Saturday, November 24, 2012

Soalan yang patut dijawab macam ni . . .

Elvy Nellysha | 5:34:00 AM | 11Comments |
Soalan dan jawapan :

1. Bila sorang-sorang . .
A : Eh , sorang je ke ?
B : Eh , tak laa . Takkan buta kot tak nampak ada lagi 5 orang kat depan aku ni .

2. Bila baru bangun tidur dan nak mandi . .
A : Nak mandi ke ?
B : Dak aihh , nak pergi kutip bunga depan uma . Nak ikut ?

3. Bila tengah makan . .
A : Hai , makan ke ?
B : Eh , tak la . Tengah jahit baju . Tak nampak ke baju yang tengah koyak sikit ni .

4. Bila tengah basuh kereta . .
A : Eh , tengah basuh kereta ke ?
B : Eh , mana ada . Tunggu kapal terbang . Lambat pulak dia sampai ~

5. Bila tengah baca buku . . .
A : Tengah baca buku ke ?
B : Bukan la . Tengah taip novel ni . Jap lagi siap la ~

6. Bila berada di suatu tempat yang tertutup . .
A : Siapa kat dalam ? Saya kat luar .
B : Saya kat atas . Nampak orang luar ni . . Hahahaha (Ketwa mengilaiii sikit . =P)

7. Bila tunggu bas kat bustop . .
A : Tunggu bas ke ?
B : Eh , dak aihh . . Tunggu driver bapak I datang . Maklum laa , bapak I ni bos . Meeting kan . Driver I kena hantar bapak I baru amek I .

K , siap ! Kalau ada lagi baru laaa post lagi ! Update sekejap ! Hehehehehe

Saturday, November 17, 2012

Wordless Nelly The Strange !

Elvy Nellysha | 5:38:00 AM | 7Comments |
Sejak kebelakangan ni agak busy study . Cuma sejarah 1 terasa bermasalah ! Hahahaha ! Sebab banyak sangat yang terasa nak spotnya ~

Apa-apa pun , dah baca dan akan cuba yang terbaik ! Cuti seminggu ni dah cuba habiskan masa dengan baca buku . . . Not bad laaa gelabahnya !

Akan tinggalkan blog sementara waktu . 

Kalau rasa ada masa , jiwa tak kacau baru update balik ! Hahahaha !


Sunday, November 11, 2012

20 sebab kenapa saya suka kawan awak !

Elvy Nellysha | 4:26:00 AM | 26Comments |
                                          20 sebab kenapa saya suka kawan awak !





1. Comel tapi comot .

2. Baik tapi nakal .

3. Cantik tapi pastu perasan cun !

4.  Otak gila-gila tapi tak jahat !

5. Hyperaktif tapi sebenarnya pasif !

6. Suka gelak macam langsuir ! Hahaha !

7.  Sporting tapi fokus .

8.  Caring tapi hating !

9. Selekeh tapi smart ! Haha (Acaner tuh ?)

10. Gosip tak habis-habis , mengumpat pun boleh tahan !

11.  Suka cover line kawan . Hahaha . Sapa tu ?

12.  Belum cakap dah gelak dulu .

13. Pelempang jarak jauh kerap diberi (PJJ . =))

14.  Kalau cakap sampai sakit telinga .

15.  Salah tapi tak mengaku!

16. Mengutuk pandai cover !

17.  Pakai jam tapi tanya orang .

18.  Cikgu ajar buat-buat  faham tapi tak faham pun!

19.  Sambil tidur tangan macam menulis . (Camne tuh? Cuba fikir!)

20.  Time exam pandang kiri kanan tangan pegang kalkulator .
(minta jawapan mana yang sempat)


Macam banyak benda jahat je ! Hahaha ! But , I love you !



Tuesday, November 6, 2012

Study last minute : Berkesan ke ?

Elvy Nellysha | 4:15:00 AM | 17Comments |

Setuju sebab selalu tau nak handle kecemasan ! Hahahaha !

"Oppsss , tak lama lagi nak exam ! Kalau result teruk , habis laaa aku . . Alamak , dah laa banyak subjek lagi tak faham . ."

Erk ? Ini memang dialog Nelly setiap kali exam besar-besar tiba . Mula laaa sampai kesedaran diri sikit . Haha . . Actually , mesti ada yang tertanya , "Berkesan ke study last minute ?"


Hey , jangan nak dok pandang rendah orang yang study last minit . Hang yang dok pulun study , belum tentu lagi tau . Cewah , bajet selalu lulus je Nelly ni . Hahahaha . .


Actually , mak Nelly pernah pesan bahawasanya selagi belum masuk dewan , selagi tu laa masih ada masa lagi . Kalau dah duduk kat dalam dewan tu , dah tak boleh buat apa laaa . . .

Ha ? Korang fikir korang dah terlambat sangat ke nak study ? Belum ok ! Sempat lagi buat ulangkaji walaupun nota . . Nelly ni memang study last minute . Hafal bila nak exam . Lepas habis exam , memang tak ingat lagi da . So , bila exam besar-besar sampai , mulaaa laaa buka balik . Ada laa juga ingat sikit-sikit yang pernah baca dulu . 

Tapi , nasib baik laa even study last minit pun masih ada buku rujukan sendiri . Ada laa juga buku yang comot gila dengan nota Nelly yang entah pape tu . Bangga jap sebab ia menunjukkan yang Nelly baca juga buku . Hahaha . . Tapi , ok la dari orang lain yang masih bersih .


Kenapa study last minit ?


  • Hobi ? Erk , bukan , bukan . Sebab rasa masa lama lagi . Takut lupa pulak apa yang dibaca .
Ini memang Nelly punya sikap laaa . Study last minit ! 

Persoalan :

Berkesan ke ?

Sebenarnya ikut kepala otak juga . Kalau study pastu pandang kanan , pandang kiri . Pandang sana , pandang sini lebih banyak dari pandang buku , adalah lebih baik tak payah baca langsung ya ! Sebab takkan masuk apa punya !

Orang yang biasa study last minit akan terus study last minit sampai ada kesedaran ! Hahaha

Tu kepala Nelly laaa . STPM ni tak pasti sebab agak sakit kepala ni . Untuk STPM , adalah tidak digalakkan study last minit dan jangan buat ! Untuk PMR dan SPM , boleh ya ! Hahahaha .

 (Pengaruh jahat betul ~)

Saturday, November 3, 2012

Hari adik Nelly graduasi !

Elvy Nellysha | 6:31:00 AM | 28Comments |
Harituh , my mum pergi Hari Graduasi adik Nelly , Muhammad Haziq yang baru 5 tahun . Pra laa kiranya . Kemain dia pakai baju Melayu . Tak dapat ikut sebab pergi sekolah . Takkan nak ponteng kan ~

Tak payah banyak cerita , Nelly post je gambar adik kesayangan Nelly . Haha .

Cikgu dia pesan kat my mum :
"Nanti pakaikan Haziq baju Melayu . ."

Ingatkan ada pertandingan pakai baju beragam . Sampai sekolah dia je laa yang menyerlah . Ter-over glamour laa adik aku dengan kecomelan dia . =p

Nasib baik dia tak tanya kenapa dia kena pakai baju Melayu . See ? Kemain baiknya dia ! Tu kalau dia tanya kenapa , macam-macam laaa kena cakap kat dak kecik ni ~















Adik yang bergaya with my mum ! Palingg menyerlah ! Hehehehe !

Comel tak ? Hahahaha !





Dapat beg dan bangga dapat sijil pra 5 tahun ~
Menganga dia dapat beg . Terkejut laa tuh . . Sampai tak bagi orang pinjam =p

*Batak ! =D*
Budak-budak dapat beg . Ada yang dapat beg batik tau !

Pening cikgunya layan budak-budak ! hehe . .




Adik buat persembahan . Kemain !



Ada silap mata lagi kauu ! Syok laa semua layan ~
Melopong semua ~

Even nakal kemain , sayang kat budak kecik ni ! Hehehehe ~

Friday, November 2, 2012

Gelagat Upper 6 nak dekat exam STPM 2012 !

Elvy Nellysha | 7:37:00 AM | 14Comments |
Stpm ! Stpm ! Sikit je lagi . Ramai laa yang pulun study kaw-kaw ! It's ok , selagi belum masuk dewan periksa , tak ada istilah lambat pada Nelly . . 







Musim Study

Cikgu bagi coklat ~












Posing jap . Padahal teacher dah bergegas nak mesyuarat . =p


Budak pantang dibagi coklat

Budak lower 6 yang comel sesat bersama kami !






With Angah !



With Aznita !

Budak paling sibuk , Dila !

Budak tempat segala gurauan aku , Fazianah .

Pelajar genius , Sanjeeta dan Sugunthi ! Hehehe

Abiramy dan Sattiya

Naim dan Abu








Tak dapat nak ambik pic dengan Dila sebab dia sibuk salin nota PP ! 
Heish ~

Wish good luck for STPM 2012 !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...