Friday, April 1, 2011

Orang komen blog yang famous saja ke ?

Elvy Nellysha | 9:51:00 AM | 55Comments |
السلام عليكم


Terima kasih dikalangan blogger yang sudi add Nelly dan tanya sedikit sebanyak mengenai blog . 
Terima kasih banyak-banyak . .
Nelly pun masih baru melibatkan diri dalam semua ni . Haha .

Ok , terima kasih dekat blogger yang tanya soalan ni .
Pada pendapat koranglah kan , orang cuma komen blogger famous saja ke ? Aiseh ~
Actually , Nelly tak pastilah . . Bagi Nelly tak semua macam tu . Tak semua blogger itu famous !
Orang akan datang komen bila entri korang sangat menarik . Tidak pelu title famous dalam dunia blog sebenarnya .

Bila ditanya kenapa cakap macam tu , katanya tak ada siapa mahu komen entri dia sebab Nelly saja komen walaupun Nelly baru follow dia .
Tak semestinya yang menerima komen itu adalah yang terFAMOUS dikalangan blogger lain . 
Hanya pada entri yang menarik orang datang komen . Cuba perbaiki sedikit sebanyak .
Rajinkan komen entri , berblogwalking atau beramah mesra sesama blogger .


Tapi , kalau blogger tu sombong ?
Mungkin dia tak perasan komen korang ~ 
Fikir positif . Tapi , kalau korang banyak kali komen dia tak perasan gak , payah gak Nelly nak jawab . . . 

Cari saja blogger lain yang boleh beramah mesra . Tak salah korang yang mulakan langkah dulu untuk beramah mesra . Tak ada pepatah perigi cari timba ok . . 
Jangan cepat putus asa . Ini barulah mencabar dalam mendapat tempat dihati blogger atau pembaca yang lain ! ! !
Saingan yang sengit ~

Cewah ! Ayat Nelly tak boleh bla ~






55 comments:

puteri ain said...

tak perlu sombong..ramah lagi best..kan nelly kan ?:)

Si Nuansa Eyqin said...

nelly!!!! kita suka entry ni.

pRiNCe said...

nelly2...tlong promote contest kat blog sy boleh???
hehehe...
lau nelly ada mase la...:)

hanis said...

betul2..
lgi 1..psl follower kan..dorg tgk yg mnarik je kot..hee..

mykhalis said...

entry ni wat khalis berfikir semula..perlukah wat shoutbox semula..tapi camne kalau orang just shout n blah tanpa baca post???huuu

sab said...

yup..betul..tak salah kalau kite yg memulakan dulu ntuk beramah mesra.. :)

sabenazakey said...

nasihat yg baek,.
good good.

Firdaus Mohd said...

hakhakhak.:D
betul..tapi apapun,..kalau ada orng komen entry! rasa bershukur sangat!! :D

MJ said...

ohhh...haiii nelly de pelik!!hehe..
saye ramah tak..haha..

pRiNCe said...

yup...thnx tau nelly..bes lau ada blogger yg sling support nie..

Ain Jia Zainudin said...

ringankan tangan .ringankan beban ..hik3 :)

nik farina aishah.... :) said...

mungkin dorang tak perasan kot , so kite kene la rajin2 komen blog org tu one day dia akan komen post kite jugak ke.. kan nelly?? hehe

ciknabil-a said...

suke blogger cam nelly. :)

Miss Tira said...

Tiada istilah blogger popular. Yeaah, suka statement tu. :)

Kakkoii said...

ermm blog kakkoii x best pun ada je orng komen.. yang penting kita mesti ada give and take kan?

Freaky said...

entry menarik dan bole menyebabkan org teringin nak tanye baru la ada yang nak komen. :D

NURUL NADIAH MAMAT said...

nice entry nelly...
keep it up...!!

Mr Strider said...

hehe..biasa kalo entry tu best mesti orang komen kan??hehehe..

Regards,
-Strider-

putryteya said...

Bgus2, la Nelly..
sy ska entry ni..
Ok, i'm keep supporting u

puanbee said...

betul tu nelly 10 kali komen dia tak persan baiklah test komen di blog lain , heee

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Hurm.. Saya ada pengalaman.. Komen2 kat beberapa blog pun tuan blog buat dek je.. Reply takde, bw pun takde.. Sedey.. T.T
Padahal bukan la popular mana pun.. Perlu eh pilih bulu? Bukan la harap sangat tapi sebagai follower nak gak dihargai.. Nelly tak camtu kan? ^.^

Fyqa said...

nice entry :D

nabihancakap said...

tul tu nelly. bila org memberi kt membalas.. gv n take tu pntg dalam dunia blogger.

Cik Ezy said...

cik ezy ramah tak?
ekeke

nelly said...

puteri ain : betul2 ..

nelly said...

sinuansa : tq ..

nelly said...

hanis : yup ..betul2 ..
=)

nelly said...

mykhalis : perlu2 ..
=)

nelly said...

sab : setuju !

nelly said...

sabenazakey : ^^

nelly said...

Firdaus : betul ..^^

nelly said...

MH : Ramah gila !

nelly said...

Prince : setju !

nelly said...

AIN : HAHA ..^^

nelly said...

nik : pandai pun nik ..
=)

nelly said...

cik nabil-a : tq ..^^

nelly said...

Miss Tira : hehehe

nelly said...

kakkoi : definitely !

nelly said...

freaky : betul ..

nelly said...

nurul nadiah : ^^

nelly said...

mr.strider : tarik pembaca ..
=)

nelly said...

putryteya : tq a lot .

nelly said...

hanim : nelly tak ..
=)

nelly said...

fyqa : tq

nelly said...

aan : betul2 ..

che-a/atiah said...

tak ramai blogger yang ramah

nelly said...

setuju !

D i n said...

beramah mesra dgn semua org best main redah je ha5

P/S : <----ramah ngn org huhu(ayt promote diri sndri)

nelly said...

hahaha
mesti lah kena ramah ~

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

betulla nelly..kalau blog pemes mmglah ramai org dtg komen..tp kakak kadang² sedih jugak..rajin komen kat blog dua tiga orang nih..mmg suka pun baca entri diaorg tp tak sekali pun dia dtg belog kakak..seolah² x perasan kehadiran kakak..bukan apa bila org buat camtu rs mcm org tak sudi kwn dgn kita..

kakak x kisah dia x folo kakak tp at least dtg tinggal jejak kat komen walau sekali kakak dah hepi..mcm yuyu..dia x folo kakak tp dia ada tinggal komen sekali..mcm tula best..rs dihargai..nelly pun best..

nelly said...

Itu perkara biasa .
susah nak cari orang yang ramah ~
tak semua ...
tq ya ..
=)

Fakhrul1409 said...

wahhh!! nice entry! I likee! :D

nelly said...

tengs !

Asma Ahmad said...

xmstinya yg pemes jew... kdg kak follow blog2 yg pemes2 ni, tp nk komen 2 jrg sgt, bc jew... heee... sbb dpa da rmai yg komen. n dpa pn xlaqat kot nk rply komen2 2. :p

kay_are said...

x perlu sombong.. bukan dapat ape pun kan.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...