Wednesday, December 28, 2011

Bertudung labuh . . . Sangat cantik !

Elvy Nellysha | 4:56:00 AM | 49Comments |
Salam semua !

Sebelum tu Nelly nak printskrin pada mereka-mereka yang beri pendapat tentang pemakaian tudung yang labuh di Facebook . Terima kasih kepada mereka yang memberi pandangan mereka . .


Ok , bila sebut tentang tudung labuh , dalam kepala Nelly terbayang-bayang ustazah-ustazah yang memakai tudung labuh . . Biasanya , mereka yang memakai tudung labuh ini Nelly mesti rasa mereka alim , ilmu agama yang tinggi dan macam-macamlah dalam fikiran Nelly . .

Tapi , bila mereka buat silap sikit , orang akan kata "Bertudung labuh pun bukan baik mana pun . ."
Opss , tercalar sudah imej mereka yang bertudung labuh !


Andai ada yang mahu berhijrah dari tudung biasa kepada tudung labuh , Nelly sokong sangat-sangat !
Nelly suka tengok orang pakai tudung labuh + purdah ! Aiseh ! Tergoda I . . .



Antara artis perempuan yang Nelly suka !

Wardina Safiyyah

Diana Amir

Heliza Helmi


Irma Hasmie

Korang perasan tak , walaupun mereka ni bertudung labuh , tetap cantik ? Nampak gila ayu dia !


Pendapat dari 'someone' yang beri pendapat :


Setiap muslimah diwajibkan menutup aurat kerana ia merupakan amanah dari Allah . Kalau ikutkan , perempuan muslimah mesti menutup aurat dari hujung rambut ke hujung kaki . Pada zaman Nabi , perempuan menutup aurat dengan memakai pakaian yang panjang , tudung labuh untuk menutup dari pusat ke hujung kepala , kain bawah yang panjang sekurang-kurangnya 2 ela melebihi paras tapak kaki . Zaman sekarang dah tak ikut semua tu , sebabnya susah nak gerak dan lain-lain ~

Sekian , terima kasih ~

Hadiah menarik menanti korang : 

Contest baru kat sini !

49 comments:

Suhaili Sarif said...

alhamdulillah..tahniah pada yg da mula bertudung dan seterusnya melabuhkan tudung
tp jgn lupa bnda2 lain pn kena berubah..x boleh salam yg bukan mahram...pakai tudung bkn hny utk keluar rumah je tp utk bkn mahram yg dtg rmh,kena pakai tudung..:)

umie naziera said...

bertudung labuh mmg cantik,tutup dada tu sikit...sejuk mata memandang,tapi xtau la kalau ada yunk msih xdapt hidayah,dyorang pndang serong org yunk bertudung labuh nie..hmmm,

mysara said...

bertudung tu cantik..:)

Nelly The Strange said...

suhaili : tq mengingatkan ~
:)

Nelly The Strange said...

umie : dah biasa jumpa orang yang pandang serong ~
=.=

Shafiq said...

Manisnya bertudung.. :-)

Doktor Jiee said...

hurm. setuju nge post nelly. btudung labuh mmg cantik. erm, boleh tau background music untuk blog ni? sukee lah :)

Fendy said...

bertudung labuh bukan trend tp ianya selaras dgn tuntutan agama..InsyaAllah

kim heeruul said...

kalau depa silap langkah sikit, habis la...
betul tak..

jeBateja said...

kalau sudah ditetapkan agama....sudah tidak boleh dikatakan tidak...kalau kita salah kerana kita ni lemah utk mengikut arahan Tuhan, baik kita diam daripada kita mengata plak org bertudung labuh tu tunjuk alim....

nana asyirah ♥ said...

bertudung labuh ;) bkn senang sebenarnya. berpurdah, lagi bukan senang, mcm yg ana kata pada ukhty nmpk sng tp ssh utk diaplikasikan, kn ?

Lady Emilya said...

saya pun suka keempat2 wanita kt atas tuu , ayu sgt walaupon bertudung x)

Cik Jannah said...

nelly. jannah suka tgk yg tudung labuh, even jannah pun bertudung labuh terutama semsa ke kelas. :) tapi jannah tak minat yg berpurdah. HAHA! sorry! :)

cik ika said...

bertudung labuh memang ayu..tp honestly hati ika ni lom tbuka lg..

RedVixen said...

wah... cantik kan! ada tak tutorial nak pakai cam heliza tu?

Nelly The Strange said...

mysara : betul2 !

Phat said...

phat pakai tudung saji je kalo pakai tudung litup naya hehe just kidding

azizul said...

lebih manis bila bertudung...

nurkaloi said...

ok like !
even ade yg btudung still tak ckup ciri2 kann
hemm kaloi ngah berusaha ke arah kebaikan nie yeaa ^__^

miSpYeja said...

bertudung semua cntik..tapi hati kita pun kne cntik juga! suka diana amir comel!

bukan photographer said...

nice..!

storyfromme said...

asalkan hati ikhlas. suka wardina jugak :)

Siti Nurhayati Dollah said...

:) Cantik. Indah. dan sangat pandai menjaga dirinya. InsyaAllah.

Nelly The Strange said...

shafiq : betul2 !
:)

Nelly The Strange said...

doc jie : betul2 .. tajuk : kupilih hatimu ..
:)

Nelly The Strange said...

fendi : nice words !
:)

Nelly The Strange said...

kim : betul ....
-.-

Nelly The Strange said...

jebateja : yea , itu tanggapan ramai orang ~

Nelly The Strange said...

nana : betul , niat je la ~
:(

Nelly The Strange said...

lady : tergoda i
:)

Nelly The Strange said...

cik jannah : teruskan . hehe .. tak pe . masing2 ada pendapt sdnri ~

Nelly The Strange said...

cik ika : pelan2 dulu ~

Nelly The Strange said...

red : alamak .. nelly tak tau ~

Nelly The Strange said...

pjat : melawak ya !
:D

Nelly The Strange said...

azizul : setuju !!

Nelly The Strange said...

nurkaloi : teruskan .. suopport u !

Nelly The Strange said...

mispyeja : betul !!! suka jugak .... :D

Nelly The Strange said...

b.photographer : =)

Nelly The Strange said...

story : me too !!

Nelly The Strange said...

siti : betul2 !!!!!
=)

miss Fyqa said...

fyqa pun suka dengan wardina, beliau sentiasa cuba memperbaiki diri ke arah kebaikan :)

Wanzi said...

Bertudung ada dua cara.. 1). bertudung kerana fesyen dan 2). bertudung kerana betul2 menutup aurat...

Woofer Storm said...

benda wajib memang wajib dibuat..

#jgn yang patut ditingglkan,yang cegah diamalkan..aikkk

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau sebut tudung labuh akak salu terbayang tudung yg salu ustazah atau yg berpurdah pakai..tudungnya mcm mini telekung..


buat ms ni akak belumlah tergerak nk pakai camtu..masih pakai tudung yg moden tp dilabuhkan bhg dada :)

noor said...

bgs nelly klau ada niat nk pkai tdg labuh..trskan usaha yer

cik wanie Lovela (CWL) said...

sbnar yang wajib menutup aurat yg diwajibkan :)

cerita best said...

klo perempuan pakai tudung ka coeml
tq sbb komen pakjoe punya entry....pakjoe akn balis balik kmen awk....joim join segmen pakjoe http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/11/wahhh-segmen-blog-siapa-akan-pakjoe.html

✿Dear Yayah✿ said...

tudung ni kan nelly mcm perisai kite..

pengakuan kwn laki ain la, dia kata bila dia pndg pmpuan yg btudung labuh ni..akn timbul rasa respect yg sgt2 tinggi sebab bagi dia diorang tau nak jaga diri dgn baik.

and bila pandang rasa sejuk, tenang je..:)

pmpuan bertudung labuh skrg memag ramai..sebab ada yg terpaksa sebab dh sekolah agama..tapi nak tau tudung tu kekal ke tak..tgk bila dia dh ke alam dewasa..huhu

puanbee said...

ade gak impian nak labuhkan tudung , tapi byk lagi kekurangan lain kena lengkapkan dulu nih heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...