Wednesday, May 4, 2011

Kalau tulisan macam ni : Boleh rabun buat kali kedua Nelly !

Elvy Nellysha | 6:33:00 AM | 126Comments |
 السلام عليكم

Korang yang disayangi !
Lagi-lagi kepada mereka yang baca entri ini . Boleh tolong Nelly ?
Sesiapa yang ada ciri-ciri Nelly cakap ni , tolong tukar !

Tulisan dekat blog korang boleh tak jangan terlampau kecik ? ?
Tukar jadi besar . Kalau besar , jangan besar gedabak . Boleh pening kepala Nelly ~

Ada yang buat tulisan dekat blog bersambung-sambung . .
Sakit matalah baca . . Nelly tak nampak apa pun korang tulis ~

Sebenarnya , bila pakai tulisan yang kecik sangat , semut lalu dekat skrin komputer pun lagi besar , macam mana nak baca ? ?
Kalau tulisan bersambung-sambung Nelly memang tak reti nak baca . Pakai saja untuk widget dekat sidebar okay ?
Bila tengok lama-lama , sakit mata + pening kepala . .

Tukar pada font yang selesa dibaca untuk semua orang . .
Tak terlampau besar dan tak terlampau kecik . .
Pembaca pun senang nak baca dan tinggalkan komen . .
Bukan tulisan yang menggambarkan gaya penulisan , tapi isi dan penyampaian korang ~

Kenapa Nelly kata tak nak rabun untuk kali kedua ? ?
Sebab dah pernah rabun dulu , sekarang saja tak rabun . .
Tapi , kalau banyak sangat blog buat tulisan macam Nelly cakap ni , lama-lama boleh rabun balik ~


Masa rabun ~

Tak mahulah pakai cermin mata lagi !

Bantu Nelly dan pembaca lain okay ? ? ?

126 comments:

jeely jelly said...

macam mane nelly hilangkan rabun tu ? nak tips.. boleh ?

aah2.. ade tulisan kecik sgt.. muke saye macam dah nak masuk dlm skrin laptop... hadoii -.-"

nGiau said...

saya faham pa ko rasa nelly..saya pun kadang2..macam mau ambil kanta pembesar ja..tapi, tulisan d blog saya ok juga ka??huhu

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

tolonglah~~~~~
okey tak kenan kalau entry diorng tulisan fancy susah nak faham.. kesian kita kan nelly...

nelly said...

jeely : tu yang maks

nelly said...

ngiau : dh ok !

nelly said...

amira : tu la .kesian kita ~

EchA rAiEsYaH said...

bt0l tuh. .kekadang trpakse jugk bace sbb tajuk dy agak best. last2 fadeup gak. . uhuk!

nelly said...

mmg fedap giloo !!

nanibahaudin said...

nie yang kena semak balik blog nie.. huhu..

^^

Cik RoSs said...

kadang2 dorang ni buat tulisan tu sebab dorang rasa suka dengan tulisan tu tanpa fikir pembaca..huhuhuhu...

nelly said...

semak jangan tak semak ~

saya YANA said...

erkkk... Yana rasa tulisan kat blog Yana da okeh kot.. macam Nelly punya.. haha..

Anisa Hang Tuah said...

nis pun mengalami rabun yg teruk
tp tak pakai spek pun
hehehs

nelly said...

cik ross : kesal ~

nelly said...

saya Yana : bagus2

nelly said...

anisa : kena pakai ~

eyjalukman said...

btol tu nelly .
yg smbung2 mmg sakit mata nk baca . huu

nelly said...

pening kepala ~~

Nadia Mashuri said...

owh.. sgt bahaya..
hehee..

nelly said...

tau tak pe ^^

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

serius akak tak baca kalau blog yg font pelik2...pening kepala jadinya...lg2 kalo background/template yg berkaler2... terus tutup jer...tak sanggup ahkak..

HazUmA ZierAh said...

a'ah... saya pun cmtu jga,..
amcm Nelly ble ilang kn rabun ek??
tips2..hihi

Fatma Diyana MB. said...

nelly, nak tanya. hee. tulisan kat blog saya okay ke ? atau kecil sangat ? ^^ thanks nelly.

Anis anak wong said...

kalau kita bg tau kat bloger tu , nnt bloger tu akan jwb : " eh ! blog aku ! suke hati la ! "
so how???

nelly said...

Haha .Nelly baca saja ~

nelly said...

hazuma : alamak ! nanti nelly bagitau ~

Joel Leslie said...

mungkin mereka nak showoff yg mereka x rabun kot :p kuang3.. :DDD

menunggu resut GA dngn penuh kesabaran n perasaan ingin mng :DD

nelly said...

fatma : okes ^^

nelly said...

anis : suruh je dia buat private ...kan senang ..
hehe

nelly said...

joel : hehe .betul2 ..
sabar ya ...
=)

HonEyBuNNy said...

baiklah cik nelly...

berita di terima...akan di ubah juka ada kekurangan di blog ila..ehheh

nelly said...

bagus2 !!

diana said...

akak pernah tegur blogger adik2 yang pakai tulisan besar semut ni..
sakit mata..
mata akak yang tak rabun ni pun sakit apatah lagi orang rabun..
hehheh

Farah Shamsudin said...

saya pun sama! boleh jadi rabun woo..

nelly said...

diana : tu yang cepat rabun ~

Salmiza S. said...

nk tips nelly hilangkan rabun..!! =) btw, tq untk advice tuh..!!! T____________T

nelly said...

farah : kena tegur ~

nelly said...

salmiza : ramai pulak minta tips .huhu

Corat-coret said...

kalau entry ada tulisan cm tuh, sumpah takkan baca...tros X jek..sebab sakit mata n ada yg meleret-leret..hehe...BW kat cnie.. =p

nelly said...

setuju !!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

macam blog saya ni okay x nelly ... hehe :)

nelly said...

blog top okay sangat2 !!
=)

SHM said...

annoyingkan pki spek . dlu SHM pernah pki spek jgak, tp x de la rabun sgt, cma silau jek :D

zie said...

baiklah..leh tgk blog zie ni ok ke x?? ke kecik gak tulisan 2??

Ainnur Afiffah :) said...

betui3..jenuh woo nak baca yg tulisan comel kemain ni..comel lah sgt..hahah ,senang cite pangkah terus..xmau baca ! huu~

NadiaFaz said...

setuju . grr tulisan macam tu buat tambah power lagi rabun ni . segala rabun free free je dapat nanti . heheh .

nelly said...

shm : oke lagi kalau silau

nelly said...

zie : tunggu ^^

nelly said...

ainnur : nelly selalu baca juga ~

nelly said...

nadia : tu la ..free !

*cik syu* said...

hahaha ! eh ? nelly dh ok ter rabun tue ? caner yer??

nelly said...

dah ok .hehe ..nti nely bgitau ~

Rara Farah said...

rabun boleh hilang ke ek??was-was*

nelly said...

nelly boleh je ~

waN Mohd Salim said...

puloks dah

nelly said...

kenyataan ~

k e y r i said...

rabun kali kedua? camne tu?? weyh, camne ko ilang kan rabun???

nelly said...

sudah !
hehe ..
sabor ya ~

Meya Lolipop said...

yup betol betol . hihi . macam meya pon , dah banyak kali tukar saiz font sbb takot ada yg tak kena . so sekarang saiz font tu dah sedang sedang kot . hee ~ kat sidebar je yg kecik .

Siti Safiyyah said...

<== mewakili mereka yg rabun.

penah jumpe blog macam ni. sudahnye ss klik pangkah jek. haha jaat tak? :p

nelly said...

meya : tu bagus ^^

nelly said...

ss : tak sanggup lak nelly ~

Ini Kisah Tia said...

tulisan d blog Tia camne Nelly ? oke tak ?

nelly said...

okay sangat2 !
=)

like ^^

Melda Mohd said...

Betul betul. Kalau font camtu, mel tak baca pun. Last2 tinggal jejak kat shoutbox je. Huhu~

nelly said...

betul2 !!

Rozuan Ismail said...

jangan tulisan tuh terlampau kecik dan terlampau besar.annoying la.

nelly said...

kih3~

kim heeruul said...

warna tulisan pon men peranan..^^

afiqazizan said...

saiz tulisan kat entri fiq ok tak nelly?

Fathiah Hamim said...

ehh boleh dah tak rabun? serious? howww.

aisya said...

alamak.. tulisan sy macam kecik je.. mesti susah nelly nk bace.. sorry.. huhu

IzREen :') said...

betul.. kadang2 klu warna tulisan dwang tu striking sangat un sakit mata.. btw blog Izreen ok x.. ??

KAMIHIDUP said...

tulisan kat blog KAMI ok tak?

Myra Anne said...

font kt blog kte ok kan nelly?? ke wat nelly rabun gak? sebab tuan punya blog kte tu pon rabun. tak leh tulis kecik2. hahaha

dean said...

eh..nelly..besokn ckt tulisan tuh..muahahaha

Myra Anne said...

font kt blog kte ok kan nelly?? ke wat nelly rabun gak? sebab tuan punya blog kte tu pon rabun. tak leh tulis kecik2. hahaha

jeBateja said...

ahakz....den nya blog standard...tak kan masalah kot....ahakz...

cik aisha said...

moga diriku tidak termasuk golongan cik nelly listkan..tak rasanya..haha..:)

zippo miller said...

Betul gak kate cik Nelly ni...Zippo belum rabun tapi harap2 x rabun bile BW haahahha

COTTON LADY said...

ha kn ngamok nelly kter nih~gaggagaga

Izzuddin Fauzi said...

Hahaha... Mau rabon orang yang membaca nie jugak... Bukan rabon tgk teks, tapi rabon sbb tgk Nelly :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

cik ayin said...

setuju..aritu da jumpa 1 blog..
perghhh..sabo aje la..hee

deDetz said...

hehehe..saya nak tulisan blog yang kemas!! =D

MiSz fiFiEyQa said...

Nelly,f0nt bl0g sy ok x?hehe..tapi kan,ade sesetengah tu f0nt die ok,tp background c0lor pulak yg k.o..susah jugak nk bace..

MiSz fiFiEyQa said...

Nelly,f0nt bl0g sy ok x?hehe..tapi kan,ade sesetengah tu f0nt die ok,tp background c0lor pulak yg k.o..susah jugak nk bace..

MiSz fiFiEyQa said...

Nelly,f0nt bl0g sy ok x?hehe..tapi kan,ade sesetengah tu f0nt die ok,tp background c0lor pulak yg k.o..susah jugak nk bace..

Dayana AZ said...

woahh nelly! kasi tips utk hilangkan rabun boleh ? :D !

♥e'in♥ said...

lau post entry gune tulisan kecik, bek xyah post..

nelly said...

kim : ya tak ya gak

nelly said...

afiqazizan : ok je ..
=)

nelly said...

fathiah : tak tau cmner sebenarnya ~

bunga said...

bunga tergolong x??hahaha

nelly said...

aisya : hehe .tukar2 ..
=)

nelly said...

izreen : dah ok ^^

nelly said...

KAMI : sudah ok ..^^

nelly said...

myra : hehe .tulis kena besar2 ~

nelly said...

jebateja : haha .kalau standard ok dah ~
=)

nelly said...

cik aisha : haha .tak kot ~

nelly said...

zippo : ha , tau tak pe .

nelly said...

cotton lady : tak ngamuk mana pun .hehehe

nelly said...

izzudin : habislah orang banyk rabun klu tengok nelly ..
=p

nelly said...

cik ayin : banyak2 sabar ya ~

nelly said...

dedetz : hehe ..
saya juga !!

nelly said...

fifieyqa : betul2 ~`

nelly said...

dayana : alamak ! cmner er ~

nelly said...

ein : betul2 ..

RaraTan said...

RT punye tulisan kat entry kecik tak? hohoho :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

nengok skrin lappy/PC lelama pon boleh rabun nelly cayang..

deeya said...

ai punye belog cemane ?? cube you tinjau siket .. ai ta tau la . hahakz !

zaty luvlianncezzz said...

hahaha. harap tulisan zaty x merumitkan mata nelly

Mari menghayati di cni
mentua vs menantu

D i n said...

kena check balik ni hehe :D

fyna said...

huhu...nnti fyna tukar tulisan k..
;)

lalink7 said...

bgus teguran tue nelly..tulisan nelly comel2 je..

nelly said...

raratan : dah ok dah ^^

nelly said...

deeya : dah ok ^^

nelly said...

zaty : tak rumit pun ^^

nelly said...

din : check cepat ^^

nelly said...

fyna : bagus ..hehe .dah ok la .

nelly said...

lalink : haha .yeke ?
=)

kay_are said...

lagi satu, font ngan background pun kne bersesuaian gak.. baru r leh bace ngan senangnye.. contoh background biru ngan font kaler putih.. kan mudah nampak tu.. <-- puji diri sendiri

nelly said...

hahaha ...
sangat setuju !!

Asma Ahmad said...

cmna leh xrabon da?? :p

nelly said...

tkde petua pulak ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

law kt blog saye nmpk kecik x??

nelly said...

bagi Nelly , dah ok ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...