Friday, October 19, 2012

Beza zaman DULU dan zaman SEKARANG !

Elvy Nellysha | 4:51:00 AM | 15Comments |

Cer baca apa yang Nelly update ni . . . Ada yang sama tak ? Hahahahaha !




Dulu
Sekarang
1

Kalau cikgu bagi kerja , mesti siapkan kerja cepat-cepat . Sebab takut kena rotan .

Sekarang , kalau cikgu bagi kerja , macam-macam alasan bagi . Katanya kucing beranak 10 laa , jaga lembu belakang rumah la , anjing menyalak laa . .
(Err ?)

2

Cuma ada permainan polis entri one two jaga , polis mati pencuri jaga , main lawan pemadam , main tutup botol tin , main getah , sorok-sorok dan gasing . Haha .

Bila tengok Upin Ipin , bertambah rindu masa zaman kecik-II . .

Mana ada lagi . . Yang ada pun PS 1 , 2 , 3 dan nanti ada PS 100 agaknya .
Online je laaa keje budak-budak sekarang ~.
3

Kalau mak ayah bagi RM 1 , kadang-kadang balik ada lagi RM1 sebab sibuk main .  

Kalau mak ayah bagi RM 5 , uish ! Mana cukup . Balik pun just ada RM 0.00 . Hehehe

4

Kalau kena denda , muka dah malu sangat-sangat ! Esok mesti pastikan jangan sampai kena denda . . 
Kena denda ? Rilex sudaa ! Waaa hebat maa ! Suka pulak jadi perhatian .

5

Bila PJ , saat tu boleh dikatakan “Hari Keramat” . Penuh dengan dunia permainan . Aktif kemain !

Bila PJ , cepat-cepat merungut . Hahaha .
Bila latihan sukan ? Aish , tak payah datang laaa . .

6

Beg sekolah yang terbaik , beg roda . Muka penuh bangga je kalau bawak ! Hahaha . Tarik macam nak pi oversea !


Beg roda ? Eish , tak main laaa . Beg biar ikut trend . Baru la orang tak kata outdated !
7

Mana ada nak ponteng-ponteng ni . Tak reti pun nak ponteng . Asyik kat kelas je sepanjang masa .

Sekarang ? Kalau tak suka subjek atau gurunya , ponteng atau tawaf 1 sekolah lagi bagus . (Huh ?)

8

Kalau cikgu suruh salin apa-apa , mesti salin ! Mesti pastikan salin sampai habis !

Kalau cikgu suruh salin , mesti pesan kat member sebelah “Kau salin . Nanti aku pinjam ya .”
(Pernah buat laaa . Tapi , salin gak dari tinggalkan . Hahaha . .)

9

Dulu Nelly suka tolong guru besar  angkat beg sampai pejabat . Dekat je . . Sebab dapat coklat ! Hahahaha . .


Sekarang ? Adalaaaaa sikittt ~
Hehehehhee . . .
10

Bila kuku panjang , mesti potong sebab nanti ustaz atau ustazah mesti ketuk jari dengan pembaris kayu . .


Kuku panjang ? Even pengawas dah tegur pun ,
“Esok la saya potong . . “
(Err ?)
11

Kalau kawan kacau “Cikgu , tengok dia ! Dia kacau saya !”


Sekarang , “Jaga kau ! “

15 comments:

CintaZulaikha said...

bebudak sekarang mmg berani mati!! hahhahha

Nelly Strange said...

ha , tau tak pe kak . :P

fiqkbe said...

yg sama ialah suka angkat beg guru besar ;D

Aishah Jahirah said...

mmg banyak yg berbeza dulu n sekarang...budak skang lebih terbuka, berani xbertempat.

Aishah Jahirah said...

mmg berbeza zaman dulu n sekarang.budak2 skang terlalu terbuka, berani xbertempat...tp xsuma juga la kan...:)

cik nAdyYa ツ said...

hahahaha
teringat zaman sekolahh..
agak skema kot .. haha :P

maszull said...

assalamualaikum nelly...macam-macam budak2 skg ni kan ...hehehehehe...:)

Hans said...

zaman berubah :)

Nelly Strange said...

fiqbe : masa budak2 memang baik semacam . :p

Nelly Strange said...

Aishah Jahirah : tau tak pe . ngeri jeee ~

Nelly Strange said...

cik naddya : hahaha . skema oke lagi la . :)

Nelly Strange said...

masszul : wsalam . yup . . tu la pasal . :P

Nelly Strange said...

Hans : true !

Dinas Aldi said...

Memang betoi tuuu, hehehe. Kena banyak sabarrr :D

Terima kasih sudi ke blog akak na :)

Nelly Strange said...

hehe . . . betul2 ^^

wc :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...