Tuesday, April 12, 2011

Bila menulis tak pakai otak / akal !

Elvy Nellysha | 8:02:00 AM | 99Comments |
 السلام عليكم


Apa yang tak masuk otak dan akal ? ?
Korang selalu menulis pakai otak tak ?

Nelly blogwalking and terjumpa 1 entri yang agak sengal !
Sebab ?
Menulis tak pakai otak/ akal ! !


Kenapa Nelly cakap macam ni ? Kenapa korang tanya ? ?
Pernah korang terjumpa tajuk entri macam ni :

"Sial punya perempuan" , "Hari ni bg/gf aku jadi sial+celaka ." , dan seterusnya ?

Then , entri dia penuh sumpah seranah + ayat lucah dekat orang tu . .
Ini bukan kali pertama Nelly jumpa entri macam ni ! !


Apa barang buat entri untuk mengutuk ? Berani kutuk depan-depanlah der ~
Memang bukan pasal Nelly , tapi agak HOT juga . .

Kenapa Nelly yang hot ? ?
Sebab dia tulis tak pakai otak/akal ! !

Tak professionallah kalau macam ni beb ! ! Blog untuk bagi info menarik .
Kalau nak cerita hal peribadi , bukan macam ni caranya . .
Agak keterlaluan ! ! !

Maaf kalau ada yang terasa . . Just peringatan okay ? ?

99 comments:

nik farina aishah.... :) said...

pehhh,.... tak baik buat macam tu kan nelly kan.. ..... kalau ye pon tapis ayat tu ,, tak baik melucah or sumpah seranah..

nelly said...

Yup Nik ..
hot2 ^^

Mas-Azi-Mah said...

selalu nye blog mcm tu private. taktau lah kalau dia ade promote jugak kat SB etc..

private makna nye dia hanya ingat dia sorang je yg baca ape dia tulis.. tu lah pasal

nelly said...

tapi kali ni tak private ~ =='

rj Etika said...

hahaha...ade jugak terbaca entry entry orang macam tu. tapi biaselah...org tengah beremosi kan. lagipon, mesti die akan cakap; "blog aku, sukati aku la!" -.-"
common answers.

Miss Dill said...

cili kan aje mulutnya!

Miss Dill^^

Alal Yaakub | PM said...

blog bdk skolah slalu la mcm nie,maki hamun tak kira lelaki perempuan

Cik Aish said...

aah banyak jumpa blog camni..pastu tgk blog tu baru lagi, follower pun 20 orang je..dah tu erani lak buat entry sengal mcm tu..mmg dasarrrr..hahaha

nelly said...

rj : pandangan lain perlu juga ^^

nelly said...

Miss Dill : jom2 ..haha

nelly said...

alai : masalah2 ..=='

nelly said...

Cik Aish : nampak sangat dah kesengalannya ~

Cik Ezy said...

die xbrani kutok dpn2 la tu..
kutok dlm blog je die brani..
hihikk..

nelly said...

itu msalahnya ..=='

Puan Besar Shag Yahaya said...

Yes. Peringatan untuk Shag jugak. Tadi dah terlanjur guna perkataan tidak profesional dalam entri terlatest. Hahaha ;D

Shag akan cuba guna ayat profesional selepas ini ;)

'yAnA' Cute said...

wow!! cayalah ayat dia..mmg lancang dan tak beradab lansung...bole dia sumpah seranah dalam blog..kalau ye pun marah selesaikanlah dgn cara yg elok..hmm...rosak suda manusia zaman siber nih..ish3...

farah said...

pernah gak marah org kat blog. tapi tak mencarut la. then delete post tu sbb rasa tak patut. then buat post minta maaf. :p

tak pernah lagi buat satu post penuh dgn ayat mencarut tp ada org buat kat saya mcm tu. T.T

nelly said...

Puan shag : hati2 ..^^

nelly said...

Yana : memang rosak dah ~

tricksrex said...

banyak sangat jumpa entri camtu hah

nelly said...

farah : kecewa tau ~

nelly said...

tricksrex : komen je habis2 ..haha

wany dianwanie said...

kite bako!!!! hehehe

nelly said...

haha .jom3 !!!

ameraida0407 said...

like like like ! :)
btol tuh . ngee ~

nelly said...

tengss !
^^

Cheritera Chenta said...

ish2..ada gak org cmni noh...

xbaik dan xpatot lah maki2 n sumpah seranah mcm 2...kata2 2 kan doa...haih...

FurBall said...

er..er...er...er...blog aku ada tak mcm tuh nelly??sumpah seranah bagai??huk3...kadang2 bila dah syok sgt menulis tuh..mesti terlupa nak control..manusia kan..ada jew kesilapan..~_~huhuhu..harap2 selama nih tade entry yang mcm nih

nelly said...

tu la ..
pelik kan ? bengang2 ,...

nelly said...

Furball : harap kau tak buat lah ya .rasanya , tak jumpa lagi ~

Nadia Mashuri said...

ye betul tu..
blog bukan medium utk menjatuhkan org lain..

Shairazi Saidin said...

Sape yg bodoh sangat tuh? SM x suke title entry yg berbau kelucahan yang melampau!

Entry khas buat Yuri Gagarin!

http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/berak-dalam-seluar-kisah-sedih-yuri.html

Woofer Storm said...

nak pnggil sym nelly gak la..hahaaa
napa sayam?nak perli kita ke tu?ahhaaaaa

Ni la bila menulis cuma gun nafsu semata2...

nelly said...

Nadi : nelly setuju ...^^

nelly said...

Shairazi : manusia ~

nelly said...

woofer : hahaha .. betul2 !
setuju ..
tak pro .

diana said...

hari ni ada jugak jumpa entry bongok..
dia tunjuk gambo bogel kat blog dia lepas tu siap pesan kat situ.."korang tanggung la dosa korang sendiri pada sapa2 yang nak tengok tu.."
la..padahal dia letak gambo tu kat blog dia dan bw kat blog kita.pelik..
nama je cikgu tapi akai tak dak..

mykhalis said...

bila dah emosi.lupa apa yg pernah ditulis.. mst orang tue nyesal kemudian nie

HAJAR hasan said...

hehe~ itu nmenye taip ikut suka hati. kalau dh tau nk taip entri marah, jdkanlah private. btul tak? ;)

nelly said...

diana : aik ? ada lak cm tu ? lagi tak patut !!

Tun Aqilah said...

yup nelly setuju tu..
nak marah pn berpada2 la ..

Miss Anis said...

xbrfikir sblum tulis mcm 2 la....

nelly said...

khalis : kalau dia nyesal ~

nelly said...

Hajar : yup ..
tapi , dia tak buat private ~

nelly said...

Tn Aqilah : setju !!

nelly said...

Miss Anis : tu yang kesian ~

fiqkbe said...

iskh, x ptut tul.

nelly said...

memang tak patut =='

Bella Bell said...

pernah jumpa blog bergaduh sesama rakan..siap link kan blog masing2 lagi..kelakar pon ada gak..

tp xpatot la macam tu..blog adalah untuk di baca ^__^v

Wuucin Kimora said...

hohohoho mana belog tu mana? nk g terjah nieh! hahahhaha

nelly said...

tu lagi tak patut !!

nelly said...

wuucin : tak boleh aibkan ~

~Nabilah~ said...

baek x yah buat blog klau nk ktuk2 n mncrut2....ape daaaa.....isyh3x

nelly said...

tu la ~

=='

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

chilll nelly chill

cik ayin said...

peribadi punya hal tak suka nak cite..urmmm

nelly said...

amira : ^^

nelly said...

cik ayin : haha ..btul2 ...

♥ norlida ♥ said...

betul nelly..ida pun banyak kali jumpa entry macam tu..rasa sakit hati baca walaupun bukan dia cakap psl kita..huhu..memang x sesuai la dia tulis cm 2 kat blog...

BoBo.... said...

haha...kelakar jew...

sabenazakey said...

tak suka entry macam tuh,.mmg xpakai otak!

hafiz hafizol said...

sape sape sape??? nak kate HH lettew..lalalala

Miss Tira said...

Hehe, selalu sangat jumpa entri macam ni. Tulis ikut nafsu.

putryteya said...

Tu la,mmg ramai jumpa owang cm tu.
kta bsabor aje lahh.. huhu

farah wahedda said...

peehhh farah memang tak bpe suke entry camgitu

Nulia said...

jom kita langgar dia ngan banana boat then kita letak bom kat blog dia...hohoho..mesti dia insaf agaknya ...hihihi ^_^

Nulia said...

jom kita langgar dia ngan banana boat then kita letak bom kat blog dia...hohoho..mesti dia insaf agaknya ...hihihi ^_^

bunga said...

ehh..ada gak yek cam tu..bunga xpernah g jumpa..

topimagine said...

orang yg wat cam tu kononnye nak tunjukkan die berani dan tegas la menegakkan keadilan.. padahal jelas2 menunjukkan kebodohan sendiri :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kok ye pun entri melepas geram kena tapislah ayat kan sbb semua org boleh baca kan..blog kita mencermin personaliti kita

zakiah said...

semua orang ada tujuan tersendiri dalam dunia blogging ni.. tak semua nak kumpul trafik n what so ever. ada yang buat just for fun. cuma,kita kena tahu untuk hormat orang lain yang mungkin baca blog kita :)

nelly said...

norlida : memang tak sesuai pun !!!!!!!!

nelly said...

bobo : ^^

nelly said...

sabenazakey : setuju!

nelly said...

hafiz : perasan .haha

nelly said...

MissTira : kecewa ~

nelly said...

putryteya : yup2 ..^^

nelly said...

farah waheeda : setuju2 ~~~

nelly said...

nulia : ^^

nelly said...

bunga : nelly selalu jumpa .
=='

nelly said...

top : no komen .
=='

nelly said...

Rina : yup ..~

nelly said...

zakiah : komen bernas ! ^^

airaniez wirdani said...

Dia takde kredit nak msg gf/bf dia tu Nelly.tulis kat blog.alang2 satu Malaysia baca.haha

Hanie Puteri said...

Betul tue nelly.. Mengaibkan orang je keje..

sabenazakey said...

singgah sini,.

syairahmohdanuar said...

you rite!! >.<

A retarded kitty said...

saya sentiasa memperli orang dengan menggunakan ayat sesopan santun yang boleh.
Percaya tak?
kekeke

nabilah_2908 said...

bila buat sesuatu tmpa berfikir...kelak nanti...kena pada diri sendiri..

haih..memalukan jer ...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE 101

nelly said...

airaniez : hahaha ..
yup2 ..

nelly said...

Hanie : setuju ^^

nelly said...

syairah : ^^

nelly said...

a retarded kitty : betul ^^

nelly said...

nabilah : betul2 !!

puanbee said...

mengutuk berhamah cam akk boleh kot!

kay_are said...

tu name nye nak cari publisiti murahan r tu.. tajuk entri kne gempak.. tektik lame.. huu

nelly said...

pUAN BEE : Haha ..danger !

nelly said...

kay are : haha ..yup .murah2 ..=p

Nur Syera Ismail said...

saye stuje sgt nelly ! mintak2 la sye x jd cm uh suatu hari nanti . . i mean in my future , , . . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...