Tuesday, May 3, 2011

Baru berblog , dah tak ada idea ? : Macam mana tu ?

Elvy Nellysha | 6:44:00 AM | 127Comments |
 السلام عليكم

Entri ni sesuai untuk blogger baru ! Blogger lama pun boleh baca ~
Blogger baru ! Nak marah ni ! ! !
Tak , nasihat saja ~

Selalu Nelly blogwalking , jumpa blog baru . Tapi sangat kesal ! !
Kenapa ? ? Agak-agak ? ?

Entri kosong dan kalau ada , cuma tulis "Bosannya !"
Isi pula ?
"Tak ada entrilah nak tulis . . . Idea habis ~"
Adoi . Tak tau nak cakap apa ~

Nelly Strange
Masam muka ni !

Actually , korang yang newbies masih baru dan mesti banyak idea nak update berbanding Nelly yang hampir ciput saja ~
Bajet dah lama saja Nelly ni . Hahaha . . 
Tapi , sentiasa berfikir cari idea .
Tak kata Nelly bagus , cuma biarlah entri korang ada isi untuk pembaca . Okay ?
Hahaha . .  So ?
Pada newbies , idea korang sepatutnya lebih banyak untuk update .

Tak banyak orang komen ke ? ? 
Rajinkan diri dulu untuk mengomen , bukan tunggu orang komen ~
Tips dari Nelly , kalau ada entri panjang-panjang , letak perenggan . . Jangan susun sampai habis .
Lama-lama pening kepala juga nak baca ~

Good Luck Newbies ! !

127 comments:

RaraTan said...

auuu. comelnye Nelly. hehee ~ :)

yeap, setuju2. dorang spatutnye lagi banyak idea yg nak dikongsikan. Pernah jugak RT jumpe yg mcm Nelly jumpe tu. huhu~

Nadia Mashuri said...

terima kasih kak nelly..
sudi2 lah singgah dekat blog newbies kita yaa..
heheee..
=)

nelly said...

Tu yang kecewa ~~

ama said...

Ya betul/ kita kena rajin komen orang. heh

nelly said...

nadia : always !
=)

Reen Rostarizam said...

tips yg sgt berguna buat newbies blogger cm reen ^^ thanks :)

nelly said...

ama : mesti !

nelly said...

reen : good .. welcome ^^

saya syamimi said...

hahahah..smgt blogwalking tetba sikit ye..hancuss.hehehe

nelly said...

hancoss sikit ~

Arif Aiman said...

rasanya,, yg slalu said Buhsan2 tuh, msti sy kan.. hehehe :p

nelly said...

eh2 ? terasa lak dia .bukan kot ~~

elis wanie said...

saya pun newbiee baby lagi haha

azrinrahim said...

thnkx for the perkongsian..hehe xad idea pon boleh update blog slgi entry itu dpt memberi manfaat bersama..huhu

nelly said...

nanti jadik oldbies ^^

nelly said...

azrin : yup ..go , go , go ^^

*cik syu* said...

yeahh ! btol tue :) . yg penting , jgn putus asa !

nelly said...

itu yang penting !!

CintaZulaikha said...

akak kalau da tader idea, mls tros nak nulis..biar lantak blog tu bersawang dari nulis 1,2 patah perkataan..buat pembaca makan dalam jek wat per..huhu~~

nelly said...

kan bagus cm tu dari orang sakit aty ~~~~

Cik Ezy said...

mula2 wat blog mmg byk idea..
1ari 8entry pon boleh..
dh laem makin krng idea..
haha..

nelly said...

kena jimat2 ~~

Siti Aniza said...

betul tu.. sampai tak tahu nk update apa

nelly said...

cari idea lagi ya ~

dean said...

nelly da leh jd otai blogger dah

nelly said...

oppss !! tak pernah terfikir ~~~

ツ mIsS NaDEa ツ said...

saye blog bwu neh ;p
skg pon saye ase da bosan,,lalala
alololo tomeynyee die
=)

nelly said...

mesti boleh punya dlam dunia blog ..hahaha
=)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

huhu ..
asyk entri cinta jewxx..
2la namenye bosan..da xidea len arr >_<

Bella Bell said...

saya newbies! baik lah nelly..heheheheh~~

betol tu..kalau nak tunggu org komen kat entry kita mmg jgn harap la..kita kena la rajin2 gak komen kat entry org..hehehe~~

tp kalau dah femes tu xpyh komen kat blog org lain dah mmg akan ada yg nk komen punya..hehe~

nelly said...

i know u can do it ^^

shiema sufian said...

betul betul. setuju dengan nelly :D

nelly said...

bella : setuju !

nelly said...

shiema : tq ^^

Cik Bidadari said...

hurmmm....

nelly said...

???

jeBateja said...

kawe mmg susah kalau baca post yg panjang menjela tanpa perenggan....melainkan ia sangat menarik...ahakz

COTTON LADY said...

cotton pn bru kowt.trimas yer sbb mgingatkn~eh masam mncuka yer muka,tampak jelas kesemangatan bw punah.ngeh3~^.^ chill jer~

Red said...

actually diorang pon tak tahu. kenapa diorang berblog. wakaka XD

nelly said...

jebateja : yup2 ..sepatutnya ada perenggan ~~

nelly said...

cotton lady : yup ...sama2 ..
mmg punah !

nelly said...

red : aiseyman , bahaya !

deDetz said...

Tq Nelly!!
saya pun nak belajar lagi!! =DD

nelly said...

Gud luck ^^

amirah syahida said...

setuju ! :)

nelly said...

^^
tq

nanibahaudin said...

selalu ketandusan idea.. hehe.. :p

nelly said...

carik lagi ^^

Fatma Diyana MB. said...

terasa. -____-" haha. tapi betul laa cakap nelly tu. ^^

MiaDiera said...

kdang-kdang mia pun slalu tak de idea nak update ape ngee

nelly said...

kenyataan ~

nelly said...

mia : i know u can do it ..update sellu ^^

EB said...

Idea belambak2 ni.. Jd kena draf 1 persatu.. hehehe...
EB bcerita melalui gmbr...

nelly said...

kelebihan tu EB !
=)

yaya_flanella said...

terima kasih bg tunjuk ajar kat blogger baru macam saya ni :)

nelly said...

hehe .sama2 ^^

mie said...

itu la..
saling membalas komen salah satu faktornya..
eheheee

nelly said...

kelebihan ^^

Ain Jia Zainudin said...

eheheeh ..yerp2..ain pn kdg2 cmtu jgk .,lps dh abes final paper pn still cm .nak update ape ni ,heheh ,,

insyaAllah nnt ain update la yg best2 sket .heheh. :p

nelly said...

all the best ain !!

Salmiza S. said...

tq nelly untuk nasihat tue...!! =) anyway, tomei nye nelly dlm pic tuh..!!

nelly said...

sama2 .. haha .tq ~

zie said...

kena banyak membaca..barula ada idea..kan..kan..kan..

suka baca entry kat blog nelly..berjam2 bertapa kat sini pon xpe..hehe

nelly said...

yup .kena baca buku banyak2 ^^

berjam2 ?
lagilah terharu ~~~
tq ^^

miss.Addin said...

nice tips :) *jangan marah tau . hehe

nelly said...

kecewa ~
huhu

r-5 said...

haha patutla orang tak suka baca en3 saya sebab en3 saya takde pereggan. haha. patut lah masa spm BM saya A2 aduss! :D

nelly said...

uik ?
permudahkan ayat ^^

A2 ?? yang ni payah ni ..tahniah ~
hehe

diana said...

betul nelly..
jangan biasakan menulis "bosan la.."
takut orang nak baca pun rasa bosan..
dah tau entry dia tak de isi..cuma bosan je..

nelly said...

setuju ^^

cikida said...

yup2..kadang2 jumpe jugak cam 2..hurm,tapi sy pon still belaja lagi cmne nak berblog dgn baik n disukai ramai cam cik nelly ni..hehe..neway,thnks sharing..=) comel pict dy..

nelly said...

dsukai ??
hehe

tq ^^

Ezay Hadry said...

banyak gak nak belajar dari cik nelly ni..thanks bg support..haha

nelly said...

hehe
sama2

Azam Sad said...

yupp!! kena rajin bace entri orang then komen..baru ada orang nak datang blog kita..

HonEyBuNNy said...

ngeh3...

sama macam ila la...dah xdak idea nak tulis....

kalau time bz study n exam..xsempat nak tgk blog....

Nulia said...

entri saya dulu masa masih baru , panjang berjela-jela ..sekarang sdh semakin pendek...huhuhhu~~~~

Nulia said...

entri saya dulu masa masih baru , panjang berjela-jela ..sekarang sdh semakin pendek...huhuhhu~~~~

IzREen :') said...

kadang2 Izreen un dah habis idea.. tp rasenyer x perlulah tulis perkataan bosan tu.. nnt org boosan nk datang... juz releks n pk2 je balik.. at least mesty ade jugak topic yg kite nk tulis nnt.. sorry nelly lme x komen quite bz la :)

kim heeruul said...

blog kim ok x?

entry kim kosong?

hehehe..kim pon baru 5 bulan berblog..
sila beri tunjuk ajar yerk..^^

Nur said...

yg last tuh betul..letak perenggan nampak lebih teratur and kemas

Ibrahim Ismail said...

Setuju dengan butir isi yang Nelly (Furtado?) sampaikan.

Ps. I don't follow your blog, but I do follow the content. It does make a difference, does it?

farah wahedda said...

YEE stuju banget....huhuhu selalu gak farah tngok blgger yg cam ni..tapi kdang2 pon farah takdew idea gak hehe

♥e'in♥ said...

hahaha.. tgk mcm blog e'in.. entry tah ape2.. kn nelly kn?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

yer ker nelly?akak rasa nelly lagik banyak idea laaa...

SHAHIRAH ADIZAN said...

tengs nelly bagi info pade budak baru berblog macam eyra :)

cik pulau said...

terbaek la nelly..^^,
cik pulau ni memang takde idea nak update kadang-kadang tu..adehh..

nelly said...

azam : yup ..so , rajin2 akn diri ^^

nelly said...

honeybunny : samo lerr kita ^^

nelly said...

nulia : pendek + padat ^^

nelly said...

izreen : betul2 ..tak pe ^^

nelly said...

kim : kita samalah 5 bulan ^^

nelly said...

nur : baru senang nk baca ^^

nelly said...

Ibrahim : tq ya ...
always follow okay ? hehehe

nelly said...

farah : boleh punya cari idea ^^

nelly said...

ein : tak juga ^^

nelly said...

mya : ciput jer ~
hahaha

nelly said...

shahirah : sama2 !!
=)

nelly said...

cik pulau : update tau ^^

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha... setuju dengan nelly... idea tu memang banyak,cume kebanyakannye malas nak mencari... :)

nelly said...

tu yang susa ~

Epola said...

erk. nellyyyyy terasa tawww. HAHA

nway, sy xupdate sbb bz. dimaafkan? hehe

cik heroin said...

ouch, tengs nelly. huehue

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

yalah nelly..kdg² mmg idea kering saja..cuba bg tips utk carik idea..

Alan said...

aku kalau xde idea aku letak video youtube je.

nelly said...

epola : dimaafkan ! ^^

nelly said...

cik heroiin : welcome ^^

nelly said...

alan : haha .sambil layan lagu ~

AL-QASSAM said...

Jadi blogger berprinsip(^_^)

MENONGKAH ARUS KEHIDUPAN

nelly said...

betul2 `

cik aisha said...

betul kata cik nelly...rajin2 la mengomen.haha.tp bab entry kdg2 bz teramat xsmpt nk update...:)kena banyak blaja lg ni bahagikan masa...

nelly said...

hehe ...
all the best ^^

mykhalis said...

yupp..lepas tue jangan warni2 sangat.. isi la sekeping 2 gambar nak hilangkan bosan,,hehe

Fatin Hairi said...

thnx nelly! awak byk membantu newbie mcm sy ni.. hehe..

nelly said...

mykhalis : betul2 ..setuju ^^

nelly said...

fatin : sama2 ^^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kadnag tu kalau tak cuba... tak tahu hasilnya....
yang penting jangan mengalah untuk mencuba...
cuba dan terus cuba...
tak kisahlah orang nak comment ke, tak nak ke...
cuba je buat... kan kan kan...
hehe....
(n_n)

nelly said...

betul2 ..pndai ^^

ciknabil-a said...

comel la bila dia wat muka. hehee..

nelly said...

haha .amboi ~~

nGiau said...

nice one nelly!:)

~$AKURA M!AKA~ said...

tq sharing nelly..kite blogger baru.. ^_^

nelly said...

ngiau : tq ^^

nelly said...

sakura : welcome !

Asma Ahmad said...

oink2... btoi la 2. skg pn da cm kurg updte blog... =.=

nelly said...

cuba ya ^^

kay_are said...

betul2.. kadang2 pelik ngan dorang yang baru blogging seminggu ni.. belum ape2 dah tak ade idea.. cane tu? pelik2.. ish ish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...