ilham datang bila dengar lagu Sofaz - Pencinta terbaik .

  • Kenapa tajuk ni ? 
  • Kenapa Nelly cakap macam tu ? 
  • Bukan ke semua orang boleh jadi PENCINTA TERBAIK !
Rilex dulu . Nelly belum terang habis . Meh baca ~

Nelly nak bagitau , menjadi seseorang yang sempurna mestinya takkan pernah boleh sebab semua orang ada kekurangan . Apatah lagi menjadi seorang PENCINTA !

Apa itu pencinta ? Mencintai seseorang ! Cewah , bab cinta sudah ! Dia mai dah ! Dia mai dah !


Kenapa Nelly kata tak semua orang mampu jadi PENCINTA TERBAIK ?

Kadang-kadang apa yang kita nak pada seseorang , mesti takkan ada yang SEMPURNA !

Kita tanya pada mereka yang pernah berkapel . 

Persoalan : Pernahkah korang MENGHARGAI seseorang tu bila dia ada dekat korang ? Confirm majoriti jawab "Selepas kehilangan dia , baru saya HARGAI dia ."

Apa kes ni beb ? Nelly pun pernah juga kena macam tu . Then , dah pisah baru nak minta maaf , baru nak kata tak reti nak tunjuk cara menghargai . Menghargai bukan bagi bear , bunga , coklat !




Wa pun tak nak la der ! Wa boleh beli sendiri ! Cukuplah dengan menunjukkan sikap sendiri .
Tak tau , cakap tak tau .

Bukan tak tau tapi buat-buat tau ! Ego namanya + BODOH + SOMBONG = Bodoh sombong !

Ha , amek kau ! Matematik sudah !


Pencinta terbaik ? Belajar cuba menjadi pencinta terbaik daripada seseorang selagi ada kemahuan .
Kadang-kadang kekurangan seseorang itu mampu melengkapi antara satu sama lain .

Nelly bukan nak tuju pada pasangan kapel je . Nelly tuju pada keluarga dan kawan-kawan . 
Ikut suka koranglah ~

Lirik Sofaz yang Nelly suka :


Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya masih amatur cinta
Luahkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik !
Nilai sendiri . Mahu jadi pencinta TERBAIK atau Pencinta TERBURUK !


55 comments:

.........cP~ said...

Salam.

Hee. Nama saya cahaya pencinta. Tapi, tak tau la kan.

nur amalina athman said...

pencinta yang disayangi allah..insyaallah
:)

AsH ShiKaNo said...

nak cinta yang baek, kenelah jadi pencinta terbaek.. kan..

SAYA BUKAN SAMDOL said...

nak jadi pencinta yang di mana org akan kata no one can ever replace me. hehe cewah

ciksukaberangan said...

pencinta itu.. kekasih yang membawa insan yang disayanginya sama2 menemui redaNya. wallahuA'lam.. hehe.. tu bagi pendapat saya ^^

Shafiq said...

Nelly, si pencinta bunga.hehehehee

ahsfantasy24 said...

saya bukan pencinta terbaik,
dan saya berazam untuk jadi
yang terbaik buat orang yang cinta
saya ^^

Sarah Mohd Saleh said...

betul...tp kite berusaha ke arah yg lebh baik.

umie naziera said...

cinta pada Allah lg senang hidup,xbnyak masalah :)

najwa nano said...

najwa selalu nak jadi pencinta terbaik tapi tak pernah dihargai..

★ aIsyaH ★ said...

sebab n0 b0dy perfect..~

tp semua 0rg mampu jdik y terbaik kalau dy nak+usaha la.. :)

Juliet_iRa~" said...

setuju..

kdg2 kita alpa...bkn skdr utk bf/gf je..utk parents pon kdg2 kita tak menghargai jasa mereka dgn baik..tu mmg kena muhabasah diri sndiri...wuuuu

apa pon perbaiki diri kita sikit2..

kim heeruul said...

now gf gua minta break.. tp gua tak nak..sebab alasan dia tak munasabah....

kay_are said...

saye mengaku kadang2 saye pun macam tu.. dan orang di sekeliling saye pun macam tu.. name pun manusie kan.. dah takde baru nak cari.. mase orang nak, wat tak reti.. em..

cik ika said...

ika nk juga jd pencinta terbaik..

MaYa MustWany said...

hargailah cinta tuh sebelum terlambat..

Norlida Ramli said...

hehe...ye la nelly..ida pun bila dh clash sume br nk menghargai...

tp sume tu dh terlmbt..dia pun dh tawar ati..x dpt buat ape dh...

huhu,,

cikwahidaidris said...

of kos lah nak jadi pencinta terbaik :)

MiSz fiFiEyQa said...

menjadi pencinta terbaik means kita terima segala baik buruk orang tu kan...kita mesti nak orang buat benda yg sama kat kita..so kita kena la jadi pencinta terbaik terlebih dahulu..kan..kan..

Nelly The Strange said...

cp : nama je . hehehe

Nelly The Strange said...

amalina : betul2
:)

Nelly The Strange said...

ash : yup , setuju sangat !
:)

Nelly The Strange said...

sbs : cewah .. boleh punya !
:)

Nelly The Strange said...

cik suka berangan : terima kasih bagi pandangan
;)

Nelly The Strange said...

shafiq : tu mesti . perempuan kan
:0

Nelly The Strange said...

ash : amin ~

Nelly The Strange said...

sarah : semestinya !

Nelly The Strange said...

umie : setuju !
=)

Nelly The Strange said...

najwa : ada hikmah
:)

Nelly The Strange said...

alsyah : =)

Nelly The Strange said...

juliet : betul . perbaiki diri ~

Nelly The Strange said...

kim : jangan clash kalau rasa boleh bertahan lagi . :)

Nelly The Strange said...

kay_are : selalu kena ~
-.-'

Nelly The Strange said...

cik ika : boleh punya ^^

Nelly The Strange said...

maya . :(

Nelly The Strange said...

norlida ramli : haha .. tu lah pasal !

Nelly The Strange said...

cik : :)

Nelly The Strange said...

miss fifieyqa : yup !
:)

cik nAdyYa ツ said...

bile kite cube jadi terbaek ia tetap bkn terbaek tuk die . mungkin silap kite gak BODOH SOMBONG kann..huhu :P

Nelly The Strange said...

haha . betul jugak .. :)

cik nAdyYa ツ said...

susa kan cmnie ..
aduyaii .. ape pon xbole *_^

Nelly The Strange said...

ha , tau tak pe .. tacink2 !
haha

..cik gugu.. said...

sy cuba jd pencinta terbaik . mgkin ta sebaik dia, tp sy cuba ;)

faiz fakhirin said...

adehhhh...baru nk cri idea...hahahaha

misskonspirasi said...

misskonspirasi cinta Allah dan Nabi..tapi bukan pencinta lelaki..coz lom terbuka lg pintu aty tuk kaum adam ni huhu

nabByla said...

susah nak jadi pencinta terbaik nie.. huhu

Muna rahimah said...

Sobs sobs . benci la nak bercinta ni T___T

-Incek Fik- said...

tak semua orang dikurniakan kepetahan bercakap.. semoga bakat tersebut digunakan ke arah kebaikan.

InsyaAllah :)

nik rosmawati said...

saya pun nak jadi pencinta terbaik.selalu mengargai pasangan.

suka sgt dengan lagu sofaz tu.

Nelly The Strange said...

cik gugu : all the best !

Nelly The Strange said...

faiz : :p

Nelly The Strange said...

nabbyla : u can do it ^^

Nelly The Strange said...

muna : sabar sayang !

Nelly The Strange said...

incek fik : =)

Nelly The Strange said...

nik : me too !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...