Sunday, November 20, 2011

Kau ada DARA , Kau KOLOT !

Elvy Nellysha | 7:16:00 PM | 64Comments |
Salam semua Bloggers ! ! Nelly The Strange harap semua sihat ya ?
Topik yang Nelly update agak keterlaluan ke ? Tapi , Nelly kena update juga entri ni !

Sebab banyak perempuan rasa ADA DARA , LU KOLOT !
Seriously , Nelly nak saja sumpah seranah dorang yang kata macam ni . Tapi , hati kata "Sabar . ." 



Rasanya video ni mungkin ramai yang tengok kan ? Ya , ada yang kata dia ni bajet bagus , muka kerek . .
Hey , Nelly peduli apa ? Ada benda yang dia nak sampaikan dan Nelly setuju habis !

Korang cuba jangan duduk nak mengomen yang negatif . Cuba bagi komen positif sikit !
Actually , Nelly banyak kali dapat mesej dari laman sosial tawaran yang agak menjengkelkan . .
Tambah menjengkelkan bila yang hantar itu PEREMPUAN !

Dulu , masa Nelly jawab soalan Agama Islam , jawapan yang tak ketinggalan ialah : 
  • Kurang didikan agama . .
Ha , sesuai sangatlah dekat perempuan itu ! Nak tau Nelly balas apa ? Ha , meh tengok : 


Tersentap beb ! Tapi , Nelly terus tak balas . Mak Nelly selalu kata :


Ustazah Nelly yang dikenali sebagai Ustazah Aminah pernah bacakan dekat kitorang setiap minggu dekat perhimpunan . Dia bacakan buku yang bertajuk :

Dulu , Nelly jahat sikit . Masa ustazah cerita , selalu cakap dekat kawan 
"Ya ke ? Takkan duduk saja pun zina kot . . Memandai je buku tu ."
Now ! Ya , tak dinafikan . Nelly pun bukanlah baik sangat tapi at least Nelly fahamkan juga orang kata apa .

Korang nilailah sendiri entri ni . Nelly hanya mampu sampaikan .

64 comments:

sailaaf said...

hehe.FTN-Fadzil ni. sy slalu bukak. dengar dia membebel.

Qil_H0shi said...

memalukan.,xde dare p0n nx bangge.,ay0k.,0wg lain bukan maen malu.,

Faqihah Husni said...

Kak Nelly, apa maksud Kolot? Err

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgguh memalukan!

nelly said...

sailaaf : haha . me too!

nelly said...

qil : tu lah pasal .
=.=

nelly said...

faqihah : ada kata ketinggalan zaman , ada kata bodoh . . macam2 maksud kolot ni ~

M Fizan said...

pernah tengok video tu.. suka dengar dia membebel.. haha.. banyak betul dia nak cakap.. emm.. jangan hampiri zina.. betul tu.. tapi wanita akhir zaman kan.. speechless..

nelly said...

nuyui : nelly yang nak buat entri ni lagi lah malu !!!

nelly said...

M fizan : tq sebab boleh nilai apa yang Nelly nak sampaikan .
:)

Phat said...

rosak budak2 sekarang ni...dah tau buat maksiat ke hape ke diam2 sudah..biar antara dia n tuhan je tau..ni tidak nk bagi tau satu dunia...moga semua yang terbabas kembali ke landasan yg sebenar amin

nelly said...

betul phat . tq !

amin ~

diana said...

sedih!!

nelly said...

me too ~

IntaNBerliaN said...

iskk mcm2 zman skrg nih! sedih betoi..

Awan Biru said...

Tak dak akallah minah tu.
Dara tu mahkota seorang perempuan.

Tara Asrar said...

setuju :)

ApiH said...

orang camni nak kata x cerdik kan, marah. tapi nak kata cerdik, tak nampak cerdik pun..

cik ika said...

memalukan kaum pompuan btol !

nelly said...

intanberlian : sedih oo !!

nelly said...

awan : =,=

nelly said...

tara : =)

nelly said...

apih : statement kedua tu betul ya ! haha

nelly said...

ika : betul2 ~~

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

diaorg ni menjatuhkn maruah pompuan je....statement bkn stakat memalukan diri sendiri tp tempias kt pompuan2 lain yg bermaruah....haish

Eyda Dania said...

ish2..owg len..punye r nk jaga dara..die leh sng2 je wt cm2...memalukan kaum je..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tak gune la orang yg cakap cam tu..die yg kolot..

Siti NuruL Ain said...

manusia akhir zaman.. mcam nie lah..

moga Allah tak pesongkan hati kita setelah beri hidayah kepada kita.. Amin..;)

kim heeruul said...

tak ada dara pon nak bangga ke..
btw,mcm mana nak tahu yg dia dah ada dara or tak yek ?

Norlida Ramli said...

eee..ape punya pmpn la cmni..
memalukan je..
dorang ni mmg dh terpesong jauh ni
astagfirullah..
huhu..:(

mintk diberi hidayah & petunjuk ..

Cik Jannah said...

pompuan zaman la. maruah dipijak2.

MiSz fiFiEyQa said...

takut dgn dunia sekarang nie..haisshhh...

matsen said...

dunia akhir zaman...zina berleluasa...yang haram dikatakan halal...

Woofer Storm said...

dara tu kan penting buat ppuan..tanda dia jaga diri dia ngan baik..


nelly bz ke??

D'ya Marshmello said...

ish2, dunia nak kiamat ape? nape perlu bangga lau takde dara? smoga dia berubah ke arah kebaikan :)

JOM SINGGAH & KOMEN : Bila Facebook Jadi Platform Untuk Tunjuk Poyo

cik wanie Lovela (CWL) said...

jangan hampir kalau boleh jangan

noraim said...

biarkan dia dgn pemikiran kolot cmtuh. jgn kita jadi mcm dia.

Suhami Ahmad said...

atok pelik. budak sekolah rendah pun dah pandai. di mana silapnya??

cikza said...

dia nie fail bab agama kot... 2 senang2 je nak bg dara pada lelaki yg bukan bergelar suami... ooo dunia sudah hampir kiamat...

bloghok said...

aku pun xde dara gk..kahkahkah

Asyiqin Haulisah said...

kfine bangga dgn takda dara. apakah?

Nelly The Strange said...

aishah : malu2 !!

Nelly The Strange said...

eyda : statement tu buat malu sndri jek !

Nelly The Strange said...

night : :)

betul !

Nelly The Strange said...

s.nurul ain : amin ~

Nelly The Strange said...

kim : pulak ~
haha

no komen ~

Nelly The Strange said...

norlida : amin~

Nelly The Strange said...

cik jannah : zaman sekarang ~

Nelly The Strange said...

mizz fifeyqa : ngeri nelly ~~

Nelly The Strange said...

matsen : dunia sekarang . mmg cm tuh ~

Nelly The Strange said...

woofer : betul2 . erm . agak busy
:)

Nelly The Strange said...

d'ya : tq mendoakan ~

Nelly The Strange said...

noraim : amin2 ~

Nelly The Strange said...

atok : itulah peliknya kan ?

=.=

say to easy=) said...

zaman skrg..mcm2..hmm

Woofer Storm said...

cian nelly bz..

*cantik blog^^

zulhilmi tempoyak said...

dekat KL ni kebnyakkan mcm tu...

sy ad g kongres dan dlm tu dia nyata kebanyak org yg berhijrah dr kampung ke bndar xde dara...huhu

Cik Jannah said...

malu la.

ainol akasyah said...

huhu mesti org dlm video ni tgh marah sgt2 kan..sy pon mara jgk nie..tp mcm gedik2 ckit je budak tu hehe

Kawan Kite Dah Kawen..Kite bile nak kawen ?

CekbOlat-bOlat said...

lerr... tade otak la pnye org.. dara la penting -,-"

~SaL IjOu~ said...

dunia akhir zaman~

cik wanie Lovela (CWL) said...

herm apa nak jadi laa kan

mr bob said...

singgah..follow u

Myra Anne said...

lantang btol minah ni. cool!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...