Friday, October 5, 2012

Bila jawab exam masa trial hari tu . . (Part 1)

Elvy Nellysha | 3:00:00 AM | 31Comments |

Ok , pukul 8 mula . . 11 habis . Fuh , lama betul . 3 jam , apa nak tulis ni . Macam boleh tidur je . .

Cikgu masuk . "Ok , duduk kat tempat masing-masing . Saya nak edarkan kertas periksa ." 
Ok , muka cool . Cikgu bagi kertas . Muka rilex . Bahasa Malaysia STPM ! Mak aih , bole ni . kacang je . .

"Ok , boleh mula buka soalan masing-masing dan jawab sekarang . ." Ok , cool .

Soalan 1 : Kepentingan belia menceburkan diri dalam persatuan belia.

Hek eleh , kacang je ni . Apa ke susahnya !

Soalan 2 : Laporan .

Ni kalau aku jawab ni , mampos aih . Apa formatnya ni ? Adoii . Separuh markah kena tolak kalau salah . Jap , balik soalan 1 . Tulis point dulu la . .

Soalan 3 : Kebaikan makanan tambahan

Aih , lagi la kacang ! Badan cergas , otak cerdas . Jap , apa lagi ni ? Huraian ? Ah , mampos , tinggalkan dulu .

Soalan 4 : Aeroangkasa . 

Ah , apa pulak tu ? Pe benda aeroangkasa tu ? Tinggalkan , tinggalkan . Check muka surat sebelah .

Ah , rumusan ni dia nak apa pulak ni ? Eh , kenapa kemain aku tak faham pe rumusan ni nak ? Ah , terus bahagian C . .

Eh , senangnya ! Jap lagi aku jawab . . Pergi bahagian D . Kesalahan bahasa . Eh , macam betul je semua ayat . Apa yang salah pula ni ? Salah soalan ke ni ?

Tengok jam jap . Dah 25 minit berlalu dan tak tulis apa-apa lagi ! Tengok orang sebelah . Semua dah suku dah tulis . Ah , pulak !

Balik bahagian A . Tulis dengan penuh semangat . Gerenti A BM aku ! Hahaha . .

Lagi 15 minit nak habis exam . Fine , termenung . . Bahagian D . Eh , ni macam betul je ayatnya . Jap , macam salah pulak . . Cepat-cepat Nelly buat jadual . Semua ayat dah mula rasa salah .

Jap , jumlah perkataan bahagian A tak kira lagi . Jadi , kira dulu . . 700 patah perkataan . Eh , macam 650 je masa kira tadi . Eh , kira balik laaa . 550 ? Eh , biar betul . Panjang aku buat karangan , takkan 500 lebih kot . Ah , letak 650 patah perkataan laaa . .

"Sila letakkan pen anda semua . Orang depan sila kutip kertas ."

Ah , mampos aku . . Bahagian D tak siap lagi . Baru suku dan kertas dikutip ~

Sengal sudah result BM Nelly . . Hahahaha !

31 comments:

Umie Naziera said...

napa boleh jadi camtu yang..huhu..xpe2,STPM do d best

PILOT LOVER said...

kesian nelly tak dpt siapkan bahagian D tu.. hmm tak pe.. benda dah jadi kan.. work hard next time.. gud luck dear :)

Cik Jannah said...

hehehe. amboi. pening jugak yer?

f4dLy :) said...

Harus belajar lebih giat lagi ^._.^

Nizam Ijam said...

HAHA... jawapan xleh bla..haha

MiSz fiFiEyQa said...

ehhh ni exam betul ke trial nih??maaf lah sy tak berapa tau..huhu..relax nelly..relax..tarik nafas.banyakkan selawat..jangan nervous2 okeh.. =)

-meeSUPERGIRL- said...

hahaha macam2 ..

Hana said...

Ehek ! Lawak2x.. Tula yakin sangat. Keh3... xD

✿Lady Ainaa✿ said...

perghhh susahnya soalan.. killer gilew... btw, xpe, hope semuanya okay key... Amin...

Shafiq said...

Situasi yang biasa berlaku..:-) Wish all the best.. :-)

Nick Nashram said...

selalu jugak nampak budak2 yg tidur masa exam..bila ditanya diorang cakap tak tau nak jawab..kadang2 tu p tolong jugak bagi jawapan..huhu

SimplySeoul said...

hehe, jawab exam mmg gitu. buka paper, blank2 sikit. bila enjin dah start panas, nak habis waktu pula.

nabByla said...

t final exam jgn buat kesalahan yg sama plak. huhu..

papn good luck to u dear ! ;)

Haruuta Chan said...

STPM is killer, totally a killer #LOL

kay_are said...

lame dah tak hadapi situasi jawab exam macam tu.. huu.. ape pun gud luck nelly =)

Terbang Bersamaku said...

ape2 pun akak just nk wish good luck utk exam stpm...=)

jgn putus ase ye dik, teruskan usaha..bayakkan wat latihan jawab soalan tahun2 lepas & soalan2 ramalan..
IsyaAllah awk akan lulus dgn jayanya kalau rajin usaha & doa...

Elvy Nellysha said...

umie : hehe . tak tau kenapa . hehe
insyaAllah ^^

Elvy Nellysha said...

PL : HEHE . tq ^^

Elvy Nellysha said...

cik jannah : pening gilooo ~~

Elvy Nellysha said...

fadly : hehe . yup . .

Elvy Nellysha said...

nizam : hehe
?:p

Elvy Nellysha said...

mizz fifieyqa : masa jawab dah cm apa daaaa ~~~

Elvy Nellysha said...

hana : tu la pasaallll ~~

Elvy Nellysha said...

lady : amin ~
tq ^^

Elvy Nellysha said...

shafiq : hehe , tq a lot ^^

Elvy Nellysha said...

nick : untungllaaaa ley bagi jawapan . :p

Elvy Nellysha said...

SS : tu yang frust !!!!
hahaha

Elvy Nellysha said...

nabbyla : hope tak laaa ~hehehe

Elvy Nellysha said...

haruta : STPM mmg killer !!

Elvy Nellysha said...

KR : Hahaha
tq a lot ~

Elvy Nellysha said...

TB : tq a lot ya kak ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...