Friday, May 6, 2011

Ada orang sahut cabaran Nelly : Setting Profile Untuk Kesejahteraan Bersama

Elvy Nellysha | 10:18:00 PM | 61Comments |
 السلام عليكم


Bangga lagi dengan seorang blogger yang dikenali sebagai Miss Tira . .
Tak sangka entri yang tentang Nelly suka baca entri Bahasa Inggeris mendapat perhatian ramai dan ramai mahu mencuba !
Satu respons positif . At least , Nelly bantu juga orang putih faham entri korang kalau masuk blog korang . . Hehe . .
Sangat terharu ! ! Dah macam kempen pula Nelly buat ~


Tira tertarik dengan entri dari blog Nelly yang mengatakan beliau tertarik dan suka baca entri dalam bahasa Inggeris. Beliau merasakan tak semua orang mempu menulis blog dalam bahasa Inggeris. Jadi Tira sahut cabaran beliau walaupun bahasa Inggeris Tira tidak sempurna.


***************************

Please Change Your Profile Settings.

Thank you for all readers. I am very grateful on your visit. Every comment you gave me will definitely reciprocate. But there is one issue that confuses me. There are some bloggers that I cannot find their blog. I hope you can change the setting on your profile. It will help me to find your blog. This way it will impact positively on your blog to increase traffic to your blog.


*This picture show one of the bloggers who do not indicate the link to her blog.

The trick is very easy to change your profile settings. Follow the steps listed below. Hope you all understand, and good luck.


1)
Log in to your Dashboard and click on Edit Profile.



2)
Find the Homepage URL, and enter (write) your blog URL there. After you finish fill up your blog URL, make sure you Save Profile first.



3)
After that you need to search for Show My Blog. Click on Select Blogs To Display.



4)
You will be brought into a new page. Clik on the blog that you think is important to show to the public. After that, clik on Save Settings.

I hope all readers understand the tutorial that have been given. I hope this tutorial can help you promote your blog much more better. Thank you for your willingness to spend some time reading my blog. I am very grateful.

Terjah tuan blog : Miss Tira

Siapa lagi mahu sahut ? Kita jadikan 1 kempen . Haha . . 

61 comments:

COTTON LADY said...

yuppp bgos2!!!kempen 'english' di entriku~hehehehe again gud job nelly~

~~Ticer Wann~~ said...

nak try tapi tak da idea nak merepek apa dalam English

nelly said...

cottonlady : satu respons positif !

nelly said...

Ticer: cuba ^^

Miss Tira said...

Hahaha. Tira cuba-cuba je. Tak sangka masuk review dekat blog Nelly pula. Thanks dear :)

nelly said...

tahniah Tira ..kerja Nelly mereview entri yang menyahut cabaran Nelly ^^
=)

~~Ticer Wann~~ said...

InsyaAllah akan cuba menulis balik dalam BI.. :)

nelly said...

nelly support !

艾妮诗 Anis Norhana said...

nak tulis tentang apa ?

nelly said...

tak kisah tentang apa-apa pun !
=)

syuwai said...

sudah sahut cabaran ni..skarang banyak dah buat entri dalam bahasa omputih..harharhar

puteri ain said...

satu benda yang bagus ;)

nelly said...

syuwai : yup2 ...mncuba tak salah ^^

nelly said...

puteri ain : hehehe ..jom buat .
=p

Amoi said...

menyampah bile blogger profile tu tayang banyak banyak blog dia.

nak blog walk terus tekan pangkah sebab tak tak tahu mana satu main blog dia.

HAHA

nelly said...

haha .samalah ~

Ezatty said...

sangat bagus . tapi, hari to ad org perli saya bila saya cakap BI . urghhh ==

http://gergasi-huduh.blogspot.com/2011/05/salah-ke-berbahasa-inggeris.html

Salmiza S. said...

teruskan berkempen nelly.... usaha yg murni.... =)

nelly said...

ezzaty : dia jeles tu ~

nelly said...

salmiza s. : tq ya ^^

a pis of art said...

he.. bagus2.. pas ni sy kene bli kamus plak.. =P

qlah said...

nice.. hikhik ;)

nelly said...

a pis of art : mesti2

nelly said...

qlah : tq ^^

~Nabilah~ said...

waaa...bgos sgt2..thanx nelly...

Aerol Hafiezi said...

nelly makin hebad .. :p ..tak review blog aerol pun :p

cik sakdi said...

ah nelly. den bolom bersedia lagi. tapi i bagi comment dalam omputeh ye

nelly, im not ready yet. please wait until i ready. if i ready, i will tell u that im ready. so please ready. HAHA mwah2

ツ mIsS NaDEa ツ said...

w0ww!!
pandainyee die uh ..
bkn sng nak jadi sng ^^

kim heeruul said...

kene buka kamus ni..heheh

cik azeya said...

alamak. terbelit nak type. tak tahu nak letak cite ape. blank terus kalau wat dalam bi. haha. (:

NOOR FATIN said...

xpandai la..wuu bleh sikit2 je :(

nelly said...

aerol : tak hebad ~

nelly said...

cik sakdi : bagus2 ..lagi2

nelly said...

miss nadea : yup ..betul2

nelly said...

kim : buka jgn tak bukak

nelly said...

azeya : sama laaa ~

nelly said...

noor fatin : cuba2

ツ mIsS NaDEa ツ said...

huhu ..
law saye xleh la..

KHRLHSYM said...

sometimes quite good if we write in english but the most important thing is how we communicate in real world. hehe.

k e y r i said...

untungla pandai..

Bella Bell said...

wahh..betul2 sahut cabaran ni..

nelly..bagos la kempen nelly ni..kasik semua orang berani tulis in english..sokong nelly..hhahahah!!~

d_LA said...

wahhhh..cabaran disahut tu..boleh tu boleh cuba tp rasanya selesa taip lam malay je kot..hehe..truskan usaha ya semua..tp bahasa Malaysia jgn dipinggirkan tau.

Miss Anis said...

kene brni mencuba ni wt entry dlm bi...hehhee

nelly said...

miss nadea : cuba !
=)

nelly said...

khr : yes ! u right !
=)

nelly said...

keyri : hehehee

nelly said...

bella bell : alhamdulillah ^^

nelly said...

d_la : yup ..tak mungkn !
=)

farah wahedda said...

waaahhh2 specking london heheehe..bgus2 thnks sbb gtau nelly ^^

najwa's said...

hehe gud job nelly =)

nelly said...

farah : ^^

nelly said...

najwa's : tq !

A i n n u r A f i f f a h said...

respon +ve tuu nelly ^^
tahniah bjaya buat org berani bbahasa english. hihi :)

nelly said...

thniah dekat mereka yang berani !
=)

Mafahss said...

saya dah lama start kot nelly.. nelly x bangga pun? =(

nelly said...

uik ?
bangga la ~
=)

Golek-golek Belog said...

bnyak m'bantu..thx @cik nelly... :)

cik HUSYI said...

Grammar sy mmg cincai .
Tapi kadang kadang try jugak tulis dlm Bi.
Takpe,nak cuba baiki grammar =)

nelly said...

u can do it ^^

kay_are said...

bagus kempen ni.. menarik tapi macam lambat dah nak join. g pun dah menaip 150 entri bahase london dah sebelum ni tapi x ramai pun yang bace time tu.. em..

nelly said...

tu la ~ tapi , tak salah buat ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...