Friday, November 29, 2013

Macam mana kalau kita dah jadi jenazah ??

Elvy Nellysha | 2:02:00 AM | 13Comments |
Opppss , sebelum tu nama Nelly The Strange telah ditukar ke nama :

Elvy Nellysha .

My real name ! =)

Url still sama ...



Pernah tak terfikir bila kita jadi jenazah satu hari nanti ?
Agak-agak macam mana la kan bila orang kapankan kita ?
Senang ke tak , susah ke tak ya ?

Huwaa , itu la yang Nelly selalu fikir tapi bila dah join pengurusan jenazah dekat UUM ni , sangat bermanfaat  untuk kita yang tak berapa nak ambil tau ni kan . Baru la tau bila kita meninggal , orang yang hidup la yang bertungkus lumus nak kebumikan kita . So , MAKE SURE tak ada istilah :

"Kubur kan lain-lain . Masing-masing punya pasal la !"
>.<






(AKTIVITI YANG KITORANG BUAT bersama MODEL JENAZAH...)

Masa jaga dekat booth untuk program ni , bila ajak orang join program ni , ada yang gelak bila diajak . Terasa pelik .

Apa yang pelik dengan program ni ? Tak nak pergi sudah , tapi tak perlu gelak rasanya .

1 day jadi jenazah juga . Cuma , tak tau bila , tempat dan cara nak mati tu . Banyak-banyak berdoa ya . =)

Program yang ini dikenali sebagai "Offline to Duniawi , Online to Akhirat"
Thank you pada mereka yang menjayakan program ni . Nelly cuma AJK je . Hehehehe . . .

Pagi sampai tengah hari , sibuk dengan program ni .
Malam pula , pergi ke ekspresi emosi , ada Sham Kamikaze dan Dyna Ahmad .

Memang best . Even banyak assignment lagi , join program macam ni mana yang sempat je . Banyak program dah join cuma baru lee nak update ! Hahahaha . .



*MUHASABAH DIRI*

13 comments:

Umie Naziera said...

Alhamdulillah..sibukkan diri dgn ilmu :)

Atish Hashim said...

Teringin sangat nak mengikuti kursus pengurusan jenazah... bestnya :D

Knor said...

assalamualaikum..kakak singgah sini..cantik blog..

Cikk Mira said...

amboi >.< cam best je :)

MG schmidt said...

xpenah lg pegi kusus jenazah .
salu laki je
prempuan jarang buat kusus jenazah ke MG yg xupdate tatau.huhu

Elvy Nellysha said...

umie : yup , in shaa Allah ^^

Elvy Nellysha said...

atish : mmg seronok ^^

Elvy Nellysha said...

knor : tq ya ^^

Elvy Nellysha said...

cik mira : mmg best !!

Elvy Nellysha said...

MG : ni laki dan ppuan buat ..tapi , asing2 tempat ^^

Akeyla Azmi said...

eh salah komen ehehe,
muhasabah diri ;)

Normi Nieza said...

bw sini..:)

ezyra daniel said...

actually program macam ni bagus..so far sye dah pernah buat masa arwah mak dan nenek saya meninggal...bukan senang kan nak mandi dan kafankan sebenarnya...ada cara jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...