Thursday, January 9, 2014

Siapa Elvy Nellysha ?

Elvy Nellysha | 4:57:00 AM | 32Comments |

Dari apa yang Aminin ni post kat shoutbox , mesti ada juga blogger lama yang pelik , why Nelly tukar nama blog jadi Elvy Nellysha tetapi URL masih  yang sama ?

Nama diberi Elvy Nellysha . Ni dalam IC pun nama tu okay ! Kat sekolah dulu , orang panggil Elvy . Kalau yang kat blog alam maya gituu , orang panggil kita Nelly je . Sebab ? Entah , rasa lembut je sebut Nelly . Cuba sebut . Hahahaha . Oke , perasan dah sampai dah !

Tapi , bila kita tukar dari nama blog Nelly The Strange kepada Elvy Nellysha , ada jugak yang masih ingat , TERHARU . T___T


Nelly tukar sebab lupa pulak nama sebenar ni pun pelik jugak . Haha . .

1 . Rabun
Dulu kita rabun , sekarang kita tak rabun . Erk ? Masa Nelly buat entri ni dulu , ramai la blogger yang mengalami kepelikan di situ . Mana boleh rabun jadi tak rabun kan ? Tu la namanya Nelly The Strange ! Hahahaha . Tapi , sejak menjak jadi student UUM ni , ada la ciri-ciri akan mengalami kerabunan tahap melampau bila study sampai lewat malam bila TERPAKSA !

Entri yang ni memang tergelak la . Masa tu , Nelly edit gambar memang macam cik PONTI pun . . Dengan selamba , sorang amat ni tegur . Ceytt !!

Masa kena title ni , DUSH , DUSH . Rasa nak beli cekelat banyak-banyak . Makan dan nyorok jauh-jauh . . Malu woi ! Tapi , ada hikmahnya . Ramai masa tu add Nelly , ada yang nasihat , ada yang sampai jadi kawan sampai sekarang ni .

4. Tahfiz
Nelly adalah lepasan STPM . Jadi , dengan pengalaman menganggur sejak SPM dulu , Nelly buat keputusan nak masuk tahfiz . Alhamdulillah , setelah Nelly mengahadap MUQADDAM selama 4 bulan , dapat juga ku habiskan 1 juzuk dan 7 surah pilihan sampai bulan 7 nak masuk Baqarah dh masa tu . Tapi , berhenti sebab dapat tawaran ke UUM . . .



5. UUM
Dan sekarang , saya telah RASMInya menjadi pelajar UUM , Kedah . Yang bagusnya , ni tengah cuti nak masuk semester 2 ni , rasa macam apa je sekarang ni . Hahahaha . . Tu yang HUPDATE pun dah macam apa . =p


Sekian , terima kasih . Hehehehe . .
Eh , macam dah review entri pulak . Hahahaha . . Sori korang ~

Kita hentam je tulis entri ni . Harap menjawab la ya . =D

Thursday, January 2, 2014

Adik tersayang pergi sekolah 2014 !

Elvy Nellysha | 7:12:00 AM | 33Comments |
Ini semua gambar adik Nelly tahun ini ! 
Dah darjah 1 dah adik saya ! Ouch !

Umur : 7 Tahun




Dalam kelas pulakk :




Yang paling tak tahan , Nelly pulak jatuh hati kat gambar bawah ni !
Kemain bergaya macam MODEL ! Okay , boleh jadi model pakaian baju sekolah ~

Hehehehehehehe . . .



Love you adik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...