Wednesday, February 15, 2012

Jika ku hadir untuk disakiti ..

Elvy Nellysha | 4:27:00 AM | 33Comments |
Tajuk ada nampak sedih sangat ke ? Rilex okay ?

 

Kadang-kadang , bila orang putus cinta , dia akan kata :
  • "Kenapa mesti aku ?"
  • "Bodohnya sebab bercinta dengan dia ."
  • "Dialah perempuan/lelaki paling TAK GUNA dalam hidup pernah aku jumpa .
  • "Apa kurangnya aku ?"
  • Saya tak boleh hidup tanpa dia ."
Fine ! Berbalik pada REALITI ! Kita tak perlu persoalkan kenapa , mengapa , siapa !
Kita kena persoalkan BAGAIMANA untuk kembali pada REALITI
Realiri di mana kita kena tau BAGAIMANA nak teruskan hidup macam biasa , bukan LUAR BIASA !

Luar biasa yang membawa maksud : Merayu-rayu pada dia , bunuh diri dan semua perkara yang tak masuk akal .

Fakta : Kembali pada seseorang yang tak mahukan diri kamu satu PENYEKSAAN !
Fakta : Apa pun sebab kita DITINGGALKAN , bukan itu yang dipersoalkan . Tapi , persoalkanlah apa KELEBIHAN kita yang orang lain tak ada .

Kenapa kena persoalkan itu ? Sebab , tak semua orang ada sifat ISTIMEWA macam kita ^__^

*Fakta itu Nelly reka sendiri . *
*So , balik pada REALITI !*

33 comments:

najwa nano said...

your entry buat saya tersenyum panjang.tuhan sedang merancang yang terbaik buat kita.kalau terputus tu never means kita yang salah. tuhan tahu apa yang tebaik untuk kita.

emm..boleh tahu lagu ni tajuk apa :)

Shafiq said...

Wahh... lawa blog Nelly! :-)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

masalah perempuan bila dah bercinta, depa ni kalau cinta bagai nak rak, sepenuh raga.

umie naziera said...

xperlu menyeksa diri berharap pda orang yang xsudi..buang karaaan!!

Sarah Mohd Saleh said...

be strong girl.u ve a long journey to go thru.sumday u will meet the rite one ;)

kim heeruul said...

gua clash relak je.

chemay said...

hrmmm.
bukannye ex tuh segalanya untuk kita kann.
mungkin Allah dah tetapkan jodoh kita dengan orang lain.
jangan sedih2 bila dah putus.
:)

sea_lavender said...

terasa sgt2~ namun apa jua yakin Allah bersama kekuatan segalanya.. :')

AsH ShiKaNo said...

berpijak pada kaki sendiri.. and sedor diri..hehe

cik nAdyYa ツ said...

sbyk mane kite merayu ia tetap xkmbali .kalau die kembali punn die kembali kat kite .. ia mesti x iklass !!

syira syah said...

back to realiti :)

A retarded kitty said...

the problem with woman is the fell in love to much

kekee

cik ika said...

pernah rse sekali..berharap ta kn rase g..

baby boo said...

nelly blh jd dr.cinta..hehe

Ckin Kembaq said...

gud luck naa.. ^_^

Penggemar Coklat said...

macam mau join tapi sekarang ni jarang dah join contest dgn giveaway..huhu

NOOR FATIN said...

saya xkan kembali pada dia :)

kay_are said...

lame tak singgah.. makin unik blog ni jadi nye.. macam marah je nelly.. rilek2 kalau dah si die bukan milik kite, tak leh nak watpe r.. so care terbaik cari someone yang betul2 untuk kite =)

Nelly The Strange said...

najwa : tq ^_^

Nelly The Strange said...

shafiq : ubah sikit je . :)

Nelly The Strange said...

saya bukan samdol : erk , memang betul tu . -.-

Nelly The Strange said...

umie : marah nampak !

Nelly The Strange said...

sarah : tq ^^

Nelly The Strange said...

kim : lu banyak yang kejar . hahaa

Nelly The Strange said...

chemay : sedih pulak . :(

Nelly The Strange said...

sea : betul !

Nelly The Strange said...

ash : erk

Nelly The Strange said...

cik nadya : betul !

Nelly The Strange said...

syira : yup . :)

Nelly The Strange said...

retarded kitty : -.-

Nelly The Strange said...

ckin : tq !

Nelly The Strange said...

noor fatin : bagus ... tabikk !^^

Nelly The Strange said...

kay_are : erk , marah lah juga .. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...