Sunday, November 6, 2011

Itu sepatutnya adalah SAYA yang bersama DIA !

Elvy Nellysha | 6:38:00 AM | 56Comments |
Salam semua ! Nelly update entri kejap sebelum sambung study !
Korang pernah kapel ? Pernah clash secara terpaksa ? Belum mampu lupakan seseorang ?

TAPI . .
Korang terpaksa untuk tunjukkan yang korang tak sedih bila nampak dia bersama perempuan/lelaki lain ?
Apa perasaan korang ? Pernah kata "Sepatutnya itu saya yang berada di samping dia . ."


Ya , ya , ya . Nelly faham . . Nelly pernah alaminya juga .
Ceh ! Tak malu mengaku kan ? Hahahaha . . .

Tapi , tak adalah menangis bagai nak rak , merayu-rayu patah balik dekat Nelly . .
Oh , MEMALUKAN !
Itu memalukan kalau Nelly buat macam tu ! Mestilah kita tak nak malu kan ?

Perkara perlu kita buat :
 Senyum dan kata "Tak apa , sekarang tengah tak penting , Ada banyak benda lebih penting . ."

Fuyoo ayat ! Macam tabahlah sangat kan ? Ya , kita ni insan lemah . . Tapi , kenalah tau cara-cara mengubati hati yang lara ! Halamakkk ! Macam ya-2 je Nelly ni kan ? Hahaha ~

Ada cadangan lain korang penah buat untuk kongsi dengan Nelly ? Come on la ~

56 comments:

Ku Azhar said...

aiyoookkk!!!! hehehe....alhamdulillah ku bersama dgn org yg ku nk :) hehehe...

nelly said...

tahniah !
:)

umie naziera said...

tak pernah kapel... "sepatutnya saya yunk berada di samping dya"..rasa macam nak jerit2 jer ayat tuh...ergghh!!

Biela said...

kite kene sentiasa percaya yang Allah beri apa yang kite perlu bukan ape yang kite nak ..

:)

msredcheesecake said...

Kalau terjadi camtu msred biarkn aje.... Dia yg rugi...

NUR FAHIMA ABDUL RAHMAN said...

besh entry ! ;)

kim heeruul said...

hmm..
skrg girl yg gua minat tu dh berpunya..gua terlambat..

nelly said...

umie : yup , nak jerit ! haha

nelly said...

biela : betul2 !

nelly said...

msred : yup , dia yang rugi .
:)

nelly said...

kim : redha je la ya .
:)

cacing! said...

sha pown skrg ni tengah hadapi bende ni..die desperate nak break.so fine,break..and 2minggu kemudian,tup-tup die dah ade pompuan laen,wow,sakitnyee hati tak terkata,taktau la die tu memang dah ade hubungan dgn pompuan tu dah lama or die memang cepat dapat lupekan sha..sha skrg reda jela dgn ketentuan Allah..sha hari-hari doa agar tuhan dapat buang perasaan sha dekat die selamanya,sebab tak gune lagi dah,clearly die bukan lelaki yang baik.Sha sgt b'syukur die bukan lelaki utk sha.So sha rasa dgn byk2 doa kite boleh rasa tenang.and confirm die bukan untuk kite..reda dan terime dgn ikhlas :))

nelly said...

tahniah nelly ucapkan kat sha sebab fikir yang positif . apa-apa pun , sha kena faham , ada hikmah yang berlaku . all the best sha ! <3

Terbang Bersamaku said...

pernah jgk terase mcm tue..tp bila pikir balik baut pae nk pikir mcm tue..dah tada jodoh, maka haruslah terima kenyataan dgn tabah..

jgn risau nelly, pasti ade cinta yg menanti utk kamu..skrg fokuskn pd study dulu ye..=)

nik farina aishah.... :) said...

kalau nik senang je , cakap dalam hati "alaa aku pon boleh macam tu jugk nty" .. heee , :P happy bersama kawan la paling bestt ..

*long time no see you adik comel . heheh

nelly said...

TB : betul , terima kasih ya ! hehe .
memang sekarang tengah fokus study ~
:)

nelly said...

Nik farina Aishah : amboi . . balas dendam ka itu ? hahaha

saya rindu kamu !!

Shafiq said...

Nelly, redha dgn ketetapan Allah. Pujuk diri kita, dia mungkin bukan yang terbaik buat kita. Sabar ek. :-)

nelly said...

tengah pujuk diri sendiri ni ~

Yatie Awang said...

Assalamualaikum Nelly...

akak tak pernah kata macam tu, akak dulu kalau dah putus terus akak pun blah...hehehehe, tak suka kembali pada orang yang sama

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

=3 kembali pada tuhan hohoho

cacing! said...

yup,thank you,skg ni sha rasa sha makin kuat and tabah!hehe,ayat sha utk kuatkan diri ' kat luar tu ade akan ade sorang lelaki yang cukup baik untuk sha'..yeahh!forget that damn loser,hehehe,nelly pown chayok2 jugak oke! :)

ILA HonEyBuNNy said...

hanya pandang sebelah mata ja...sebab yakin pasti ada yang terbaik untuk kita...;-)

Miss Eiza said...

it should be me :"(

pedihnya bila TERstalk fb dia

Noonoy91 said...

huhu. . lupakan dia, buat benda yg leh mgumbirakn kite, doakan kbhgiaan dia, dan kbhagiaan kita. hdup nie xkn tenang klu asyik jles kat org. hehe :)

srikandi cinta said...

nasib bek x bercinta, so, tatao mcm mana rasa perit putus cinta .hehe

nelly said...

yatie : untung rasa macam tu .
=.=

nelly said...

+++ : hoho . betul !

nelly said...

cacaing : yea . kita ada macam2 cara untuk buat diri kita lebih tabah macam sha cakap . . hehe
:)

nelly said...

honeybunny : fikir postif itu perlu !
:)

nelly said...

miss eiza : sabar ya . kadang2 nelly pun . . sabar je la . nak block , nyesal nanti . hahaha

nelly said...

srikandi cinta : untung laaa ~

_mauhaha_corner said...

bez think mungkin ALLAH akan bg one person who better than dye..:))

cik ika said...

nely mampu !!

Hansyirah Takezur said...

hehei. so far, xpernah mrasa ag. had a crush on someone penah la. hee~

kayrul-shah said...

aiii nelly..dah lama tak jenguk blog nelly...bagi akak yang terbaik sekarang nelly fokus kepada pelajaran...mungkin dia bukan ditakdirkan untuk nelly dan ada insan yang terbaik telah ditentukan oleh allah untuk nelly...bersabar la ye

Cik Chokie said...

Nasib bf adik setia :) cume yang bekas tu la . dalam diam pasang 3 --' hayooo . hahaha . alhamdulillah skunk dpt dlm golongan yang baik :) alhamdulillah

cici tembikai said...

depends on the situation, mungkin kekeliruan yang berlaku =) tapi kalau dah ada org lain tu bukan kekeliruan dah makanya harus dilepaskan jangan diingat =)

and Yassin amat membantu , memang teman pengubat hati =) and ingat quote ni

" kadang-kadang bila Tuhan turunkan hujan dan ribut, kita menangis dan mencari ke mana hilangnya mentari tapi rupanya Dia nak bagi kita pelangi "

NOOR FATIN said...

xde kot ex2 yg saya rasa mcm ni.. haha. xnak pun dgn diorang dah :P

Miss Eiza said...

betul tu nelly,,penah juga block dia,pastu stalk guna fb adik,lama2 unblock balik..dia pun add,ingat nk berdamai.rupanya dia nak tunjuk girl baru dia T____________T

Syafiee said...

Haa. Susah nak cakap uh.. Tahan je lah mata tengok walaupun, dalam hati ni, sakita yang teramat. Isk. =.="

Asma Ahmad said...

buat blur ja la..
tapi mampu ka nak menipu diri sendiri?? :P
susah kalau melibatkan soal ati n perasaan ni..

Siti Nurhayati Dollah said...

Fikir positif "Setiap yang berlaku adalah sebaik-baik perancangan DIA untuk kita"

Senyum selalu

cik nAdyYa ツ said...

dahsyat entri nie ..
asenye pna ckp cmnie mase ngok exbf firstlove kapel ngn BFF saye ..tapi skg die0wg da pts..

tapi skg bahagia ngn bf bwuu :))

Fida Husain said...

congrats :D

Fida Husain said...

congrats :D

MiSz fiFiEyQa said...

haha..redha je la...saya tau saya tak layak utk dia...takpe perjalanan masih panjang...

Cik Jannah said...

nelly. nak kongsii !

✿Dear Yayah✿ said...

pedih woo..nak tipu diri sendiri memg xmampu la kan..haha..

pape pun, cari pengganti lain terus senang..hahaha

Norlida Ramli said...

haiyooo...
susahnya kalau benda yg berkaitan hati & perasaan ni...
bukan sng kita mudah nk terima semua tu..tambah2 bila kita terlalu sygkan dia..
tp kita harus kuat ok!semuanya ada hikmah.maybe ada yg lebih baik Allh simpan utk kita.hehe

sori pnjg pulak komen.hehe

♥e'in♥ said...

dulu mase 1st love mmg xleh laa tgk die dgn org len.. tp skrg dh ade yg baru.. :)

mykhalis said...

lamanya dah berupdate

~SaL IjOu~ said...

x penah kapel jd x tau nak kata apa~ =p

bighagenjo said...

just fikir lah,, mesti ada hikmah jadi macam tu, biasanya tuhan tak bagi apa yg kita nak sbb dia dah sediakan sesuatu yg lebih baik untuk kita.

So, percayalah pada janji Allah tu. Cari hikmahnya.. mesti ada, cuma cepat dengan lambat aje..

be strong.. :)

say to easy=) said...

xperlu jeles ngn si dia..kite cuma perlu kuat and said "single is awesome dari double n again said kau hado??"hahha

cik wanie Lovela (CWL) said...

layak bersama lelaki yg lebih lebih layak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...