Sunday, May 15, 2011

Biarkan dia melangkah pergi . .

Elvy Nellysha | 5:52:00 AM | 107Comments |
  السلام عليكم

To someone yang tanya Nelly . .
"Saya mesej dia dah tak nak balas . Kalau balas , nak tak nak . . Kalau saya kol , macam-macam alasan dia bagi . Apa patut saya buat ? Memanglah kitorang dah clash ,. takkan tak boleh nak kawan saja ?"

Actually kan , Nelly pun pernah hadapinya . Konon baru clash sebulan rasa macam dah hilang separuh semangat beb !
Tapi , lama-lama kita yang penat . Dia yang seronok .
Sebab ? ? ? Dia seronok buat kita macam gila-gila nak dekat dia .

So ? Apa Nelly buat ?
STOP MESEJ , KOL DIA ATAU APA-APA TENTANG DIA !
Boleh ke ? Bagi Nelly , tak mustahil ~
Benda dah lepas , kita dah cuba 'pujuk' tapi kalau orang jual mahal , baik tak payah penat-penatkan diri ni ~

"Tapi , susahlah Nely . ."
Tak susah pun pada Nelly . Kawan-kawan ada . Buat apa pening-pening fikir .
Dia yang buat keputusan untuk pergi , baik kita pun ikut RENTAK dia ~

Dahlah melangkah pergi , siap pijak-pijak lagi hati tu !

Orang kata , jangan sibuk mengenang nasib diri yang malang sedangkan banyak lagi kenangan yang terbaik dalam hidup kita . .
See ? Fikir secara rasional ~
Jangan buang masa kita !

Bak kata korang :
Bunga bukan sekuntum , kumbang bukan seekor .
Siapalah yang buat ayat ni ~ Hehehe  . . .

Study dulu ! Sayang korang !

107 comments:

ツ mIsS NaDEa ツ said...

iya~~
btoi2..
mule2 jew uh..
i2laa yg tjadi yg trakher saye kapel..
2yg smpi skg FOBIA !!!!

...:i'm ezza haniza:.... said...

betul.takde guna meratapi kenangan dlu..kahkahhhh

:)

being ignorance towards him is the best way laaaa.....

nelly said...

miss nadea : kita sama je .
=)

nelly said...

ezza : all the best bila mnghadapi situasi ni ~

GamUHU said...

dats right! study penting

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/semalam.html

ツ mIsS NaDEa ツ said...

2laa..same jew kn??
ape2 ponn..
kite knew kuat tuk hdapinyee kn?kn?

nelly said...

pandai !

nelly said...

miss nadea : betul ..matang pun ~
=)

:: Nonoy :: said...

huhuu.. yap, bunga bkan sekuntum, kmbang bukan sekor. hihi :)

gud luck nelly! :)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

matang ckewt jew kot ;p

nelly said...

nonoy : pandai ...tq comel !

nelly said...

miss nadea : still bole ..
:)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

insyaallah ^^

CikSyazwaniAziz said...

betul tu.. setuju sangat dgn nelly :)
wani pun ada kawan yg tanay2 mcm ni, then wani jawab lebih kurang mcm ni... :)

CikSyazwaniAziz said...

betul tu.. setuju sangat dgn nelly :)
wani pun ada kawan yg tanay2 mcm ni, then wani jawab lebih kurang mcm ni... :)

ieza said...

ohh nelly , memang ieza pun tengah dalam keadaan macam ni jugak . Bila dia dah tak mesej2 ieza , insyaAllah ieza pun dah tak ingat dye , tapi kadang2 dye text ieza plak , yang ieza ni plak tak boleh tak balas msj dye , gatal jea tgn ni nak balas . Grr , lepas ieza balas msj tu , dye dah tak blas . GERAM !

Halimatun Sa'adiah said...

mule mmg cm2...
lpas tu bru pk kebodohan diri mgarap pd yg x sudi...
saket ooo...

nelly said...

miss nadea : :)

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

betul2, everyone has limit kan

nelly said...

syazwani : jawapan yang tepat .hehehe

nelly said...

ieza : kita sama sangat ! gatal tangan ~~

nelly said...

halimatun : sakit aty oo ~~

nelly said...

+++ : betul2 ..limit sabar ~

HajarRasdi [BdkKck] said...

haha. sokong nelly. jom kita study dulu.. ^_^

noorul said...

thx nelly!!dpt smgt baru.yeah!!
dh 3bulan clash,tp still rse cdih..huhu

cik heroin said...

Baik stdy dr pkir bnda2 cmtu nelly. pljran lg pnting utk msa dpan. huhuhuh

raihana said...

betol tu..buat ape lg dikenang dekat orng mcm tu..
sy sokong awak nelly!

=D

anismelon said...

huuuu...ingt ingt balik...anis pon cm org nie gak mule..bile teringat kt dye..msg..tehgeh hegeh..tp bile sdr yg kite nie tehegeh hegeh..hurm..pnt..stop sndiri la..just fkr +ve..ade jodoh xkemane..

Nur said...

Kadang-kadang kita kena ego jugak..jangan asyik kita je yang selalu cari laki..ermm..

CintaZulaikha said...

akak sokong..tapi ada jugak bodo2 zaman skrg nih..bak kata 'cinta itu buta'..musti depa cucuk ngn garpu..

"aduhai kassim selamat"..

mysara said...

kte kene kuat..
mayb mula2 payah, tp lama2 ok la..:)

Nur Ayuni said...

hai nelly. nak komen sket. sebab tu orang kata, kalau bercinta berpada2. kalau susah juga.fikirkab keburukan dia. hehe :)

Nadia Mashuri said...

yg dah berlalu, biarkan lah berlalu..
yang belum berlalu, sila beri laluan..
heheee..
=)

kaizen said...

bak kate sepah....barang yg lepas jgn dikenang....

asfira aminuddin said...

babe, i setuju tau. kalo laki tu dah tmau dgn kite, we have to go on. kena jaga pride jugak.

farah wahedda said...

betul tu..biarkan dy pergi...ada banyak lagi kumbang2 di bumi ni..kalau sedih kawan kan ada,mak abah pon ada kan ^^

d.e.e.n.a.YAYA said...

betul cakap nely..sokong sangat..
awal2 dulu,boley la nk pujuk balek..skunk,bile dy nak balik,buat tak layan jewk..padan muke dy...baru dy rase macam mane yg kite rase...

Asma Ahmad said...

bak kata sepah, brg yg lpas, jgn dikng... :)

Salmiza S. said...

betul..!! yang penting, usaha3.. byakkan habiskan masa bersama kawan2 dan sibukkan diri dengan sstu... insyaAllah boley lupa dya... =)

miss.Addin said...

barang yang lepas jangan di kenang :) haha

*

♥Lady Ainaa♥ said...

hye2...nic blogger...i wanna be ur fllwer....can u hit me back sis?? tq...

SHM said...

masalah cinta monyet . ahaha .

Titisan Hujan said...

ala...cari cinta kepada pemilik Cinta uang sebenarnya

tidak pernah melupakan namun kita je yang sering melupakan.

hurm....carilah cinta yang abadi.kalo dah clash tu maknanya..mmg xda jodoh.ada yg lagi baik sedang menunggu tu. betol tak nelly???

kim heeruul said...

dulu gua pon pernah tertggu nk couple dgn ex balik...Bnyk kali d'reject yok..last sekali gua give up..

matsen said...

erm..btul tuh...erk apsal aku trasa nih??

zaty luvlianncezzz said...

huhu.penah hadapinya.. geram jugak tapi. lama² ok la.bwat dekkkkkkkk je kn

SHAHIRAH ADIZAN said...

betul Nelly . setuju sangattt !

mRsZiRaNeY said...

suke2..tp camne lau si die yg tgglkn kite, tp die yg penah nak lepaskan kite??plik laki ni kan??xkan nak due kot kan?

bunga said...

betul2..setuju ngn nelly..

kay_are said...

mule2 ye r rase down gile.. pastu lame2 bese r kan.. yang penting terus chill je.. hee

syairahmohdanuar said...

eh, tapi kalau sy, susah nak buat macam tu :'(

~Nabilah~ said...

nelly nie bnyk pnglaman btol...hehehe

COTTON LADY said...

aiceh nelly bkn maen ag.byk pngalaman nmpk.bgos2 share kn pngalaman tu

NOOR FATIN said...

saya penah rasa! masa dlu2 la. bukan kapel yg ni..wuu walau ex saya tu suka permainkan saya, saya tetap dgn dia..wuwuwuwu kejap je putus dah kapel balik. haha sampai 3tahun. last2 saya jumpa bf yg skrg dan saya dah xcari lelaki tu lagi..hehehe

diana said...

setuju pendapat nelly..
fikirkan cara untuk bahagiakan diri kita tapi jangan sampai maruah kita dan nilai diri kita tak de..

zuhaida said...

memang susah utk tidak call or text si dia . hati ckp jangan call jangan text tapi tangan gatal jugak nak buat . lagi-lagi kalau tengah free sangat . haha .

Miss Tira said...

Bila keta sedih orang tu ketawa, bila kita bahagia orang tu akan menderita. Pilih nak yang mana satu.. :)

nGiau said...

nassssiiiib baik la saya nampak post nelly ni kali..syuuukur. so, mulai skg i'll stop thinking about him.:)

fatien ! said...

betul3. buat apa sayang kalau buat kita menderita. hehe.

jom terjah :
http://sumimasen-minasan.blogspot.com/2011/05/banyak-benda-sabor-je-lah.html

nelly said...

hajar : pndai ! study2 ~

nelly said...

noorul : kita sama jugakk .tapi , pengalaman kan ~

nelly said...

cik heroin : study hard !
=)

nelly said...

raihana : good ..tq !

nelly said...

anismelon : fkir positif okes ..
=P

nelly said...

nur : bia dorg lak .hehehe

nelly said...

cintazulaikha : hahaha ..bahaya tu ~

nelly said...

mysara : lama2 kita akan ok .
=)

nelly said...

nur ayuni : jangan terlalu mengharap ..
=)

setuju dgn kamu !

nelly said...

nadia : haha .masuk line er ?
:)

nelly said...

kaizen : betul ,..biarkan dia .^^

nelly said...

asfira : so , jangan terhegeh2 tau ..
:)

nelly said...

farah : that why kita kena pandai kawal ..
:)

pandai pun ...itu yang penting ^^

nelly said...

deena : teruskan ! biar dia rasa ,hahaha

nelly said...

asma : pndai !
so , jangan kenang2 ,.=)

nelly said...

salmiza : boleh punya ..
=)

nelly said...

miss addin : yup !
:)

nelly said...

lady : bole .tapi , ada malware ~

nelly said...

shm : itu biasa ^^

nelly said...

Titisan hujan : betul !
so , jangan mengharap pada dia yang dah pergi !
=)

nelly said...

kim : jangan mudah give up okes !

nelly said...

matsen : haha ...terasa je ..
mesti kena ni ~
=p

nelly said...

zaty : mula2 jerk gelabah ..hehehe

nelly said...

shahirah adzan : tq comel !

nelly said...

ziraney : kita boleh tentukannya ~

nelly said...

bunga :tq !

nelly said...

kay_are : chill tu yang penting !

nelly said...

syairah : u can do it !

nelly said...

nabilah : biasa2 je lorh ~

nelly said...

cottonlady : pengalam hidup ~
=)

nelly said...

noor fatin : syabas ! moga kekal !
^^

nelly said...

diana : kena hati2 dalam bercinta !
=)

Gayahspears said...

cari hal yg lebih penting dulu ya yunk.. Cinta itu tak salah kalo dinikmati sebaiknya...
cool :) hihi

nelly said...

yup2 ...
tq !

nelly said...

zuhaida : betul ! lemah betull ~~

nelly said...

miss tira : kena pilih ni ~

nelly said...

ngiau : perlu lupakan dia !
:)

nelly said...

fatien : tq !
=)

MiSz fiFiEyQa said...

Nelly memang byk pengalaman kan.hehe.betul tu..buat ape nak susahkan diri pk pasal org yg da buang kite..buang mase je.blogging lg bagus.hehe

nelly said...

tak banyak ne pun ~
=)

MiaDiera said...

setuju!,tak perlu kejar orang yang dah tak nak dengan kite kan:)

msredcheesecake said...

Cik nelly,
Kalu org da xnak kawan blah je.kita cari je kawan /bf lain.belambak kan? Hehee.....

nelly said...

miadiera : betul !

nelly said...

msred : pandai !

saya YANA said...

hahaha... betol2.. jangan terhegeh-hegeh..

nelly said...

haha ..setuju !

Solihin Zubir said...

tak payah nk kawan la ngan org mcm tu..
mmg patut putus pun..
ada hikmahnya tu..

nelly said...

betul2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...