Tuesday, April 17, 2012

Betapa berharganya bila motor TAK BOLEH START !

Elvy Nellysha | 5:52:00 AM | 27Comments |
Salam semua !! Meh-meh kita bercerita ! 

Pernah tak motor korang tiba-tiba tak boleh nak START masa korang singgah kedai ke , mana-manalah !
Mesti pernah kan ? So , apa korang buat ??

Korang nak tau tak , ada sorang minah ni , namanya Adila . Minah ni al-kisah dari cerita kelakar :

Semalam kitorang pergi kedai makan dalam 5:20 petang . So , kitorang siap melepak kat kedai tu sampai 6:30 petang . Memandangkan kitorang ni tengok hari dah nak maghrib dan Nelly tumpang motor dia , kitorang pun bayar dan keluar dari kedai tu . Tengah sedap-sedap Nelly kenakan dia tentang entri RM1 tu dan dia tengah start motor , tiba-tiba motor tak hidup . 

Dia punya cuak !!!!! Nelly dah suruh dia bertenang , but dia dah nak nangis , siap cakap kat motor :

"Apa salah aku weyh ! Sampai hati kau buat macam ni kat aku . Buat malu punya motor ! Nak balik , nak balik !"

Nelly punya tergelak sebab dia dah nak nangis siap kol ayah dia ! Kau memang kelakar ! Tambah kelakar , bila orang kedai tu pandang je kau kat sebelah dengan muka yang 'ketat' semacam !

So , bila dia dah senyap , dia try juga start dan bila motor tak start-start , dia mula buat muka terkejut . Padahal rumah bukan jauh mana pun . Part last bila dia start juga sambil cakap "Nak balik !!!"
Ha , time tu motor start ! Bila motor start , muka dia punya happy habis !! (Ok , part tu memang comel )
Tak tahan tengok dia gelabah !!!!  

So ? Ada sesiapa pernah kena situasi ni dan sampai nak nangis macam Dila ni ? Hehehehe !!

27 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

hai nelly!!!rindunye...lama dah x datang sini...

btw...sy penah rasa motor mati tibe2 kat tgh2 jalan...masa tu baru balik sekolah...dah petang...hujan pulak tu...memang serius tak tau nak buat ape...nak menangis pon ade...tapi nasib baik ade kawan tolong...huhu...sy memang tak reti kalau moto rosak ke ape...reti tunggang je..haha

CikMai said...

hahaha cute betul...x penah , kite naik basikal je tak payah start..hewhewhew

SAYA BUKAN SAMDOL said...

Hahaa penah, penah. time tu nk dekat malam, haha gelabah ayam habis. tp nasib baik membe nmpk, dtg tolong

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. kalau moto xleh start memang la gelabah.. tp xde la sampai nk nangis.. haha

Sarah Mohd Saleh said...

kalau sarah kene,perghhhh melalak meraung kottt

Pieyna Gendut said...

haha . pernah sangat jadi macam tuh . memang cuak + sebek giler kalo ade orang yg pandang .

Norlida Ramli said...

hehe..kalakar nya smpai nk nangis :D
ida penah gak kna situasi cmtu tp xdela nangis..just mintk tlg org lain je..slumber sudaaa..hehe :p

dh lma x blogwalking..rndu sgt :(

kay_are said...

leh lak cakap ngan motor tu kan.. sekali motor tu jawab lik baru member tu tau.. =P

Umie Naziera said...

haha,serius lawak..kalau sy kt tmpat nelly say tlong gelak ja la..hew3

cik ika said...

hehehhe..penah..motor aiman tetibe ta ley hidup mse kt trafiic light..malu woo..

Rina Supian said...

Amboi teruknya smoi nak nangis...wakaka. Bhya org cpt cuak tu..nnt cpt dpt sakit jantung!.

peace289 said...

besenye moto tak leh start time pepagi..time dah lewat nk gi kelas or gi kje...huhu

Nelly The Strange said...

mizz fifieyqa : hahaha . nelly pun reti naik je . :p

Nelly The Strange said...

cik mai : basikal ? eceh ..exercise skali ~

Nelly The Strange said...

SBS : lau tak tolong , nangis lah tu . hahaa

Nelly The Strange said...

Taufiq : laki memang la ..rilex ! haha

Nelly The Strange said...

sara : cam dak dila . :D

Nelly The Strange said...

pieyna : hahaha .. macam dak tuh .. yang tu lagi la ~
-.-'

Nelly The Strange said...

norlida : yup .. hahaha ... untung la dia leyh selambar ~

Nelly The Strange said...

kay_are : mau dia meraung ! haha

Nelly The Strange said...

umie : nelly dah tolong gelak je . :D

Nelly The Strange said...

cik ika : mesti cover cun je .:D

Nelly The Strange said...

rina ; haha .. penad ckap .. dia tak dengar pun ~
:p

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa .. x pnh .. tp x nk lah mgalaminya :)

RahsiaSocialBookmarking.com said...

hahah... lawak giler... macam macam hal...

p/s: Bakal menggegarkan dunia blogger pada 30 April 2012: RahsiaSocialBookmarking.com
Rahsia menjana RM45,000 dari laman komuniti!!

Nelly The Strange said...

tia : haha .. mesti nangis jugak .. :p

nana kamarul said...

hahaha. macam comel je. Motor tu saje2 nak bergurau manje :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...