Monday, April 25, 2011

Bila bf/gf ada pengganti

Elvy Nellysha | 6:38:00 AM | 117Comments |
 السلام عليكم

Opps ! Sudah ada ke yang terkena ? Perkara pertama ialah : senyum . .
"Apa ni Nelly ? Senyum pula ? Sedih tau ! ! Tak sanggup tengok dia dengan orang lain ."




Ya , Nelly faham . . Semua orang tak terlepas dengan ditinggalkan , meninggalkan atau putus cinta . .
Nelly pun tak pernah terlepas . Korang pun ada juga pengalaman macam ini .
Ada hikmah tahu ! Apa hikmahnya ? Sabarlah , Nelly nak bagitaulah ni . .

Pengalaman mematangkan seseorang . . Tak apa korang ditinggalkan hari ini .
Nanti ada pengganti lain . Mana Nelly tau ?
Nelly pernah merasa dan melaluinya . . Hehehe . .
Kita juga mampu jadi lebih cemerlang tau . Lagi-lagi adik-adik sekolah ni . .

Tapi , adalah lebih baik korang jadikan contoh seperti perempuan dalam entri ini . . .
Susah ? Kalau niat dah tekad , tak susah . . Nak dengan tak nak saja . .

Ok , kalau bf/gf korang dah ada pengganti , doakan sajalah . .
Susah ? ? Ala , rilexlah . .
Jangan sedih-sedih . . Blog ada , kawan-kawan blog ada , Nelly ada .
Kalau bosan , tegur saja . Hehe . .
Janganlah takut-takut nak tegur Nelly lagi-lagi korang yang kat fb tu .
Takut sangat nak tegur Nelly . .  Okay ?

Kawan-kawan kan ada . . Jangan pentingkan sangat bf/gf tu .
Banyak lagi perkara lain korang kena pentingkan . .
Jangan mengharap sangat benda yang dah lepas . .


I know you can do it . Prove it !

117 comments:

miss Fyqa said...

setuju dgn pendapat Nelly :)

nelly said...

tq ^^

addin NA diena said...

yupp..kita hanya mampu doakan kebahagian utk dia..percaya pasti ada hikmah semua tu..

cayob said...

alang2 BF..or GF....ajak je kahwin......heheh... pilih le yang tak merokok

http://cayob.blogspot.com/2011/04/pilih-lelaki-yang-tak-merokok.html

Sempat lagi promot

nelly said...

yup2 ..
T_T
sedang alami ~

nelly said...

cayob : kawen ? haha

MiSzy DiaN said...

nda pa..
nelly kan ada :)

nelly said...

haha .betul2 ..
saya ada .
^^

~~Ticer Wann~~ said...

sentiasa mendoakan si dia, si awak, si apa lagi ntah.. ihiks.. apa yang berlaku even susah nak terima pada mulanya tapi akhirnya berjaya harungi semua tu.. :)

nelly said...

yup .. Nelly rasa susah gak mula2 .

kira kekuri said...

family lagi penting dri bf/gf nih.ahakss :D

kira kekuri said...

family lagi penting dri bf/gf nih.ahakss :D

nelly said...

pandai !

lady nana said...

bak kata orang.. barang yang lepas jangan dikenang.. HAHA!

nelly said...

cakap senang ..
='(

sweet stalker said...

atien tak tau ex bf atien dah ade pengganti ke tak..

nelly said...

ada kot .hehe

Aerol Hafiezi said...

ermmm im not already for this :/. ..mintak2 lr jangan..

nelly said...

ko kan setia ..
=p

Dayana AZ said...

go nelly! be strong dear :)! lpas ni pilih yg btul2 worth it! :D

uMi_atiQaH said...

stuju dgn nelly..wlaupn sy x pnah kapel.hehe..

nelly said...

masih mencuba .tq !

aRe-PeaK said...

dengan bangganya mengatakan setuju!

nelly said...

umi : tq !

ツ mIsS NaDEa ツ said...

yupp..
mule2 snyum..
mse nan ex cm2 laa..
pas2 ecoknye nanges jew ..
* blagak tabah knon..HAHA

nelly said...

are-peak : tq !

Gimi said...

stuju dengan nelly..

Aja-aja fighting!

tricksrex said...

haha
pernah hadapi situasi ni
tapi macam biarkan je la
dah takde pape,apa nak buat
keraskan hati jugak lah
kawan kawan semua pelik apsal la tabah sangat konon konon

tapi 3 bulan lepas tu menitik jugak la air mata
lepas tu teros lega kekekekekeke


oopppss jangan kasitau orang laen ade komen kat entri ni hahaha

terbaek la nelly,buat entri yang sentiasa buat orang laen berpikir dan komen sama =)

athirahzaki said...

wah
boleh jd pakar cinta
huhuhu

~$AKURA M!AKA~ said...

betui tu pengalaman mematangkan seseorang..kite penah mengalaminye..hehe =))

Cik TeN10 said...

dh byk kali lalui.. yg lepas tu lepas.. dr pengalaman setakat ni.. i can say that ssh nk hadapi kl tak kuat pendirian..

nik farina aishah.... :) said...

nelly , jangn sedeh2 .. nik ade untok nelly , hehehhee nik kan kawan nelly .. haha :D

nelly said...

gimi : hehe ^^

MiSzy DiaN said...

dik..
mana lg okei erk?
ijau ke purple? means, blog akak skrg laa..

nelly said...

tricksrex : haha .
tengss ya .masih mncuba ^^

nelly said...

athirahzaki : haha

nelly said...

sakura : nelly juga ^^

nelly said...

cik ten10 : pandai kapel , hadapi risiko ..^^

nelly said...

nik : tq !!
Terharu ! T_T

Cik RoSs said...

Ok,setuju gak dengan apa yang Nelly cakap tu...

Dari pengalaman kak Ros la kan..bila bf ada pengganti,memang tak dapat dinafikan sangat2 sedih la kan..Cemburu pun ada..Geram pun sangat2 ada!!

Tapi,kita kena kuatkan semangat.Fikir yang terbaik untuk diri kita.

Allah sayang kita.Ada hikmah kenapa kita dan si dia tidak tetap terus bersama.

"Kumbang bukan seekor!!"

nelly said...

wah ! setuju !!
amboi , ayat akhir tu comel je ..
=)

diana said...

budak2 sekolah tak payah la bercinta..
mak pak zaman sekarang terlalu terbuka la..
anak bercinta masa sekolah pun dia boleh biar je..kalau zaman akak dulu mau kena ikat kat pokok dah..

masa muda2 ni cari la benda lain dulu yang lebih penting.hal nak berkasih2 ni tolak tepi dulu..

Nadia Mashuri said...

ye betul tu..
cara yang terbaik ialah senyum sahaja walaupun hati sakit...
nadia pun pernah lalui..
=)

nelly said...

diana : *nada marah kaka*
hehe ..nasihat berguna !

nelly said...

nadia : nelly juga ..
=='

EB said...

Banyaklah perkara yg lebih penting dr smua2 ni..
Cinta, mmg kita tdk tlepas drpd perasaan cinta..
Tp biarla kita bercinta berpada2..
Buat adik2 ku.. Bukan smua cinta itu sama seperti apa yg kamu khayalkn.. Pengawalan cinta mmg indah tp mampukah kamu mempertahankn cinta sampai ke phujungnya??

Ada bnyknya bg adik2 yg masih bljr tumpukn pada pmbelajaran tlebih dahulu.. Kerna penangan cinta ini sungguh hebat sekali.. Ya kekdng ia bisa memangkinkn semangat adik-adik.. Mmg ada tapi sering TIADA..

Smua yg berlaku pasti ada hikmahnya.. Allah xkn menjadikn sesuatu benda atau perkara tnpa ada hikmahnya..

EB said...

Banyaklah perkara yg lebih penting dr smua2 ni..
Cinta, mmg kita tdk tlepas drpd perasaan cinta..
Tp biarla kita bercinta berpada2..
Buat adik2 ku.. Bukan smua cinta itu sama seperti apa yg kamu khayalkn.. Pengawalan cinta mmg indah tp mampukah kamu mempertahankn cinta sampai ke phujungnya??

Ada bnyknya bg adik2 yg masih bljr tumpukn pada pmbelajaran tlebih dahulu.. Kerna penangan cinta ini sungguh hebat sekali.. Ya kekdng ia bisa memangkinkn semangat adik-adik.. Mmg ada tapi sering TIADA..

Smua yg berlaku pasti ada hikmahnya.. Allah xkn menjadikn sesuatu benda atau perkara tnpa ada hikmahnya..

nelly said...

wah , banyak komen bernas dalam entri ni !
tq sudi bagi komen bernas !
=)

lady nana said...

alorr.. tadi Nelly yang mcm nak hepy2.. tuh kasi jwpn gitu..

Nana cakap je.. kalau kena diri sendiri.. silap silap Nana belasah orang yg ganti tmpt Nana tuh.. hahaha

Izzuddin Fauzi said...

cinta... ok, fine... hal nie complicated kot ;D

nelly said...

Lady nana : haha ..akan ku cuba !!
tq !
^^

nelly said...

izzudin : memng pun ..
=='

n.asha said...

betul tu nelly...tegur kite pun tak pe...lagi best...hehehe

nelly said...

sangat setuju !

putryteya said...

Agree with u, nelly.

kalao dekat fb :"putryteya like this "

nelly said...

hehe ..tq !!

Farah said...

Ada kebahagiaan dalam perpisahan..ceh, macam lagu lah pulak..hehe

farah wahedda said...

HURMM BETUL2 farah pon penah merasainye..peeehhhh terasa sakit hati gegile..tapi mungkin allah nak memberikan kita yg lebih terbaik dpd dia kan ^^

aNiss :):) said...

yang lepas, biarkan berlalu pergi.. jangan tangisi tapi jadi kan ia pengalaman yang mematangkan kita...

aniss pernah rasa sakitnya ditinggal, tapi itu semua membuat kita makin kuat...

nelly said...

farah : yup2

nelly said...

farah : ada hikmah

nelly said...

aniss : yup2 ..
=)

✿❤Cik Izan❤✿ said...

yer, pernah merasa sakit...dolu dolu... bila di fikirkan balik terasa menyesal sbb tak guna memikirkan benda yg dah lps...

Nur Atiqha Zaidi said...

Saya sokong :D
Tapi kadang kdang tu teringt gak kat dy.

nelly said...

cik izan : life must go on ~

nelly said...

atiqha : sama .T_T

~Nabilah~ said...

nelly ni boleh jadi doktor cinta la...hahaha

~Nabilah~ said...

nelly ni boleh jadi doktor cinta la...hahaha

nelly said...

bakal ..
=p

Miss Dill said...

setuju sama nelly :)

Miss Dill^^

nelly said...

tq !

DeeBa said...

frst time rse mcm niehh..
frst cpul plak tuhh..
still se sedeyhh..
tp cbe utk jd kuat..
dba cbe lawn perasaan niehh..
hnye mmpu mlihat si dia bhgie dri jauhh..
:(

nelly said...

sedih itu lumrah .
but , ada hikmah .^^

HAJAR hasan said...

don't think too much about this. there's another important thing yang lebih bermanfaat dan memerlukan perhatian lebih berbanding frust sebab clash. kan kan kan!

psssttt: breaking up is not the worst thing in this world. just live you life. ;)

nelly said...

tak frust pun ~
^^

izzaty hamzah said...

love is the most beautiful of dreams & the worst of nightmares..

nelly said...

yup2 ..^^

♥CHaRa♥ said...

cha setuju dengan pendapat nelly ni...>_____<

afqhzwwi said...

agreed sangat neeellyy! sebab, pengganti tu nanti mesti lagi baaaiikkk

Arif Aiman said...

s e t u j u :)

nelly said...

chara : tq !

kim heeruul said...

kim dh lame single..
lagi best single..^^

nelly said...

afq : yup .so , go on !

nelly said...

arif : ^_^

Bella Bell said...

saya pon dah lama lupakan ex bf saya...dia pon dah nak kahwin dah skrg ni..saya relax je..sebab saya tahu jodoh saya bukan dgn dia..

dan saya tahu saya ada DIA, mak ayah, adik2, kawan2, blog..hehehe~~


^__^g

miss.Addin said...

sayaa suka sgt3 :) nice one .

Miz Novexx said...

dun worry nelly, ada hikmah di sebalik semua ni.... chill ya!! ;)

nelly said...

bella : wah .tabahnya !

nelly said...

addin : tq !

nida husna said...

pompuan yg baik utk lelaki yg baik,,,hehehe
nida tag nelly :)

Cik Bidadari said...

adoi... walaupun hati sakit... kena make sure teruskan hidup...

*sayang nelly akak suka semangat nelly dalam entry nie

cik ayin said...

jangan la cepat sgt cari pengganti..

siti sarah said...

kalau akak kan nelly setuju sangat dengan benda tu... sebelum ni memang pernah alami benda yang sama... tapi akak akan fight supaya akak akan lebih mewah lbih bagus keje... so akak jadi tak heran ada awek kalau hidup teruk dari akak... hehe....
akak mendiamkan diri sebab nak cube buat entri best mcm nelly.. meh la singgah

http://sarahpremiumbeautiful.blogspot.com/2011/04/ehabg-suka.html#links

Mirul said...

mirul paham gilew mcm na perasaan nyew...
bru bpe ary break,
(dlm ahti msih sayg agy kt dia)
tp a few days later dia dah ade kaple bru...
how cruel is that??
tabah je...

k e y r i said...

erk, entry jiwang nampak.. ehem :P

COTTON LADY said...

ha ah doakn je mereka tue,bio bahgie,mgkin dye trbaek utk ex tue,n maybe ade yg lbey baek utk kter tgh tggu~ngehngeh

Miss Tira said...

Perkara dah jadikan. So, redha je laa dengan ketentuan Ilahi. Tak perlu sedih-sedih sangat :)

Munirah Ismail said...

huhu..ikutkan sedih memang sedih..but let it go je :)

bunga said...

betul..xperlu nak kisah dia ada sapa2 pom..yang penting ALLAH bersama ngn kita itu yang lebih perlu di perhatikan..yahhh,,cayokk..

nelly said...

nida : yup2

nelly said...

cik bidadari : tq !

nelly said...

cik ayin : T_T

nelly said...

siti sarah : tq ..
^__^

nelly said...

Mirul : kadang2 tabah ~

nelly said...

keyri : tak jiwang ..kecewa .

nelly said...

cotton lady : yup .harap2 .

nelly said...

Miss Tira : yup2 ...tq !

nelly said...

Munirah : trpaksa ~

nelly said...

Bunga : tq bunga !!

♥ bella nabila ♥ said...

chill bebeh...=}

nelly said...

tengah chill habis ~

Far8 budak baik said...

nell..app facebook aku ehh..
ahaha..aku paksa ni..=p

syErAh said...

kadang2...kita sengaja ditemukan dengan orang yang salah....sebelum ditemukan dengan orang yang betul2 menghargai kita...

pengalaman tu mematangkan kita...so next time kita akan lebih berhati2 dalam memilih...

ika said...

nelly syg...sbr je ye...

nelly said...

far8 : hehe

nelly said...

syerah : tq !
i like !

nelly said...

ika : tq !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...