Thursday, May 5, 2011

Bila orang tanya tentang ex bf/gf : Sentap ! Apa nak buat ?

Elvy Nellysha | 11:54:00 PM | 117Comments |
 السلام عليكم

Nelly tengah leka tekan like status dekat facebook , ada insan comel yang tiba-tiba IM Nelly . .
Dia cuma panggil "Nelly ! ! ! "
Nelly pun tanyalah "Kenapa ? ada benda boleh Nelly tolong ?"
Dia kata "Tak ada . Cuma nak tanya tentang **** . Dia dah ada gf baru ke ? Namanya ***** ***** . ."

Sumpah tak kuat lagi ni ! Masih dalam proses pemulihan hati . . Sentap ! !
STRAIGHT TO THE POINT ~


Tapi , dah dia tanya , Nelly tanya balik :
"Kenapa ? Ada panggil sayang-sayang ke ?"
Dia jawab "Sabar ya , tak adalah panggil sayang-sayang , cuma ber-awak saya . ."
(Rapat kot ~ ~)

Apa Nelly buat ? Apa Nelly cakap ? Apa Nelly rasa masa tu ? Boleh bayangkan ? ?

"Tak apalah . If betul , Nelly boleh doakan saja . Lagipun , kami dah tak ada apa-apa hubungan , kena redha . ."
Perempuan tu cakap "Opps , sorry Nelly . . "


Kutip balik ! !

Sejujurnya , masih dalam proses pemulihan + pengumpulan hati yang dah berkecai ! Tapi , masih boleh COOL . .
Sebab ? Kena fikir secara rasional ! Takkan nak marah ex tu pula kan ? ?
Tak pasal-pasal malu balik ~

Dah takdir tak ada jodoh *Ini ayat betul-betul pasrah !*
Mesti ada yang lebih baik lepas ni . . Ya tak ? ?


Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

(Lirik Sejuta Cinta ~)



Fokus benda lainlah ! ! Ish Nelly ni ! Mulalah nak emo ~

I know I can do it ! How about you all ? 

117 comments:

Si DauN CeRi said...

takpa takpa.. semuaaaaa bnda yg terjadi ni ada hikmah di sebaliknya, tinggal lambat atau cepat je utk kita figure out apa hikmahnye tu.. be strong ya.. :)

Si DauN CeRi said...

takpa takpa.. semuaaaaa bnda yg terjadi ni ada hikmah di sebaliknya, tinggal lambat atau cepat je utk kita figure out apa hikmahnye tu.. be strong ya.. :)

nelly said...

tengah cuba ..
=='

Ini Kisah Tia said...

ouch ! sentap tuuu . sabar je lah ..

nelly said...

sentap oo ~

puteri ain said...

tak pe.. maybe dia bukan yang terbaik untuk kita .. chill :)

...:i'm ezza haniza:.... said...

oh..same lah kita :(

...:i'm ezza haniza:.... said...

oh..same lah kita :(

nelly said...

ye ..tq ^^

nelly said...

ezza : sentapp !

Arif Aiman said...

pengalaman... pengalaman.. sy ada,, jgn risau.. *joke >.<

nelly said...

hahaha ..
^^

Freaky said...

wat rilek je nelly.. jawab da break :P

zakiah said...

ehm. bercinta bagai nak rak pun kalau bukan jodoh tak ke mana jugak kan :) let it be dear ~~

nelly said...

fraky : sentapp ~

nelly said...

zakiah : setuju !

qucachahir said...

be strong nelly ;)
happy always oke... =)

nelly said...

tengah cuba
=='

Anisa Hang Tuah said...

sejuta cinta

nelly said...

yup2 ..

CheNta Adawiyah said...

cool ye dik....masih ada masa,jauh lagi perjalanan....apa yg nelly rasa akak dh rasa dulu,kini,but takkan selamanya,hehheh caiyoookk2!nelly boley..

nelly said...

tq sebab faham perasaan ni ..hoho ~

zie said...

alahai sayang..sabar k.. bkn jodoh nelly ngan dia. akan ada yg lg terbaik tuk nelly. ^^ sabar je k. perjalanan nelly jauh lg..fokus dlm pelajaran dulu ye dik...fikir pasal laki ni tak kemana... ^_^v

nelly said...

opps ..memang tk fikir da ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

sdehnyeee...
uwaaaaa T_T

diana said...

masih banyak yang nelly perlu kejar..
bukan cinta dunia semata-mata..:p

nelly said...

miss nadea : why ?

nelly said...

diana : tak kejar apa2 dah ~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

entri neh arr ..
smue ex2 kite da ade pgnti,,
kite jew blom,,huhu

nelly said...

huhuhu ..
sama laaa~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

2laa..
ngah mcube mempulihkn ati neh ,,hihi

~~Ticer Wann~~ said...

:) chill... same like me... but now am really happy becaus He sent me someone who r the best for me... be strong ok... that thing happened to u because He really loves u... :)

nabihancakap said...

isk2.. yng berlalu tu indah. tapi just forget it.

nelly said...

miss nadea : boleh punya !

nelly said...

Ticer ; tq ya !

nelly said...

nabihan : tengh cuba ~

IzREen :') said...

anggap yang pergi itu sebagai takdir.. InsyaAllah Allah akan berikan yg terbaik untuk Nelly.. for now focus study dulu.. nnt dwang yang akan cari nelly.. bukan nelly cari dwang.. percayalah :D take care

Emira Hafiz said...

kalau mira ,mira gelak-2 je bile orang tnye .bia kite je yang tau sedih nye haty kite ,jgn tunjuk kat orang laen :)

chuu said...

biar masa yg mngubati :)

nelly said...

izreen : nelly percaya ..tq ^^

nelly said...

mira : tgah cuba ~

nelly said...

chuu : yup2 ^^

MakweGerrard said...

amek masa nk lupakannya kn..=)
jgn pq kn sgt dy lg..

EB said...

Nelly!!!!!!

Hehehe nak jg mcm tu...
Heee EB kn ada.. G tngk gmbr eb.. pastu gelak mesti best.. hahaha..

nelly said...

makwegerrard : yup. ..insyaAllah ~

nelly said...

eb : terjah ! hehe ..tq eb !

nGiau said...

mmg sedih la..tapi lama-lama ok lah..hehe

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

nelly.be strong okay! :)
yeah,u can do it!

nelly said...

ngiau : ok sikit jerk ~

nelly said...

nik : tq ^^

alexa yussida said...

kalo die ade yg lain..nelly pon carik lain la..tehee

nelly said...

tak semudah tu oo ~

Miss Tira said...

Buat apa nak sentap sangat. Just chill. Hidup penuh dengan keceriaan. Bila kita senyum orang yang buat kita kecewa akan menderita. Kalau kita bersedih orang yang akan buat kita kecewa bahagia. Pilih mana satu :)

nabilah_2908 said...

erm...kalau sy pun...sentap juga...ada la terselit sedikit cemburu...tp kejap je...

nnti2 lupa juga...huhu... :)

ada yg lebih baik dari dia sedang menanti..... ;)

ciknabil-a said...

nabilah xda ex.. so mmg x blh nak jwb soalan nelly. huuhu..

btw, nelly kaple dulu umo bape ea?

Cik Cammy Lia said...

nelly muda lagi kn....so xyah pk dulu cinta2 ni..hbskan study yg penting.masih pnjg perjlnn hidupmu dik

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

dah bukan jodoh nak wat cm ne...lagipon die memang bukan taste aku pon... saje jerk nak main2 kan die dulu.. jahat xjawapan cm tu... hahaha

Elle Elyssa said...

kalau hati dah tahap berkecaimmg akan amik masa lama nak pulih. pulih pun still berparut. elle lepas break dgn yg lama tu sampai skrg still terasa luka kat hati. tapi Alhamdulillah Elle dah ada somebody. nelly buat apa saja yg blh happykan hati nelly k.

mOon jOhari said...

wlpn dh lama putus pn mgkn akan sentap jgk...2 bg mOon la...setakat sentap jap je la...bila pk pnjg2 dan dalam2 mOon akn redha ja...mgkn 2 yg terbaik utk dia dan mOon...

tomot said...

samela kite..xpe2,mmg ssh nak lupekn..amik mase..cara terbaik..cuba cari kwn baru..laki la..bkn utk trus kapel..tp boleh tenangkn hati kalau sembang2..yakinkn hati ade hikmah smua ni..sy dh 3kali pengalaman mcm ni...wlaupun ade ex yg dtg balik..kite pompuan kne tabah n punya maruah..sabar k ;)

d_LA said...

Nak lupa tu mmg ssh sikit kan..tp xpe, nelly mude lg..Baik putus skang dr putus ms kawin..Lebih sakit kan..Jgn fikir sgt ye^^

Cik Bidadari said...

bila kita buat2 tabah padahal kita tak tabah... lelama makan dalam adik... so kena selalu pastikan hati tu baik cepat tau... jaga diri... jaga hati tau..

say to easy=) said...

be strong..lama2 akan ok...sibukkan diri ngn benda2 lain yg bole wt happy :)

nelly said...

Miss Tira : ya tak ya juga ^^
tq Tira !

nelly said...

nabilah : insyaAllah ~

nelly said...

cik nabil-a : opps ! kecik2 lagi dh pandai kapel ..
=)

nelly said...

cammy lia : tq ^^

nelly said...

Top : tak sanggup nak cakap ~

nelly said...

elle : masih mncuba .tq ^^

nelly said...

moon : sedih ~

nelly said...

tomot : tq !! insyaAllah akn cuba !

nelly said...

d_la : insyaAllah tak fikir sangat ~

nelly said...

cik bidadari : tengah jaga ~

nelly said...

say to easy : tq !! masih sibukkan dri ni ~

Miss Anis said...

sabar ye nelly...jodoh smua d tgn tuhan...andai dia bkn utk nelly nelly trma dgn hati yg redha ye.....mungkin ade yg lbey baik ag

nelly said...

yup ..tq ya ^^

mykhalis said...

orang kata.. masa n jejaka lain lagi hensem n kacak je dapat mengubat luka sekarang nie..hehe

Azza Firza said...

sabar ye :)

nelly said...

mykhalis : berkesan ?

nelly said...

azza : yup

nano said...

sabaq nelly,,,nano pon sma,,,bile mak, kwn2 tnye,,msti sntap n nk lari tajukk,,pdahal,,,dlm hati,,,menangis,,,still tiap mlm brgenang air mata,,tp xpa la,,de jodoh

anismelon said...

saba ye nelly..same je nsib kite and still dlm proses pemulihan..mereke bukan jodoh kite..free free singgah lg blog anis..bnyk berkaitan cinta cinta..heee..:)

nelly said...

nano : memang sentapp ...nasib faham ~

nelly said...

anismelon : okes2

nysa said...

nisa sendiri pon skrg still tak ley lupe kat ex nisa sedangkan nisa dah ade bf pon..kdg kdg nisa jeles bila ade girl comment ex nisa..mayb sebab baru lg kan?but..nisa yakin yg nisa boleh buat..nelly pon sama ! nisa doakan nelly jumpa boy yg dpt happy kan nelly er !!

Nur said...

pergh.sentap habis...dulu pon dgr org ckp mcm tuh rasa cam..perlu ke ko cakap kat aku??

tapi sekarang my ex come back. layan jela........

Chempaka Sari said...

akan rase same mcm nelly rase gak..tapi be tough..jgn tnjuk kat dia yg kite lemah..

Chempaka Sari said...

akan rase same mcm nelly rase gak..tapi be tough..jgn tnjuk kat dia yg kite lemah..

Chempaka Sari said...

akan rase same mcm nelly rase gak..tapi be tough..jgn tnjuk kat dia yg kite lemah..

Chempaka Sari said...

akan rase same mcm nelly rase gak..tapi be tough..jgn tnjuk kat dia yg kite lemah..

ika said...

wah..sentap uh ayat ika..heheheh...copy n paste ea..hahaha..
tamaw sentap3 k..chill je syg..:)

RedVixen said...

ex? ek elleh... macam aku heran... (cuba buat2 tabah T_T)

Dekcik said...

nelly!!! tabah yer...mungkin ade hikmah 2..allah nak bgi kite yg lbh baik dri dye..bnyk2 bersabar..sibuk kan diri ngn kwn2 k..=)

nelly said...

nysa : amin2

nelly said...

nur : untungla ~

nelly said...

chempaka sari : tgah cuba ~

nelly said...

ika : tq !

nelly said...

red : nelly heran
=='

nelly said...

dekcik : mencuba ! tq !!

Salmiza S. said...

kne blaja hadapinya~~~~ huhuhu... mmg sentap! =)

nelly said...

yup ..tq ya .```

Nulia said...

wah~teringat kisah dulu...
saya pernah myukai tapi tak mecintai...sanggup betul dia mainkan perasaan orang.. malunya masa tu ... skrg bikin cerita ... saya tak pernah jatuh cinta , tapi pernah myukai ..hihi

Chillax kak nelly , saya nmpk kak nelly tabah ... ^_^

nelly said...

tq .masih cuba ~

Asma Ahmad said...

steady2!! mmg ssh nk lpa sum1. :p

Opah Kentang said...

sabo je la nelly.nak buat cmne..
Doakan kebahagiaan dye tu pun nnty kita bahagia jugak :)

saiful bakhtiar said...

salam.putus cinta pun suatu ujian dari Allah.Klau kita tenang hadapi maknanya kita dah lulus ujian tu,


p/s:entri terbaru saya;MUSIBAH:JALAN MENUJU KEBAHAGIAAN

wAnIEy HuNNy said...

chill~ wanniey pon dlm proses pemulihan ati gak~ hee.. =)

miss.Addin said...

apa yg nelly cuba buat nak pemulihan hati ?

we're in the same bot :(

nelly said...

opah : amin
=)

nelly said...

saiful : tq

nelly said...

waniey : =(

nelly said...

addin : nely buat entri nnti !
=)

Siti Nurhayati Dollah said...

Tapi terima berita tentang ex dah ada penganti lebih mudah daripada terima berita yang kekasih ada kekasih.

Sabar. Ada hikmah di sebalik semuanya. Allah nak temukan dengan calon yang lebih baik. Alhamdullilah sekarang yati pun dah nampak pelangi selepas hujan :D

cik teyn teyn said...

apa yg berlaku , ada hikmahnya ..

mungkin akan dpt yg lebih baek.

nelly said...

nurhayati : wah , untungnya !

nelly said...

cik teyn teyn : hehehe

BlueiceButterfly said...

~yang berlalu biar berlalu walaupun pahit..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...