Friday, June 15, 2012

Fantasy Story : Kau ada ?

Elvy Nellysha | 6:27:00 AM | 30Comments |
Hari ni kan Nelly nak cerita kisah imaginasi kecik-kecik . Tersebutlah kisah di mana ada budak sama imaginasi masa kecik ! Hahahaha . . .

Eh , dulu kan masa korang kecik , mesti korang semua ada berimaginasi kan ? Korang tau tak , Nelly dan adik Nelly, Najwa masa kecik pun ada imaginasi sendiri . Nak tau apa dia ?

Dulu, masa kecik kalau ada kapal terbang lalu, kitorang berdua mesti terfikir, "Eh , kapal terbang tu pergi mana eh ?" So , kitorang buat kesimpulan bahawa kapal terbang tu cuma lalu je dan tak reti nak turun-turun dari atas tu .

Dijadikan satu kisah , di mana ibu ada bagi kitorang buku berukuran 1 kaki lebar x 2 kaki panjang. Besar gedabak ! ! ! Memang besar dan memandangkan tubuh masih kecil, terasa buku tu sangat besar ! Hahahaha . . . Buku tu tentang planet-planet yang ada kat luar bumi sana tu . .

So , dengan senang hati Nelly dan Najwa fikir bahawasanya kapal terbang tu pergi ke planet-planet termasuk MATAHARI ! Terbaikkklah kan . . So , kat situ kitorang terfikir juga kapal terbang reti turun rupanya . . .

Selalu kitorang baring atas buku tu , siap cakap "Eh , kapal terbang pergi sini kan ?"
Najwa jawab "Taklah , pergi sini ." Sambil tunjuk planet lain . . Jauh tak pemikiran kitorang .

Sampailah 1 masa lalu tempat lapangan terbang . Dalam fikiran kitorang , "Tu tempat dia isi minyakkk tu sebelum pergi ke planet lain . ." Punyalah positif kecik-kecik ! Hahahaha . . .

Tapi , bila dah besar, dah belajar , HAMPEHlah ! Baru faham yang kapal terbang masih terbang dalam bumi je , bukan luar daripada bumi . Hahaha

Ha , ni bukunya :

Ini muka depan buku tu . Besar kan ? Kat situ pun da tulis "THE BIG BOOK!"
Oleh kerana badan kecik masa tulah , buku ni terlalu besar sangat pada kitorang ! Haha





Ini dalam buku tu . . Batak betul masa mula-mula dapat buku besar 'GERGASI' ni . .

Inilah kisah imaginasi kitorang . Kitorang ada . Kau ada ke ? Hahahaha

Follow adik Nelly : Blog Najwa

30 comments:

ahsfantasy24 said...

meletop nnt flight nak mndarat
kat matahari.. hehe kanak2 punyai
imaginasi yg tinggi ^^

aNGah mAchE said...

haha g0od punye citer ! pecah pert ! kiki .

http://angahmache-aidil.blogspot.com/2012/06/angah-jadi-chef-biar-betoi.html

Umie Naziera said...

dulu2 klau baling ketul ais ats lantai n ais tu cair kan,mesti imagine yg ada jin tgh jilat ais tuh..haha,padahal ais mstila cair bila kt tmpat panas..ngeks betul dulu2

Nelly The Strange said...

ahsfantasy : hehe .. masa kecik2 tak tau ! hahaa

Nelly The Strange said...

angah : hahaha . :p

Nelly The Strange said...

umie : haha . nelly tak terfikir pulakk . :D

..cik gugu.. said...

hahaha naif gle time kecik2 dlu an :D

nabByla said...

besarnya imaginasinya dia... :P

cik nAdyYa ツ said...

hahaha..
comel je ..
tak pernah imaginasi yg tinggi mcm korang ni .

*terbaek ar ^^,

Nelly The Strange said...

cik gugu : positif namanya . hahaha

Nelly The Strange said...

nabbyla : kannn ! hahaha

Nelly The Strange said...

cik naddya : hahaha . :D

cik nAdyYa ツ said...

suka sangat lagu awak ni !

=)

♥e'in♥ said...

biasala.. pemikiran bdk2.. hehe

safiah sokher said...

Time kecik2 memang suka buku camni!

Syakilla kebebeh said...

hahaah yela dulu masa aku kecik2 pon aku fikir kapal terbang tu tak reti2 nak turun..hahaha..

Cik Jannah said...

hahaha. ada lah ! laka laka bila pikir balik tahu?

AmyZana said...

Pergh.... tinggi gler imaginasi xD

kay_are said...

jauh sangat nak g matahari.. tak cukup minyak nak g sane nelly.. =P

aswadz said...

masa sekolah rendah dlu seronok gak baca buku psl planet2. curious jd nyer.

Nyamuk Terbang said...

eh nie bku msa kecik2 ker??smpan lg??

Nelly The Strange said...

Cik naddya : tq !
:)

Nelly The Strange said...

ein : hahaha

:)

Nelly The Strange said...

Safiah : nely pun . rajin kemain selak buku ni dulu .
:p

Nelly The Strange said...

syakilla : eh , sama ! ingatkan nelly sorg je . hahaha

Nelly The Strange said...

cik jannah : ahaha , kan !!
:P

Nelly The Strange said...

amyzana : budak2 kan . hahaha

Nelly The Strange said...

kay_are : masa kecik2 , nelly rasa cukup ! hahaha

Nelly The Strange said...

aswadz : kan ! fokus habis masa tu . :)

Nelly The Strange said...

nyamuk terbang : yup , nelly simpan lagi .
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...