Saturday, January 7, 2012

Buang semua gambar yang FULL dari akaun laman sosial !

Elvy Nellysha | 5:06:00 AM | 47Comments |
Salam semua ! Ini peringatan untuk semua perempuan . .
Nelly dapat info ni masa mak Nelly tunjuk dekat Nelly . Tak sangka makin gila orang sekarang ~


Pada perempuan yang Nelly sayangi , tolong delete gambar full korang !
I mean , gambar dari atas sampai bawah . .  Sebab ? 


Gambar korang akan diedit menjadi BOGEL walaupun menutup aurat !


Contoh : 

Hati-Hati Wanita Gambar Anda Mungkin Dibogelkan

Bagi yang berbaju putih , amatlah senang untuk diedit ! Biasalah , zaman IT sekarang , orang salah guna teknologi yang ada . . Nelly pun dah tak berani nak letak gambar yang full dalam Facebook . .  Tak nak jadi mangsa 'orang gila'. . .


Walaupun PALSU , tapi , pastinya MEMALUKAN !


Cara untuk elak gambar anda kena edit dan bogel
Senang jer, korang jangan pakai baju warna putih sebab baju putih ni akan memudahkan gambar anda diedit dan dibogelkan.

Kredit : Sini

Pesan Nelly : Apa pun warna baju korang , padamlah sementara sempat . . 
Orang zaman sekarang banyak yang gila dari waras . Nampak je normal , dalamannya dah tak betul ~

47 comments:

chinta qiela said...

terima kasih nelly (: qila dah post kan entry ni kat FB qila .

umie naziera said...

eh,makin gila orang skarang..tenkiu nelly share

Nelly The Strange said...

chinta : tq !

Nelly The Strange said...

umie : welcome .. padam jangan tak padam . :)

Syafiqah Alkaf said...

nasib baik sis nelly bagitahu, serius sytafiqah taktahu pasal nie.

Nelly The Strange said...

untuk semua juga ~

Kuchiki EnnaMoon said...

makin parah dan menakutkan!!!

Nelly The Strange said...

betul2 !!

nik farina aishah.... :) said...

okay sangat menakutkannn.

diana said...

gambar penuh ni orang nak buat santau pun senang..

Nelly The Strange said...

nik : betul ..-.-

Nelly The Strange said...

diana : santau ?
pulak ~
-.-

chinta qiela said...

nelly , awak ditag . ni link nya .

http://syegilestory.blogspot.com/2012/01/mega-giveaway-2012-belog-nemomimosh.html join tau !

diya said...

teruk! apa nak jadi dgn manusia zaman skrg, makin maju makin tak bertamadun.

Nelly The Strange said...

diya : betul .. -.-

♕ Mr.IX ♂ said...

♛ Mr.Ix ♂ kata ║ Zaman teknology kan...orang lebih percayakan gambar dari kata-kata.. ║...

✓│Review Kopitiam Cina Muslim
✓│Lembu Nak Jaga (Parody Moves Like Jagger

D' Black Writer said...

ishh! thanks sebab kasi peringatan tau, nelly! orang mmg makin gila la sekarang.. :'(

Nelly The Strange said...

tu la pasal ..
ngeri !!

Nelly The Strange said...

d'black : orang sekarang bnyk tak betul .
:(

aimaniman said...

ni la akibatnya jika pandai tapi x 'cerdik'.. ramai yg suka gembira atas kesedihan org lain kan dik,.. so berhati2 le sebelum terjebak..

Nelly The Strange said...

tu la ...
tq meningatkan .. tengah hati2 ni ~

NOOR FATIN said...

takotnya..wuu thanx nelly!

Nelly The Strange said...

tu la pasal ..
welcome ^^

Lady Emilya said...

ha'a laa skrg ni zaman makin canggih makin menjadi2 pulak :(

Shafiq said...

Ini macam pun ada ka? Hadoila..

Eyda Dania said...

mmg xsuke ltk pic penuh kt fb..just ltk muke je..nelly pon pasan kn..=)...thanks 4 ur info..

Norlida Ramli said...

nelly..
akak penah kena..gile punya org...
tp akak bukan letak gambar yg full pun...
akak letak gmbr muka je
tp dorang gabung dgn bdn pempuan lain yg bogel..
yaAllah..mmg gila..
akak hampir2 nk wat repot polis tau x..huhu...

Puan Besar Shag Yahaya said...

Senang cita kan Nelly sayam. Tak payah upload gambar dalam mana mana network. Banyak padahnya walaupun hanya muka ;))

teyn teyn said...

trima kaseh atas entri ni ...

ZORA said...

perghhh..bhaya gler la....

akuamir said...

ouu,, penah bace nie kat blog orang b4 this.. bagus la share lagi,, ramai tak tahu,,

ciK LyndaWawa said...

wah..memang sangat bahaya.......kan...

Muna rahimah said...

Wuhyooooooooo ! ok muna takut >,<

Ezy Chiaki said...

mcm2 la skrg..
menakutkn..
huhu

nini said...

yes sangat memalukan....

Nabila Medan said...

tengs share.nabila mmg tak pernah ltk gmbr full pun.
penyalahgunaan teknologi makin berleluasa...

Nisa Greennnpanda said...

owh..jahatnye org yg wat camtue...isy2..

tkut lak jd..

kim heeruul said...

seram siot..
apa lah dowg ini..gila sex ke apa.men edit2 gambar..

NiaLidia. said...

Salam. Nelly , haritu ada daftar Geng fiQ'Ra ke? kalau ada , mohon dpt diletakkan blogger card dalam blog. sebenarnya semua ahli memang wajib letak blogger card . boleh ambil blogger card di sini : http://fiqracake.blogspot.com/2011/12/blogger-card-geng-fiqra.html
harap dapat beri kerjasama kerana dalam GF , kami mementingkan ukhuwah yang terjalin, bukan kepentingan diri semata-mata. kalau ingin menarik diri drpd GF , inform pada saya atau email ke fiqra91@gmail.com salam.

Miss Nadya said...

takutnyer..:(

p/s :: betul tu dear...setiap bloggger ada cara tersendiri..:)

Teenager Housemaid said...

thanks nelly for the info n reminder..
nasib baik kat fb xbyk gambar..huu

CekbOlat-bOlat said...

erkk? nmpak pushatt yee.. heheh

mech kkak syg =D

Un Phat Lee said...

perrrggh.scary

Juliet_iRa~" said...

ngerii btol..huuu...

menakutkan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak dh baca psl ni bbrp bulan lepas..mmg xda keje berpekdah betol..

✿Dear Yayah✿ said...

takuttttttt T.T

tengs a lot nelly!

fae jamal said...

bahaya betul! salah guna IT!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...