Saturday, May 21, 2011

Bila tanya soalan : Jawapan yang mengarut !

kindergartenlibrary | 6:31:00 AM | 128Comments |
السلام عليكم

Nelly benci kalau orang yang tak dikenali , mesej Nelly ! !
Mesti ramai kena situasi macam ni ~
Lagi-lagi soalan yang agak buat Nelly rasa bengang !

Nelly : Siapa ni ?
Orang sengal : Oranglah , takkan hantu ~
Nelly : Mana dapat nombor Nelly ?
Orang sengal : Dapat dekat bustand , ada tulis ~
Nelly : Wah , femesnya ya . Sampai ada tulis dekat bustand ~ Hahaha , , ,
Orang sengal : Boleh kenal ?
Nelly : Boleh . .
Orang sengal : Baguslah .
Nelly : Tak habis cakap lagi . Boleh blah !

Hahaha . . . Padan muka !
Terus tak balas ~

Gelak guling-guling Nelly . . Tolonglah jangan mengada-ngada nak menggedik pakai ayat macam ni ~
Kalau dengan Nelly , memang salah orang . . Hahaha . . .

Korang pernah kena ? Ceciter2x . .

128 comments:

NiNaBaNaNa said...

memang TERBAIKKKK ahhh cik Nelly :D

Unknown said...

banyak kali kena...
benci wooo..pastu bila tak balas..die mesej lagi tak puas hati..
last2 jijah bagi no tu kat bf jijah..
biar pdn muka...ekeke :P

Anonymous said...

org FAMOUS mmg la kn , ahahaha

nik farina aishah.... :) said...

tu mesej lapuk nk ngorat tu ... amik kat bustand konon ... budak kecik boleh la dia tipu kan nelly .. :D .. rindu nelly.. hehheheh

peNulis SeNjA said...

hahahaha bako je beb .. kalau tak tu . bagi penampor je sekali

Akunyer said...

mestilah pernah.... bila tanya wat cam tu memang Ticer tak layan langsung la...

kindergartenlibrary said...

nina : hahaha

kindergartenlibrary said...

azizah : hentam je orrang cmni ~

kindergartenlibrary said...

anon : mana der
:)

kindergartenlibrary said...

nik : haha .betul .tak dapat la nak tipu nelly ~

kindergartenlibrary said...

wan : kita bakoo ~

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Haha. Padan muka dia. Pernah jugak kena, tapi sekarang bila nombor tak kenal buat tak tau je. Lantak di situ. Hehehe..

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Cetusan Rasa Hati

kindergartenlibrary said...

ticer : jangan layan2 ~

kindergartenlibrary said...

hanim : hahaha ..
bagus tindakan tu !
=)

LALABIELA said...

orang macam tu memang layak dapat layanan macam tu. buat sakit aty ja..

miss Fyqa said...

Huhh. mmg sengal. pernah kena gak..

hye leh kenal?
tak reply.

esok tue dia miskol..

pas tue mesej..awak..takde kredit ke?
sy xda sapa nak mesej...

OMG..
mmg takda kredit nak reply la klu mcm tue. last2 putus asa sendiri org itu.. hehe.



Peribahasa Kelakar

kindergartenlibrary said...

nabila : puas hati nelly ~~

kindergartenlibrary said...

miss fyqa : haha ..betul2 ..
kenakan je cm nelly .hahaha

CintaZulaikha said...

Ya Allah, akak salu kena. ckp da kawen pon tak cayo..lastly suami akak yg jawab..teros tak cakap apa2..huuh..

Unknown said...

sama... Yana pon pernah.. pernah dapat phone call lagi.. tanya kat mana.. huh... bahaya.. Yana takot.. terus matikan...

Fendy TZM said...

Hohoho, belum pernah kena lagi. Tapi kalau Miss Tira wallahualam..

Zu said...

Boleh ea dapat nombor kat bustand? Biasanya, nombor2 kerja kosong kilang je yang nampak. Erk.

red gitarputeh said...

ayat lapuk siak.!! haha

ZatieyKarim said...

hahaha, padan muka kan..

cik heroin said...

Hahahahahahah, bgus gila. haha. lwak sah trdiam org tu kahkah

kindergartenlibrary said...

cintazulaikha : penyelamat keadaan tu ~

kindergartenlibrary said...

yana : memang patut matikan ..jangan layan ~

kindergartenlibrary said...

bro ery : terjah miss tira .hehehe

kindergartenlibrary said...

zuraidah : sebab tu jawapan sengal kan ~ hehehe

kindergartenlibrary said...

red : lapuk giloo !

kindergartenlibrary said...

fatien : dia memang patut kena ~

kindergartenlibrary said...

cik heroin : geramm !

Unknown said...

haha,suka hati je kan msg kita,kalau hensem tak pe jugak ni muka cam tut..

The day we meet said...

haha..betul2..penah jugak dapat camni..tak suke!hhahaaa

Firdaus Life said...

tahniah nelly kerana membodohkan lelaki tu. hahaha terbaekk

Gambar perempuan Seksi

kindergartenlibrary said...

haha ...betul2 ..
=p

kindergartenlibrary said...

norlida : hahaha ...benci2 ~

kindergartenlibrary said...

freaky : geram ..mmg patut ~ hahaha

Farihah Ahmad said...

tanak blah :D

tapi hiris nipis2 xpe ;)

Anonymous said...

tak suka jugak yg mcm 2! kalau zie..mula2 lg da reply. maaf sy xberminat nak kenal. g la kenal ngn org lain..hahaha

fRaMe+LenSeS said...

cukup nyampah, orang msg Nadh, pastu tanya Nadh sapa.. patut nadh la tanya dia sapa.. cam Nelly kena alasan langsung taleh blah laa

Siti Safiyyah said...

haa.. ss kene lagi lawak tau. dia buat request kredit kat ss. pastu ss mesej tanye sape? eh boleh pulak dia balas. haha. nampak beno menipunyer.. ngeh3

kindergartenlibrary said...

farihah : jom hiris nipis2 ~

kindergartenlibrary said...

zie : wah , awal2 dah bagi ~

kindergartenlibrary said...

frame+lenses : sakit aty oo ~
hahaha

syazwani said...

kui3.. famousnye cik nelly kite ni, smpai no ada kat bus stand. hhuhu.

mmg geram pn kalau kena mcm ni..

wani xpenah kena lagi :)

kindergartenlibrary said...

ss : haha ...apa ke bodoh orang tu ~

Unknown said...

org x betul gitu. layan pon wt rugi kedit. baik wt tepon ibu d kg. hehe. peace yo

Unknown said...

basten? ades... tak memberangsangkan langsung

Khairi Fakhri said...

dapat kat bustand? baustand mane tu? meh gtaw nak carik :P

jeBateja said...

eh...e...org nak kenai...rugi lah oooo.....ahakz

Shiema Sufian said...

shiema pon dah banyak kali dah shiema kene. tapi shiema pon malas nak layan. entah pape je diorg tuh.

~Nabilah~ said...

hahaha...agk ar...x suka kot org mcm 2...

Anonymous said...

waaaa~ ayat mmg leh pakai arr! haha :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cara lama nak usha awek.. hahaha

Amoi said...

ai tak layan langsung sms dari unknown number ni.

kim heeruul said...

setakat nie blom penah kene lagi..
cuma num yg tak d'kenali kuat mizzkol

matsen said...

nsib baik la aku x prnah kena...psl aku laki...kehkeh

Mata Pena Fadz said...

lain yg ditanya lain yg dijawab...heeee

Siti Nurhayati Dollah said...

Kalau time mood okay tak apa, kalau mood tengah nak makan orang, memang kena arh huhu

Nur said...

gedik ah org camnih. Buat2 miskol la..pastuh ckp kita miskol dulu.Lempang kang

Anonymous said...

ada 1 lagi jawapan..cam harem je..
maen tekan2..adoi...

Addin said...

kadang2 alasan yang tak munasabah langsung kn ! huh

ishiko said...

err.. penah.. tp beliau2 kata ambek dekat membe.. stelah mensoal siat dlm jgka masa yg pendek, kantoi,, xknl.. bye2x la..

Fifieyqa said...

Oh..penah kena gak byk kali..tapi kan,yg paling geram skali,sepupu sy pun penah kenakan sy...ape yg dia tulis tu mcm dia kenal dgn sy,tu yg membuatkan sy curious...rase mcm diperbodohkan je...grrr

Chuu Muqhlis said...

boleh blah! hahaha hamek kau dpt sebijik :P

nurradizan said...

eyra pernah kene . macam tak logik kan cakap amek kat bustand or toilet or whatever lahh kan . kadang kadang malas dah nak layan orang macamgtu .

Unknown said...

cik nelly femes memg ar..hahha..
lg skit aty kalu dipermainkan kwn2..kan2!

Unknown said...

hahahhhahaa. garangnya nelly :p

Dayana Z said...

haha padan mukaa! dayana xske org kacau msj2 ni . grr

mumui said...

hahaha.... jawapan terakhir... boleh belah!.... bgus2!!

cik ika said...

terbaik dari nelly..hehhehe..

ika ad story la nk cte kt nelly pasal ni..
erm...nt free msg ika ea..:)

Noor Fatin said...

saya pantang kalau org mskol2, kol2, lepas tu xnak cakap. mmg saya akan kol berkali2 sampai org tu dah penat dia akan jawab. bleh pulak kata tersalah number padhal berkali2 miskol. hahaha dgn saya silap org la, kadang2 kawan2 yang nak usik2 pn kena marah. haha tak suka!

mat ganu said...

org mcm tu lgsung x layan.. haha.. bese laki je kot yg mcm tu.. sbb tu x layan.. kalo awek ok gk,, hehe

Cik nadya said...

btoi3~~~~~
byk kali kene..
ase cm nak tembak gne bom at0m jew,,
huahuahua

Unknown said...

haha.. memang padan la muke org tu..

MiaDiera said...

sangat menyampah dengan orang macam nie(!),ingat kita tak de keje laen ke nak layan die kan :D

Kc Kasedah said...

keh keh keh. ada jugak. hahahahaha lawak siottt! :)

deeya said...

time muda2 dulu , layan jugak org2 sengal cengginie .. tapi dah muda2 skrang nie , tak hingin nak layan . maklumlah ! muda tapi matang kan .. hahakz !!


pssst ~ kamu ditag ! =)

Syafiq Rosli said...

hehe..jgn di layan orang mcm tuh..

Bunga said...

hahaha..terbaik la nelly..

mykhalis said...

khalis yang msg tue.. baru nak gurau2..dah kena marah..huuuuu



acah je

E'in said...

e'in selalu kena cmnie.. mmg xlayan laa..

Diana Rashid said...

hhhaaha..
lagi satu kalau call atau mesej kita tanya 'ni siapa?"
dia jawab.."teka la.."
bajet dia artis ke nak suruh teka2..
ingat dia sorang je ke manusia yang ada telepon dalam malaysia ni..
hahhaha

najihah sahami said...

annoying btol orang yang buat cmni. rasa nak ketuk pakai kapak..ee..

kindergartenlibrary said...

syazwani : geram !
haha /bagus tak kena ~

kindergartenlibrary said...

shukri : tau x pe !
hahaha

kindergartenlibrary said...

drama : betul2 !

kindergartenlibrary said...

keyri : songai ~

kindergartenlibrary said...

jebateja : haha .tak mau2

kindergartenlibrary said...

shiema : geram2 !

kindergartenlibrary said...

nabilah : nelly pun ~
=='

kindergartenlibrary said...

nonoy : silakan2 .hehe

kindergartenlibrary said...

top : tak laku tau !

kindergartenlibrary said...

amoi : baiknya !

kindergartenlibrary said...

kim : cewah .ramai peminat ~
=p

kindergartenlibrary said...

matsen : selamatlah ~

kindergartenlibrary said...

mata pena fadz : tau tak pe ~

kindergartenlibrary said...

hayati : garangnya !

kindergartenlibrary said...

nur : itu selalu kena ~
=='

kindergartenlibrary said...

cik ayin : tu minat kena marah .hahaha

kindergartenlibrary said...

miss addin : tu yang cm hareemm ~

kindergartenlibrary said...

ishiko : haha .bagus2 ...suka !

kindergartenlibrary said...

fifieyqa : haha .lagi rasa tak boleh blah ~

kindergartenlibrary said...

chuu : padan muka kan ~

kindergartenlibrary said...

shahirah : haha .nelly layan bagus giloo !

kindergartenlibrary said...

ash : tak femes ..haha
nasib tak kena lagi ~

kindergartenlibrary said...

eyfa : tak garang la ~

kindergartenlibrary said...

dayana : haha .bagus2!

kindergartenlibrary said...

geminigurlz : haha .geram2 !

kindergartenlibrary said...

ika : okes2 ~

kindergartenlibrary said...

noor fatin : jangan marah2 .cepat tua nanti ~

kindergartenlibrary said...

budak_baik : amboi .melayan ~ hehe

kindergartenlibrary said...

miss nadea : bahaya !

kindergartenlibrary said...

aisya : geram2 ~

kindergartenlibrary said...

miadiera : nampak sangat dia yang tak de keje kan ~ hehehe

kindergartenlibrary said...

kc : haha ..
=p

kindergartenlibrary said...

deeya : amek yang matang2 ye .hehehe

kindergartenlibrary said...

syafiq : haha

kindergartenlibrary said...

bunga ; geram ~

kindergartenlibrary said...

khalis : hahahaha .sabar je ~

kindergartenlibrary said...

ein : geram2 !

kindergartenlibrary said...

diana : haha .dulu pernah juga ...mmg kena balik la ~

kindergartenlibrary said...

najihah : garang !!

saya syamimi said...

hahahahahhah! tektik lama ni! hahaha
mmg patut buat begitu. hahahaha

kindergartenlibrary said...

haha .geram2 !

Miss Anis said...

hahaha...bgus2 nelly kte cm 2 bia dye rase....

kay_are said...

depend gak r.. ade yang tanye name xnak bagitau.. tanye mane dapat no pun xnak bagitau.. memang bye2 r..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...