Saturday, April 30, 2011

Review entri menarik perhatian Nelly : Salah Ke,Orang Gemuk Jatuh Cinta?

Elvy Nellysha | 8:32:00 PM | 102Comments |
 السلام عليكم

Nelly tertarik dengan entri ini ! So , minta kebenaran untuk review entri dia . Hehehe . . 
Nelly nak tengok apa pendapat korang semua . . .

Orang gemuk tak boleh ada perasaan jatuh cinta??Huh...sampai hati bila ada yang mengutuk2 atau mengatakan orang yang gemuk tak layak untuk jatuh cinta!

Perasaan cinta adalah anugerah Allah kepada semua makhlukNya.Semua orang telah Allah tetapkan jodoh sendiri.Tiada siapa yang berhak mengungkit atau mempersoalkan tentang perasaan ini. ( Siapa korang nak mempertikai anugerah Allah )


Sedarkah korang,gemuk adalah saiz dan ia bukanlah pengukur kebahagiaan dalam hubungan.

Orang yang gemuk boleh berubah menjadi kurus ( boleh pergi pusat rawatan kecantikan macam Keep Slim,Slim World atau nak senang dan murah tanpa perlu keluarkan duit,diet yang seimbang dan membuat senaman )

Dan korang jangan lupa,orang yang kurus tidak mustahil boleh jadi gemuk!!

Manusia tak perfect!! ( harus diingat itu )

Terjah tuan blogCik Roses

102 comments:

cik sakdi said...

eh,, gemuk ke x sama je. tu semua duniawi. haha kan?

nelly said...

pandai !

zaty luvlianncezzz said...

<---------- xpaham napa owg gemok dipandang rendah. i love being gemo0kkk. tp syg badan x maw naek,huhuh

Angah Sepet said...

setuju!!

nelly said...

zaty : untungnya !

nelly said...

angah : ^^

CWL wanie LovelA said...

tetapi antara pmpuan dgn lelaki spa suka luaran? emmm that the point

nelly said...

oppss ..laki kot ..
=p

RedVixen said...

gemuk best apa. bleh buat bantal peluk. hehehehe.

nelly said...

amboi .hahaha

aiman rashidd said...

semua ada hak untuk bercinta :)

uMi_atiQaH said...

gemuk tu cute pe..hehe

aisya said...

kurus atau gemuk tak penting pun.. yang penting hati.. kan kan kan? hehe

haslinda said...

betol tu. rasa cinta yg dikurniakan Allah bukan berdasarkan saiz badan, darjat atau paras rupa.semua orang ada rasa cinta.
gemok2 pn, wat stok bantal peluk, best tau.mcm teddy bear je.setuju ngn redvixen.hehe...

Far8 budak baik said...

dik..aku bace tapi x tahu nk tulis ape..hahaha
gemuk2 pun tetap org gak..
mesti akan kawen gak ti =)

Aerol Hafiezi said...

betull lr nelly,aku sokong entry ni,masa2 aku baca entry kau ni,aku teringat satu pepatah. "alangkah indah nya dunia jika tiada lelaki,semua perempuan tidak akan takut bila jadi gemuk" hehehe..asal petikan ni adalah bahasa english,tpi aku ni low sikit bab2 english,aku pakai bm lr :D .. ... .

p/s:kalau dah sayang?,sayang jew lr, ,komfom tak ley cabut.. .kalau aku lr :)

Fatma Diyana MB. said...

cita rasa orang, lain-lain. yang gemuk, comel apa. kan chubby. hee. kalau kurus tu, cengkung je. tak lawa laa. kan ? :)

nelly said...

aiman : betul2

nelly said...

umi : haha .betul .cute ~

Nabila Huda said...

dh jumpa orang yg pandang rendah pada orang gemuk.. sedih T_T

nelly said...

aisya : pandai !

NOOR FATIN said...

org gemuk pun ada perasaan. *mcm saya* :(

nelly said...

haslinda : jom gemuk .
=p

nelly said...

far8 : haha .yup2

nelly said...

aerol : pandai ko translate ..yeah ! setia ko er ..good3 !

nelly said...

Fatma : wah , pandai !!
=)

RaraTan said...

kalau kuruih, tapi prangai buruk,, tak gune jugak. hhehehee :3

Amirah Su'aidah said...

betul 2..time form4, saya suka kat someone tapi kena kutuk habis-habisan coz brbadan gemuk..huhuhu..sampai sekarang trauma malas nak suka kat sesape...nak pikir study dulu

Miss Tira said...

Ia bukan terletak pada jasad tapi rohani. Cinta atas sebab dalaman dia siapa itu cinta yang ikhlas.

cik ayin said...

pasangan ni kalo bercinta sangat comel


kiut je :)

nelly said...

raratan : setuju ..so , nilai sendiri ^^

nelly said...

amirah : study lek lok !

nelly said...

Miss Tira : hehe .setuju ~~

nelly said...

Cik Ayin : memang comel !

f4dLy :) said...

Tidak salah..karena semua orang berhak merasakan namanya cinta

nelly said...

setuju !

fAslizA said...

gemuk ke kurus ke yg penting hati kena bersih...kalu kurus cantik hati busuk xleh gk...
biar gemuk xp hati ikhlas dan bersifat baik dgn sumer org...lagi ok mcm 2 kan....

waN Mohd Salim said...

cinta .. bukan ukuran dan tahap .. cinta tak kesah untuk sapa sahaja ... cinta datang dari hati bukan dri perkataan

nelly said...

fasliza : nilaikan ^^

nelly said...

wan : sweet !

Mr.Muink said...

tuh la..gemuk ta smestinya xboley bcintaa..

nelly said...

yup ..that true !

!! Kodet !! said...

napa tulis cmni ? ko gemuk ke?

nelly said...

memang ..
=='

umUMRA said...

setiap manusi tak kira gemok ke kurus..or cntek ngn tak..sume ada perasaan ingin di cintai dan di sayangi..ye x nelly??hehe

nelly said...

Yup .sangat setju ^^

nGiau said...

nelly! nice entry! ya saya sokong ko! gemuk bukan pengukur kebahagiaan..huhu

nelly said...

ini kenyataan ^^

kay_are said...

setuju2.. bende tu sume saiz je r.. ape nak kesah.. manusie sume ade pasangan so sape2 pun ade pasangan masing2 kan.. x kre r kurus ke gemuk ke, mesti ade nye.. =)

nelly said...

pandai pun KR !
=)

ツ mIsS NaDEa ツ said...

yupp ..
mnusia xperfect >_<

nelly said...

itu memang betul ^^

ツ mIsS NaDEa ツ said...

sume mnusie berhak jatuh cinte ..
tipu la ade owg kate suke single ..
akikatnye die nak jgak disygi ..tol x?? huhu

nelly said...

oppss ! itu semestinya ^^

tapi , hampeh tak de sapa nak nelly .
hahaha

*nampak benor menipunya ~*

Ini Kisah Tia said...

yeee betul ! tak kira gemuk kurus , semua sama . yang penting hati ..

farah wahedda said...

HUHUU betul2 macam farah ni tak gemok tapii mungkin akan gemuk heheh

ツ mIsS NaDEa ツ said...

nelly ; 2 larr~
nmpk beno nipunyee..HAHA
saba jewlaa
=)

nelly said...

Tia : sejujurnya , ya ^^

nelly said...

farah : nelly dah memang gemuk ^^

nelly said...

miss nadea : jujur ni !huhu

Anis Zafirah said...

Alahai, mals towl kalo org komen2 pasal fizikal orang lain ni, semuanya boleh berubah dlam sekelip mata, KUN FAYAKUN... Sis, dah makin meletops la blog sis :D

nelly said...

yup .sangat setuju !
wah , tipu tu ~ haha

MiaDiera said...

semua orang berhak untuk jatuh cinta kan:)

nelly said...

yup ..pandai ^^

♥ norlida ♥ said...

ala,ida ada kwn yg bdn dia macam gemuk jgk tapi really cute..
sume sama jela..yg penting kena ada keyakinan diri.. =)

nelly said...

yup ..mesti ada kelebihannya ^^

akid said...

tak patutla gitu.. kalau ada yang buat statement macam tu memang tak patutla.. Hishh menyampah ah dengan orang macma tu!!

Nadia Mashuri said...

setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing-masing..
setiap manusia juga ada hati dan perasaan nak bercinta dan berpasangan..
=)

Azza Firza said...

setujuuu nelly ! :)

Cheritera Chenta said...

org gemuk cute ape...

cinta sejati tak mengira rupa tapi pada keikhlasan hati!

cewah.hikhik

KAMIHIDUP said...

semua sama je. :)

kira kekuri said...

yg penting hati~ tapi apakan daya.orang skrg lebih pentingkan fizikal~ hikhikk (nampak ckp pasal dri aku plak,ahha )
tapi mmg betul,org gmuk cam sya x da pun org pakai~muahaha :DD tpi xda perasaan nak bercinta lagi..lalaalal~

Izzuddin Fauzi said...

Sapa-sapa pn leh jatoh cinte :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

syed amirul said...

best peluk au . lau keding cm pgang tulang

nelly said...

nadia : yup ..semua ada ^^

nelly said...

azza : tq ^^

nelly said...

cheritera : cewahhh !!

nelly said...

Kamihidup : ^^

nelly said...

Kira : tak de perasaan ? ok lagi ~

nelly said...

izzudin : setuju!

nelly said...

syed : hahaha ..

HonEyBuNNy said...

apa yg penting?


hati budi tu kan...macam cerita semalam tb 3 tu...alamak...lupassss tajuk lak...hehe

dean said...

wah..mud mrh nmpk

asfira aminuddin said...

gemuk or tak gemuk pun ciptaan tuhan kan. kalo ad org yg menghina org gemuk, tunggu je dia dikenakan balasan nanti. :)

nelly said...

honeybunny : hehe ..yup2 ..
^^

nelly said...

dean : tak de mkna ~

nelly said...

asfira : betul2 ..setuju !

Solihin Zubir said...

org kurus ke gemuk ke, mati masuk kubur, reput jugak..
xpyh nk pndg rendah.. kan..

nelly said...

yup ..sememangnya !

Khairil said...

uhh..banyaknya komen kt sini...
tahniah...

anyway untuk post ni..org kurus ka gemuk ka semua ada hati dan perasaan yg mesti di hormati....

nelly said...

Yup ..itu semestnya perlu !

ツ mIsS NaDEa ツ said...

ceewahh~~
tipu la 2 ;p

nelly said...

=p

msredcheesecake said...

Cik nelly,
Klu org gemuk xleh bercinta susah la msred...haish...heehee...

nelly said...

hahaha ...
msred tak gemuk ~

afiqazizan said...

setuju sangat dan tak salah pun.

afiqazizan said...

setuju sangat dan tak salah pun.

nelly said...

yup2 ..mmg tak salah !
^^

ika said...

jangan jadikan size sbg kuran cinta..buat apa badan slim kalah model tapi perangai buruk..

nelly said...

ika betul ^^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE paling tak gemar kalau ada orang yang cuba membezakan antara orang yang badan besar dengan yang kurus...
bukan diorang nak macam tu...
orang badan besar pun comel apa...
tak baik tau prajudice...
ish ish ish....

nelly said...

yup2 ..sangt tak baik ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...