Sunday, December 11, 2011

Destinasi cinta Nelly !

Elvy Nellysha | 4:39:00 AM | 21Comments |
Situasi kalau tak kapel :

Abang : Sayang , abang sayang kat sayang . . Sayang ni sayang abang tak ?
Sayang : Eh , mestilah abang . Takkan tak pula. . . (Sambil pegang tangan . . .)

CUT ! ! !

Maksiat weyh ! Maksiat ! ! ! Jangan pegang-pegang tangan kekasih korang yang telah di label dicintai ya ! ! !

Nelly segan pula tengok orang yang selamba badak berpelukan tak kisah orang nak pandang atau tidak . . Orang yang kahwin pun tak adalah tunjuk macam tu kan ? ?

Ya , mungkin ada yang pernah berpegangan tangan , berpelukan . .
Tapi , sekarang ni korang sedar tak ni ? Tolong sedar ! !

Kalau masa kapel :-Nak yang seksi/handsome . .-Kalau boleh lagi seksi , lagi syok ! ! (Seksa Nelly !)-Kalau boleh , yang tak ada tol . Maksudnya senang nak bawa ke hulu ke hilir . . .

Kalau masa nak kahwin :-Kalau boleh semuanya tertutup . Tak nak seksi langsung .-Kalau boleh yang mempunyai agama , rupa belakang kira . .

Wah , pandai pula nak yang baik-baik ! 

Allah dah janji 'perempuan yg baik utk lelaki yg baik,lelaki yang baik utk perempuan yg baik'



Tolong renung-renung sendiri . 
Duduk diam-diam dan fikir !

Destinasi cinta Nelly mana ?
Rilex dulu . . . Belum lagi ~

21 comments:

Ezy Chiaki said...

bse laki camtu la..
nk bini yg baek2 je..
xsdr kot die xbpe baek..
kehkeh

CekbOlat-bOlat said...

wooo.. nseb tak kapel tak kawen lagi -_-"

Kira Kekuri said...

destinasi cinta sy pon belum lg. hehehe :D

kim heeruul said...

gua harap jodoh gua di kalangan org2 yg beriman.=)

say to easy=) said...

nice entry.entry nelly dah makin matang

Cik_Shiqah said...

perempuan atau lelaki itu sama saja. dia nak yg baik tpi tak mhu berusaha utk menjadi baik.

Lalu bagaimana Allah ingin makbulkan permintaanya utk mndapat tmn hdup yg baik sedangkan dia tdk mau berusaha mnjdi baik kan?

Norlida Ramli said...

hehehe..
mmg selalu cmtu kn..
kalo kapel nk yg seksi meksi..
tp kalo nak kawen pndai lak nk carik yg baik2..
huhuhuhu~

Hidaya Sarbini said...

wah mcm cute jer nelly nyer blog kaler pink..slalu hitam merah.... k bab yang kaple tue. sngt2 stuju... kalau tak pegang tgn tak boleh ke? sbb tue sy tak pena kaple. tapi org macam tkejut pulak sy x pena kaple..mcm wat satu dosa pulak...haishhhhhhhhhh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. orang kata nni cinta millenium kononye kn.. macam2 ragam la kn :)

Mohamad Hanafi said...

kalau couple untuk berpegangan tangan dan berpeluk-pelukan(maksiat) lebih baik takyah couple,, terus kawin.. senang citer ,,, sbb takde org nak persoalkan apbla org yg dh kawin bpegangan tangan dn berpeluk-pelukan// :D (Senyum Selalu~~)

diana said...

lelaki apa macam tu..
belum boleh kawen tu..aniaya pasangan namanya.

Nelly The Strange said...

ezy : tu la pasal .
=.=

Nelly The Strange said...

cikbolat : bagus2 !!

Nelly The Strange said...

hnafi : setuju !!

Nelly The Strange said...

diana : tu lah pasal ...
:(

Nelly The Strange said...

kim : amin ~
:)

Nelly The Strange said...

norlida : haha . betul . manusia ~

Nelly The Strange said...

cik shiqah : setuju dgn komen cik shiqah .
:)

Nelly The Strange said...

easy to easy : tq a lot .
:)

Nelly The Strange said...

hidaya : wow .. nelly pun terkejut ni ~

Noraim said...

nice post. keep it up :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...