Friday, December 30, 2011

Aku ada blog suka hati aku nak tulis apa !

Elvy Nellysha | 4:47:00 AM | 26Comments |
Salam . . . Hyep !!! ^__^

Kepada blogger , ambil perhatian ~


  • Bila saya sedih
  • , mesti saya nak cerita dekat blog . Saya sedih sangat bila kucing saya mati , ikan saya tak cukup air , burung saya bela tersepit kat sangkar . . Saya tak kisah orang tak baca . Blog ni dah macam diari . . Bila sedih , dia je cikgu kaunseling saya . .
  • Bila saya gembira
  • , saya curi rambutan dekat rumah jiran dekat sebelah kampung saya pun saya cerita . Saya mesti takkan lupa nak cerita bila lalat hinggap dekat rambutan saya dah kopek . Tambah terharu bila kawan yang tolong saya curi tu pula makan sama-sama dengan saya .
  •  Bila putus cinta
  • , itulah yang selalu saya cerita . . Saya geram bila pakwe/makwe saya marah saya sebab saya terlanggar kucing dia ! Melampau betul Kucing tu lagi penting dari saya . .
  • Bila saya kecewa sebab markah saya rendah
  • , saya mesti nak cerita dekat blog . . Siap dengan markah yang kategori FAIL lagi ! Kecewanya saya . . Rasa macam nak salahkan semua orang . .


Korang perasan tak , bila jadi blogger , mesti nak cerita macam-macam . Bagi yang suka letak gambar , mesti akan bawa kamera ke mana-mana saja .
Kadang-kadang ada saja entri yang tak masuk logik akal orang nak cerita secara umum pun , akan diceritakan di blog . . 

Tapi , korang tak boleh pegang prinsip : "Blog aku , Aku punya suka nak tulis apa !" 

Sebab ia akan dibaca oleh semua orang . Kalau orang rasa ada salah , dia mesti akan tegur apa yang silap . . So , jangan maki-maki sesuka hati korang ~

Kalau rasa hanya korang saja nak baca , better private je la kalau tak boleh terima teguran orang lain . . Sekian .

26 comments:

umie naziera said...

yeahhh,good la entry nelly

Nelly The Strange said...

tq a lot ^___^

cik ika said...

wee~~
setuju sme nelly..kena juga blapik law bckp ni..ingt pepatah, kerana mulut bdn binasa

chemay said...

betul2.
kadang2 menyampah baca belog yang semua nak cerita pasal kisah cinta dia.
rindu nak cium2 peluk2 dengan pasangan pun nak letak kat belog.
dah hilang maruah agaknya.
:(

Nelly The Strange said...

cik ika : pandai pun ika .. ^_^

Nelly The Strange said...

chemay : nelly dah selalu jumpa .. heish ~~
=.=

cik najihah said...

yup..sensitiviti tu penting

Nelly The Strange said...

palingg utama ^_^

puanbee said...

bab sedih2 tk boleh diceritakan ..suka tak pe ..

✿Dear Yayah✿ said...

setuju..tapi biasa la kan..kbyakan org tulis belog utk dia ceritakan pasal hal life die, mybe ade cmpur2 tapi still share sebab blog dh mcm diary..cuma ade batasnya..jgn la hal2 yg terlalu pribadi pun nk share..:)

CikAnyss' :O said...

yes betul tu , kalau xbetul , perlu ditegur , tapi teguran tu perlu berhemah , hehe , barulah hidup aman damai :) tak gitu nelly sayang , hee

Nelly The Strange said...

puan bee : betul ... ^___^

Nelly The Strange said...

dear yayah : er , kesal nelly kalau baca ~
=.=

Nelly The Strange said...

cik anyss : betul sayang ~
:)

Miss Eiza said...

setuju lah nelly. kadang2 hurt bila baca teguran kasar.bila ckp kat dia dia kasar sangat dia kata tu blog dia.errm..nelly,nie lagu ape?sedap la :)

Nur Atikah said...

setuju sangat :)

kim heeruul said...

gua cerita dekat blog sebab gua dh tak thu nk ngadu kat sape dh..

NoorAtika MohdAzali said...

suke entri ni..
ad gak terase..hikhik
harap2 blog kte tak membosankn pada yg membacanya =P

Farra said...

like entry nie :D

Zuraidah said...

Tu lah pasal. Pernah juga ada orang kutuk kita dalam blog dia. Sabar je lah kan? Kadang2 boleh jadi musuh tau benda ni. Akibat dia buat suka hati kat blog dia...hubungan kita dengan kawan istimewa kita hancur. :'(

Phat said...

nelly betul sebetul nya..blog phat cara phat hehehe

AL-QASSAM said...

Manusia jarang menganalisis sesuatu.

(Q)Entri yang bagus datang dari mana?
(A)mesti datang dari gaya penulisan yang menarik.

(Q)gaya penulisan yg baik datang dari mana?
(A)mesti dari buah fikiran yang bernas.

(Q)Tapi pernah kita fikir buah fikiran itu dari mana?
(A)wajib tahu itu Nikmat yang Allah bagi pinjam pada kita.

Jadi kita xda hak untuk menulis ikut selera nafsu kita. Ingat ia Milik Yang Maha Esa

[fArAh aLiAs] said...

mari join Segmen Pertama Farah Alias..! Need ur support!

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/1st-segmen-by-farah-alias-lagu-pilihan.html

Syafiqah Alkaf said...

teguran kan satu benda yang baik:)

cik nAdyYa ツ said...

hehe btl3 ..
trse la jugak ..
ade gak entri kte xms0k akal unn :P

mayangsayang said...

salam kenal nelly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...