Tuesday, January 24, 2012

Adik perempuan aku yang ROCK !

Elvy Nellysha | 6:20:00 AM | 70Comments |
Salam semua . Meh kita berkenalan dengan budak ROCK kat rumah ! hahaha
Rumah je ? Budak ni tak makan saman ! hehehe . Memanglah kan , semua makan nasi !

Nelly ada adik perempuan , cuma dia sorang je adik perempuan Nelly . Yang lain , adik angkat ! hehehe
Nama dia Najwa Farha Binti Bahaman .. Fb Najwa --> Tekan ni !




Ada orang kata muka kitorang SAMA ! Kadang , Najwa kata kat Nelly :
"Sama ke ? Aku lagi lawa ~"

Malas nak layan !

Perbezaan kitorang berdua !
  • Beza umur 2 tahun . haha ..
  • Dia suka masak , Nelly suka kemas bilik je ..
  • Dia suka main gitar , Nelly suka dengar lagu ..
  • Dia suka membebel , Nelly suka melenting ! hahaha ..
  • Dia suka pakai snowcap , Nelly suka selendang @ tudung sarung ..
  • Kalau dia bercerita , Nelly tukang dengar ! Ngantuk + kelakar !
  • Dia suka PROVOKE orang , Nelly selalu kena PROVOKE ! Bencikk !

Hari tu , Nelly duduk dengan dia kat kantin sekolah tunggu mak Nelly habis mesyuarat .
Tiba-tiba ada ustaz cakap "Eh , kenapa muka sama ?"
Nelly pandang dia , dia pandang Nelly . Sama-sama buat "EEUUUWWW !" Hahahaha !


Orang kalau nampak kitorang gelak sakan , mesti cakap "Bestkan ada akak dan adik macam korang .."

Huh ! Best ? Korang tak tau kat belakang macam singa jumpa harimau ! hahaha



(Ni time baik . hahaha)

70 comments:

CikAnyss' :O said...

a'ah la nelly , saama ,, hehe

ila said...

muka nelly ngn najwa farha same..

yela adik beradik kan.

kdg2 gaduh n kdg2 baik biasa lettew

FizA said...

sama la muka nya dah adik beradik.. ehehe

aisya said...

mata tu yg sama.. hehe

ieyza afieyna said...

aah.. sama la muka nelly dgn adik.. xjauh beze.. macm kembar pulak gmbar yg atas skly tu..huhu

deardearyhaty.blogspot.com said...

both of u so sweet dear..:)

Nur Atikah said...

wahh, sebijik. lagi2 tang mata :D

Clara said...

dy form 5 ek?

misluvcoklat said...

mata korang sama sepet .
hikhik.
hadoo mixed chinese ke ? :D

zulhilmi tempoyak said...

aloloh... tomeinyewww... ;p

kim heeruul said...

memey muka lu orang sama meyh..
tp lu lagi chumel. keh keh keh

~ariFFin~ said...

ade Chinese look...nice!!

Eyda Syahida said...

same laa.. ingatkan kembar! huhuhu~

diana said...

sama la..dah tentu satu acuan..kan??tapi pipi nelly lebih menggeramkan..muahahaha

AsH ShiKaNo said...

ehe..muka sama ar..law ckp kembr pom ramai prcaya ni..

Aesya Zealous said...

comel je korg berdua nih

Gadis Pantai Timur said...

ebselah adik beradik..selalu gaduh..tapi kalau xde dia,mesti rasa sunyi kan..

umie naziera said...

memang sama laa muka...seronok gaduh2 dgn siblings..hehhe..
btw,cantik aih blog dya :)

Amyra Azhar said...

hehe, myra pun ada adik mcm gitu, ^^,

cik ika said...

rock u..hehehe..mkin comel blog nelly..

sYiRa LoKMaN said...

lebih kurang je..hehe
dear! bw here...nice blog hunn ^_^

nabByla said...

heyy! muka x blh sama lagi kew? agagaga! kim salam kat adik.

~SaL IjOu~ said...

adik beradik..gadoh2 sayang~ ;)

fakhri khairi said...

lol first time jumpa kat fb memang nampak cam kembar dah. takpe, kat dalam cam singa dgn rimau tp kat luar nampak baik haha :p

Sarah Mohd Saleh said...

untonglahh ade adek.kite takde adekkkk.wuwuuw

jeBateja said...

ha ah lah...hampir sama...kalau sekali imbas laaa...

Juliet_iRa~" said...

mmg hampir sm tp mata adik nelly mcm sepet lagi kot..ngee ;p

sm la mcm akk ngan kakak akk..mcm anjing dgn kucing..muahhahaa

shiema sufian said...

ALAHAAAI, lama sungguh tak singgah belog nelly. nelly pon mesti dah tak kena shiema. eh, seriously muka dekat dekat sama lah (:

Fadhil Dyla said...

kes cik nelly sme cm sy..sbb owg kte slalu kte sy ngn adik sy kembar ke?
tp slalu ya kn jew..hehe

-Incek Fik- said...

Wahh! Muka adik dan akak mirip la, dah macam kembar seiras pulak fik tengok hehee..

:)

starzieti said...

comel je korang nih. :)

Nelly The Strange said...

cik annys : hahaha

tau takpe
:p

Nelly The Strange said...

ila : gaduh lain la kitorg . haha

Nelly The Strange said...

fiza : haha .. ramai ckp cm tuh ~

Nelly The Strange said...

aisya : mata sepet !

Nelly The Strange said...

ieyza : pic masa muda. hahahaha

Nelly The Strange said...

dear : tq ^^

Nelly The Strange said...

nur atikah : sepet kan ~
hahahhaa

Nelly The Strange said...

clara : yup
:)

Nelly The Strange said...

misluvcoklat : hahaha .. mana ada keturunan cina . melayu ~
:)

Nelly The Strange said...

zulhilmi : =P

Nelly The Strange said...

kim : yeke ? maceh2 !

Nelly The Strange said...

ariffin : haha .. pulak ~

Nelly The Strange said...

eyda : haha .lain umur~

Nelly The Strange said...

diana : amboi kak ! ni nak kecikkan pipi ni !

Nelly The Strange said...

ash : ada je orang selalu kena tipu ! hahaha

Nelly The Strange said...

aesya : maceh2 !

Nelly The Strange said...

gadis : tau tak pe . sunyi pulak ~
0,0

Nelly The Strange said...

umie : tq ^^

Nelly The Strange said...

amyra : haha

:)

Nelly The Strange said...

cik ika : maceh !

Nelly The Strange said...

syira : tq ^^

Nelly The Strange said...

nabbyla : baik ! hahaha

Nelly The Strange said...

saljou : hehe
betul2 !

Nelly The Strange said...

keyri : tau tak pe weyh ! hahahaha

Nelly The Strange said...

saah : adik angkat mesty ada . hehehe

Nelly The Strange said...

jebateja : 2x imbas , tak !! hahaha

Nelly The Strange said...

juliet : cakar dia ! hahaha

Nelly The Strange said...

fadhil : nelly dah terbiasa ! hahaa

Nelly The Strange said...

starzatie : tq ^^

✿Dear Yayah✿ said...

macam kembar je tgk. haha. ain gn adikpun muka lebih kurang, tapi ain comey lagi kot. muahahahaha XD

Fadhil Dyla said...

nelly:haha...tau xpew..

EZAD AMIR said...

wahhhhhhhhhh nak add beliau!!!
tp xleh...fb block utk smgu...ekekekeke

Juliet_iRa~" said...

heee..xmau jd cikgu ea kena jd anak murid je la ;p

ciK LyndaWawa said...

mmg samala nelly..

SpidermanHere said...

Seyes, muka sebijik je :)

A'ishah Kamaludin said...

Comel la korang dua... Sekali tengok mmg sama sangat, 2 kali tengok baru nampak apa yg lain

..ika itu aku.. said...

untug muke same ni tau..hehe ika ad kembar 3 kat umah..haha

syahirooAhmad said...

tapi adik beradik perempuan ni mmg bestt.. kamcing. kadang2 jelesh pun ade... godo2 manja gitu... dah besar lagi la akrab.. :)

sea_lavender said...

ni mesti abis rapat dgn adik ye~~ hehe .. moga sentiasa baik hingga ke akhir hayat =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...