Tuesday, September 20, 2011

Kadang-kadang kita tak bersedia untuk berpisah dan kecewa . . . .

Elvy Nellysha | 8:59:00 AM | 67Comments |
Pernah tak korang putus cinta atas dasar TERPAKSA ?
Maksudnya , bukan korang pun yang tinggalkan bf/gf korang . Tapi , dia yang tinggalkan korang .

Apa nak buat ? 
Sedangkan korang tak bersedia lagi untuk BERPISAH ?
  • Merayu-rayu jangan tinggalkan korang ?
  • Buat muka cool tahap COMEL gila ?
  • Kol dan nangis-nangis ?
  • Melutut depan dia nak tunjuk korang tak nak berpisah ?
  • Kol member korang dan keluar jalan-jalan . . .
  • Mesej lelaki/ perempuan lain ?
  • Bunuh diri ! (cara ni paling BODOH !)

Actually , cara paling senang nak nampak korang ada maruah diri yang tak ternilai itu adalah dengan :


MENERIMANYA DENGAN HATI YANG TERBUKA !

Cakap saja "Terima kasih pernah bersama saya dan terima kasih sebab melukakan hati saya . Semoga awak bahagia dengan cara hidup awak ."

Bila dia bagi mesej , kuatkan hati , jangan balas !
Memanglah susah tapi kalau dah nekad , tak salah .
Istighfar banyak-banyak . .
Senang cerita , jangan baca . 

Padam terus !


“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. 
Kembali pada kamu.”


Bagi Nelly , barulah nampak yang korang ni berpisah secara bermaruah . . . 

67 comments:

✿Dear Yayah✿ said...

yea dats right dear ^^

dill said...

saye setuju :)

terer doc cinta ni. hehe

dill.

siti kektus said...

pernah rasa. rasa sakit sgt masa tu. dah lama2, dah ok dah. sakit tu dah hilang. tp makan masa yg lama jugak lah hukhuk

Cik Chempaka Sari said...

macam mana plak kalau perempuan yang terpaksa tinggalkan bf dia atas sebab2 tertentu? hehe.

Arif Aiman said...

ahaaaaa~

tq :)

Anisa Hang Tuah said...

sesiapa pun tanak kecewa

msredcheesecake said...

tak pernah rasa putu cinta.... tapi kalau ikut akal, jika terjadi msred rela terpaksa kan aje... tak suka merayu

Fitri Senin said...

anggap saje yang pergi itu pinjaman..memberikan kita satu lagi pengalaman hidup agar semakin dewasa..menghadapi kekecewaan adalah guru yang baik untuk mematangkan fikiran

mizzkechique said...

mmg ssh nk lupakan.. tp kn la redha, anggap je xde jodoh.. huhu..


lama xsinggah sini.. :)

nurkaloi said...

alaaa berpisah jer laaa
terima jerk dengan hati terbuka walaupun tak terbuka sgt
hehehe
biar laa pedih kat hati tapi tak gadaikan diri kan kan

ikatankasihku said...

pandai nelly menyusun kata

gadis bunga said...

susah nak lupekan orang yang kite penah sayang kan ?
http://gadisbunga93.blogspot.com/2011/09/tetapkan-hati-kerana-sang-pencipta.html

cik najihah said...

setiap ape yg berlaku kat kite semua dengan izin Allah..
bia Dia yang membalasnya

♥ norlida ramli ♥ said...

betul tuu..sape yg rela berpisah kan?tp kalau dah memang dh x sehaluan..kita biar je.kalau ada jodoh x kemana kan..heheee

Eyda Dania said...

wah..nice entry...thanks nelly....hehehe

ieyza afieyna said...

erm,, tapi kalau dia contact blik ati rase rindu balik.. :(

rasa nak blas je msj die.
kite seolah2 lupe die penah mnyakiti hati ini.. hurm..

aima mazlan said...

jodoh pertemuan di tgn Allah..
^^

Cik Azizah said...

setuju..guna ayat psiko begitu...memang sakit tapi kita ada harga diri kan yunk..xpelah..lebih baik berpisah sekarang dr makan hati lebih dalam lagi..

Mizz Atie Zieya Shukri said...

uwa..penat da nk merayu2 kt lelaki..sebab tu suka sapa2 bia pndam sniri..lagi bgos

Cik RoSs said...

betui2..sangat sokong!!!

macam tu la akak buat kat pakwe akak dulu!!hahahahaa..

dan macam tu jugak akak nasihat kepada mereka yang putus cinta!!

say to easy=) said...

sangat setuju dgn this entry! :) like!

Terbang Bersamaku said...

perpisahan itu mmg menyakitkn dan mmbuat kt jadi sedih..

tp ape yg penting kt kne terima hakikat,teruskan kehidupan dgn sabar , dan tabah serta semangat yg kuat...
buktikn walaupun tanpa cinta, kt tteap boleh berjaya..

~SaL IjOu~ said...

dah masuk 27 tahun tp x pernah sekalipun bercinta & punya teman istimewa~

tp pengalaman berjumpa dengan lelaki hidung belang, playboy, sweet talker..sudah cukup membuatkan diri yakin dengan pilihan sendiri..positively single!~

biar masa yg menentukan segala~ =)

bunga said...

bunga mmg padam terus..ahahaa

ika said...

ikut kata hati masing2

kim heeruul said...

nice tips..
gua penah sekali menangis..errgghh..tetibe teringt balik plak..

nurradizan said...

Yeahh. Sokong nelly:) kalau baca entry nelly ni confirm eyraa bersemangat.

Woofer Storm said...

buat apa nak bunuh diri jika itu cuma menyusahkan kita diakhirat sana..kan3??
semoga kita bertemu yang lagi baik,tak gitu??

hi nelly^^

Jieha mohd said...

jiha bru ditinggalkan..hhehe
tp jiha buat bnde bbdh haha.. g mcj dye.. tnye knape..knape.. em.. klu la nelly update awl hehe..leyh jiha bls cmtu..:))jiha nk kene delete header jiha pasni..hihi^^

CayZal said...

putus cinta ni memang la sebahagian dari perjalanan hidup.. Allah saje je nak uji tengok kita kuat ke tak.. kalau kita kuat,Dia anugerahkan kita sesuatu yang tak ternilai nanti..

MiSz fiFiEyQa said...

hurmm..mungkin da takde jodoh...redha je la...Insyaallah Allah akan pertemukan kita dgn org yg jauh lebih baik..

Bro Ery said...

The best thing is cari peganti yang lebih baik, lebih cantik, lebih segala-galanya macam CELCOM.. Ahaha.

cik nAdyYa ツ said...

terima kasih sebab melukakan hati saya . Semoga awak bahagia dengan cara hidup awak .

tettt !!
saye pnahh bg ayat diats kt my exbf ,,huhuhu

cottonlady said...

aiceh nelly nih,msti byk timba ilmu dlm nih ek~ha ah kantoi suda!!!hhehehe

Izzuddin Fauzi said...

Setujuuu....

puteri ain said...

its hard to do it right . but we've to b strong :)

cottonlady said...

totally agree!!!juz erase even SUSAH,tp pkir +ve 'its good for me to far apart from him/her,maybe i'm not good enough for him/her'~

zulhilmi.tempoyak said...

cik nelly...ni knp ni..

ngah putus cinta ke ape...

tabah ye..

;)

ayie said...

wah cutenyee ayat..heee

sahromnasrudin said...

jika perpisahan adalah yang terbaek..redhakanlah ia berlaku huhuhhhh

LoVe HunTer.. said...

yaeh!! sokong cik nelly :)

"Terima kasih pernah bersama saya dan terima kasih sebab melukakan hati saya . Semoga awak bahagia dengan cara hidup awak ."

hahaha..terbek!

zaty luvlianncezzz said...

nelly! chaiyooooooooookkkkk. jgn sdey. kumbang bkn sekor :)

Jum hayati di sini (^o^)
my diary

ILA HonEyBuNNy said...

ya...pisah secara bermaruah tu penting...hehe..

orang dah xnak..lepaskan ja..ngeh3..

masshie mastura said...

true :) kdg2 kite kena ego sikett.

uMi_atiQaH said...

betul2..klau sy,buat donno udah.. sng crita.hehe..

HUDA said...

wah..
pengalaman sendiri ker? ;)

Cikgu Jaja™ said...

betul nelly..biarlah berpisah dgn cara bermaruah.. ive been through such thing. mmg menyakitkan..tp nk buat mcm mn kan..redho je lah..lepaskan semua :)

EJA said...

salam wah lama rasanya tak ziarah nelly..apa habaq..nelly blh bantu eja..mcmna klu ada org selalu cari salah kita dan buat mulut mcmni http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/10/pena-hamba-berbicara-merungkai.html

nazirah said...

bile baca entry ni tetibe tingat kt ex huhu :)

Подтверждаю said...

as salam..
lama bebenor pakcik tak singgah sini.. =)

oh. pasla cinta. hehe..kadang2 pakcik tak faham pasa pakcik single. tak fikir apa pun. adui..
hm..bia baca ni, terasa diri pakcik perlu tahu moga2 menjadi persiapan unutk hati.

hohoho~

alhamdulillah..thanks nelly ;)

fadzli-rt.blogspot

cik pieja hut said...

hebat ! cara terbaek lah nelly .

i am S!L4H.. said...

=)

=)

'yAnA' Cute said...

yup3...life must go on..
kne trima kenyataan nie sbb akn ada org yg lbih baek utk kita nnt.. =)

xperlu putus asa n nk wt perkara yg bahaya an.. ^_^

Rosalia said...

betul tu :) nice entry.

hawasumiri said...

u make me cry again.. betul la ape yg nelly ckap tu.. tp sakit kn ni nak terima.. semoga Allah sentiasa beri kita kekuatan untuk ini..

Hidaya Sarbini said...

betul2... chill suda... sakit mmg sakit, tapi remember dis word " the only person tahan can make your life happy is only yourself"

El-Janna said...

erghh seram la nak berpisah:(

Cik Jari said...

nelly, thanks for this entry... it really mean to me....

Asma Ahmad said...

lyn jiwa je la..
hehehe..
lama xsinggah cni. :)

RaraTan said...

fuhhh. terbaekk gila ayat. sukesukesuke! :DD

Syahbinar Shuib said...

memang betul sesangat...

nabByla said...

hmm betul tue.. mcm byk pengalaman jew nelly nie..

btw nelly, im bacccccccckkkk! :D

jmputla sggh sana. men teka2. hehe..

Eein Azryn said...

suka entry ni. kalau kita berpisah, biarlah dengan bermaruah. ^^

Nadia Mashuri said...

betul tu..
setuju!!!
hehee..
=)

aimie amalina said...

betuuuuuuuuul
tamo ssh atiiiii kan
yg pntg chiiiillll!

kay_are said...

sendiri pun pernah wat camtu.. sebab rase time tu nak g fokus kat study.. tapi takdir, jumpe lik ngan si die pastu.. mase depan? biar Die je yang tentukan =)

bighagenjo said...

kalau aku, aku mesti nak tau KENAPA. bila dia da bagitau kenapa, then aku dah puas hati. Aku tak kacau da idop dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...