Thursday, May 19, 2011

Semua orang ada folder hidup : Wujud tak folder tu ?

Elvy Nellysha | 6:06:00 AM | 94Comments |

السلام عليكم


Nelly tak update entri semalam . Kecewa ! Internet buat hal . Haha . . .
Balik pada topik ~

Semua orang ada folder ? Apa itu ?
Selalu orang cakap dengan Nelly :
“Kenapa ada masa Nelly suka marah-marah ?”
Eh , ada ke ? ? Itu bagi orang yang kenal Nelly lah ~ Bagi yang tak kenal , nampak Nelly cool saja . Hahaha . . .

Ada yang tanya :
“Kenapa Nelly selalu emo ?”
Emo itu apa ? Emo itu macam sensitif . Sejujurnya , Nelly orang yang mudah sensitif tapi tak reti tunjuk . 
Ini memang tak dinafikan . Eh , macam mana tu ? Korang fikirlah ya . . .

Actually , kata kunci dekat sini Nelly nak bagitau , semua orang ada macam-macam folder hidup , folder perasaan . .
Tak percaya ? Tipulah kalau semua ada folder yang sama . .
Takkan kalau orang buat kita rasa nak nangis , kita senyum . .
Takkan orang mengamuk dekat kita , kita senyum . . Tak kan ?
Depan orang itu bolehlah bajet TABAH . . Padahal dalam hati , parah beb !

So , tolong jangan nilai Nelly bukan-bukan . . .
Macam-macamlah pertanyaan orang selalu tanya . .
Kenapa Nelly macam ini , kenapa Nelly macam itu . . Susah eden nak jawab ~

Sejujurnya , korang yang tak rapat dengan Nelly , sangat susah nak faham Nelly . .
Kalau dalam alam maya tapi rapat dengan Nelly , tak mustahil dia tau Nelly ini macam mana sama macam mana kawan Nelly yang paling rapat dengan Nelly tau perangai Nelly . .

Jalan paling senang untuk kenal orang sebelum menilai adalah rapat dengan orang itu sendiri . .
So , jangan pula korang tanya soalan yang tak kena pada situasi okay ? ?
Silap-silap korang yang kena balik . . .

94 comments:

saya YANA said...

Yana pon sensitif.. haha..tetiba

nelly said...

kita geng !
=)

iekaa said...

girl mmg slalunye bhati tisu..guy bhati batu..huh
same la kte..sgt susah nk pham prangai mnusia :)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

law saye...
senstif ar..
sket2 nanes,,huhu..

ati neh memg parah sgt2..
dpn kwn2 snyum jew..
cm bahagie sgt pdhl,,,,,hukhuk T_T

najihah sahami said...

eheee..mish pun sensitif kot.

nelly said...

wah ..macam2 hati ada ~ hehehe

nelly said...

miss nadea : kta sama lah ~
=='

nelly said...

najihah : nelly sensitif giloo ~~

Freaky said...

freaky x suke menilai org kerana diri sendiri pun tah pape. :D

Aezudin said...

setuju. payah betol, bile orang suke nilai diri kite ne. annoying. soalan yg org slalu tye aku, "din,apsal ko ne sombong sgt?" hahah. tak kenal rapat2 dah nilai org. penin.

nelly said...

freaky : jangan senang2 nilai dia kalau tak tau ~

nelly said...

aezudin : dah terkna ...
=='

kecewa ~

...:i'm ezza haniza:.... said...

keh2..cm garang je.

asfira aminuddin said...

kekadang org tak faham apa yg kite lalui pd hari itu. chill babe. mulut org payah nak tutup. :)

Hanis Zakirah said...

Setuju giler post ni.Orang tengking2 bolehlah bajet cool lg.Tp dlm hati dah kutuk macam2 haha..

nelly said...

ezza : garang ??? nak jadi baik ~

nelly said...

asfira : dorang kena faham ~
=)

nelly said...

hanis : alamak ..kantoi ..
pandai !

cik heroin said...

saya snstif jgk. haha. tp kdg2 snstf kita tu kna pkir org jgk. sy sndiri even snstf, sy xska lyan org lain yg snstf wakaka


mimpi itu seperti main galah panjang

ツ mIsS NaDEa ツ said...

2laa~~
kwn2 xcye saye single...
smpai die0wg kate saye doctor pakar cinte...

cube try ngok belog saye..
ade warning ag x?? =,="

miss.Addin said...

biasa la tu , orang yang menilai kan :)

Cik Azizah said...

yelah kan..masing2 ade peragai tersendiri..tipulah kan kalau hari2 gembira je tak de sedih o pelbagai mood lain..

tapi jijah mmg cembeng..sikit2 ngis...hehehe

Aerol Hafiezi said...

hhoho.. =_='
tak ku sangka tak kuduga..si nelly ni garang jugak org nya XD.

waN Mohd Salim said...

ekekekeke ape daaaaaaaaa .. x leh marah2 woooooo .. nnti cepat tua beb

waN Mohd Salim said...

nelly si cantik imut jom join segmen ps

liyana said...

kita jer je fhm kita cmnekn..

deDetz said...

okay nelly..
kita tak boleh suka hati je label orang..
saya pun tak suka bila ada orang suka hati tuduh saya macam2..
dia tak tahu siapa saya yang sebenarnya =(

putryteya said...

yg sy tahu nelly ni macam selalu happy-go-lucky je.. hihihi.

~ Lady ell ~ said...

hati dan perasaan tak sama mcm rasa..:)

Miss Tira said...

Tak kenal maka tak cinta. Kalau nak cinta Nelly so boys u should know her well. Hahaha. Just kidding :p

eyjalukman said...

asal kita tahu diri kita cmna , toksah pikir sngt ;)

MiSz fiFiEyQa said...

Betul tu nelly..kalau x kenal rapat dgn kite toksah nak sebok mengecop kite ni sombong..oh..dulu mase skolah orang slalu cakap saye sombong,padahal saye ni memang pendiam,x byk cakap..haishh..

kim heeruul said...

folder gua Always happy..^^
tapi bnyk file la..haha

najihatussolehah said...

nelly peramah:)

Asma Ahmad said...

da nma pn mnusia. bknnya patung. leh tny soklan g2?? hehehe...

CintaZulaikha said...

folder kehidupn akak da ckup besr tuk buat akak terpikir dan merenung...

Nur said...

bukan semua org faham kita..even orang yang rapat pon kadang2 susah..ermm

Syafiee said...

Nak tengok folder kita tak? Haha.

diana said...

hahha..
akak pun selalu dengar soalan gini..
kenapa kamu ni suka menangis??
kenapa kamu ni suka marah?
alahai..
marah,suka,kecewa semua tu ada dalam diri kita..
ada orang yang tunjuk kan semua rasa tu.ada pulak yang sembunyi kan.
yang penting kita tau kat mana nak guna semua rasa ni..:)

raihana said...

mmg semua orng ade folder sndiri tapi ade setengah yang tak tunjuk..
macam yang nelly kate kena marah buat muka cool padahal dlm hati dah maki2 dah..

Ary ariasputera said...

huhuhu... sensetif la sangat.. ary pun sensetif jugak.. tapi bahgian tapak tangan selalu gatal gatal... nak dapat duit kot/... huhuhu

SHAHIRAH ADIZAN said...

kalau ad folder , baru lah sempurna hidup . iye dak ? :)

deeya said...

eh kenapa Nell ywat entry camnie ?? sakit hati x ..? bhahaha ! meh meh cnie nak kenal dengan nelly ^__^

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

setiap orang masing2 ada mood sendiri mengikut keadaan sekeliling kn :)

nukilanaffiza... said...

miss nelly...memang dalam diri kita ada folder hidup..tu yng kengkadang ada emo, ada sedih, ada suka, ada nak nangis jer...itu folder la kot..hehehe...

jom ke blog saya...ada berita menarik pasal isu Halal Haram

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sbb tu kita jgn mudah menilai org kan..

ingat tak update semalam sbb bizi sekolah..

norsharmila said...

dat's y la letak nama nelly the strange kn ;)

btw nelly, hee..yeay, header da ade gmbr nelly :D

Amanina Azizan said...

Nelly Betol2...dyeowunk suke nilai kite mcm2..pdhal ftf pon xlagi...stakat kenal kt dunia maya jek pon..~ Hohoho

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

huhu sensitif gakkk..... kalau sedih@kecik ati@marah sangat2, mesti nangis.... huhuhuh... =(

ika said...

alamak.tkulak nk yne nely macam2 pasni..

zarazueyin said...

datang melawat di sini ;)

mykhalis said...

tak berani nak rapat ngan nelly takut bini cubit..wahahha..gurau jee

Mohd Shukri Fadzillah said...

senang citer.. manusia perlbagai ragam.... (mmg saje letak r tambahan) so jgn le suke2 tampal stem kat kepala orang tuh... baik setem cap baik atau setem cap jahat... be skeptikel itu perlu untuk hidup.

p@kcikLie said...

kekadang kita tak paham dgn org lain , so kena muhasabah diri dari menilai orang lain..

salamsinggah dari pCL.

Fendy said...

nama pon manusia kan....mereka suke judge org.n nak nmpk hebat....

http://fendy1302.blogspot.com/

Zariff Zarifah said...

emo biar bertempat... lau emo semedang nnt org cop emo gurl jer... -saya pendatang baru =p

nelly said...

cik heroin : sama ..bila layan , makin sensitif nelly ~

nelly said...

miss nadea : wah ..job baru !

nelly said...

miss addin : yup ..tapi , tak perlu lebih2 untuk menilai ^^

nelly said...

cik azizah : hehehe ..
wah ! nelly susah sikit bab cembeng ~

nelly said...

aerol : uik ? mana ada ~

nelly said...

wan : haha ..tak marah , awet muda kan ?
;p

nelly said...

liyana : yup ..kadang2 susah gak nak faham ~

nelly said...

dedetz : sabat dedetz ..
=)

nelly said...

putryteya : happy2 .
=)

nelly said...

lady ell : yup ..sweet ayat tu ~

nelly said...

Miss Tira : amboi Tira ..bahaya tu ..hahaha

nelly said...

eyjalukman : ada masa perlu fikir .
=)

nelly said...

misz : kadang2 orang salah tafisr diri kita ~

nelly said...

kim : wah ,mesti macam2 tajuk .hehehe

nelly said...

najiha : tq !

nelly said...

asma ; haha ..manusia kan ~

nelly said...

cintazulaikha : semak balik ~ hehe

nelly said...

nur : hehe .kalau kenal betul2 , lama2 faham ~

nelly said...

syafiee : nak !

nelly said...

diana : yup .jangan salah tempat ~

nelly said...

raihana : =p
hahahahaha ... selalu juga buat .
=p

nelly said...

ary : amboi , duit !

nelly said...

shahirah : baru macam2 ragam ~=)

nelly said...

deeya : hahaha ..
meh2 .
=p

nelly said...

top : yup ...nelly sensitif ~
=p

nelly said...

nukilanfizza : yup ..itulah folder .^^

nelly said...

rina : setuju !!!

nelly said...

norsharmila : yup ..strange gitu !
hahaha

nelly said...

amanina : mari kenal real ^^

nelly said...

hanim : we're same !

nelly said...

ika : hahaha
=p

nelly said...

zara : tq !

nelly said...

khalis : amboi2 .hahaha

nelly said...

shukri : ^__^

nelly said...

pakcikLie : mari muhasabah ~
=)

nelly said...

fendy : pandai !

nelly said...

zarif : mari dicop emo .
=p

kay_are said...

owh macam tu ke? baru r tau <-- pade hal xtau ape2 pun.. huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...