Sunday, May 1, 2011

Antara tokoh yang Nelly minat kerana buku !

Elvy Nellysha | 6:06:00 AM | 99Comments |

 السلام عليكم

Nelly nak cerita sikit tentang tokoh-tokoh Nelly suka . .
Kerana buku yang dihasilkan ya ! ! Like sangat !


Dr HM Tuah




Bagi Nelly , buku banyak kepada peribadi , motivasi .
Mula-mula tak berapa minat . Lama-lama minat sangat buku-buku beliau .
Tak hairanlah kalau banyak motivasi dalam blog Nelly ya . Hehehe . . .

Dato' Dr. Haji Fadzilah Kamsah


Siapa tak kenal ? Tolong jangan nak tipu ya . . 
Suka buku beliau yang ada banyak tahap . Ada untuk remaja , dewasa . .
Semua secara berperingkat-peringkat . . Jadi , pilihlah korang di golongan yang mana ~

Ammar


Nelly lupa tajuknya . . Tapi , buku beliau juga Nelly belek-belek , mencari ilham atau idea untuk mengupdate .
Buku beliau mempunyai ciri Islamik untuk remaja , dewasa .
Sesuai untuk korang baca . . 

Buat masa ini , inilah antara tokoh-tokoh yang Nelly minat hanya kerana buku .
Suka pada cara penyampaian  yang sampai dekat pembaca . . 
Tak percaya ? Cari buku mereka !
Gambar dari GOOGLE ~
Korang tak ada ke ? ?




99 comments:

hantu said...

wah..nelly ni ulat buku ghupenye.huhu

nelly said...

suka buku sejak berkecimpung dalam dunia blog ^^

Far8 budak baik said...

x ade pun!!hahahaha
tapi fadzilah kamsah selalu
keluar tb kn..tgk gitu ar..
kalau kat hot fm aku suka..
prof ezzi..kah3

Nuna said...

huu. nk jadi pakar motivasi ek ? hehe

nelly said...

far8 : hehe . like too !

nelly said...

nuna : InsyaAllah !

f_aRa_aINa989 said...

ada2, saya minat pahrol muhd juoi.. Hehe..

nelly said...

nak carik nanti ^^

puteri ain said...

kenal tak penulis nama dia puteri ain ??? :P :P

nelly said...

eh2 , ada ke ? hehehe

... said...

as salam..
huhu..
dr hm tuah..
mula kenal dia sejak baca dewabn siswa sekitar tahun 2003.perjalanan dia ke seantero dunia melalui penceritaan ringkas dalam DS juga menjadi inspirasi penjelajahan saya semasa merantua.

antara motivator yang membina semangat dan jati diri =)

ammar..saya baru lagi. hehe.
dr. Fadilah.. haha..adei..kecik2 lagi dah kenal.darjah 5 rasanya

nelly said...

suka mereka ! hehe

Ini Kisah Tia said...

tiga2 Tia kenal . Ammar tu penyanyi jugak kan nelly ..

nelly said...

Yup Tia ..^^

MiaDiera said...

bace buku bestkan sebernanye,tapi ramai yang kate budak nerd je slalu suke membaca eii tak setuju giler kot

nelly said...

oppss ! salah tu ~

n.asha said...

nelly!..kite sama lah...suka2

awanis said...

Dato' Dr. Haji Fadzilah Kamsah memang best..awanis selalu dengar ceramah beliau dekat cd..banyak bende baru yang kite bole dapat..

nelly said...

n.asha : me too ! like3x

nelly said...

awanis : yup ..itulah gunanya ~

Solihin Zubir said...

ammar ada buku jugak eh.. xtau plak...

penulisan dr tuah dgn dr fadzilah mmg awesome..

nelly said...

that y i like !!
=)

nGiau said...

saya suka tingu tv show Fadzilah kamsah ja..:))

nelly said...

the best !

saya YANA said...

oohh.. Yana baru tahu yg tu Dr.HM Tuah.. selalu gak la baca quote2 yang ada kat internet ni.. haha...

Yana pon suka Dr.Haji Fadzilah Kamsah.. punya program..

Ammar ni penyanyi kan.. tak penah pon tau dia de buat buku.. huhuh.. hehe..

nelly said...

now dah tau ..carik cepat ! hehehe

.........cP~ said...

salam...saya juga suka buku... tapi, tak spesifik pada penulis.. hehe. suka isinya saja.. :)

nelly said...

yup ..nelly pun ^^

syazwani said...

wani pn suka isi buku mereka ;)

menarik utk dibaca..

nelly said...

sangat-sangat menarik !

Fatma Diyana MB. said...

nelly, novel minat tak ? hee :)

||aLeaSaRa|| said...

hye sis nelly!kite pun suka kumpul buku motivasi.dr hm tuah ada 4 buku dah,baru2 ni kite beli buku prof izzi kite ada kgsikan buku tu kat n3 minggu lepas.ia bgs utk tmbh ilmu,positifkan minda dan blh kgsi juga dgn kwn2 blogger

nelly said...

minat giloo ~

nelly said...

maceh sudi bagitau dan berkongsi ..^^

tokwan muda said...

ehem ehem..pminat buku rupenye, tp nuku membina imaginasi cemerlang dan tak ke tak nak tak best kan buku tu.

nelly said...

uik ??
banyakkan baca buku motivasi ..
best kan ? hehehe

SHM said...

knal tiga2 org nih..SHM pun ad bku yg Dr HM tuah tulis..berguna utk memotivasikan diri...

nelly said...

Buku yang berguna untuk update entri ^^

zaty luvlianncezzz said...

suka gk dr.HM tuah

Mari menghayati di cni
korang buat belog utk apa?

nelly said...

i like too !

rina mohamed said...

tak pernah baca -.-"
tapi selalu tgk dr.fadzilah dlm tv..bagus la nelly,minat baca buku ! ^^

nelly said...

untuk entri ^^

nUr _ atiQah said...

hehe..
kmi suka gak yg tengah2 tu..
setuju mcm yang nelly ckp ^^~

nelly said...

hehe ..tq ^^

Cik Bidadari said...

akak minat RAM dengan buku agama...

MiSz fiFiEyQa said...

Nelly,sy pun ade bku m0tivasi dr. tuah..baru je beli kat pesta buku hari tu,tapi x bace lg la...hehe

kim heeruul said...

kenal zint gempakstarz x?
keh keh keh..^^

RaraTan said...

OMG!! RT suka gila dengan Dr. HM Tuah. Buku dia mmg santai2 dan sronok bace~ :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

Dr. HM Tuah ni selalu la dengar..... yang Ammar ni xpernah lak dengar.... hehehe.. maklumlah, saya ni bukannye ulat buku sanagt :)

puteri ain said...

hehe.. ada laa.. femes penulis tu.. ce cari ce cari :P haha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Cetarasa samelaaaa yerk kiter nelly...teruskan ber motivate oke sayang nellly....

raihana said...

aritu pergi pesta buku kat pwtc dapat jmpe Dr HM Tuah..
=)

diana said...

akak pernah baca buku dr HM tuah ni..
yang akak perasan dia suka menulis tak habis..heheh..
kata2 nye tak de klimaks..
walaupun dah habis baca tapi masih ada lagi jawapan yang kita tak dapat..mungkin dia nak kita berfikir sendiri..tapi akak kurang minat penulisan begitu..
kalau fadzilah kamsah akak suka..
dia ada tulis satu buku dengan sorang penulis lagi..entah apa nama penulis tu..tak ingat!!

mykhalis said...

khalis minat

mattromeo, hmtuah, dr chef li dan malungun..

Fyqa said...

bgus la.. ulat buku kan. :)

uMi_atiQaH said...

sy suka bc bku2 motivasi ni.pling suka bku dr ammar.trlupa plak nma bku dia..hehe..

SYAFIQ TENGKU said...

hm tuah itu uncLe saya..hehe

CWL wanie LovelA said...

waa...semua best..but cwl prefer tokoh sejerahwan.dari sejarah kita belaja perbaike mistake.hehe so cwl take sejarah asminor subject hehhee

NOOR FATIN said...

saya suka baca novel. ahadiat akashah la :P :P

Amoi said...

ai lebih kepada penulis cinta

ada banyaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk

Akid azami said...

wah dr.fadzilah kam to me memang best! suka dengar motivasi dia. Menarik :D

nelly said...

Cik bidadari : i like too !!

nelly said...

Misz : haip !! tak baca ? baca cepat !

nelly said...

Kim : spe tu ? huhu~

nelly said...

raratan : the best !

nelly said...

top : cewah ...jadikan diri ulat buku ^^

nelly said...

puteri ain : ni nak carik ni !!

nelly said...

mya : tq kak ^^

nelly said...

raihana : ni jeles ni !!

nelly said...

diana : but , i like ..buat otak berfikir ..hehehe

nelly said...

fyqa : not bad la ~

nelly said...

umi : semua best !!

nelly said...

syafiq : wah , best tu !!!

nelly said...

cwl : i like sejarah !

nelly said...

fatin : i know !! hehe

nelly said...

amoi : kantoi lak ~
=p

nelly said...

akid : the best !

| gad1s s0ypans | said...

a,ah....
kita sama yar.....

gad1s p0wn suke buku2 d0wg.....
menarik sgt.....

(=

nelly said...

sangt menarik !

yad'z said...

like ammar.. sangattt bestt

nelly said...

the best ^^

Miss Tira said...

Suka sangat dengan Dr Haji Dr Fadzilah Kamsah tu. Orangnya sangat hebat.

Ash Shikano said...

saya suke bace buku rujukan,,,,ermm..eh2..
(^_^)

nelly said...

Miss Tira : memang hebat !!

nelly said...

ash : hehe ..me too ^^

Chegu Zubir said...

saya pun suka baca buku dr...fadzilah....hehehe

jom join
Segmen "Jemput Ke Blog Saya"

nelly said...

like sangat !

~~Ticer Wann~~ said...

tak ada spesifik writer yang ticer minat.. memang suka layan buku-buku motivasi nih...

nelly said...

nelly memang layan habis ~

d_LA said...

skang ni dla sempat layan buku RAMLEE AWANG MURSHID je..sumpah novel2 beliau suspen thriller nelly..novel HM TUAH dla plg suka tajuk ORIGINAL, cite tu memang berat..pening pale ni baca tp best

Aerol Hafiezi said...

alamks,aerol tak minat lr baca buku ..hehe :) .papew own,pengarang2 yang nelly catat kan itu semua adalah org yang hebat2 belaka, hingga ada yang pakar motvasi :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kakak ada bbrp buku tulisan Dr HM Tuah..kalau fadzillah kamsah suka dgr dia berceloteh..yg bwh sekali x kenal pulak..

nelly said...

d_la : hehe .best^^

nelly said...

aerol : tu yang best !

nelly said...

Rina : haha .samor ler ...~

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE nak baca buku motivasi adalah sangat jarang sebab OE tak berapa nak suka...
sebab ayah OE dah cukup bagi motivasi dekat OE..
asyik je cerita pasal buku yang dia baca pada OE...
dari sejarah, motivasi, islamic....
semua2 ada dalam kocek dia...
hehe...
(n_n)

nelly said...

wah ..bagus2 ..

kay_are said...

pernah tengok ammar tu wat buku pasal magik je.. pasal motivasi x pernah rase nye.. huu

nelly said...

hehe best ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...