Thursday, July 5, 2012

Bila lelaki dan perempuan berkawan baik : Orang lain SALAH TAFSIR !

Elvy Nellysha | 5:56:00 AM | 27Comments |
Nelly ada ramai kawan LELAKI ! Adalah juga Nelly buat relationship tipu-tipu dulu . Saja nak main-main atau suka-suka . . Tapi , orang kata mengada-ngada , bajet hot . Ada aku kisah ? Facebook aku ke facebook kau ?

Tapi , ada juga segelintir 'masyarakat' yang salah tafsir bila lelaki dan perempuan berkawan baik . Hey , teruk sangat ke kalau perempuan berkawan baik dengan lelaki asalkan dia tau batas-batas dia ? Ada kau kisah ke ?

Inilah malangnya . Sebab yang menjadi mangsa paling utama ialah PEREMPUAN ! Why ? Sebab perempuan ni nanti orang bagi kategori GEDIK , nak tunjuk hot kawan dengan lelaki yang hensem-hensem . . Ceyh ! Geli aku . .

Nelly ada sorang kawan lelaki yang dulu Nelly rapat dengan dia . Sekarang pun rapatlah . . Tapi , ada manusia yang dengki siap cerita yang bukan-bukan pasal Nelly kat lelaki tu . Katanya Nelly ni teruk kat sekolah tapi 'kapel' dengan lelaki yang cute macam dia . What der ?

Ada dia tanya ke apa hubungan kitorang ? Just kawan rapat ! Dia kawan Nelly ! Nasib baik dia tak 'termakan' kata-kata 'manusia' tu . Sampai macam tu sekali ke nak renggangkan persahabatan orang lain ? Isy , menyampah aku . .


Nelly rapat dengan Mas , ramai kata kami kapel . .
Nelly rapat dengan lelaki lain , ramai kata kami kapel . .

Kenapa jadi macam ni ? Adakah setiap kali perempuan dan lelaki rapat dinamakan pasangan kapel ? Kenapa perlu ada pandangan yang negatif ? Lelaki dengan perempuan kalau kawan baik memang salah ya ?

Beri pandangan jap . .

27 comments:

deDetz said...

Nelly!!! lama tak dengar khabar...dan lama juga saya dah tak singgah sini...hehe

Nelly apa khabar?
emm saya rasa tak salah berkawan kalau tak melebihi batas2 pergaulan kan? :)

friends will be just friends if u want them to be like that

Arol Mubin said...

Arol pun mengalami masalah yang sama! Arol ada sorang bestfriend perempuan (classmate sejak darjah 1 sampai sekarang), ramai ingat kitorang couple. Cikgu-cikgu pun cakap kitorang couple. Padahal dia dah ada boyfriend. Haih! Abaikan apa orang kata, Nelly. Anggap jelah dorang tue jeles dengan persahabatan kita. :)

Nelly The Strange said...

dedetz : hye dedetz ! Miss u laaa . hehehe . alhamdulillah , sihat . :)

yup , tapi orang selalu salah tafsir . -.-'

Nelly The Strange said...

arol : tu la problemnya , rapat sikit , kapel ! Sadissss je asa kekadang ~
-.-'

kusyi said...

huahua..itula pasai. den da serik ada kawan baik lelaki. haih~

CikMai said...

sape cakap mcm tu. kawan baik akak pun lelaki. tgk nie http://missobsesi.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html . siap menang segmen.ahahaha

eyjalukman said...

lama tak singgah ke blog nelly :) nelly sihat ? hee


susah nk puaskn hti org kn ? snggup dy buat gtu semata nk rosakkan persahabatan kita . takpelah nelly , mybe mnusia tu *tak thulah laki ke pmpuan* syok kt korg kot . hehe :)

Kira Kekuri said...

sabar je lahh if jumpa orang yang salah tafsir nihh..aishhh..dorg jeles kot, sbb tuh wat cerita ;p

putryteya said...

bg teya tak kisah pun kalau laki kawan pompuan asalkan masih menjaga batasan kan ?

kesian nelly . mulut org mmg tak leh jaga . dorang dengki la tu budak laki tak kawan dorang :)

farrah hayati said...

bagi owg...laki n pmpuan xkan kekal sebagai sahabat selamaya...cnpem akan timbul perasaan xkire dari pihak pempuan or laki...sebab tu la bila kita kwan baik dgn owg blawanan jntina owg akan bkata :) abaikan ia..kita xle tutop mulut owg....asal jaga tingkah laku n adab ye dik :)

MyMy said...

nelly..
thanks singgah blog kaka td..
rindu nak blogging sama nelly mcm dlu taw..

kaka pun ada kawan lelaki..
eh tp lebih kpd sahabat..
org selalu salah tafsir sbb secara luaran nya kami sangat2 laa rapat..

mybe mind set org zaman skrg.
asal lelaki n ppuan jak berdua..
mesti dorg ingt cple..

Eyda Dania said...

eyda pon..rmai kwn laki..best giler kwn ngn laki ni kan..sempoi..but...bile slh sowg dri anda sudah punya pasangan..cmform..akn ad rse cemburu..mksd eyda..tkut nnt..laki tu..xdpt nk beri perhatian kt kite da..=(

MiSz fiFiEyQa said...

nelly,long time no see!hehe
ermm sy ni x berapa rapat dgn boys.so x tau sgt la camne situasi ni..tapi bagi sy,berkawan biar seribu kan..tak kesah la boys or girls..

Kamil Kahar said...

kadang2 kita perlu tgk balik diri kita nelly...cara kita bergaul, cara kita bermesra dgn seseorang, dan cara kita memberi harapan pada seseorang...tambah2 apabila kita berkawan dgn org yg berlawanan jantina dgn kita...

utk pengetahuan nelly...kebanyakkan perempuan xtaw ape perasaan lelaki bila perempuan rapat dgn mereka...yup...mmgla kita nmpk yg lelaki ni besa2 je...tp bayangkan kalo lelaki tu suka kt nelly...well...ada dia kesah kalo org nk gosip2 pasal dia dgn nelly...mungkin dia lagi suke atau mungkin dia anggap bnde tu besa2 je...sbb boley jadi itu ape yg dia nk...xkesahla dia single atau da ade makwe skalipn...sy pn lelaki dan sy taw ape yg lelaki rasa...

so jgnlah sesekali memberi harapan kt lelaki yg nelly anggap sbgai kwn je...nk berkawan boleh xde masalah...tp hati2 bila da rapat dan bila da mesra...kebanyakkan perempuan xnk bertanggungjawab bila da bagi harapan kt lelaki...bila smpi masanya lelaki da luahkan perasaan dia, pompuan wt bodo...ini apa yg terjadi pada remaja2 zaman skrg...

ignore je ape org nk kata atau gosip pasal korang...yg penting niat antara korang berdua...kalo sebelah pihak niat sbb ingin memiliki org yg kita kwn tu...sgt2 la bahaya...kalo kita da kenal hati budi dia...go on with ur friendship... :)

Shafiq said...

Biarkan apa orang cakap. Yang penting korang berdua tahu batas masing-masing. Takde hal punya.. :-)

nadia eshak said...

ehm . den pun sama . tapi dulu lah . kitorang sgt rapat . sampai orang gosip2 sampai ke cikgu2 tahu . tapi kitorang rilek je . sampai skrg even dah umo 20 tahun kitorang still kamceng macam dulu . best friend forever . kalau kitorang ada jodih seklaipun den terima . hakhak . :D . ignore je k . kawan sejati takkan tinggalkan kawan dia sebab orang lain . be yourself . but still in guidance . batas tu perlu ! :D

Ixbarr Abdullah said...

kapel adalah dua orang, klu tiga orang jadi triple, klu emapt orang jadi quadral...

cik nAdyYa ツ said...

adoii..
betol2..
selalu kene..
bile rapat ngn sesape mesti ade je cakap kapel..
ish xphm la >.<

Cik RoSs said...

Hai Nelly.

Agak lama jugak akak tak komen2 kat entri Nelly.Huhuhuu..

Errmm,sebenarnya 'masyarakat' memang akan memandang lain kalau perempuan dan lelaki berkawan baik.Tak tahu la kenapa.

Macam akak sendiri dah melaluinya.Baik sangat2 dengan seorang adik lelaki ni,tapi dikatakan couple.Hoh??!!

Apakah????Padahal masing2 dah ada pasangan.Ish3...

Macam mana tu.Tapi,akak beruntung bila family memahami.

nadzirah sofia said...

x salah pun ada bestfren laki...tapi bese la manusia mmg ske cari kesalahan kte...bru kawan baik skit dah cakap kapel...buat x tau je...yg penting kte tau baik buruk...

safiah sokher said...

Pernah jugak jadi camni.Lepas tu dah malas dah nak rapat.Haha

afiqazizan said...

Buat tak layan saja dengan dorang tu..lagipun berkawan je..bukannya kapel.

Umie Naziera said...

cinta platonik tp org slalu slh tafsir,lantak dyorang la kan kan...

p/s: sy rapt n mengada2 dgn kwn2 sy especially pompuan,haha,siap pnggil syg2,baby2,ckp iloveu la,muahaha,dh mcm kapel plak klau org tngok kmi 1 geng ni...xkisah apa org nk kta,jnji kami tau diri kami.. ;p

Masha Meisters said...

ala...agaknyer dyeorg beli tafsir kedai mamak kot...haha

wat xtau sudah nelly...kalau kita di tempat yang betul,kita tahu ape kita wak tu dah cukup kan :)

kay_are said...

wat tak reti sudah.. kite tau diri kite sendiri kan.. dorang nak pikir cane, tu sukati dorang je r.. rilek2

cik ika said...

boleh je bkawan baik dgn kaum laki ni tp pndailah kite bg kaum pompuan jaga batas2 pgaulan dgn kwn laki

nazirah ismail said...

hai..cntik2 khemah 2 biler hias..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...