Monday, May 30, 2011

Oppss ! ! ! Saya jatuh cinta !

Elvy Nellysha | 8:02:00 AM | 94Comments |
السلام عليكم


Oppss . . Jatuh cinta ? Bukan Nelly okay ? ?

Nelly dapat banyak pertanyaan tentang cinta . . Fuyoo ! ! Sampai dah tak tau nak jawab apa ~

Soalan yang paling susah nak jawab :
“Macam mana rasa jatuh cinta dengan seseorang ?”

Fuyoo ! ! Nelly tak tahu nak cakap macam mana ~
Sebab perasaan setiap orang itu berbeza . . Senang cerita , tak sama !
Sebab kita suka orang mungkin ada yang dari segi perwatakan , fizikal dia dan macam-macamlah yang korang nak nilai . 
Kalau boleh nak PERFECT habis . .

Sori kalau Nelly kata , kalau ada insan yang nak yang sempurna , jangan harap . .
Sebab ? Mana ada manusia yang sempurna . Setiap yang negatif ada positif . .
Setiap kelebihan pula mesti ada kekurangan .

Contohnya :
Lelaki ni romantik gila ! ! Tapi , kekurangannya mesti perempuan yang lain akan tertarik dekat dia . Ops , sila jaga bf sekarang . . Hehe . . Ini contoh Nelly okay ? Mana kekurangannya ? Ha , sila fahamkan betul-betul yang mana kekurangannya .

Rilex sudah . . .
Jatuh cinta tak salah . Lumrah manusia  . .
Tapi , perasaan jatuh cinta tu , agak payah Nelly nak jawab sebab situasi lain-lain . .
Nelly pernah ke ? Jangan tanya okay ? Buat sakit hati . Haha . .


94 comments:

fRaMe+LenSeS said...

takut la camni achik nelly.. :D tamo chenta leh? :P

Shafiq said...

Nelly kekal single pun takpe. :-) Insyaallah, bila tiba masanya, awak akan temui yang sesuai dengan awak. :-)

Freaky said...

pssttt nelly jatuh cinta kt sapa ? bisik la kt freaky. huhu

nelly said...

frame lenses : boleh ke ?
hehe

nelly said...

shafiq : tq !

nelly said...

freaky : uik ?
not me
=='

kim heeruul said...

betul2..sokong..^^
jaga la bf anda elok2..keh keh keh...

nelly said...

bagi yang ada ~
=='

zie said...

betol tu! pendek kata kena pandai jaga buah hati & hargailah dia..^_^v

cik ayin said...

jatuh cinta lagi..lagi2 ku jatuh cinta..heee

SHAHIRAH ADIZAN said...

cinta , semua orang akan alami setuasi ni , kan nelly ? :)

nelly said...

zie : yup
=)

nelly said...

cik ayin : menyanyi ya ~

nelly said...

shahirah : yup ..not me
=p

Cik RoSs said...

Lumrah manusia mahu disayangi dan menyayangi...

Setiap makhluk telah Allah beri jodoh sendiri.

So,tunggu....hehehehee

nelly said...

yup .menanti ni ~
kih2

.m y z. said...

haha penah jatuh cinta laa tuuu :PP

ciknabil-a said...

ssh sebenarnya bercinta nie... huhu..

RedVixen said...

jatuh cinta rasa cam terbang. putus cinta rasa cam berenang tapi xtau berenang. hahaha

bungaitucantik said...

huhu..manusia mmg x sempurna tp agk nyampah biler dgr org nk pilih yg perfect2 jer..ceh

meh bce entry neh~sgah2 la yer =.=
jom terjah!

diana said...

sakit hati??
sebab nelly letak kan cinta tu tinggi sangat..
bila jatuh memang la sakit...:)

kAmi dAn mEreKa said...

jatuh cinta mmg sangat senang, tapi bila da putus, pedih dia, maai, tak terkata, sakit woo, huhu

Sarah Khan said...

salam ;)

hehe bila tengah baik memang sweet jek but bila gaduh...

ZIPPO MILLER said...

ooo...ingt kan bebetul tadi...rupenye tips hehehhe

afiqazizan said...

betul tu..kita kena menerima si dia seadanya..(:

Misz Nuriz said...

kdg2 t'pikir gak,
sapa la jodoh kita yea..hehe

mysara said...

bnda ni bak kata org, subjektif kn...

bunga said...

yang penting cinta pada-NYA..

nukilanaffiza... said...

nelly....adik manisss.....

cinta ni kalau nak kata buta pun ada gak...

takmo tanya nelly lah pasala perasaan cinta nelly plak..nanti tak pasal2 abg fenn kena marah...hehehehe...

bercinta..bercinta...bercinta...selagi nelly tak abis sekolah lagi jgn bercinta tau...dah masuk u baru bercinta tau..hehehe...
jangan mare..gurau jer..peace...

Dayana AZ said...

haha sbr eh nelly :P jgn sakit2 ati :) .
hmm.. betul sume ada kbaikan n kekurangan. :) . dayana ad yg sederhana n sgt bersyukur :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

jth cnta same sape tu dear??

p/s: thnx pd yg sudi komen trmasuk kmu yer syg..

NOOR FATIN said...

kita kalau nak cari yang sempurna, kita tgk dlu diri kita sempurna ke tidak. heeheh. ;D

semua manusia tak sempurna tapi bleh berubah utk nampak sempurna di mata yang tersayang :)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

yehh..
i'm in love ^^
tp law xkekal xpewlaa..
xde jodoh la 2,,huhu

adan said...

orang kata cinta itu buta.. kalau dah cinta tak pandang keburukan dah..

anismelon said...

hehehe...cinta lg..weee..cakap sal cinta xpnh abis..and pngalaman sume xsame..kn..heee

b a m b a m ' s said...

jatuh cinta senang..nak kekal bercinta kalau salah cara tuh yg susah!hahahahah

Puan Besar Shag Yahaya said...

Memang sakit hati kalau orang tanya 'Pernah bercinta tak?' Habis segala history tu ulang tayang balik dalam otak :P

COTTON LADY said...

igt kn nelly yg jatuh cinta,ngehngehngehngeh~dh lme tak jenguk cni gara2 tak bley sign in blog~

Ash Shikano said...

cinta tu ape erk?? haha

alis :) said...

ingat nelly tadi. haha

MiSz fiFiEyQa said...

Bila agaknye sy nak jatuh cinta?haha

nelly said...

myz : mana der
=p

nelly said...

cik nabil-a : tau tak pe
=='

nelly said...

red : wah , ayat baru .menarik !

HonEyBuNNy said...

indahnya bila saat jatuh cinta...

berbunga2 ja hati neh..ehheh

nelly said...

bungaitucantik : dia ingat boleh jumpalah tu kan ..
hehee

nelly said...

diana : tu la yang terjadi
T_T

nelly said...

kami dan mereka : sakit aty kan

=='

nelly said...

sarah khan : haha ..kalau gaduh , perng dunia !
=p

nelly said...

zippo miller : i'm single
=p

nelly said...

afiqazizan : baru best !
=p

nelly said...

misz nuriz : adalah tu nanti ^^

nelly said...

mysara : banyak subjektif kan ?
:)

nelly said...

bunga : tu baru betul bunga ^^

nelly said...

nukilanfizza : hahaha ..
oppss ..
nelly tak bercinta
=p

nelly said...

dayana : bagusnya !
=)

nelly said...

nuyui : oppss ..
=p

nelly said...

noor fatin : kita kena nilai ^^

nelly said...

miss nadea : wah , pemikiran positif ! hebat !
=)

nelly said...

adan : tu yang bermasalah tu ~
=='

nelly said...

anismelon : macam nelly kata ..
=)

nelly said...

bambam's : kena susun strategi .hehe

nelly said...

shag : tu yang sakit aty !
=='

nelly said...

c.lady : haha ..bukan nelly la ~
=='

nelly said...

ash : alamak !susah nak jawab
=p

nelly said...

alis : amboi2 ...bukan2

nelly said...

fifieyqa : mesti ada nanti ^^

nelly said...

h.bunny : betul !

ika said...

cinta itu buta..
meh bg pndpt nely pasal entry ika arini..perlu sngt..

http://daqkecik.blogspot.com/2011/05/manusia-macam-ni-tak-kan-mahu-mengaku.html

COTTON LADY said...

nelly,,cotton pkai mozilla firefox,lpas upgrade mozilla bru bley sign in blog kalo idak sblom nih,xley bukak n blog kengkdg jd brlapis-lapis view dye~agak sengal,tp skang dh okei,kre yer mslh cotton cme ngan mozilla jelar,blogger yer sistem xde mslh pe pn~^.^

cik azeya said...

kehkeh. jatuh cinta. banyak kali, tapi yang paling terjatuh, tu yang paling di sayangi.

semua nampak cantik. semua nampak sempurna. alangkan kentut pon wangi.

hiks.

^^

mr.syazwan said...

nama pun jatuh cinta

sure sakit n pedih

tpi kalau di lamun cinta sure stim

HAHAH

=_=

z a z a said...

saye x suk bile jatuh cinta. sbb tu la allah suruh tunukkan pandangan :'D

misSbLurRy said...

jatuh cinta=senyum sorang2= gilak

ahaahhaha

Rozuan Ismail said...

ni mesti jatuh cinta ngan yg gmbr profil kt fb tu kan?hehe

ツ mIsS NaDEa ツ said...

xdela hebat sgt..
bosan asyk nanes jewkk,,haxhax !

Yua said...

cinta Allah cinta hakiki :)

deeya said...

dalam cinta , ramai benda yg kite tak kenal .. bila kita kenal cinta , cinta kenal kita . tapi bila cinta berubah , kita dah tak kenal lagi cinta tu .. cinta pun tak kenal kita .

jadi cinta pada ALLAH yg pling haqiqi .. kalau kita kenal cinta Allah , insyaAllah Dia pun akan membalas cinta kita . manis bukan ? =P

miss.Addin said...

:)

terasa macam dah serik nak inlove. lala

nelly said...

ika : yeke ?
=='

nelly said...

c.azeya : habt tu !
haha

nelly said...

mr,syazwan : pengalaman ke ?
=='

nelly said...

zaza : betul2

nelly said...

missblury : fuyoo !

nelly said...

r,ismail : ne der
=='

nelly said...

m.nadea : yeke ?
jangan sedih2

nelly said...

yua : yup !

nelly said...

deeya : komen yang bernas !
=)

nelly said...

addin : betul
=='

amna said...

siapa yg buat cik nelly sakit ati tu. hehe.. ^^

A retarded kitty said...

when we fell in love we feel like he or she is the one then break ups occur and we fell in love again and the process repeats.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

benda yang memang sangat2 tak boleh dijangka adalah jatuh cinta...
mana kita nak tahu... tengok2 dah jatuh cinta...
tak tahu saat bila, detik bila...
tapi yang tak fahamnya... kenapa boleh jatuh cinta kan...
hehe..
ini bukan soalan tapi saja bagi statement..
jangan pening2 ye dear...
hehe...
(n_n)

nelly said...

amna : opss .susah nak jawab ~

nelly said...

retarded kitty : sweet !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...